AWSP 21.02.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 To jeszcze raz ja - Krotosz. Mam jeszcze jedno pytanie - Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z mechanizmem bilansującym ( mBan i MultiBank). W założeniach wygląda to bardzo ciekawie - lecz jak to wygląda w praktyce? Będę wdzięczny za informacje w tej materii. Krotosz. Dla mnie BOMBA Spłacam tak działeczkę - jestem na finiszu, każda wolna złotówka na koncie - (bilansuje) zmniejsza zadłużenie - i dopiero od tego zmniejszonego zadłużenia w wybranym dniu miesiaca są nailczane odsetki. Np pożyczasz od banku 300000 PLN - normalnie płacisz odsetki od 300000 PLN, trafi Ci się jakas wieksza sumka ( no duża by było obrazowo ) za którą nie chcesz wczesniej spłacac kredytu lecz kupic samochód czy w cos zainwestować ,niech będzie to 50000PLN, auto do obioru za 4 miesiące i tu sa różnice..... Normalnie możesz wrzucić 50000 pln na lokate na 4 miesiące - ale raczej nie powinienes jej wczesniej zrywać - dostaniesz kilka procent zysku ( w skali roku ) - wieć jakies grosze W przypadku tego mechnizmu kredytowego wpłacasz kasę na konto - w każdej chwili możesz z niej korzystać i przez tyle czasu ile jest na koncie masz naliczane odsetki nie od 300000 a od 250000, spróbuj policzyć jaka to róznica Mechanizm ten wg działa całkiem dobrze PS może ktos pokusi sie o dokładne policzenie.... pozdrawiam AWSP A i jeszcze jedno mechnizm bilansujacy dotyczy tylko kredytów w PLN - (na 99%) - można sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWSP 21.02.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 To jeszcze raz ja - Krotosz. Mam jeszcze jedno pytanie - Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z mechanizmem bilansującym ( mBan i MultiBank). W założeniach wygląda to bardzo ciekawie - lecz jak to wygląda w praktyce? Będę wdzięczny za informacje w tej materii. Krotosz. Dla mnie BOMBA Spłacam tak działeczkę - jestem na finiszu, każda wolna złotówka na koncie - (bilansuje) zmniejsza zadłużenie - i dopiero od tego zmniejszonego zadłużenia w wybranym dniu miesiaca są nailczane odsetki. Np pożyczasz od banku 300000 PLN - normalnie płacisz odsetki od 300000 PLN, trafi Ci się jakas wieksza sumka ( no duża by było obrazowo ) za którą nie chcesz wczesniej spłacac kredytu lecz kupic samochód czy w cos zainwestować ,niech będzie to 50000PLN, auto do obioru za 4 miesiące i tu sa różnice..... Normalnie możesz wrzucić 50000 pln na lokate na 4 miesiące - ale raczej nie powinienes jej wczesniej zrywać - dostaniesz kilka procent zysku ( w skali roku ) - wieć jakies grosze W przypadku tego mechnizmu kredytowego wpłacasz kasę na konto - w każdej chwili możesz z niej korzystać i przez tyle czasu ile jest na koncie masz naliczane odsetki nie od 300000 a od 250000, spróbuj policzyć jaka to róznica Mechanizm ten wg działa całkiem dobrze PS może ktos pokusi sie o dokładne policzenie.... pozdrawiam AWSP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario1108 21.02.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam!Wlasnie zastanawaim sie nad kredytem hipotecznym i mam dylemat czy brac kredyt w PLN czy w CHf, na dlugi okres czasu 30 lat i przy zalozeniu ze splace go wczesniej 20lat.Prosze o opnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWSP 21.02.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Jeszcze kilka dni - tygodni temu myślałem tylko o CHF - tak spłaciłem właśnie mieszkanko, teraz coraz bliżej mi do PLN - spłacam tak działeczke i wcale nie jest dramatycznie. Ryzyko kursowe przy kwotach rzedu 300000 - 400000 PLN może być bardzo ważne, dzisiaj frank jest bardzo tani 2,45 ale wcale nie tak dawno był po 3,15 Warto popatrzeć w kalkulatory i policzyc co by było gdyby .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 22.02.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 WitajcieProjekt kończy się adoptować i nadszedł czas przejrzeć oferty banków i mam pytanie czy ktoś z forumowiczów przerobił taką sytuację . Bank PKO BP ma do końca marca oferę , że nie są pobierane dodatkowe opłaty za wcześniejszą spłatę, za przewalutowanie, i aneksy o zwiększenie kredytu. Miałam zaciągnąć kredyt na 30 lat 220k ale oprocentowanie 6,30w tym 1,9 marża banku.I przedyskutowałam to z panią w banku, że kredyt 120k +100k mój wkład własny mieszkanie którego nie chcę sprzedawać i dają mi wówczas 5,4 % bo posiadam duży wkład własny , a po wyczerpaniu transz występuję o zwiększenie kredytu o o 100k nie płacąc nic za aneks do kredytu i pozostaje mi w dalszym ciągu oprocentowanie 5,4 ciekawe co tylko nie wiem czy jak pani sobie przemyśli to dalej będzie chciała podpisać ze mną umowę . Choć widzę że można z nimi rozmawiać o niektórych kosztach, a najlepiej działa , że PKO SA dają mi korzystniejsze warunki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 23.02.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witam wszystkich. Niedawno zetknąłem się z obawami, że jeśli oprocentowanie ustala Zarząd banku, to może sobie, przynajmniej teoretycznie, dowolnie je podwyższać, że lepsze są banki, które wysokość oprocentowania opiera o LIBOR lub WIBOR. Wszystko ładnie, pięknie, jednak nawet jeśli oprocentowanie jest ustalane w oparciu o LIBOR lub WIBOR, to i tak do tego dochodzi marża, którą, ustala Zarząd, i którą, również przynajmniej teoretycznie, może sobie dowolnie podwyższać. W efekcie i tak to prowadzi do tego samego - i jak to właściwie z tym jest. Krotosz. Fajnie , ale zauważ że w przypadku oprocentowania ustalanego przez zarząd zmiana dla tego który podpisał umowę nie jest niczym uregulowana więc jest to pewnego rodzaju widzimisie, dla kredytów wibor/libor+marża masz podpisaną umowę na określoną marże oraz na dzień z którego jest brany wibor/libor na co bank nie ma wpływau więc oprocentowanie po podpisaniu umowy zależy tylko i wyłącznie od sytuacji na rynku. . Więc zarząd i ich widzimisie zależy tylko i wyłącznie do momentu podpisania umowy a nie w trakcie jej trwania. I tutaj niech każdy decyduje sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.02.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Słuchajcie a czy mozliwa jest taka sytuacja- Biorę kredyt w wys.200 tyś Moje mieszkanie o wartosci 120 tyś jest moim wkladem włąsnym{ale tak naprawde nie chce go sprzedawac} Mam juz dzialke pod budowe ,ktora tez jest liczona jako wklad wlasny. Zaczynam budowe,konczy mi sie kredyt 200 tyś i dalej buduje z wlasnej kasy,ale nie sprzedając mieszkania.....czy to jest mozliwe czy bank bedzie mnie zobowiązywał do sprzedazy mieszkania bo bylo brakującym wkladem wlasnym?Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 23.02.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Krotosz i Eugeniusz, Mylę, że nie ma powodów do obaw przy oproc ustalanym przez Zarzšd. W momencie jakichkolwiek nagłych zmian na - dla klienta Zarzšd wie, że Klient może w każdej chwili się przenieć Aha26, mylę, że bank nie zmusi Cię do spłaty kredytu - jak przestaniesz spłacać, to po prostu zajmš CI mieszkanie. Dopóki spłacasz regularnie nie ma problemu. Tak samo jak masz kredyt pod zastaw rozpoczętego domu (czyli stan surowy jest wkładem własnym), a potem go budujesz wykanczasz - przecież po wybudowaniu nie sprzedajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 23.02.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Aha26, oczywicie miałam na myli, że bank nie zmusi Cię do sprzedaży mieszkania Powodzenia nam wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 23.02.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 nie wiem czy mnie dobrze zrozumialaś Ja chcę płacić raty regularnie......mi chodzi o to,czy jezeli koszt budowy domu wynosi 320 tyś.I ja wiem,ze mam zdolnosc w banku tylko na 200 a przeciez musze udowodnić im,ze bede miala skad wziąc brakujące 120 tyś więc w związku z tym,ze mam mieszkanie o tej wartosci to mowie dla banku,ze budowę dokoncze ze sprzedazy mieszkania{ ale ja sama wiem,ze go nie sprzedam tylko tą budowę dokonczę z innej kasy ktorą na pewno będe miala} I teraz chodzi mi o to,czy jezeli wykorzystam juz ten kredyt 200 tyś i bank uwaza,ze teraz powinnam sprzedać mieszkanie na wykonczenie bo tak obiecałam a TEGO nie zrobie bo nie chce tracić mieszkania tylko wykanczam je z wlasnej innej kasy niż z mieszkania to czy bank moze wkurzyć się,ze w umowie bylo,ze sprzedam mieszkanie a ja go nie sprzedalam tylko wykanczam go z innych swoich pieniedzy a mieszkanko nadal sobie jest.Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 23.02.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Witajcie Projekt kończy się adoptować i nadszedł czas przejrzeć oferty banków i mam pytanie czy ktoś z forumowiczów przerobił taką sytuację . Bank PKO BP ma do końca marca oferę , że nie są pobierane dodatkowe opłaty za wcześniejszą spłatę, za przewalutowanie, i aneksy o zwiększenie kredytu. Miałam zaciągnąć kredyt na 30 lat 220k ale oprocentowanie 6,30w tym 1,9 marża banku.I przedyskutowałam to z panią w banku, że kredyt 120k +100k mój wkład własny mieszkanie którego nie chcę sprzedawać i dają mi wówczas 5,4 % bo posiadam duży wkład własny , a po wyczerpaniu transz występuję o zwiększenie kredytu o o 100k nie płacąc nic za aneks do kredytu i pozostaje mi w dalszym ciągu oprocentowanie 5,4 ciekawe co tylko nie wiem czy jak pani sobie przemyśli to dalej będzie chciała podpisać ze mną umowę . Choć widzę że można z nimi rozmawiać o niektórych kosztach, a najlepiej działa , że PKO SA dają mi korzystniejsze warunki . Pozdrawiam Nie powiedziano Ci wszystkiego. W umowie masz napisane, że w całym okresie kredytowania PKO BP SA nie będzie pobierać opłat i prowizji za (m.in.) podwyzszenie kwoty kredytu. Zapomnieli tylko dodać, że gdy będziesz to chciała zrobic, to musisz przejść taką samą procedure jakbys się ubiegała o nowy kredyt. Brałem u nich 70 000 PLN w lipcu. Zdolność miałem na coś koło 300tyś. Wkład własny ok. 80%. Jestem ich stałym klientem od wielu lat. Mam tam złote konto. We wrześniu chciałem wziąść dodatkowe 20tyś i wtedy się dowiedziałem, że od nowa muszę przyniść PITy, zaświadczenia z ZUSu itp. Odpuściłem sobie. Brakująca kwotę wziąłem z limitu kredytowego w RORze pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 23.02.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Dobrze Cię zrozumiałam W moim rozumieniu bank interesują Twoje zabezpieczenia czyli zdolność kredytowa i hipoteka na aktywach (mieszkaniu). Nie wiem jak będziesz miała spisaną umowę, ale jeśli ustanowisz hipotekę na działce i domu, który budujesz + odrębną hipotekę na mieszkaniu to nie widzę powodu żeby bank się wkurzył jak mieszkania nie sprzedasz. Celem hipoteki jest zabezpieczenie banku... No chyba że w umowie będziesz miała wpisane zobowiązanie !! do sprzedaży mieszkania obietnice nie mają tu nic do rzeczy Czy teraz się dobrze rozumiemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 24.02.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Dobrze Cię zrozumiałam W moim rozumieniu bank interesują Twoje zabezpieczenia czyli zdolność kredytowa i hipoteka na aktywach (mieszkaniu). Nie wiem jak będziesz miała spisaną umowę, ale jeśli ustanowisz hipotekę na działce i domu, który budujesz + odrębną hipotekę na mieszkaniu to nie widzę powodu żeby bank się wkurzył jak mieszkania nie sprzedasz. Celem hipoteki jest zabezpieczenie banku... No chyba że w umowie będziesz miała wpisane zobowiązanie !! do sprzedaży mieszkania obietnice nie mają tu nic do rzeczy Czy teraz się dobrze rozumiemy?? prawie sie rozumiemy ....,ale dokładniej chodziło mi o to,ze ja nie chcę ustanawiać hipoteki na mieszkaniu.Hipoteka ma być na domie i na działce.Mieszkanie ma byc jakby tym elementem ,ktory sprzedam i wykoncze dom{te brakujące 120 tyś}. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 24.02.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Witam wszystkich. Wszystko ładnie, pięknie, jednak nawet jeśli oprocentowanie jest ustalane w oparciu o LIBOR lub WIBOR, to i tak do tego dochodzi marża, którą, ustala Zarząd, i którą, również przynajmniej teoretycznie, może sobie dowolnie podwyższać. W efekcie i tak to prowadzi do tego samego - i jak to właściwie z tym jest. Krotosz. Ja mam kredyt w Nordea Bank i mam wyraznie napisane w umowie ze Marza Banku jest stala i niezmienna!!! Moga sobie podwyzszac ile chca mnie to juz nie obchodzi. Place marze plus Libor i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 25.02.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Może kto napisać o dowiadczeniach z porednikiem kredytowym? Ja konkretnie rozważam wzięcie kredytu w Notusie. Czy oni sš na tyle kompetentni (na ogół), że nie będę potem biegał co chwilę z coraz to nowym wistkiem? Czy rzeczywicie ceny jakie wynegocjowujš sš porównywalne (niższe?) niż te, które sam bym uzyskał? Z jakich poredników korzystalicie i jak oceniacie całš sprawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 25.02.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Ja mam doświadczenia z Expander, Open Finance, Fineaster i Profit Plus. Pierwszy kredyt wzieliśmy przez Open - nie było ani szybciej ani lepiej. Teraz szukaliśmy kredytów sami i znaleźliśmy 3 ofrerty lepsze niż przez doradcę... Pewnie jest to jakies ułatwienie, czasem mniej dokumentów , ale jeśli chodzi o koszty to jakoś na razie nie jestem przekonana... Jak sie trafi na dobrego doradcę w banku to też pomoże załatwić szybciej księgę wieczystą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 25.02.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Witam wszystkich. Niedawno zetknąłem się z obawami, że jeśli oprocentowanie ustala Zarząd banku, to może sobie, przynajmniej teoretycznie, dowolnie je podwyższać, że lepsze są banki, które wysokość oprocentowania opiera o LIBOR lub WIBOR. Wszystko ładnie, pięknie, jednak nawet jeśli oprocentowanie jest ustalane w oparciu o LIBOR lub WIBOR, to i tak do tego dochodzi marża, którą, ustala Zarząd, i którą, również przynajmniej teoretycznie, może sobie dowolnie podwyższać. W efekcie i tak to prowadzi do tego samego - i jak to właściwie z tym jest. Krotosz. Fajnie , ale zauważ że w przypadku oprocentowania ustalanego przez zarząd zmiana dla tego który podpisał umowę nie jest niczym uregulowana więc jest to pewnego rodzaju widzimisie, dla kredytów wibor/libor+marża masz podpisaną umowę na określoną marże oraz na dzień z którego jest brany wibor/libor na co bank nie ma wpływau więc oprocentowanie po podpisaniu umowy zależy tylko i wyłącznie od sytuacji na rynku. . Więc zarząd i ich widzimisie zależy tylko i wyłącznie do momentu podpisania umowy a nie w trakcie jej trwania. I tutaj niech każdy decyduje sam Z tym Zarządem to trzeba rzeczywiście uważać. Choć nie miałem kredytu hipotecznego ale odczułem skutki takiej umowy w kredycie samochodowym kilka lat temu w Investbanku. Kredyt był oparty o zmienną stopę, którą ustalał Zarząd. W efekcie jak brałem kredyt Wibor był na 17% a oprocentowanie kredytu na 22%. Po 4 latach Wibor spadł na 10% a oprocentowanie tylko na 20% )) Fakt, że to był kredyt samochodowy ale mechanizm podobny. Bankowi po prostu nie śpieszyło się z odchudzaniem własnego portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grehor 26.02.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam Jesteśmy własnie na etapie szuakani kredytu na zakup mieszkania. Bedziemy kredytować 100% wartości nieruchomości. Problem jest taki, że mam nieuregilowaną służbę wojskową :/. Jak do tera jedynie w PKO BP dają mi taką możliwość tylko z tego co czytałem na forum to chyba jakieś straszne koszty mi tu proponują: oprcentownie 3,41 (CHF) marża stała 2,3% + LIBOR3M prowizja 1,2% ubezpieczenie kredytu - ok. 114 zł no i jeszcze kilka innych kwot :/ czy ktoś z Was może mi powiedzieć jak to wygląda na tle innych banków. Z tego co się dowiadywalem to BPH, BGŻ, Fortis odpadają bo jak słyszą o poborowym to już nic więcej ich nieinteresuje z góy dzięki za info pzdr Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 26.02.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam wszystkich. Niedawno zetknąłem się z obawami, że jeśli oprocentowanie ustala Zarząd banku, to może sobie, przynajmniej teoretycznie, dowolnie je podwyższać, że lepsze są banki, które wysokość oprocentowania opiera o LIBOR lub WIBOR. Wszystko ładnie, pięknie, jednak nawet jeśli oprocentowanie jest ustalane w oparciu o LIBOR lub WIBOR, to i tak do tego dochodzi marża, którą, ustala Zarząd, i którą, również przynajmniej teoretycznie, może sobie dowolnie podwyższać. W efekcie i tak to prowadzi do tego samego - i jak to właściwie z tym jest. Krotosz. Fajnie , ale zauważ że w przypadku oprocentowania ustalanego przez zarząd zmiana dla tego który podpisał umowę nie jest niczym uregulowana więc jest to pewnego rodzaju widzimisie, dla kredytów wibor/libor+marża masz podpisaną umowę na określoną marże oraz na dzień z którego jest brany wibor/libor na co bank nie ma wpływau więc oprocentowanie po podpisaniu umowy zależy tylko i wyłącznie od sytuacji na rynku. . Więc zarząd i ich widzimisie zależy tylko i wyłącznie do momentu podpisania umowy a nie w trakcie jej trwania. I tutaj niech każdy decyduje sam Z tym Zarządem to trzeba rzeczywiście uważać. Choć nie miałem kredytu hipotecznego ale odczułem skutki takiej umowy w kredycie samochodowym kilka lat temu w Investbanku. Kredyt był oparty o zmienną stopę, którą ustalał Zarząd. W efekcie jak brałem kredyt Wibor był na 17% a oprocentowanie kredytu na 22%. Po 4 latach Wibor spadł na 10% a oprocentowanie tylko na 20% )) Fakt, że to był kredyt samochodowy ale mechanizm podobny. Bankowi po prostu nie śpieszyło się z odchudzaniem własnego portfela Bullish , właśnie mam na myśli opieszałośc banku w obniżaniu oprocentowania wraz ze zmianą na rynku i szybka reakcja na wzrosty, tutaj już oni ustatalają i nie wiem jak się mają negocjacje przy kazdych zmianach , a jak jest wibor/libor + marża bank co 3/6 miesięcy z automatu oblicza nowe oprocentowanie, a to co wynegocjowałeś na początku to Twoje . Decydujacy zarzad może zarabiać extra na opieszałości oraz na tych przysłowiowym 0,5 pp jaki może sobie sam narzucić a ty już nie wynegocjujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario1108 26.02.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam!Ostatnio glowilem siew w jakiej walucie wziasc kredyt , bylismy nastawieni na franki -bo male oprocentowanie i w sumie z sumy np.200tys dodatkowo po symulacjach terzeba by bylo oddac tylko NIBY dodatkowo 60 tys- ALE TO BUJDA-TO TYLKO PRZY ZALOZENIU ZE KURS SIE NIE ZMIENI, A JAK SIE ZMIENI TO I OPROCENTOWANIE SIE ZMIENI. Na szczescie mam zone matematyczke i kiedys razem sobie na spokojnie usiedlismy i liczylismy wszystkie mozliwe opcje sledzac zmiane kursu franka przez ostatnie 2 lata a byla ona ogroman z 3,20zl do 2,40 co znczy ze tweraz tez moze sie zmienic tylko w druga strone a wtedy np. po 7 latach splaty kredytu powiedzmy przy kursie w granicy 2,40 do 2,60zl za frank na 3,40 zl okazuje sie ze w moment mamy znowu do oddania ok 70 tys czyli tak napradwe spacalismy dpiero 2 lata a 5 lat poszlo sie dmuchac-ZA DUZE RYZYKO-KURS, OPROCENTOWANIE. Dlatego wybralismy BANK Slaski w PLN z oprocentowaniem 5,38 i weimy napewno ze z kwoty 200tys bedziemy musieli oddac prawie 180tys dodatkowo= zmiany lekiie oprocentowania wynikacjace z WIBOR6M ale NIC WIECEJ!Radze ZASTANOWCIE SIE!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts