Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, BGŻ odmawia podobno kredytów we frankach. Czy faktycznie? Wiecie coś?

I drugie pytanko: co z tymi marżami w BGŻ jesli chodzi o złotówki? czy mają korzystne umowy?

W najbliższych dniach musimy podjąć jakieś decyzje kredytowe.

Poradzcie proszę :( ( pilne)

z tego co wiem, bo sami byliśmy zainteresowani kredytem w BGŻ to warunki były niezłe-tzn. niska marża, prowizja przyzwoita, oprocentowanie też, raty wychodziły całkiem całkiem, był tylko mały minus chcieli 70% faktur, naszym zdaniem nie opłacało nam się, dość dobre warunki są też w BOŚ, ale ostatecznie nasz wybór padł na kredyt refundowany z dopłatami od państwa i właśnie dziś podpisaliśmy umowę na 25 lat 180 tyś kredytu :lol:

My wczoraj podpisaliśmy kredyt w Nordea.

Była też opcja BGŻ ale pod warunkiem okazania 60% faktur, rachunków plus założenie konta za jedyne 15 zł miesięcznie ;)

naLeśniku drogi, czy mógłbyś coś więcej napisać o warunkach, na jakich podpisaliście umowę?

Właśnie - i jak to jest z tymi rachunkami? Czy każdy bank wymaga założenia u siebie konta na potrzeby udzielanego kredytu?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź :D

Witam

W BOŚ marza od 1.1 do 1.6 dla PLN ale równiez konieczne jest przedstawienie faktur - BOŚ 50 tyś daje bez faktur na reszte potrzebne są faktury wiec wszystko zalezy od wielkości kredytu jeśli ktoś chce 200 tys to na 150 tyś musi mieć faktury.

Nie wiedziałam, że prowadzenie rachunku w BGŻ jest takie drogie.

A jaką marże mozna dostać w NORDEI dla PLN?

Pozdrawiam

Witam

W BOŚ marza od 1.1 do 1.6 dla PLN ale równiez konieczne jest przedstawienie faktur - BOŚ 50 tyś daje bez faktur na reszte potrzebne są faktury wiec wszystko zalezy od wielkości kredytu jeśli ktoś chce 200 tys to na 150 tyś musi mieć faktury.

Pozdrawiam

z tym BOś to nie do końca tak jest, bo mogą być faktury ale też mogą być oświadczenia że np. Pan X wykonał mi instalację elektryczną za ...tyle a tyle- tak nam tłumaczyła pani w banku, jedyny minus BOŚ to to że potrzebują wyceny nieruchomości za jedyne :lol: 900 zł.

Witam

Pozdrawiam

mi narazie podali w nordei od 1,2 do 1,6 plus 1% za okres przejsciowy

Moi drodzy, a z kiedy macie te dane o tych marżach? Jak ja pytałam w BGŻ to dawali na złotówki 1,5 % marży. Złozyliśmy wniosek w kwietniu i niby w przyszłym tygodniu ma być podpisanie umowy a wczoraj mi dzowonią że drastycznie zmieniły sie warunki i muszą podnieść marże :evil: :evil: . Żebyśmy sią zastanowili i dali dziś odpowiedź :evil: :evil: . Jaja sobie z ludzi robią!!

Cześć.

asuulek, mieliście mało kompetentnego doradcę w BGŻ, bo nam koleś zapowiadał podwyżkę oprocentowania od maja (tzn. marży), ale mimo tego ich oferta nadal jest atrakcyjna - podwyżka nie była duża.

Ponadto 60% potwierdzonego rachunkami kredytu to nie jest jakieś wielkie utrudnienie - wystarczy nieco się pokręcić tu i tam i jest :wink: .

Dla nas ta oferta jest o tyle korzystna , że bez wkładu własnego pozwala nam jednym małym kredytem kupić działkę, następnie zaciągnąć drugi duży na budowę (nieco większy niż potrzebujemy - kwestia odpowiedniej wyceny), zbudować dom i spłacić mały 8) .

Nasz doradca z BGŻ poinformował nas o podwyżce od maja i przygotował do podpisania umowę 30 kwietnia :)

Marża PLN 1,3%, oprocentowanie na dzisiaj 5,86%. Kredyt - 220tyś.

Kaska już na koncie, zaczynamy dalej lecieć z tematem :-)

Dodam tylko że mieliśmy szansę na marżę 1,1% , ale z uwagi na brak o nas informacji w BIKu nie mogliśmy dostać karty kredytowej na 500zł :(

Cześć.

asuulek, mieliście mało kompetentnego doradcę w BGŻ, bo nam koleś zapowiadał podwyżkę oprocentowania od maja (tzn. marży), ale mimo tego ich oferta nadal jest atrakcyjna - podwyżka nie była duża.

Ponadto 60% potwierdzonego rachunkami kredytu to nie jest jakieś wielkie utrudnienie - wystarczy nieco się pokręcić tu i tam i jest :wink: .

) .

oferta w BGŻ jest rzeczywiście atrakcyjna , ale te 60% rach. nie bardzo mi pasuje-musielibyście mieć na 132 tyś rach. jeżeli dobrze liczę,

my stwierdziliśmy że nie bardzo się to opłaca, bo przecież większość fachowców nie wystawia faktur, a wiadomo że robocizna nieraz droższa od materiału,może nasz tok rozumowania jest niewłaściwy ale każdy wybiera to co mu bardziej pasuje :lol:

Należy rozliczyć 60% kredytu! Ale nigdzie nie pisze że to mają być faktury. Można przedstawić kwitek, rachunek, pokwitowanie. Takie pokwitowanie przedstawiałem na środki własne. Wypisane odręcznie na kartce.. ".. Wykonałem istalację elektryczną, tam i tam, pobrałem wynagrodzenie za robociznę w kwocie 5tyś zł. Podpis.... ". Zaakceptowali bez niczego. Zresztą doradca, poinformował że to tylko dla ich informacji. A nie żeby latać po US. :) Także bez przesady, żadnej paniki :)

Należy rozliczyć 60% kredytu! Ale nigdzie nie pisze że to mają być faktury. Można przedstawić kwitek, rachunek, pokwitowanie. Takie pokwitowanie przedstawiałem na środki własne. Wypisane odręcznie na kartce.. ".. Wykonałem istalację elektryczną, tam i tam, pobrałem wynagrodzenie za robociznę w kwocie 5tyś zł. Podpis.... ". Zaakceptowali bez niczego. Zresztą doradca, poinformował że to tylko dla ich informacji. A nie żeby latać po US. :) Także bez przesady, żadnej paniki :)

to widocznie nas źle poinformowali :cry: :evil:

Moi Drodzy jak pech to pech - składam dzisiaj wniosek w BOS i nagle przychodzi pani z zaplecz i informuje wszystkich o wzroscie marzy od poniedziałku od 2 do 2,5 % więc nie zdażyłam - prawdopodobnie wszędzie ma podskoczyć. BGZ i BOŚ już podwyższył :(

Pozdrawiam

nam, babka w pko bp mówiła że tendendencja jeżeli chodzi o marżę jest wzrostowa, dobrze że my już podpisaliśmy umowę :lol:

Prawda jest taka, że na dziś jest zły czas na wzięcie kredytu - banki mają wiele obaw i wątpliwości, podnoszą marże i zniechęcają do kredytu.

No ale cóż, niektórzy muszą.

W pn. dam znać dokładnie jak to jest w BGŻ, ale w krótkiej pogawędki z doradcą i po zestawieniu tej oferty z DB, Nordea, BOŚ, PKO BP, PKO S.A., Mbank i Millenium w naszej sytuacji BGŻ jest bezkonkurencyjny.