dana-r 21.04.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Ja podpisałam umowę po 3 miesiącach od złożenia wniosku-więc bardzo długo.Podpisałam umowę w Polbanku i mam wielką nadzieję, że nie dołączę do grona niezadowolonych, wściekłych i zdesperowanych klientów?W necie krążą straszne opinie na ich temat:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sero0 22.04.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Na 30 lat Rata w EURO ok. 1033zł/mies, Rata w PLN ok. 1400zł prowizja od 0% do 2% max. Jesli zdecydujesz sie na kredyt Rodzina na Swoim rata w PLN będzie wynosić ok 990zł przez 8 pierwszych lat czyli mniej niz w EURO bez dopłaty. Po 8 latach zawsze można zmienić bank Tylko nie napisał(aś, eś) w którym to banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 23.04.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Tylko nie napisał(aś, eś) w którym to banku MultiBank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berenikus 24.04.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Wracam do wątku Targów i specjalnych promocji. Ja dostałem zaproszenie z PKO BP. Faktycznie są atrakcyjne obniżki. Marża niższa o 0.1% oraz dużo mniejsza prowizja - z 2% do 900zł. Piszę z pamięci więc mogłem coś pominąć. Mam na myśli Targi w Katowicach (Bytków) w ten weekend. Warunek: zapisać się na listę na Targach (co nic nie kosztuje i nie zobowiązuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 27.04.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Oferta BZWBK z marżą 1,35 jest aktualna, ale bardzo trudno dostać takie warunki.U nas to się ciągnie już prawie 4 miesiące, ale nareszcie jesteśmy umówieni na podpisanie umowy w piątek. Kogo nie przeraża tak długie załatwianie i koszmarne procedury gdzie co chwilę coś nowego wymyślają to można się starać. Inaczej absolutnie odradzam. Jeśli komuś się spieszy to tym bardziej omijać szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kviat 29.04.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 dostalem decyzje o przyznaniu kredytu rns na budowe domu 190tys 30 lat prowizja 0 wibor3m 4,28+ marza2,1 zastanawiam sie czy to dobre warunki wklad wlasny dzialka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziutek78 02.05.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Kredyt przyznany: ING:PLN - 30 latprowizja 0%opr. 6,19 w tym marża 1,9Wibor 6m - jaki dokładnie to się okaże we wtorek przy podpisaniu umowy.270 tys. rata 1634 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 03.05.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 dostalem decyzje o przyznaniu kredytu rns na budowe domu 190tys 30 lat prowizja 0 wibor3m 4,28+ marza2,1 zastanawiam sie czy to dobre warunki wklad wlasny dzialka Tak z ciekawości zapytam jaki projekt domu masz i na ile opiewa kosztorys, nam przy domu 109 m (użytkowej) pan w banku powiedział że nie może być mniejszy niż 250 tys. Ale to dla nas za dużo chcielibyśmy mniej bo mamy zamiar na dokończenie budowy sprzedać mieszkanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 03.05.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) Witam - widzę że jest ważne pytanie o stosunek powierzchni domu do wartości kredytu. Generalnie jest tak że bank wymaga minimum ok 2000 zł na metr2 powierzchni uzytkowej domu. Co to oznacza? tylko tyle , ze przyjmują taki koszt wybudowania metodą gospodarczą. Nie obchodzi ich fakt że wybudujesz się taniej. Generalnie jest taka zasada. To takie minimum.Pracuję jako doradca i wiem że niektóre banki liczą sobie minimum 2200 a nawet więcej. Jedynym odstępstwem jest bardzo duży dom gdzie można udokumentowac, że wtedy wybudowanie m2 będzie tańsze. ( zazwyczaj kosztorys powinien wtedy byc podpisany przez kierownika budowy itp ). Jeśli masz mieszkanie i zamierzasz go sprzedac to ok, bank wcale nie wymusi żebyś wzieła wiecej ale da warunek !!! przed uruchomieniem ostatniej transzy kredytu zażada abys z wkładu własnego czyli ze sprzedanego mieszkania zrobiła część inwestycji a dopiero po inspekcji czy bedzie to zrobione wyplaci ci ostatną transzę. Więc dobrze się zastanówcie czy nie lepiej wziąć więcej ale się nie martwic czy sprzedacie mieszkanie na czas... Bo jak będziecie mieć środki to zawsze nie musisz wypłacać ostatniej transzy tylko dokończyć i zamnknąć inwestycje ze środków własnych. Jeśli chcesz pomogę ci konkretnie to wyliczyć, pozdr.) Edytowane 3 Maja 2010 przez LINDA71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kviat 03.05.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Tak z ciekawości zapytam jaki projekt domu masz i na ile opiewa kosztorys, nam przy domu 109 m (użytkowej) pan w banku powiedział że nie może być mniejszy niż 250 tys. Ale to dla nas za dużo chcielibyśmy mniej bo mamy zamiar na dokończenie budowy sprzedać mieszkanie. domek jest maly 101m kosztorys opiewal na kwote190tys budowa systemem gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 04.05.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Widze że powinnam wybrac mniejszy dom, mialabym mniej problemów. Linda71 tak myślę że nie powinnam mieszac do kredytu mieszkania, i na pewno czeka nas spotkanie z doradca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aczarna 04.05.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Kredyt mieszkaniowy rns - proszę o pomoc!!!Witam, jestem samotną matką i chcę kupić mieszkanie. niestety nie znam się na tych procedurach, na co zwrócić uwagę, czego się wystrzegać itp. oczywiście najbardziej interesuje mnie kredyt w programie rodzina na swoim. w open finance proponują mi Getin bank, jednak na forach są tylko negatywne opinie na ten temat. dodam jeszcze, że jestem zatrudniona na umowę na czas określony (do konca sierpnia). posiadam 30% wkładu własnego. Pomóżcie mi w kwestii formalności. Jakie warunki muszą być spełnione, żeby kredyt był dla mnie najtańszy, czyli, żebym płaciła możliwie najtańsze raty. z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 04.05.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Aczarna - getin bank sobie zostaw na sam koniec , Open zawsze poleca ten bank bo mają z niego najwiekszą prowizje:-). ale on jest drogi.warunki kredytu z doplatą : mieszkanie o powierzchni maksymalnie do 75 m2, dom do 140m2. Musisz oczywiscie zmiescic sie w przedziale cenowym ( ceny za metr w twoim wojewodztwie zobaczysz na stronie BGK. ) jesli chodzi o umowę tu moze byc największy problem, ale musialabys mi podac wiecej szczegółow to znalazłabym ci bank ktory przyjmie dochód na czas okreslony . Jeśli chcesz napisz do mnie na prw, albo na mail [email protected] - jesli masz wkład własny to bardzo dobrze, pozwoli ci to na lepszą ofertę. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 04.05.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Kredyt mieszkaniowy rns - proszę o pomoc!!! Witam, jestem samotną matką i chcę kupić mieszkanie. niestety nie znam się na tych procedurach, na co zwrócić uwagę, czego się wystrzegać itp. oczywiście najbardziej interesuje mnie kredyt w programie rodzina na swoim. w open finance proponują mi Getin bank, jednak na forach są tylko negatywne opinie na ten temat. dodam jeszcze, że jestem zatrudniona na umowę na czas określony (do konca sierpnia). posiadam 30% wkładu własnego. Pomóżcie mi w kwestii formalności. Jakie warunki muszą być spełnione, żeby kredyt był dla mnie najtańszy, czyli, żebym płaciła możliwie najtańsze raty. z gory dziekuje za pomoc Bardzo dobrą ofertę RnS ma Fortis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 04.05.2010 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Kredyt przyznany: ING: PLN - 30 lat prowizja 0% opr. 6,19 w tym marża 1,9 Wibor 6m - jaki dokładnie to się okaże we wtorek przy podpisaniu umowy. 270 tys. rata 1634 zł. Rozumiem ze kredyt w PLN? Marza ładna gratuluje i życzę żeby starczyło na wymarzony domek! Edytowane 4 Maja 2010 przez Joanna&Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziutek78 05.05.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Rozumiem ze kredyt w PLN? Marza ładna gratuluje i życzę żeby starczyło na wymarzony domek! I dodam, że jeszcze zyskaliśmy niepodpisując umowy w kwietniu. Weszliśmy w nowy WIBOR i oprocentowanie mamy 5,92 zamiast 6,19. Umowa wczoraj podpisana więc nie ma odwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arecki1338 05.05.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Moze ktos z Was mi doradzi.Chce wziasc kredyt na dokonczenie budowy. Mysle nad kredytem w Euro, w przeliczeniu na pln chcialbym wziasc 150.000.Wartosc calej inwestycji wyjdzie okolo 285.000.W jakim banku byscie polecili.Zalezy mi na szybkiej decyzji banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 05.05.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Anna P - ja ci tylko chciałam wyjaśnic jak to jest z tym kosztorysem:-) ))) i wkładem własnym... jesli chcesz skorzystac z doradcy poszukaj - pewnie oszczedzisz czas. Jak masz pytania napisz do mnie maila to odpowiem. [email protected] - nie jestem tu codziennie ale służę wiedzą i doswiadczeniem :-_))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LINDA71 05.05.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Moze ktos z Was mi doradzi.Chce wziasc kredyt na dokonczenie budowy. Mysle nad kredytem w Euro, w przeliczeniu na pln chcialbym wziasc 150.000.Wartosc calej inwestycji wyjdzie okolo 285.000.W jakim banku byscie polecili.Zalezy mi na szybkiej decyzji banku. Nie da sie szybko odpowiedziec, zbyt mało informacji - tu raczej wiecej nie podawaj, napisz szczegołowo na prw, to doradze gdzie warto uderzyc w pierwszej kolejnosci pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 06.05.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Polecam Kredyt Bank. Kredyt 300 tys w Euro. Marża 2,3%, prowizja 0%. Kredyt na 35 lat, rata ok. 1280 zł. Mają teraz promocję 0% prowizja, obniżyli marżę i wymagane dochody netto z 10 tys na 5 tys. Mają dobry kurs i mały spread, np. w porównaniu do dnb jest znaczna różnica na kursie, do tego kurs przy uruchamianiu można negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts