DMK 02.11.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Jutro mam mieć decyzję z millennium, zobaczymy co wymyślą Ponawiam pytanko w sprawie okresu karencji jak to u Was wygląda?? X.Okres kredytowania wynosi 240 miesięcy, w tym okres karencji 18 licząc od dnia wypłaty kredytu lub jego pierwszej transzy. X.Kredyt spłacany będzie w 240 ratach miesięcznych, w tym 18 rat obejmujących odsetki w okresie karencji spłaty kredytu oraz 222 ratach miesięcznych, które zawierają malejącą część odsetek oraz rosnącą część raty kapitałowej. X. W okresie karencji Kredytobiorca zobowiązany jest spłacać jedynie raty odsetkowe, bez konieczności spłacania rat kapitałowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.11.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 X.Okres kredytowania wynosi 240 miesięcy, w tym okres karencji 18 licząc od dnia wypłaty kredytu lub jego pierwszej transzy. właśnie o to chodzi czy okres karencji sam sobie wybierasz czy ci narzucają, okres karencji jest dla kredytobiorcy i to ON wybiera czas kiedy chce go wykorzystać, przy tak długim okresie kredytu różne sytuacje mogą się pojawić w życiu i chodzi o to, aby wówczas płacić tylko odsetki a spłatę kapitału wstrzymać, przy wykorzystaniu na początku całego okresu karencji, jak coś się niedobrego stanie nie będzie zmiłuj tylko płać wszystko tak mówią wszystkie doradztwa finansowe i to jest na logikę OK a banki starają się unikać tego tematu i robią dla siebie lepiej czyli płacisz odsteki od całego kapitału a kapitał masz nieruszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 02.11.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2005 Stander naprawde polecam PKO BP a z Milenium daj sobie spokój! W PKO gdy składałam dokumenty powiedzieli ze dadzą mi oprocentowanie 2,80 w CHF przy 20% wkładzie własnym, wczoraj gdy podpisałam umowe dali mi jednak 2,50 U Ciebie oprocentowanie na pewno będzie nizsze skoro domek juz stoi. Pozdrawiam A czy Ty jesteś etatowcem czy masz działalność? U mnie wyższe oprocentowanie tłumaczą działalnością gospodarczą. Nie wiem, jak traktują "prywatę" w PKO BP, może lepiej niż w Millennium. Dzisiaj jednak miałam telefon z Millennium, że uwzględniono nasze pretensje (odwiedziliśmy ich w poniedziałek). Obniżyli nam z 3,54 na 2,94. I chyba nie będę już walczyć z innymi bankami, bo to zbieractwo dokumentów jest straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 03.11.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 stander oprocentowanie jakie oferuje Wam Milenium wydaje mi sie zbyt wysokie tym bardziej że posiadacie wkład własny. Przy moim niespełna 20% wkładzie PKO dało mi 2,50 czyli juz mniej niż Wam w Milenium. A dokumenty wystarczy zabrac z milenium i złozyć w PKO tak jak zrobiłam to ja ale do Was nalezy decyzja. Dzisiaj w końcu zadzwonili do mnie z banku BPH z radosną nowiną że jest pozytywna decyzja na kredyt...niestety spóznili sie o tydzien Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 03.11.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 stander jeszcze jedno...Prowadze swoja działalność i nie słyszałam zeby to miało jakies znacznie w kwestii oprocentowania. Przynajmniej nikt mi o czymś takim nie mówił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarluk 03.11.2005 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Kurcze widzę, że dominuje milenium albo pko. Ja wlasnie zastaniawiam się nad Mulitbankiem, 0 prowizji, 0 wcześniejsze spłaty +przewalutowania, wywalczyłem 3% w CHF. Dodatkowo konto za free przez cały okres.Co o tym sądzicie?Miał już z Multi do czynienia???Aha...a co sądzicie o BOŚ??Podobno znowu dadzą 1% w CHF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.11.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Dostałam w Millennium 1,55%+Libor w CHF czyli 2,34% prowizja 0 ROR 0 prowadzenie na kwotę jaką chciałam Mam wrażenie że PKOBP tyle mi nie da chociaż mam u nich konto to co PKOBP 1,8%+Libor prowizja może się uda 0,6% Ale jeszcze jest kwestia wpisu hipoteki jedni wpisują 170%kwoty kredytu kaucyjnej a drudzy 100% zwyklej i 26% kaucyjnej ale to chyba ma małe znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.fabi 05.11.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 My złożyliśmy wniosek w Millennium i wstępnie 1,79% w CHFprowizja 0%ROR 0%Wycena 0%Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 08.11.2005 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 My złożyliśmy wniosek w Millennium i wstępnie 1,79% w CHF prowizja 0% ROR 0% Wycena 0% Pozdrawiam Wstępnie miałam 2,1%, a analityk przysłał wyliczenie - 3,54 przy 60% wkładu!!! dobrej zdolności kredytowej!!! Tłumaczą to działalnością gospodarczą, ale to mętne tłumaczenie, ktoś na forum pisał, że ma działalność, a dostał w PKO BP na 2,50% przy 20% wkładu. Oczywiście postawiłam się i urwałam trochę z tych procentów, ale wkurzyło mnie, że narobili ochoty na tani kredyt, a jak przyszło co do czego, to o 100 tysięcy sobie obniżyli wartość nieruchomości, a oprocentowanie wywindowali pod byle pretekstem. A w ogóle to nie ma tanich kredytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.fabi 08.11.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Właśnie jestem bardzo ciekawa, czy mój wniosek zostanie rozpatrzony w takich kryteriach wstępnych, czy też coś im się nie spodoba i będzie wszystko inaczej? No zobaczymy, póki co czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.11.2005 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Oczywiście postawiłam się i urwałam trochę z tych procentów, ale wkurzyło mnie, że narobili ochoty na tani kredyt, a jak przyszło co do czego, to o 100 tysięcy sobie obniżyli wartość nieruchomości, a oprocentowanie wywindowali pod byle pretekstem. A w ogóle to nie ma tanich kredytów. Jeżeli chodzi o nasz wniosek w millenium to było tak że nam zapowiadał doradca co innego a w decyzji przyszło mniej, a poza tym to mamy dosc pozytywne wrażenia poza papierami których trzeba milion dostarczać i ciągle coś nowego w PKOBP rzeczoznawca nas zadziwia się nas dopytuje czy na pewno nam starczy, a z prowizją mogą zejść najwyżej do 0,6% gdzie w mille jest 0 poza tym mają większą marżę i nei chcą z niej zejść pod żadnym pozorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albz74 09.11.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Kurcze widzę, że dominuje milenium albo pko. Ja wlasnie zastaniawiam się nad Mulitbankiem, 0 prowizji, 0 wcześniejsze spłaty +przewalutowania, wywalczyłem 3% w CHF. Dodatkowo konto za free przez cały okres.Co o tym sądzicie?Miał już z Multi do czynienia???Aha...a co sądzicie o BOŚ?? Podobno znowu dadzą 1% w CHF Ja mam kredyt w Multi, jestem zadowolony bo wszystko mogę zrobić z domu przez internet. Niemniej niedługo sprzedaję mieszkanie i zaczynam budować dom, podeprę się pewnie kredytem w Multi ale wtedy chcę mieć o wiele lepsze warunki niż 2,95% (CHF) jakie mam teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 11.11.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Ja mam kredyt w Multi, jestem zadowolony bo wszystko mogę zrobić z domu przez internet. Niemniej niedługo sprzedaję mieszkanie i zaczynam budować dom, podeprę się pewnie kredytem w Multi ale wtedy chcę mieć o wiele lepsze warunki niż 2,95% (CHF) jakie mam teraz. No nie wiem, nie wiem, z tego co się zdążyłam zorientować, banki o wiele lepiej traktują całkiem nowych klientów, "kupują" ich lepszymi warunkami, bo za chwilę i tak dadzą im kartę kredytową do kredytu i jakieś tam opłaty na koncie też prędzej czy później będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.11.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No nie wiem, nie wiem, z tego co się zdążyłam zorientować, banki o wiele lepiej traktują całkiem nowych klientów, "kupują" ich lepszymi warunkami, bo za chwilę i tak dadzą im kartę kredytową do kredytu i jakieś tam opłaty na koncie też prędzej czy później będą. Święte słowa, mam przez kilka lat konta w PKOBP, a jak chce od nich kredyt to zachowują się jak skostniały betonowy monolit z zeszłej epoki nie rusza ich nic, łaskawie mogą dać 1,2% prowizji o mniejszej zapomnij chyba, że dla VIPów. A normalni ludzie to nie wiem po co są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 14.11.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No nie wiem, nie wiem, z tego co się zdążyłam zorientować, banki o wiele lepiej traktują całkiem nowych klientów, "kupują" ich lepszymi warunkami, bo za chwilę i tak dadzą im kartę kredytową do kredytu i jakieś tam opłaty na koncie też prędzej czy później będą. Święte słowa, mam przez kilka lat konta w PKOBP, a jak chce od nich kredyt to zachowują się jak skostniały betonowy monolit z zeszłej epoki nie rusza ich nic, łaskawie mogą dać 1,2% prowizji o mniejszej zapomnij chyba, że dla VIPów. A normalni ludzie to nie wiem po co są. Te 1,2% to jest właśnie dla VIPów (i za nic nie chcą spuścić). Bo dla innych, to nawet 3,5%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.11.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 No nie wiem, nie wiem, z tego co się zdążyłam zorientować, banki o wiele lepiej traktują całkiem nowych klientów, "kupują" ich lepszymi warunkami, bo za chwilę i tak dadzą im kartę kredytową do kredytu i jakieś tam opłaty na koncie też prędzej czy później będą. Święte słowa, mam przez kilka lat konta w PKOBP, a jak chce od nich kredyt to zachowują się jak skostniały betonowy monolit z zeszłej epoki nie rusza ich nic, łaskawie mogą dać 1,2% prowizji o mniejszej zapomnij chyba, że dla VIPów. A normalni ludzie to nie wiem po co są. Te 1,2% to jest właśnie dla VIPów (i za nic nie chcą spuścić). Bo dla innych, to nawet 3,5%. Ale jak VIP napisze prośbę o 0,6% to dostanie. Nam zaczął od 1,5% poźniej od razu gwarantował 1,2% a 0,6% miało być szczytem marzeń dla niego, bo ja od razu mówiłam że konkurencja mi daje 0% i mówiłam że to mnie satysfakcjonuje a on że tamci mają agresywny marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 16.11.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Witam, Jestem po rozmowach w dwóch bankach.Kwota kredytu 150 000 zł stanowi mniej niż 50% inwestycji okres kredytowania 30 lat- raty malejące Propozycje: Millenium* 1,79% w CHF w tym marża banku 1% i Libor 3 miesięczny* prowizja 0% * ROR 0% * wycena 0% * umowa spisywana na wartość w złotówkach* transze wypłacane po przedstawieniu zdjęć z aparatu cyfrowego (wydruk)* wartość transzy w złotówkach przeliczana na franki (po cenie kupna) w dniu wypłaty transzy* dopiero po wypłacie ostatniej transzy wiadomo ile kupiło sie CHF ale na pewno otrzymamy 150 tyś zł. zabezpieczenie:* hipoteka* ubezpieczenie na życie (ok 40 zł miesięcznie)* ubezpiecznie kredytu do czasu wpisu do księgi wieczystej 104 zł (chyba jednorazowo)* ubezpieczenie domu na wartość odtworzeniową ok 20 zł miesięcznie (czyli ok. 300 000) dokumenty do kredytu:* dowód osobisty* pozwolenie na budowę, KW, akt notarialny nabycia działki, wypis i wyrys z planu zagospodarowania terenu, kosztorys własnoręczny* super skomplikowane zaświadczenie o dochodach (ramki na rok ubiegły, obecny itp.)* historia z RORu z ostatnich trzech miesięcy pierwsza rata 661,91 zł promocja do 30.11.2005 PKO BP * 2,55% w CHF nie wiem jaka marża libor 3 miesiące* prowizja 1,2 -3% * pierwsza wycena w ramach prowizji 0%, * umowa spisywana na wartość we frankach przeliczanych po cenie kupna z dnia złożenia wniosku* transze wypłacane po wizycie ludzika z banku w cenie 80 zł za wizytę* wartość transzy we frankach przeliczana na złotówki w dniu wypłaty transzy* może się okazać, ze otrzymamy mniej złotówek- gdy frank padnie, lub więcej gdy złotówka będzie nisko stała zabezpieczenie:* hipoteka* ubezpiecznie kredytu do czasu wpisu do księgi wieczystej * ubezpieczenie domu na miniumum wartośc kredytu dokumenty do kredytu:* dowód osobisty* pozwolenie na budowę, KW, akt notarialny nabycia działki, wypis i wyrys z planu zagospodarowania terenu, kosztorys własnoręczny* zarobki z trzech ostatnich miesięcy pierwsza rata 772,10 zł Reasumując w Millenium mają lepsze warunki ale bardziej skomplikowane wymagania przy udzieleniu kredytu. Natomiast w PKO gorsze warunki ale mniej formalnośći. Złożyliśmy wniosek do PKO i w tym tygodniu złożymy jeszcze do Millenium. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 16.11.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Witam, Jestem po rozmowach w dwóch bankach. Kwota kredytu 150 000 zł stanowi mniej niż 50% inwestycji okres kredytowania 30 lat- raty malejące Propozycje: Millenium promocja do 30.11.2005 Pozdrawiam Nie śledzę ostatnio tego wątku, ale skomentuję termin promocji. Pamiętam, jak byłem w trakcie załatwiania u nich kredytu wtedy promocja (w zł, prowizja 0.75%) już się właśnie kończyła. Jak podpisywałem kredyt promocja została przedłużona. A po zakończeniu tamtej promocji wprowadzili nową, lepszą (0.49%). Tak więc nowa promocja powinna być nie gorsza niż bierzącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BettyM 16.11.2005 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 rafal9 też mi się tak wydaje, że wprowadzą jeszcze coś lepszego ponieważ Pani się "dziwnie" uśmiechała mówiąc o terminie dostarczenia dokumentów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.11.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 A co może być lepszego, chyba tylko oprocentowanie.Chociaż przewalutowania mogą być jeszcze 0, jeśli chodzi o inne to nie mam pomysłu Betty&MA to 104 zł to miesięcznie na pewno!!! do czasu wpisu w Sądzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts