golombek 03.09.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Może ktoś mi doradzi, bo widzę że Wy wszyscy macie jakieś przejścia z kredytami. 3 miesiące temu znalazłam wymarzone mieszkanko i w te pędy składałam wnioski przez Expandera do banków w spr. kredytu w EURo. Na 4 dni przed koncem umowy przedwstępnej nadchodzi odpowiedź z BOŚ-ia. Mając nóż na gardle podpisałam umowe kredtową, w międzyczasie okazało sie że Bank Ochrony Środowiska w ciągu prawie 2 miesięcy rozpatrywania mojego wniosku, o czym nie poinformował mnie ani Expander ani Bank, zdążył podnieść marże kredytów- z 3,5 na 5,5%. Pierwszą ratę kredytu już zapłaciłam ale jest mi ciężko płacić, bo przez tą podwyżkę marży moja rata kredytu jest wyższa o 250 zł od kwoty, którą mogłabym spłacać przed podwyżką marży. Doradźcie, czy jest jeszcze jakaś szansa na obniżke marzy lub tez na przeniesienie kredytu do innego banku. Dla mnie wysokość tej marży, a tym samym oprocentowanie - 5,5%+Euribor 6M to po prostu zlodziejska stawka Co mogę jeszcze zrobić, żeby płacić niższe raty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 04.09.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Teraz to już nic nie zrobisz nawet zmiana banku się nie opłaca ze względu na duże różnie kursowe. Musisz poczekać na lepsze czasy i spadki marży (kursu walut) wtedy zmienisz bank. Marża 5,5 to masakra jak polepszy się koniunktura oprocentowanie pójdzie do góry to szok. Moim zdaniem marża 5,5 to rozbój w biały dzień ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 08.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Czyżby banki zupelnie już nikogo nie kredytowały...? temat jakoś zaczyna zamierać... to niepokojące chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 09.09.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 może i kredytują ale marża 3% mnie powala i jeszcze pani w banku twierdzi że są do tego zmuszeni. tere fere kuku rok temu był niecały 1%. wszystko fajnie jak wibor jest niski a jak pójdzie w górę to tylko płakać. jedyny plus to taki że marża dla kredytu z dopłatą i normalnego jest taka sama bo w tamtym roku różnica była dwukrotna. ale to żadne pocieszenie ja wolę odkładać kasę i później zamieszkać niż dać zarobić tym krwiopijcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 10.09.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Marża w bzwbk jest na poziomie 1.35% obecnie. Ja mam inne pytanie Ile czekaliście na kredyt (od dnia złożenia wniosku)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 10.09.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Marża w bzwbk jest na poziomie 1.35% obecnie. Ja mam inne pytanie Ile czekaliście na kredyt (od dnia złożenia wniosku)???' 1,5 tygodnia Umowę podpisywaliśmy w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbogo 10.09.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Czy jakiś bank daje teraz marze na poziomie 2% lub niżej dla EUR lub Franka ? jak zgodzisz sie przelewac wyplate na konto zalozone w banku to Polbank obniza marze o 1% po obnizce wychodzi okolo 2,2 w euro a przy wiekszym kredycie i sporym udziale wlasnym jest 2,1 a moze i 2,0 ja mam 2,1, dostalem kredyt w sierpniu decyzja ostateczna po 2 tygodniach (szybciej o tydzien niz przewidywala pani z banku) papiery podpisane 2 sierpnia, male perypetie, ale 1 transza na koncie przed 20 sierpnia jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z obslugi jak i warunkow zobaczymy czy nie zmienie zdania do otrzymania ostatniej transzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 11.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ile czekaliście na kredyt (od dnia złożenia wniosku)??? a w Providencie jest decyzja kredytowa w ciagu 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 15.09.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a po wzięciu tego kredytu od razu można sobie linkę z pętelką szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 15.09.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Marża w bzwbk jest na poziomie 1.35% obecnie. Ja mam inne pytanie Ile czekaliście na kredyt (od dnia złożenia wniosku)??? Już nie aktualne moim znajomym, którzy właśnie wczoraj podpisywali umowę powiedzieli 3,2, zmieniło się już. Lekko załamani są ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 15.09.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 No to pięknie. U nas zawody wygrywa na razie POLBANK - za szybkość działania Z BZWBK nadal brak odpowiedzi, więc chyba stanie na Polbanku. Tylko mam nadzieję, że obejdzie się bez takich przejść jak miał jeden kolega z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 17.09.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Marża w bzwbk jest na poziomie 1.35% obecnie. Ja mam inne pytanie Ile czekaliście na kredyt (od dnia złożenia wniosku)??? Przedstawiciel Expaydera obiecywał, że wszystkopotrwa najwyżej tydzień. Wyszło w praktyce 6 tygodni. I do tego po wielu interwencjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 17.09.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Marża w bzwbk jest na poziomie 1.35% obecnie. Ja mam inne pytanie Ile czekaliście na kredyt (od dnia złożenia wniosku)??? Przedstawiciel Expaydera obiecywał, że wszystkopotrwa najwyżej tydzień. Wyszło w praktyce 6 tygodni. I do tego po wielu interwencjach. Czekałam 6 tygodni do podpisania umowy, natomiast wiedziałam o wstępnej pozytywnej decyzji po tygodniu..wycena itd. zajęły trochę czasu. POLBANK jest szybki, ale obsługa klienta marna...pracownicy niekompetentni niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.09.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 podpisalismy umowe 10 , 11 poszla dyspozycja wyplaty transzy do dzisiaj nie mam od poniedizalku tylko obiecują - masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim 17.09.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wziąłęm kredyt z marżą 3% w CHF. Na umowę czekałem miesiąc od złożenia wniosku. Teraz zastanawiam się nad dogodnym momentem wypłaty transzy, żeby kurs był wysoki. Czy ktoś używał "kursu negocjowanego" wypłaty ? Bank mnie tym kusi, o ile wykopię dodatkowo oszczędzanie 200 zł miesięcznie. Raczej na to nie pójdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 17.09.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wypłacili kredyt ALLELUJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 20.09.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Złożylismy wnioski do DB i NORDEA jak dobrze pójdzie za 2 tyg bedzie umowa:) W NORDEA juz wszystko pozałatwiane z DB cos ta trzeba jeszcze donieść. Kredyt w CHF- pożyjemy zobaczymy:) Jak macie jakies ciekawe podpowiedzi w sprawie negocjacji to piszcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 20.09.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 A możesz napisać jakie warunki dostałeś w nordei i db? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 20.09.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 no szczególiki jak tylko umowy dostaniemy do przeczytania:) podzielimy się...z wszystkimi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 25.09.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 dostaliśmy pozytywną decyzję z Polbanku. W srodę podpisanie umowy, ale w poniedziałek dostanę ją na maila do zapoznania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts