metea 15.10.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 No nie wiem czy można podpisac druga umowe... Bank podobno krzywo patrzy na tych co rezygnują z przydzielonego kredytu...tak mi powiedziano w Milenium. Stander- dali mi mniejszą kwote bo podobno nie miałam zdolności choc na poczatku powiedziano mi że mam zdolność na dwukrotnie większa kwote niz wnioskowałam, miało nie być żadnych problemów... szkoda gadać! zmarnowałam dużo czasu i nerwów na ten bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 15.10.2005 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Stander- dali mi mniejszą kwote bo podobno nie miałam zdolności choc na poczatku powiedziano mi że mam zdolność na dwukrotnie większa kwote niz wnioskowałam, miało nie być żadnych problemów... szkoda gadać! zmarnowałam dużo czasu i nerwów na ten bank. Jak się okaże, że chcą nam dać mniej niż wnioskowaliśmy, to czeka mnie znowu bieganie i załatwianie aktualnych dokumentów z ZUS-u, US. Paranoja. Może im pieniędzy zabrakło , bo podobno zasypani są wnioskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.10.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Nie straszcie mnie na razie mam nie najgorsze wrażenia jak mi nie dadza tyle co chcę to się wkurzę bardzo bo też mnie czeka ZUS i US, który karze sobie płacić nie wiadomo za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcios 18.10.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ja już śpieszę z opowieścią jak to było u nas. Otóż najdłużej bo ponad 2 miesiące trwało podjęcie decyzji przez bank o udzieleniu kredytu, pani rzeczoznawca nie mogła do nas dojechoć przez 4 tygodnie. W końcu wniosek złożyliśmy 30 sierpnia, a więc stara promocja. Podpisując umowę z bankiem uzgodniliśmy, że rezygnujemy z karencji w spłacie kredytu i rezygnujemy z przejściowego ubezpieczenia do czasu wpisu na hipotekę. Wpis mieliśmy już 13 wrezśnia ale franek poszybował w dół więc wstrzymaliśmy się z wypłatą transzy. Mamy w umowie zaznaczone, że transza ma być wypłacona w ciągi 90 dni od daty podpisania umowy, a do tego czasu można się z kredytu wycofać. Chyba nie ma większych cudaków w braniu kredytu od nas bo jak tylko CHF zaczą spadać chcieliśmy zamienić kredyt (nie przewalutować bo przecież nie wzieliśmy ani złotówki) na PLN. Nasz doradca powstrzymał nas "przewidując" wzrost kursu w okresie wyborów, jak jest każdy widzi. Jakby tego było mało pojawiła się nowa promocja i tu już trafił nas szlag!!! Zima zbliża się wielkimi krokami, kurs beznadziejny i nie wiadomo co robić. Wpadliśmy na dość oczywisty pomysł: REZYGNUJEMY!!!!! Oczywiście można zrezygnować ale nastepny wniosek zostanie przyjęty po upływie 3 miesięcy od daty rezygnacji. Jesteśmy w kropce i ciągle jeszcze zdecydowani na MILLENIUM bo mają naprawdę dobre warunki. Ale tak sobie myślę, że mają też niezły burdel, może jednak zrezygnujemy i będziemy starać się o kredyt w innym oddziale. Oni też nie są fair w stosunku do nas..... A ta nowa oferta jest kusząca oszczędność na prowizji i niższe oprocentowanie, cieka ile kosztuje wykreślenie z hipoteki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.10.2005 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 U nas rzeczoznawca był w ciągu tygodnia, także dosyć nieźle ale jeśli chodzi o jarcios twoje warunki to są niezłe. Co tylko się dowiem to od razu do doradcy i już wiem że okresu karencji ma być 3m-ce ale nic nie zobowiązujące, bo w pierwszej wersji było czas karencji do odbioru technicznego później do czasu wykorzystania wszystkich środkówteraz tylko 3m-ce bez wpływu na cokolwiek.Mają bałagan i to niezły skoro nie mogą się sami połapać co i jak Metea bardzo nieładnie bank zrobił faktycznie te promocje jedna lepsza od drugiej po sobie to nieporozumienie.Chociaż ja korzystam z tej drugiej, a nie wiem czy w listopadzie czegoś nie wymyślą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 18.10.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Powiedzcie mi jaki to trzeba miec dochód żeby miec zdolnośc kredytową na 450 tys? czy 90 tyś nie wystarcza bankom???????? Może powinnam miec 200 tyś zeby ich zadowolić..? tylko wtedy po co byłby mi potrzebny kredyt..? Mam dość banków! Na samą myśl o bankach mnie trzęsie...brrrr:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarcios 19.10.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Powiedzcie jakie oprecentowanie Wam zaproponowano. My w poprzedniej promocji 2,10 (kredyt 100000 PLN, wkład własny ok. 60%), ciekawe ile byśmy dostali w nowej ofercie,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiashek 19.10.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 tam maja oferte -1,88%! nawet na 100%...takze GE ma ciekawa propozycje, nam dali na 80% wartosci(188 tysi) 2,5% i oczywiscie splata i prawalutowanie =0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.10.2005 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Powiedzcie mi jaki to trzeba miec dochód żeby miec zdolnośc kredytową na 450 tys? czy 90 tyś nie wystarcza bankom???????? Może powinnam miec 200 tyś zeby ich zadowolić..? tylko wtedy po co byłby mi potrzebny kredyt..? Mam dość banków! Na samą myśl o bankach mnie trzęsie...brrrr:( Nie chodzi tylko o to że to działalność lepiej jakbyś miała etat na czas nieokreślony, gdzie pracodawca w każdej chwili może dać ci okres wypowiedzenia, ale to jest dla banku dużo pewniejsze niż własna działalność, którą samemu nie będziesz doprowadzać do upadłości. Mimo że możesz, zanim upadniesz ograniczać koszty i przeczekać okres gorszej koniunktury, ale mieć cały czas źrodło dochodu. Nie dla banku lepiej jak masz pracodawcę od którego zależysz w 100% Strasznie dużą chcesz mieć zdolność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.10.2005 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Powiedzcie jakie oprecentowanie Wam zaproponowano. My w poprzedniej promocji 2,10 (kredyt 100000 PLN, wkład własny ok. 60%), ciekawe ile byśmy dostali w nowej ofercie, pozdrawiam jarcios U nas jest 2,80 na 130000 i wkładu 30% w nowej promocji millennium a 2,65 w pkobp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek-Andromeda 19.10.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Witam wszystkich. Jestem nowy w wątku, ale nie mniej wkurzony przez Millenium niż wielu z Was. Otóż po wielu popołudniach spędzonych nad analizą ofert chyba wszystkich banków oferujących kredyty w CHF padło na Millenium. Miły i sympatyczny pan wszystko obliczył i przeliczył gwarantując 1,8% oraz prowizję 1%. Gonienie, papiery zaświadczenia, oddział mały więc zawsze trzeba swoje odstać w kolejce do Pana. Rzeczoznawca pojawił się owszem po 2 dniach. Ale na decyzję czekałem już 2 tygodnie. W końcu się pojawiła. I.........!%$#%$#%% Zamiast obiecanych 1,8% jest ponad 2,5% i dodatkowo czas na zakończenie budowy 15 miesięcy zamiast 24 jak standardowo mają w umowach. Oczywiście tak jak u niektórych powyżej próby rozmów i negocacji żeby zbić choćby marżę do 0% jak w aktalnej promocji spełzły na niczym. Nie zgodzili się na nic. Nie podoba się to wynocha. Acha, co ciekawe: rzeczoznawca ocenił wartość nieruchomości na 320.000 podczas gdy sam kosztorys od firmy projektowej to ponad 300.000 , a gdzie instalacje, ziemia, ogrodzenie, ogród, wykończenie, ......No więc papa banku millenium. Wolę dopłacić te kilka złotych miesięcznie np. w GE, DOMie, albo mBanku o ile tam mnie potraktują poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo 19.10.2005 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A ja wzięłam w Nordei. Kredyt na refinansowanie starego niekorzystnego w BPH + na remont. Warunki moze nie takie super (3.8% we frankach), ale pani działała bardzo sprawnie i ograniczyli "upierdliwosci" maksymalnie. Pani poganiała wszystkich, łącznie z rzeczoznawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo 19.10.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Miało byc oczywiscie 2.8% (3.8% do czasu ustanowienia hipoteki, bo ubezpieczenie wrzucone w ratę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 19.10.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Bartek-AndromedaJeśli rezygnujesz z Milenium to radzę Ci żebys przypilnował ich alby oddali Ci wszystkie dokumenty.Mnie oddali tylko część i nie wiem czy odzyskam resztę a są mi bardzo potrzebne do złożenia w innym banku.Jutro pewnie wyląduje u dyrektora Milenium i nie będę juz miła....A jesli to nie pomoże to nadam sprawe w mediach bo nie pozwole sobie żeby tak mnie traktowano! Jeśli chodzi o oprocentowanie w innych bankach to: Nordea dała mi 3,75 niestety zbyt wysokie ale obsługa banku bardzo miła choc moze troszke powolna jak to bywa w bankach skandynawskich:) MBank- 2,75 z mozliwością negocjacji... i własnie do nich chce złozyc dokumenty. Zastanawiam sie jeszcze nad PKO BP... może jutro do nich podjade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek-Andromeda 19.10.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 metea, oj chyba wtopiłaś Ja nie zostawiałem oryginałów. Jedyne co, to zaświadczenia o zarobkach na ich drukach. Resztę kopiowali przy mnie. Uważam że jak ktoś chce u nich zostawić kilkadziesiąt tysięcy w oprocentowaniu, to powinien być lepiej traktowany. A ja jutro pędzę do GE, DOMu i mBanku i to chyba w takiej kolejności. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 19.10.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Własnie chodzi o to że ja nie chciałam zostawić dokumentów ale powiedziano mi że nie dostanę decyzji bez orginałów chodziło pewnie o to żebym przypadkiem nie składała do innego banku bo przeciez Milenium jest The Best.Masz racje, banki powinny nas lepiej traktować w koncu to my na nich pracujemy!Na początku w Milenium byli bardzo mili dla mnie, nawet przyjezdzali do mnie do firmy zebym podpisywała jakies papierki, słyszałam tylko ach i och.. gdy wchodziłam do ich oddziału zostawiali klientów i lecieli do mnie a teraz gdy juz po wszystkim...poszłam po te nieszczesne dokumenty zapytali chłodnym tonem "czy pani była na dzisiaj umówiona..?" itp... po prostu szkoda nerwów na takie szczeniackie zachowanie. a jesli chodzi o Dom Bank to chyba tez tam sie wybiore..Pozdrawiam wszystkich zmagających sie z bankami i zycze powodzenia w słusznym wyborze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiashek 20.10.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 a mi na 188 tysi (20% wklad wlasny) w millenium dali w CHF na 25 lat -2,39%w GE-2,05%w Fortis Banku-tam maja promocje super! -1,88%teraz chcemy jeszcze przeanalizowac jaka wyjdzie pierwsza rata-powie nam to cos o kosztach ukrytych, ale papiery skladamy dzis do GE i do Fortis banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 20.10.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 To ja jako szczesliwy posiadacz kredytu postanowilem zwiekszyc kredyt bo mi zabraklo kasy. Bank Nordea. Wbrew pozorom nie bylo zle. Trwalo to w sumie 2 tygodnie, musialem dostarczyc zasw. o zarobkach informacje o kartach kredytowych oraz musialem sie zgodzic na przelewanie pensji mojej na konto w Nordea Bank (w sumie i tak prawie cala rata )) ). Dzis mam podpisany aneks, jutro zalatwiam sad (zwiekszenie hipoteki) i moge korzystac z transzy. Nadal jestem zadowolony czego i wam wszystkim zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margo 20.10.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Macku dzięki za polecenie Nordei, ja tez jestem b. zadowolona, pani od pierwszej mojej wizyty w banku ostro się wzięła za działanie Popędzała rzeczoznawcę i wszystkich po kolei. Poza tym bank okazał się bardzo elastyczny no i koszty wliczone w kredyt, więc karty na stole a nie jakies takie pitolenie ze oprocentowanie super niskie, a potem jak się pozlicza opłaty to rata wyzsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 21.10.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Macku dzięki za polecenie Nordei, ja tez jestem b. zadowolona, pani od pierwszej mojej wizyty w banku ostro się wzięła za działanie Popędzała rzeczoznawcę i wszystkich po kolei. Poza tym bank okazał się bardzo elastyczny no i koszty wliczone w kredyt, więc karty na stole a nie jakies takie pitolenie ze oprocentowanie super niskie, a potem jak się pozlicza opłaty to rata wyzsza. Do uslug ciesze sie ze wybralismy dobry bank jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts