tomasziolkowski 21.06.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 a my w EuroBanku taka sama marża, brak prowizji, od złożenia wniosku do podpisania umowu 2 tygodnie, w tych podłych kredytowych czasach to chyba nieźle. Do końca miesiąca musze pobrać pierwszą transzę (80tys.) jak myslicie brać już teraz czy jeszcze może Euro podskoczy przez te dwa tygodnie? Chodzi rzecz jasna o KredytBank, Z Eurobankiem też rozmawiałem, stąd ta pomyłka, przepraszam bardzo. A co do BPH to również słyszałem, że są strasznie upierdliwi, czepiają się najmniejszych dupereli, podobno odsyłają nawet wnioski do przedstawicieli jeśli pieczątka jest nidokładnie odbita, ale marże mają faktycznie bardzo dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 21.06.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 A miał ktoś do czynienia z NORDEA ? Albo z PKO SA (z żubrem) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 21.06.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 No to lipa z tymi bankami Ja muszę wiedzieć o decyzji jak najszybciej, zresztą pewnie nie ja sam w lipcu jak się nie zdecyduję to ekipa mi ucieknie na inną budowę, a jest dobra i niedroga.. A bez kasy to nawet nie ruszę. Open ma mi złożyć do dwóch banków: NORDEA i BOŚ, a ja jutro się udam się do PARIBASa, tam jest kredyt dwuwalutowy (50% euro + 50% pln) a ostatecznie jak nigdzie się nie uda to do PKO SA, ale tu jest tylko PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 21.06.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 A miał ktoś do czynienia z NORDEA ? Albo z PKO SA (z żubrem) ? Nie, ale robiłem jeszcze podejście do WBK po złotówki i o dziwo nie miałem tam zdolności. Może to i lepiej. Ogólnie powiem tak: im atrakcyjniejsza oferta tym trudniej spełnić warunki, a łatwodostępne kredyty są oprocentowane7,8 a nawet 10%, za taki kredyt hipoteczny to ja dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 22.06.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 o rany sprawdziłam ten spread i BPH ma dość wysoki - kurcze - nie dowiedziałam się też od Pani czy kredyt jest indeksowany czy denominowany...ale sprawdzę jeszcze umowę zanim podpiszemy o ile go dostaniemy, dzisiaj przeszliśmy do drugiego etapu castingu na kredytobiorców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 23.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Eiremjp, i jakieś wieści z Banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 23.06.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 z Getinu nic a do BPH idziemy dopiero w piątek bo mąż w delegacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 24.06.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Czy ktoś korzystał z kredytu Stokrotka w Getin?http://www.kredytstokrotka.pl/Piszą, że jeśli ktoś zarabia 3kzł to dostanie kredyt 300kzł, 4kzł -> 400kzł, itd. Ale rozumiem, że to dotyczy 1 osoby w rodzinie. Jak oni to liczą jeśli jest kilka osób w rodzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 24.06.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Jak zależy Ci na czasie to idź do ING - decyzja w 4-5 dni ale też tylko PLN za to przy prowizji 2,9% marża nawet 1,6% (do kredytu w kwocie; 250-499, wkad własny 10-20%) przy prowizji 0% marża 2%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 24.06.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Oj drogi ten bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 24.06.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Czy ktoś korzystał z kredytu Stokrotka w Getin? http://www.kredytstokrotka.pl/ Piszą, że jeśli ktoś zarabia 3kzł to dostanie kredyt 300kzł, 4kzł -> 400kzł, itd. Ale rozumiem, że to dotyczy 1 osoby w rodzinie. Jak oni to liczą jeśli jest kilka osób w rodzinie? witaj my się właśnie staramy o ten kredyt a szczegóły znajdziesz w tym wątku - kilka wypowiedzi wcześniej lub w moim dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mw1976 25.06.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Czy ktoś korzystał z kredytu Stokrotka w Getin? http://www.kredytstokrotka.pl/ Piszą, że jeśli ktoś zarabia 3kzł to dostanie kredyt 300kzł, 4kzł -> 400kzł, itd. Ale rozumiem, że to dotyczy 1 osoby w rodzinie. Jak oni to liczą jeśli jest kilka osób w rodzinie? Mój pierwszy kontakt z tym bankiem i od razu zgrzyt a raczej totalnie olewający stosunek do klienta. Wypełniłem formularz na stronie, oddzwonili bardzo szybko, bo po kilku godzinach. Jako że nie mogłem wtedy rozmawiać (byłem na ważnym zebraniu) umówiliśmy się na kontakt telefoniczny dnia następnego o 8:00. Nastawiłem się, wyciągnąłem wszelakie dokumenty aby być merytorycznie przygotowanym do rozmowy i czekam. O 8:30 zrezygnowałem i wyruszyłem do pracy Pani zadzwoniła dopiero ok. 11:00 (ale nie pamiętając, że dzień wcześniej dzwoniła). Gdy przypomniałem poprzednią rozmowę, powiedziała, że za chwilę oddzwoni. I nie oddzwoniła. "Chwila" trwa już 4 godziny Trzeba chyba podreptać do oddziału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 25.06.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 mw1976 ja tez wypełniłam formularz - zadzwonili raz i akurat też nie mogłam rozmawiać a 2 dni później dostałam e-maila, że nie mogli się ze mną skontaktować i jak chce to mam sobie iść do oddziału - bez komentarza.Dzisiaj zanieśliśmy pierwszą część papierów do BPH resztę doniesiemy w poniedziałek (czekamy na certyfikat energetyczny) i zobaczymy jak to będzie tam bo Pan z Open Finance nie miał dzisiaj żadnych informacji dla nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchla169 28.06.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Dostaliśmy kredyt, jutro podpisujemy umowę :):)W pkoBP :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 28.06.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 My też dzisiaj otrzymaliśmy pozytywną decyzję Millenium:) Mamy w decyzji jakieś tam warunki, ale to już chyba bardziej szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 28.06.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 gratulacje szczęściarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 28.06.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 ja osobiscie bardzo polecam BZW BK. dzis podpisalismy umowe, marza 1.35% prowizja 3,5 %. bardzo przychylne podajscie do klienta. najblizsza placowke mamy 100 km od nas wiec pani z banku bez problemu pare razy przyjezdzala do nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 28.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 hmmm w WBK wymyślili sobie 60.000 PLN wkładu własnego jak byłam u nich w marcu no chyba, że już zmienili strategię, a jak długo czekaliście na rozpatrzenie wniosku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 28.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 a co do wkladu wlasnego to moze i tak, bo my mamy i to spory, działka +wybudowany domek bez dachu. decyzja wstepna w ten sam dzien. potem trzeba bylo poczekac z tydzien az zrobia wycene nieruchomosci i przesla ja do banku. po zlozeniu wniosku koncowego decyzja w ok 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 28.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) gratulacje szczęściarze Dzięki Kredyt w pln Rodzina na swoim Marża 2,0% Prowizja 0 Wycena rzeczoznawcy 800 zł Inspekcja przy wybraniu 50% kredytu- 300 zł Konto: 6zł Ubezpieczenie nieruchomości-24zł co miesiąc Ubezpieczenie na życie- 56 zł co miesiąc- uzależnione od wartości pozostałej do spłaty (ubezpieczenie obejmuje oboje kredytobiorców). Dokumenty złożone 7.06 (z brakami ale złożyliśmy żeby utrzymać promocję, która trwała do 7.06- o% prowizji). 14.06 wysłaliśmy brakujące dokumenty. Dzisiaj decyzja Co sądzicie o tych warunkach? Szukać dalej czy podpisywać? Edytowane 28 Czerwca 2010 przez bartosz-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts