bartosz-w 15.07.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Witam!!! Czy ktoś z Was może orientuje się na jakich zasadach określana jest wysokośc marży w banku PKO BP? Chciałam brac kredyt w Getin banku, ale to co tu przeczytałam skutecznie mnie zniechęca... Cześć. Nie wiem dokładnie, ale osobiście skorzystałem z oferty targowej i marża 1,9%. Prowizja 0,3% 0- za inspekcję i 0 za wypłatę transz Czekam na decyzję. Wkurzam się bo już dość długo to wszystko trwa. Mam już pozytywną decyzję millenium, ale czekam na tą z PKO i wtedy wybiorę to co atrakcyjniejsze. Podobno te warunki targowe nie zawsze są dotrzymywane. Napiszę po decyzji. Ma być jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 15.07.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Też korzystałam z oferty targowej PKO BP. Na razie wszystko zgodnie z umową przebiega i niczym nie jesteśmy zaskakiwani...Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 16.07.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Dzięki za odpowiedź A co to ta oferta targowa?? Czy mogę jeszcze zapytac jaki wkład własny (LTV)? Ja mam zamiar kupic dom, ale nie wiem czy warto mając 20% wkładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 16.07.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Dzięki za odpowiedź A co to ta oferta targowa?? Czy mogę jeszcze zapytac jaki wkład własny (LTV)? Ja mam zamiar kupic dom, ale nie wiem czy warto mając 20% wkładu? Musisz iść do jakiegoś oddziału PKO BP i zapytać na jakich targach i kiedy będą się wystawiać. Wtedy jedziesz na takie targi, dopisujesz się do listy i masz miesiąc na skorzystanie z promocyjnej oferty w dowolnej placówce PKO. U mnie wkład własny to około 37%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 21.07.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam .szukam kredtu wkład włąsny to 80-90%..gdzie warto sie udać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 21.07.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam . szukam kredtu wkład włąsny to 80-90%..gdzie warto sie udać? Podaj więcej szczegułów, czy w Euro, czy w pln, jaka kwota, na jak długo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.07.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 zdecydowalismy sie na ING, mają promocje dla stałych klientów - 0% prowizji albo niższa marża, my planujemy spłacić kredyt szybciej dlatego wybralismy 0% prowizji ( w opcji niższa marża prowizja wyniosła by 4800 !!) ,kredyt 200.000,00 mamy wybudowane piwnice i ściany parteru, na 20 lat, raty chyba malejące, marża 1,80%wycena 900 zlubezpieczenie nier. 180zl/roksąd wpis 200 zlurzad skarbowy 19 zltransze na podstawie zdjęćwczesniejsza splata do 30% wart. kredytu do 5 lat gratispo 5 latach spłata całości bez opłatmax 3 tyg pieniądze na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 22.07.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Podaj więcej szczegułów, czy w Euro, czy w pln, jaka kwota, na jak długo itp. Kwota 40-50 tys .Na 10 max 15 lat . Nie wiem w jakiej walucie .Dziekuję za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.07.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 a ja mam cały czas problem.Złożyłam wniosek do Polbanku, ale ze względu na już istniejący kredyt na działkę, do oceny zdolności i marży musze najpierw opłacić biegłego.Zastanawiam się dalej i rozważam, czy nie wziąć kredytu w CHF. Waluta stoi teraz wysoko i jest to korzystny moment. Z drugiej strony kredyt będzie w transzach i nie wiadomo, jakie dalej będą te kursy.Poza tym sprawdzam inne banki. Okazuje się, że oferty w internecie, jak przyjdzie to analizy konkretnych danych wcale nie wyglądają różowo i korzystnie w stosunku do Polbanku. W Raiffesien Bank rata wyszła wyższa, a żeby uzyskać niższą marże i 0 prowizji, to trzeba wziąć ubezpieczenia, kartę i nie wiadomo co jeszcze. W Kredyt Bank też nie wychodzi ciekawie. Na obniżkę można liczyć, jeśli wyjdzie się dobrze w scoringu, a to automat i nie wiadomo, jaki wynik wyskoczy w piłeczce.Czekam jeszcze na odpowiedź z DnBNord. Mają dalej atrakcyjne warunki w EUR, chociaż trzeba skorzystać z iluś tam produktów, aby obniżyć marżę. Mają jednak dość rygorystyczne podejście do zdolności kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archi100 22.07.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 A teraz pokrótce ja Oto warunki jakie dostałem na kredyt w PARIBAS FORTIS na kredyt dwuwalutowy (EURO/PLN) PROWIZJA - 0 pln MARŻA - 1,99 % OPERAT SZACUNKOWY - 793 pln 30 lat - 300 000 pln (150 000-pln / 40 100 Euro) rata - 1545 pln (w dniu dzisiejszym) PAPIEROLOGIA - 30 dni i dzisiaj dostałem ostateczną odpowiedź podpisanie umowy za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eiremjp 23.07.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 dzisiaj byliśmy podpisać umowę z Getinem mam nadzieje, że dalsza współpraca będzie lepsza niż początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesser 24.07.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Witam mam problemik mam upatrzone mieszkanie na rynku wtórnym za kwotę 140.000 44m2 chciałem dostać kredyt w wbk ale nie spełniam wymogów mianowicie w ubiegłym roku byłem na kuroniu i tu zaczęły się schody mianowicie wbk żąda pita za rok ubiegły, kwota kredytu 90.000 - 100.000 reszta wkład własny okres kredytowania max w złotówkach może ktoś poradzi gdzie szybko i bez problemów dostanę kredyt który mnie nie dobije. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 26.07.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 witamczy zalane fundamenty i piwnice wpływają znacząco na kwotę wkładu własnego?proszę tylko o pomoc w zorientowaniu się czy przy dochodach netto 5000 na 3 osoby, bez innych kredytów i obciążeń, możemy liczyć na kwotę 300 tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka111 26.07.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 lesser nie wszystkie banki chcą pity. Poczytaj na stronach bankow tam jest napisane jakich dokumentów wymagają do kredytu anutka2 przy takich dochodach jeśli macie umowę o pracę spokojnie powinniście dostac kredyt Ja złożyłam papiery do terzech banków i (nie)cieprpliwie czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 26.07.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 zdecydowalismy sie na ING, mają promocje dla stałych klientów - 0% prowizji albo niższa marża, my planujemy spłacić kredyt szybciej dlatego wybralismy 0% prowizji ( w opcji niższa marża prowizja wyniosła by 4800 !!) , kredyt 200.000,00 mamy wybudowane piwnice i ściany parteru, na 20 lat, raty chyba malejące, marża 1,80% wycena 900 zl ubezpieczenie nier. 180zl/rok sąd wpis 200 zl urzad skarbowy 19 zl transze na podstawie zdjęć wczesniejsza splata do 30% wart. kredytu do 5 lat gratis po 5 latach spłata całości bez opłat max 3 tyg pieniądze na koncie poszłam jeszcze do PKO SA, marża 1,70%, prowizja 0 zł, troche wiecej papierow do wypełnienia i zalecenie wziecia 300 000 a nie 200 000 jak chcielismy, ale oczywiscie nie musze wybrac wszystkich transz, wycena 832 zł, podwójna hipoteka w sądzie (400 zł, w ING - 200 zl), max moge jednorazowo spłacic 30% kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaTomasz 26.07.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Witam . szukam kredtu wkład włąsny to 80-90%..gdzie warto sie udać? Jeśli chodzi o PLN BZ WBK ma najniższą marżę 1,35% ale prowizja 3,5%, polecam również Euro Bank, ING i Lukasa. Po EURO do PKO BP, Deutsche Banku, DnB Nord, Nordea, mBanku... Edytowane 27 Lipca 2010 przez Joanna&Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 27.07.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Jeśli chodzi o PLN BZ WBK ma najniższą marżę 1,35% ale prowizja 3,5%, polecam również Euro Bank, ING i Lukasa. Po EURO do PKO BP, Deutsche Banku, DnB Nord, Nordea, mBanku... Pobieżnie przejrzałem ostatnich kilka stron dyskusji i dziwi mnie troszkę, że tak mało ludu mówi właśnie o Deutsche banku. Jeśli chodzi o kredyt w EUR na 100% to chyba DB ma najlepsze warunki. Zaraz potem PKO. Czy błądzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.07.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Warunki ma niezłe na stronie internetowej. Zauwazyłam, że tak ma sporo banków. Po analizie już konkretnych warunków oferty nie są tak atrakcyjne, jak na początku. Akurat DB nie sprawdzałam, bo nie łapię się na warunki - działalność trzeba prowadzić 2,5 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesser 28.07.2010 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 z tego co się teraz orientuję najmniej formalności jest w BGŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 28.07.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Warunki ma niezłe na stronie internetowej. Zauwazyłam, że tak ma sporo banków. Po analizie już konkretnych warunków oferty nie są tak atrakcyjne, jak na początku. Akurat DB nie sprawdzałam, bo nie łapię się na warunki - działalność trzeba prowadzić 2,5 roku. W rzeczywistości też są chyba niezłe. I podejście do zdolności dość liberalne. Oprócz oczywiście prowadzących działalność, ale tak jest wszędzie. Na pewno 2,5roku? a nie 2 lata? coś tak mi się kojarzy, ale pewien nie jestem bo i tak prowadzę dłużej. Przy mojej kwocie kredytu (620k) marża wyniesie 2,6% + E3 daje w sumie jakieś 3,43%. Prowizja zero 0%. Opłata za wczesniejszą spłatę 2% do 5lat, potem za free. Pierwsze przewalutowanie za free. Maksymalnie na 30 lat (w EUR). Nie pamiętam tylko jaki spread mają. Coś mi się kołacze, że 7,25% ale to chyba dość wysoko. Generalnie nieźle. Tak dopytuję bo ja biorę kredyt przez pośrednika (Notus). Wprawdzie ufam tej kobiecie bo już brałem u niej raz kredyt i wielu moich znajomych. Babka naprawdę kompetentna w porównaniu do cudaków, na których natknąłem się w Expanderze czy OF. Przejrzeliśmy chyba wszystkie banki i DB wypadł najlepiej, ale wole się upewnić, bo ona coś wyjątkowo często mówi o tym banku. Może Wy widzicie jakiś haczyk, którego ja nie dostrzegam, ale wiecie o lepszej ofercie, którą przeoczyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts