Sensi1719504014 27.05.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 MAM!!!!!! Po równo 3 miesiącach oczekiwania podpisaliśmy umowę kredytową w Deutsche Banku Waluta Euro: Oprocentowanie 3% w tym marża 1,8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 28.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Mikela w BOŚ-u mieli dobre warunki, ale ostatnio jak dzwoniliśmu (wściekli kolejną podwyżką w BGŻ) to nam powiedzieli że marża 2,4% My też mamy obiecane 2 % w BGŻ ale podobno już mają wyższe marże - tak mówi Pani z banku - tylko czy jej wierzyć???? Wierzyć, wierzyć. Niestety podnieśli. Tylko jeśli macie obiecany na starych warunkach to powinno być niżej - od nas wzięli 1,85% marży (założyliśmy konto - tzw. Plan Aktywny) A z prowizją od kredytu to naprawdę przegięli: z 1,1% na 3,5%!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyliu 03.06.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Czy ktoś z Was przewalutowywał ostatnio kredyt zaciągnięty w CHF na PLN w Millennium? Jak długo to trwa, jakie są wymagania papierkowe, na co trzeba zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielPoznań 03.06.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A kiedy brałeś ten kredyt w CHF. Należy dobrze sie zastanowić nad tym krokiem!!!Procedura polega na wypłenieniu wniosku-uproszczonego w stosunku do tego , który wypełniałe przy zaciągnieciu kredytu. Bedzie badana cponownie zdolność. Czas okolo 2 tygodni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuteria 04.06.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Witam!Zastanawiamy się nad kredytem w BZWBK. Marża 1,35% plus WIBOR 3M. Prowizja niestety trochę wysoka, bo 3,5%, ale można rzekomo obniżyć, biorąc jakieś produkty banku. Ponadto wycena ok. 350 - 400 zł, brak faktur, bezpłatne kontrole na budowie, bezpłatne rozpatrzenie wniosku, brak prowizji za wcześniejszą spłatę, tak mniej więcej...Wygląda dosyć sensownie, nie znaleźliśmy niczego lepszego, więc chyba bierzemy.W BGZ byliśmy wczoraj i niestety u nich drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 05.06.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 ja wziełem własnie w bzwbk.. startowałem do 3 bankow..nogi mnie juz bołały od łazenia.. a w BZWBK od chwili złozenia kompletu dokumentow do 1 transzy ok 2 tyg. wycena (operat) 800zł sztywną cene maja, a prowizji nie obnizysz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuteria 05.06.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 Po dzisiejszej wizycie w BZ okazuje się, że jednak nie da rady obniżyć tej prowizji . Ale wycena u nas tańsza Też mamy nadzieję na szybkie załatwienie sprawy, bo jak się tu naczytałam, że w niektórych bankach nawet 4 m-ce się czeka, to mi ręce opadły. Za to pani w BGŻ mówiła, że wyjściowa prowizja to 4,5% do negocjacji na 3,5%, marża też wyższa niż w BZ, no i Wibor 6M, który na chwilę obecną też chyba jest wyższy niż 3M, dlatego my BGZ odrzuciliśmy. Hiciorem jest nasz Bank Spółdzielczy, który ma stałe oprocentowanie! Mianowicie 9%!!! Chyba oszaleli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pazurek 08.06.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Bardzo ważne i decydujące dla nas pytanie: mam możliwość wzięcia kredytu hipotecznego z dopłatami w PKO BP. Moja żona wraz ze swoim bratem otrzymała prawo do spadku po swoim ojcu.Spadkiem jest mieszkanie własnościowe (nie spółdzielcze), decyzja o prawie do spadku uprawomocniła się 04.06.2009. Umowę o kredyt z dopłatami możemy podpisać już dzisiaj. Pytanie brzmi "czy mamy prawo do dopłat?". Ustawa „o finansowym wsparciu (…) precyzyjnie określa listę adresatów, czyli kogo właściwie chce wspierać. Jej beneficjentami mogą być małżeństwa, lub osoby samotnie wychowujące dzieci (niepełnoletnie, pobierające zasiłek pielęgnacyjny, lub studiujące do 25 roku życia) lecz nie posiadające dotychczas własnego mieszkania czy domu. Z ustawy nie mogą także skorzystać rodziny wynajmujące mieszkania lub domy, lub posiadające prawo do spółdzielczego mieszkania/domu, chyba że zrzekną się tego prawa i wyprowadzą najpóźniej 6 miesięcy po uzyskaniu aktu notarialnego do nowego mieszkania/domu. Jak mamy się ustosunkować do w/w określenia ?Czy żona ma prawo do spółdzielczego mieszkania ? Jak możemy to sprawdzić? Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 08.06.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 A to w ogóle jeszcze dają kredyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pazurek 08.06.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Oj dają dają... Dzisiaj podpisaliśmy PKO BP na 30 lat i 280 000 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 08.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Oj dają dają... Dzisiaj podpisaliśmy PKO BP na 30 lat i 280 000 pln. Czy długo czekaliście na decyzję od czasu złożenia dokumentacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robeert 08.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Zastanawiam się nad wzięciem kredytu. Szukam jakiegoś porządnego banku (jeżeli taki jest). Kredyt około 160 tys. Co byście mogli zaproponować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pazurek 09.06.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy długo czekaliście na decyzję od czasu złożenia dokumentacji? niecałe 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lasek 09.06.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy długo czekaliście na decyzję od czasu złożenia dokumentacji? niecałe 2 tygodnie. No to gratuluję, ja mam decyzję, ale upłynęło prawie 2 m-ce Jeszcze nie podpisałem umowy (w CHF). A tak przy okazji jak wygląda sprawa karencji, chciałem 6m-cy, bank obstaje przy 12 miesiącach. Czy w trakcie kredytowania może być ten okres skrócony? Czy odsetki w tym czasie płaci się od całości, czy od kwoty wykorzystanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 09.06.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy długo czekaliście na decyzję od czasu złożenia dokumentacji? niecałe 2 tygodnie. No to gratuluję, ja mam decyzję, ale upłynęło prawie 2 m-ce Jeszcze nie podpisałem umowy (w CHF). A tak przy okazji jak wygląda sprawa karencji, chciałem 6m-cy, bank obstaje przy 12 miesiącach. Czy w trakcie kredytowania może być ten okres skrócony? Czy odsetki w tym czasie płaci się od całości, czy od kwoty wykorzystanej? Pazurek, dzięki za odpowiedź - gratuluję! Lasek, ostatnio o tym rozmawiałem i (przynajmniej w PKO BP) okres karencji można skrócić w trakcie jego trwania, a odsetki płaci się tylko od wykorzystanej kwoty kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 10.06.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 uffff, wczoraj dostalem pozytywna odpowiedz na nasz wniosek z Nordei.Wszystkie formalnosci trwaly ok 2 tygodni, w poniedzialek ma byc przygotowana umowa.Czekam jeszcze na decyzje z DNB ale tam to trwa juz przeszlo 1.5 miesiaca i caly czas chca dodatkowe papiery i zdolnosc juz nam obnizyli o 60tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela.16 10.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 dzisiaj dzwonilam do pko bp (do 2 oddzialów) i dla kredytu rodzina an swoim marza wzrosla z 1,8 do 3%!!!!!!!od wczoraj lub dzisiaj .....szok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 10.06.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 ....a ja w piątek mam podpisać umowę. Bierzemy 200 000 zł w Polbanku. Kredyt w Euro. Na 25 lat. Rata 1230 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 11.06.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 ....a ja w piątek mam podpisać umowę. Bierzemy 200 000 zł w Polbanku. Kredyt w Euro. Na 25 lat. Rata 1230 zł. Pola nie liczy się jaka rata tylko jakie procenty, jak zmieniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 11.06.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 ....a ja w piątek mam podpisać umowę. Bierzemy 200 000 zł w Polbanku. Kredyt w Euro. Na 25 lat. Rata 1230 zł. nawet nie trzeba znać procentów...ja Ci napisze,że za 400tys rate mam ciut ponad 2000zł i to w ratach malejacych wiec wyzsza początkowa...pomijam hocki-klocki jakie wywija polbank z transzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts