jaro71 21.11.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Miałem brać kredyt w tym roku ale chyba odpuszę i zobaczę co będzie na wiosnę. Lepiej, to już było. Na wiosnę jedno jest tylko pewne - odwilż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 22.11.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 I co z tego że Libor spadnie o parę punktów skoro marże banków (dotyczace kredytów walutowych) rosną w tempie lawinowym. dla już "skredytowanych" chyba ma znaczenie I to duże znaczenie mieliśmy oprocentowanie 3,90 a teraz będzie1,86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 22.11.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 I co z tego że Libor spadnie o parę punktów skoro marże banków (dotyczace kredytów walutowych) rosną w tempie lawinowym. dla już "skredytowanych" chyba ma znaczenie I to duże znaczenie mieliśmy oprocentowanie 3,90 a teraz będzie1,86 dlaczego 1,86? zakładasz ze Libor zjedzie do 1%? Nawet jak spadnie tak nisko to ja bardzo nisko nie zjadę - u mnie marża 1,1 (mBank) także oprocentowanie bedzie pow 2%. tak czy inaczej jak to w tej reklamie: "frank może mi skoczyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 22.11.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 przecież Libor z 19.11.08 już wynosi 0,91% plus moja marża 0,95% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 22.11.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 pomyliłam się nie na tą walutę spojrzałam libor 1,91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 22.11.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Hej!We wtorek podpisuje umowe! Nareszcie!Nordea bank.A ile sie czeka po podpisaniu umowy na $$$? W praktyce?Z papierami to było bardzo długo, załatwiania,wniosków itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 23.11.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 witam, jakie banki polecacie aby wziąść kredyt na dokończenie budowy domu. tj. kredyt hipoteczny ale w formie linii kredytowej - płacę odsetki od kwoty którą faktycznie wykorzystałem, i tylko od terminu kiedy faktycznie daną kwotę pobrałem. jest to istotne - chociażby z powodu rozciągnięcia w czasie zakupów materiałów budowlanych, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.11.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Hej, umowa podpisana alekredyt jeszcze nie uruchomiony poniewaz nalezy wpłacic prowizje itp...a tak to sie przedstawia Oprocentowanie kredytu 4,225%Marża banku 2,9% w stosunku rocznymRzeczywista stopa procentowa 6.62 % W wsumie nie rozumiem do koncaskad to 6,62, dodam ze kredyt nie zbyt duzy wiec sie chyba tym az tak nie Przejąłem(tz jak na hipoteczny)i przesto jestem w niewiedzy.Czyli moja kwota bedzie powiekszona o 6,62% w skali roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 26.11.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Hej, umowa podpisana ale kredyt jeszcze nie uruchomiony poniewaz nalezy wpłacic prowizje itp... a tak to sie przedstawia Oprocentowanie kredytu 4,225% Marża banku 2,9% w stosunku rocznym Rzeczywista stopa procentowa 6.62 % W wsumie nie rozumiem do konca skad to 6,62, dodam ze kredyt nie zbyt duzy wiec sie chyba tym az tak nie Przejąłem(tz jak na hipoteczny)i przesto jestem w niewiedzy. Czyli moja kwota bedzie powiekszona o 6,62% w skali roku? to w złotówkach czy we frankach????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 26.11.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Franki! a co zle?nie rozumiem dlaczego mamy marże oraz oprocentowanie, przeciez to to smo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 27.11.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Hej, umowa podpisana ale kredyt jeszcze nie uruchomiony poniewaz nalezy wpłacic prowizje itp... a tak to sie przedstawia Oprocentowanie kredytu 4,225% Marża banku 2,9% w stosunku rocznym Rzeczywista stopa procentowa 6.62 % W wsumie nie rozumiem do konca skad to 6,62, dodam ze kredyt nie zbyt duzy wiec sie chyba tym az tak nie Przejąłem(tz jak na hipoteczny)i przesto jestem w niewiedzy. Czyli moja kwota bedzie powiekszona o 6,62% w skali roku? Witaj Masz kredyt na 4,225%, natomiast 6,62% jest to rzeczywisty koszt kredytu po doliczeniu prowizji i innych opłat. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 27.11.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 6.62 tyle place w skali roku z marza,prowke płaci sie naszczescie tylko raz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 27.11.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 W poście wyżej pisałeś, że oprocentowanie 4,225% i to jest twoje oprocentowanie kredytu w skali roku.Natomiast 6,62% jest to rzeczywisty koszt kredytu po doliczeniu prowizji i innych opłat nawet jak są pobierane jednorazowo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 27.11.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Sorry, coś mi się pokręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDE 28.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Wszystkim którym zależy na szybkim wpisaniu kredytu do księgi wieczystej polecam składanie pisma do prezesa sądu o przyspieszenie sprawy. W moim przypadku mówiono, że sprawa potrwa ...uwaga ...8 miesięcy, po piśmie do prezesa kredyt wpisano w ciągu jednego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.11.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 wszystko zależy od sądu - moj wpisał hipotekę w mniej niż dobę Od grudnia na kredyt w szwajcarskiej walucie nie ma co liczyć w Banku Ochrony Środowiska, Millennium i Raiffeisenie. BOŚ był ostatnim z banków, w którym pożyczkę walutową mogli dostać mniej zamożni klienci. Wcześniej frank zniknął z oferty Lukas Banku i należącego do Getinu DomBanku. A PKO BP od środy oferuje kredyty we frankach droższe od złotych - pisze "WSJ Polska" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.11.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 A ja podpisałem umowe w tym tygodni w nordei na CHF frank stał wtedy po 2,42 a jak jest wysoko to pojdzie w dół tak mi sie przynajmniej wydaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 28.11.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 A ja podpisałem umowe w tym tygodni w nordei na CHF frank stał wtedy po 2,42 a jak jest wysoko to pojdzie w dół tak mi sie przynajmniej wydaje.... z jakim masz oprocentowaniem? w pko bp mają od srody 7 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.11.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 ..... w pko bp mają od srody 7 % W PKO BP kredyt we frankach droższy od pożyczki w złotych (Dziennik, tm/28.11.2008, godz. 14:59) Coraz więcej banków rezygnuje z udzielania pożyczek w walutach obcych. Od grudnia takich praktyk zaprzestaną Millenium, Bank Ochrony Środowiska i Raiffeisen Bank. Tam, gdzie kredyty we frankach zostają, stają się droższe od tych w naszej walucie – czytamy w „Dzienniku”. Wcześniej kredyty we frankach zniknęły z ofert Lukas Banku i należącego do Getinu DomBanku. Choć banki zaprzeczają, dzieje się to zazwyczaj po interwencjach KNF. Jak podaje gazeta, tam gdzie kredytowanie we frankach wciąż jest możliwe, staje się ono droższe od kredytów zaciąganych w złotych. Dobrym przykładem jest tutaj PKO BP, który od środy oferuje droższe kredyty we frankach. Oprocentowanie dla pożyczki w wysokości 120-200 tys. złotych, udzielonej we szwajcarskiej walucie to 8,33 proc. ten sam kredyt w złotych jest oprocentowany poniżej 8 proc. To są jasne sygnały, że banki nie chcą lub nie mogą udzielać kredytów w tej walucie – czytamy w „Dzienniku”. źródło - http://banki.onet.pl/1871152,wiadomosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 29.11.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 W jakim banku oplaca sie wziasc teraz kredyt we frankach? Mialem wniosek w Millenium na 30 lat i na 4,75 procent. Po rozpatrzeniu wniosku dali mi na 7,8 i 20 lat !!! Zastanawiam sie czy nie wziasc na dokonczenie budowy w PLN. Poki co bede mial okres karencji i placil tylko odsetki. Wezme z opcja wczesniejszej splaty. Jak sie za 2 - 3 lata unormuje sie sytuacja i marze beda normalne to wtdy moze przewalutowac albo wziasc inny w CHF i splacic ten? A moze zostawic jakby wprowadzili u nas euro? Co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts