Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Po dzisiejszym spotkaniu z doradcą w Kredyt Banku, otrzymałam taką oto ofertę na kredyt hipoteczny:

Kwota: 150,000tys.

Okres: 25 lat

Wibor 3M: 3.85%

Marża banku: 1.7%

Oprocentowanie razem: 5.55% ( już po wzięciu konta 17zł/miesiąc, karty kredytowej:pierwszy rok za darmo, za każdy następny rok 75zł za prowadzenie chyba że zrobie nią płatność na kwotę 10tys w pierwszym roku, to drugi za 0zł(po 5 latach mogę zrezygnować) no i ubezpieczenie na życie w kwocie 51zł na miesiąc które się zmniejsza w zależności od spłaty kredytu (po 5 latach mogę zrezygnować)

Prowizja 0% jak wezmę to ubezpieczenie. Jak nie to 1% i marża się zwiększy o 0,10%.

Rata stała: 925,62 ( zastanawiam się nad malejącą ratą bo to zawsze 23tys mniej kredytu)

Wycena przez bank nieruchomości: 880zł

Każda wizyta po wypłaceniu transzy: 150zł

Kosztorys na ich druku.

Jak uważacie czy to dobra oferta no i jak myślicie o tych ratach malejących???

Z góry Dziękuję

Witam.

Po dzisiejszym spotkaniu z doradcą w Kredyt Banku, otrzymałam taką oto ofertę na kredyt hipoteczny:

Kwota: 150,000tys.

Okres: 25 lat

Wibor 3M: 3.85%

Marża banku: 1.7% Można spokojnie znaleść lepszą marże

Oprocentowanie razem: 5.55% ( już po wzięciu konta 17zł/miesiąc, karty kredytowej:pierwszy rok za darmo, za każdy następny rok 75zł za prowadzenie chyba że zrobie nią płatność na kwotę 10tys w pierwszym roku, to drugi za 0zł(po 5 latach mogę zrezygnować) no i ubezpieczenie na życie w kwocie 51zł na miesiąc które się zmniejsza w zależności od spłaty kredytu (po 5 latach mogę zrezygnować) Obniżenie z kartą to częsty przypadek natomiast głupi warunek o przymusie trzymania karty przez 5 lat. Ubezpieczenie też odradzam, są banki które nie mają wymogu ubezpieczania

Prowizja 0% jak wezmę to ubezpieczenie. Jak nie to 1% i marża się zwiększy o 0,10%. Nawet bez ub. 1% to mało, ale nie ukrywam że są banki co też dają 0% :)

Rata stała: 925,62 ( zastanawiam się nad malejącą ratą bo to zawsze 23tys mniej kredytu)

Wycena przez bank nieruchomości: 880zł bardzo, bardzo, bardzo duzo

Każda wizyta po wypłaceniu transzy: 150zł

Kosztorys na ich druku.

Jak uważacie czy to dobra oferta no i jak myślicie o tych ratach malejących???

Z góry Dziękuję

Kredyt jest na 100%?

Jeśli chodzi o raty malejące to jest to opłacalnegdy Klient chce spłacać kredyt przez cały okres kredytowania i nie mysli o wcześniejszej spłacie... Gdy szybciej się kredyt spłaci bądz będzie refinansowanie zupełnie się to nie opłaca.

Trudno mi się ustosunkować do oferty (nie znam innych ważnych informacji) ale wg mnie spokojnie można znaleść lepszą ofertę... Chętnie pomogę jeśli jest taka potrzeba.

http://www.szlachetnapaczka.pl/

Witajcie,

Zbliżają się święta, na które możecie obdarować wybraną przez siebie rodzinę w trudnej sytuacji. Na podanym linku jest wykaz biednych rodzin.

Wspólnie ze znajomymi możecie zrobić "paczkę", do której można włożyć to, co ta rodzina potrzebuje najbardziej + dokupić art. spożywcze, słodycze, środki czystości, + to co macie w domu zbędnego w dobrym stanie: garnki, talerze, sztućce, pościel, obrusy, ręczniki, czy ubrania, zabawki.

Spróbujcie zmobilizować sąsiadów i wspólnie zróbcie paczkę. Co roku z podanych rodzin pozostaje wiele bez pomocy.

Od każdego z Was, jeżeli nie zdecydujecie się na własną paczkę, przyjmę dary + gotówkę na zakup powyższego. Zawsze do rozliczenia zachowuję paragony, można też u mnie te paczki zobaczyć lub pomóc w zawiezieniu na miejsce zbiórki.

Prześlijcie tą wiadomość znajomym, może oni także chcą pomóc.

Ze względu na odległość wybraliśmy rodzinę z Raszyna (Panią Monikę z synem Mateuszem kod rodziny: MAZ-002822).

Jeśli ktoś z Was jest właśnie przed wyborem nowych łóżek (pewnie kilka rodzin planuje wprowadzkę do nowego domu na święta i chce się pozbyć starych prośba o niewyrzucanie chętnie przekażemy je P. Monice.

Wg informacji ze strony Pani Monika potrzebuje przede wszystkim:

Herbata, Kawa, Kakao, Ryż, Kasza, Makaron, Mąka, Cukier, Olej, Dżem, Kisiele, budynie, Płatki śniadaniowe, Koncentrat pomidorowy, Konserwy mięsne, Konserwy rybne, Warzywa w puszkach (ważne aby termin ważności był jak najdłuższy)

Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów

Potrzebna jest również pościel, koce, ręczniki.

Łóżko (fotel 2 i 1 osobowy - rozkładane). Obecnie Pani Monika i jej syn śpią na łóżkach uszkodzonych i zniszczonych. Pralka wirnikowa (typu frania) - w domu brak bieżącej wody. Kuchenka gazowa na gaz z butli - w obecnej działa tylko 1 palnik. Maszynka do mięsa. Maszyna do szycia - umożliwiłaby Pani Monice dodatkowy zarobek.

Jeśli jesteście zainteresowani dajcie znać przyjedziemy po produkty i w dniu 11.12.2010 przekażemy paczkę do magazynu

Liczymy na Wasze Wielkie serca!

Pozdrawiamy

Asia, Helcia i Tomek

Proszę o porade ....co do wyboru kredytu hipotecznego i banku....Buduje dom ok.130 m2 posiadam stan SSO...i potrzebuje kredyt w wysokości 200 tyś na 25 lat w złotówkach....moja sytuacja 4 osobowa rodzina...brak kredytów i pożyczek....oboje z mężem posiadamy umowe o prace na czas nie określony......posiadam konto w PKO BP ,mąż w PKO SA..Panie Bartoszu S ......z góry dziękuje ....

Proszę o porade ....co do wyboru kredytu hipotecznego i banku....Buduje dom ok.130 m2 posiadam stan SSO...i potrzebuje kredyt w wysokości 200 tyś na 25 lat w złotówkach....moja sytuacja 4 osobowa rodzina...brak kredytów i pożyczek....oboje z mężem posiadamy umowe o prace na czas nie określony......posiadam konto w PKO BP ,mąż w PKO SA..Panie Bartoszu S ......z góry dziękuje ....

Rozumiem że z dochód jest wystarczający i nie ma mowy o braku zdolnośc kredytowej?

Ofertę prześle jeszcze dzisiaj...

witam

jesli powielam temat to z gory przepraszam

ale mam problem

chcielismy z zonką wziąść kretyt na dokończenie budowy domu

wszystkie obliczenia wskazywaly, ze posiadamy wspolnie zdolnosc kredytowa

okazalo sie jednak ze banki, nie biora pod uwage wogole dochodow żony, poniewaz jest na urlopie macierzynskim i kredytu o ktory sie staramy nie dostaniemy

dodam ze ma umowe na czas nieokreslony

prosze o porade

witam

jesli powielam temat to z gory przepraszam

ale mam problem

chcielismy z zonką wziąść kretyt na dokończenie budowy domu

wszystkie obliczenia wskazywaly, ze posiadamy wspolnie zdolnosc kredytowa

okazalo sie jednak ze banki, nie biora pod uwage wogole dochodow żony, poniewaz jest na urlopie macierzynskim i kredytu o ktory sie staramy nie dostaniemy

dodam ze ma umowe na czas nieokreslony

prosze o porade

Od jak dawna, i przez jaki okres jest przewidziany ten urlop

Witam,

Czy i ja mogę prosić was o odpowiedź? :)

Posiadam aktualnie stan surowy otwarty.

Domek 130m2, ekonomiczny w budowie :), na działce 13ar.

Aktualna wartość pi*drzwi :) - ok 200tyś PLN.

Udokumentowane dochody to 4800zl (3200+1600)netto wraz z żoną.

Chcę wziąć kredyt RNS na 8-10 lat na kwotę 130tyś PLN. Okres spłaty zależny od raty. Nie chciałbym płacić więcej jak 1500zł.

Rodzina to małżeństwo + 7letnie dziecko. Brak kredytów/pożyczek itp. Umowy mamy na czas określony ale praca stabilna, bez problemu możemy dostać nawet na czas nieokreślony jak trzeba.

Orientujecie się jaka rata wyjdzie np. dla 130tyś/8lat lub 130tyś/10lat w programie RNS?

A tak z ciekawości, czy wystarczą zarobki jednej osoby w wysokości 3200netto na ten kredyt?

Z góry dzięki...

Edytowane przez swistak81

witam,

potrzebuje kredytu na zakup mieszkania

wartośc mieszkania 255 000.

wysokosc kredytu: 140 000.

wkłąd własny:115 000.

zarobki netto (2 osoby) 3 300

2 osoby dorosłe + 2 dzieci

preferowany kredyt w euro

spłata 25 lat

jak myślicie? gdzie uderzyć do jakich banków w pierwszej kolejności?

dzieki