agaidaro 07.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witajcie,Mam dylemat mam dwie opcje do wyboru:1. Program RnS w PKO BP, rata odpowiednio mniej wiecej 1500 i później 19002. Kredyt w pln w Nordei i rata jakies mnie j wiecej 1900 i po wypłacie ostatniej transzy przewalutowanie na Euro i rata mniej wiecej na dzień dzisiejszy wychodzi jakies 1450. Co byście doradzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 07.02.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Co do RnS to porównaj to ze zwykłym kredytem bo zdarzają się sytuacje gdzie zwykły kredyt hipoteczny jest na lepszych warunkach niż RnS. Banki wykorzystują ten cały program i wpuszczają Klientów w niezłe maliny. Dopóki jest dopłata to jest tanio a potem...No i nie da się ocenić tego kredytu czy jest atrakcyjny jeśli nie podasz jakie są prowizja i marża ani o jaką kwotę się rozchodzi. Na moje oko jakieś 300 - 330 tys. ?W RnS jest z tego co pamiętam ograniczenie kosztu metra kwadratowego do określonej kwoty zależnej od regionu , pewnie już się temu przyglądałeś/aś Pozwolą Ci przewalutować taki kredyt? Pewnie nie za darmo, a za kilka lat i tak będziemy w Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 08.02.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 a czy ktoś korzystał z ofert banków z targów mieszkaniowych? z tego co słyszałam, banki przygotowują specjalne oferty (niższe marże i prowizje)w miniony weekend już odbyły się Targi w Krakowieniedługo w Warszawie Hala Expo i Torwarktoś był w minionych latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaidaro 09.02.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ja w niedziele idę na targi do Łodzi.PKO BP sie zapowiedziało z dobra ofertą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 09.02.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 pani w oddziale PKO BP powiedziała, że na Targi szykuja niezłą ofertę-bez prowizji , marża obniżona od 2,4 %, brak opłat dodatkowych np. za wycenęale to tylko w PLN(jak ktoś bierze RnS to chyba warto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 11.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową z BPS. Marża 1,5%(grudniowa), policzcie ile trwały załatwienia (raczej nie z naszej winy, bo wymagane dokumenty mieli dostarczane w ciągu 1-2 dni).Ale chyba niezłe warunki, jak na obecne, kryzysowe czasy, po niedzieli kupujemy materiały (po cenach zimowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 14.02.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 i jak po Targach?dajcie znak jak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaidaro 15.02.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 po targach w PKO BP:oprocentowanie 6,12prowizja 0,3%brak opłat za wycene i za inspekcje i za wypłatę transz.minusem jest to że działki nie biorą jako wkład własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karol_bak 17.02.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ja potargach w Krakowie w PKO BP dostałem nast. ofertę na (RnS):Marża 2,2% kwota kredytu 350 tys.Prowizja 0% ale pod warunkiem skorzystania z ubezpieczenia od ryzyka utray pracy na dwa lata 2,27% kwoty kredytuBrak opłat za wycene i za inspekcje niestety u mnie dojdzie jeszcze ubezpieczenie niskiego wkładu własnego bo nie wliczają wartości działki do wkładu własnego. Inna oferta to PEKAO SA w odddziale: Marża 2% ale tu jakoś inaczej liczą wibor i jest o 0,1% wyższy niż w BPProwizja 1%wycena 832złplus podniesienie oprocentow do czasu ustanowienia hipoteki 0,6 i jednorazowe ubezpieczenie ok 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaidaro 18.02.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ktoś sie orientuje ile trzeba zapłacić za brak wkładu własnegow PKO BP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 18.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witam Jesteśmy z mężem w trakcie rozglądania się za kredytem.. skorzystaliśmy z pomocy doradcy open finance, przedstawił nam cztery propozycje, dwie w pln i dwie w euro... przyznam szczerze, że nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ... dlatego postanowiłam poczytać Wasze opinie.. ale w końcu i tak nie wiem czy lepiej w złotówkach czy euro ??? Miras pomóż !! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 19.02.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam Jesteśmy z mężem w trakcie rozglądania się za kredytem.. skorzystaliśmy z pomocy doradcy open finance, przedstawił nam cztery propozycje, dwie w pln i dwie w euro... przyznam szczerze, że nie wiem o co w tym wszystkim chodzi ... dlatego postanowiłam poczytać Wasze opinie.. ale w końcu i tak nie wiem czy lepiej w złotówkach czy euro ??? Miras pomóż !! pozdrawiam Kasiu chętnie, ale... nie ma jednej odpowiedzi. Dlaczego? => ważna jest wysokość kredytu => okres na jaki chcesz go wziąc => mozliwość skorzystania z kredytu RnS => Waszych w rodzinie => kosztów przewlutowania => spredu i świadomości Waszej o ryzyku walutowym. To powinien wyjaśnić Wam doradca. Ja też potrzebuję wiedzieć więcej, żeby Ci podpowiedzieć. Nie ma jednej odpowiedzi i dlatego są różne odpowiedzi dla różnych naszych sytuacji. Jeśli masz ochotę to napisz do mnie na priv infromacje o kredycie tj kwota, źródło Waszych dochodów, wartość dochodów i ile ma lat starszy kredytobiorca. Postaram się przybliżyć Ci trochę problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 19.02.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 ktoś sie orientuje ile trzeba zapłacić za brak wkładu własnegow PKO BP? 0,9% w skali roku do czasu wpisu do hipoteki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 19.02.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ja potargach w Krakowie w PKO BP dostałem nast. ofertę na (RnS): Marża 2,2% kwota kredytu 350 tys. Prowizja 0% ale pod warunkiem skorzystania z ubezpieczenia od ryzyka utray pracy na dwa lata 2,27% kwoty kredytu Brak opłat za wycene i za inspekcje niestety u mnie dojdzie jeszcze ubezpieczenie niskiego wkładu własnego bo nie wliczają wartości działki do wkładu własnego. Inna oferta to PEKAO SA w odddziale: Marża 2% ale tu jakoś inaczej liczą wibor i jest o 0,1% wyższy niż w BP Prowizja 1% wycena 832zł plus podniesienie oprocentow do czasu ustanowienia hipoteki 0,6 i jednorazowe ubezpieczenie ok 500zł Jeśli masz LTV ok 100% czyli wartość kredytu do wartości wkładu własnego, to PKObp ma lepszą ofertę. Należy jednak pamiętać o tym że w PKO bp jest prowizja za wcześniejszą spłatę kredytu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiawloczka 19.02.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam Miras jestes niesamowity napiszę na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz77 20.02.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witajcie!My już prawie zdecydowaliśmy się na kredyt Rodzina Na Swoim. W PKO BP dostaliśmy taką ofertę:zakup domu na rynku wtórnymwartość inwestycji 250000złwielkość kredytu 200000złraty malejące, okres 30 latprowizja 0,3%marża 2,1% Jednak oprocentowanie w PKOBP to marża + taki ich twór WIBOR – S 3M a nie poprostu WIBOR i niem wiem czy różnica pomiędzy WIBOR – S 3M a WIBOR jest istotna? Proszę o podpowiedź odnośnie tego WIBOR – S 3M. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MSO 20.02.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witajcie! My już prawie zdecydowaliśmy się na kredyt Rodzina Na Swoim. W PKO BP dostaliśmy taką ofertę: zakup domu na rynku wtórnym wartość inwestycji 250000zł wielkość kredytu 200000zł raty malejące, okres 30 lat prowizja 0,3% marża 2,1% Jednak oprocentowanie w PKOBP to marża + taki ich twór WIBOR – S 3M a nie poprostu WIBOR i niem wiem czy różnica pomiędzy WIBOR – S 3M a WIBOR jest istotna? Proszę o podpowiedź odnośnie tego WIBOR – S 3M. Pozdrawiam Co do WIBOR 3MS w PKO BP SA to to "S" oznacza uśrednienie z danego kwartału. Ponoć często zdarza się, że WIBOR na koniec kwartału szybuje w górę i inne banki z tego korzystają (mają wyższy WIBOR), zaś w PKO liczą średnią. Ja np. zaciągnęłam kredyt w BPS i mam WIBOR w tym m-cu 4.23(ale nie żałuję-niska marża), więc chyba nie masz się czego obawiać. Miras, chyba jest w tym racja? Obserwowałam WIBOR w kilku bankach przez ostatni rok (licząc na dobrą ofertę z PKO BP) i w PEKAO SA zawsze był ciut wyższy niż w PKO BP. W BPS był w grudniu taki sam-4,18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras 23.02.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak to prawda... Banki różnie wyliczają WIBOR tzn mają różne algorytmy wyliczania. Najczęściej jest 3miesięczny, ale np ING ma 6 Miesięczny To norma i nie obawiaj się WiBORu - to akurat zmienna część oprocentowania kredytu ale uzależniona od kosztu pieniądza na rynku międzybakowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 23.02.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 czy ktos sie orientuje jakie trzeba miec min. dochody zeby móc ubiegać sie o kredyt we frankach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 23.02.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 czy ktos sie orientuje jakie trzeba miec min. dochody zeby móc ubiegać sie o kredyt we frankach? Obawiam się, że nikt Ci nie odpowie Nie podałaś do jakiej wartości kredytu oraz na jaki okres te dochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts