sylwerson 04.05.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 po wielu przymiarkach i targach, wybór sie dokonał - bierzemy kredyt w PeKaO SA - marża 1,25, prowizja 0% :) rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mało papierologii, bez opóźnień, marudzenia polecam wszystkim negocjacje i pomoc doradcy - u nas Pan z Open Finance zrobił dobrą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 05.05.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam... czytając wasze posty widze że teraz jestem dojna krowa dla banku:( wsumie 2 lata temu to było ale obecnie Libor plus marża na poziomie 3,3 % poszło pismo do banku ale nie ma zgody na obniżenie . Więc najwyższa pora na przeniesienie tego kredytu gdzie indziej. Panie Bartku pytanie do Pana gdzie będzie lepiej? Budowa zamknieta i odebrana. Pozwolenie na mieszkanie ( kwota kredytu 300 tys na dokończenie ) wkład własny działka (wartość około 160 tys) plus trochę oszczędności ( jakies 180tys) w tym czasie jedynie spadła mi zdolność kredytowa:) pojawiły się bliźniaczki więc dwie buzie do wyżywienia więcej a zona aktualnie na macierzynskim jeszcze przebywa. Jakieś propozycje porady? dziękuje ps: bank to Nordea... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 05.05.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Macierzyński to nie problem... gorzej z wychowawczym:) Skoro mowa o Liborze to rozumiem że kredyt w CHF. Jeśli tak to nie ma innej alternatywy dla CHF jak tylko Nordea. Nie pozostaje nic innego jak podejść do swego doradcy i sprawdzić czy coś mogą zdziałac. Nie ma innego banku który na normalnych warunkach udziela Franka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzufik1 05.05.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Własnie byłem u doradzcy... i jak pisałem odmowa jest... wiec chcę poszukac innej oferty i przenieść kredyt .. no chyba ze wspomniany bank dopasuje sie do oferty aktualnie gdybym brał kredyt warunki a tym banku by były na poziomie 2.5% a to spora róznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 05.05.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Własnie byłem u doradzcy... i jak pisałem odmowa jest... wiec chcę poszukac innej oferty i przenieść kredyt .. no chyba ze wspomniany bank dopasuje sie do oferty aktualnie gdybym brał kredyt warunki a tym banku by były na poziomie 2.5% a to spora róznica W innych bankach (PKO, Deutsche, DnB Nord) oferty we CHF są drozsze niż oferty w PLN. Trzeba wszystko dokładnie w takim razie sprawdzić... Jaka kwota była brana, ile zostało do spłaty, po jakim kursie był brany kredyt, na jaki okres i ile zostało do całkowitej spłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agskierka 05.05.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Witam, jestem zainteresowana kredytem na budowę domu. Złożyłam wniosek w PEKAO S.A., ale uzyskałam informację, że muszę pobudować dom w stanie nadającym się w całości do zamieszkania i to maksymalnie w ciągu 2 lat od wypłaty pierwszej transzy. Czy to tylko praktyka tego banku, czy są możliwe oferty banków na budowę domu, że nie będzie trzeba np. wykańczać poddasza. Tzn. żeby wziąć tylko tyle kredytu, ile jest potrzebne na postawienie domu w stanie umożliwiającym zamieszkanie, ale nie musi być zrobiona górna łazienka i wszystkie pomieszczenia poddasza - ukończone wykończenie tyko parteru (salon, kuchnia, pokój, łazienka, kotłownia, garaż). Chciałabym wziąć mniejszy kredyt, żeby móc się wprowadzić, a później z czasem sobie wykończyć górę. Usłyszałam, że muszę wziąć taki kredyt jaki realnie pozwala na pobudowanie wybranego przeze mnie domu i ewentualnie jeżeli miała bym własne środki, to mogę zrezygnować z ostatnich transz, ale wtedy i tak dom musi być wykończony bo to jest zabezpieczeniem banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agskierka 06.05.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 hej sylwerson, mam pytanie odnośnie kredytu w PEKAO S.A. w ramach jakiej promocji dostaliście taki kredyt, bo ja złożyłam wniosek w ramach ostatniej promocji, która trwała w trzy wybrane soboty kwietnia i mam marżę 1,59 prowizja 0% i to podobno max co teraz można uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 06.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 hej sylwerson, mam pytanie odnośnie kredytu w PEKAO S.A. w ramach jakiej promocji dostaliście taki kredyt, bo ja złożyłam wniosek w ramach ostatniej promocji, która trwała w trzy wybrane soboty kwietnia i mam marżę 1,59 prowizja 0% i to podobno max co teraz można uzyskać. nie tyle w ramach promocji, ile w wyniku negocjacji mieliśmy pozytywne decyzje z 3 banków i PeKaO najniżej zszedł z warunkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto0o 12.05.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam wszystkich.Chciałbym zasięgnąć opinie na temat kredytu. Posiadam działkę o powierzchni 1200m2. Chciałbym wybudować na tej ziemi dom. Póki co mieszkam w mieszkaniu które zapisane jest na moja mamę gdyż nie chciałem blokować sobie możliwości wzięcia kredytu z RnS. Pieniądze ze sprzedaży mieszkania będą jednak przeznaczone na budowę tego domu ale zastanawia mnie jedna kwestia, mianowicie jak to jest z tymi transzami, bo uzyskałem rozbieżne informacje. W banku PeKaO, którego jestem klientem powiedziano mi że kredyt ma zamknąć budowę domu, co mnie zmartwiło bo chciałem wziąć kredyt by postawić dom w stanie surowym a później ze środków ze sprzedaży mieszkania go wykończyć. Z informacji które znalazłem w internecie dowiedziałem się że jest możliwość by kredyt był wypłacany w transzach i rozpocząć budowę można z np dwóch transz kredytu a dopiero później inwestować własne środki. Zastanawiam się od czego zależy czy będzie to jedna transza dwie czy trzy i jakiej wysokości będą to transze? Kwota kredytu to 100000 tyś zł na okres kredytowania najprawdopodobniej 20 lat, z tego co się orientuje to zdolność kredytową posiadać będziemy, netto zarabiamy ok 3000-3500zł. Proszę o opinie osób orientujących się w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 12.05.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Są banki które same proponują transze, i są te takie które dostosowują się do klienta.... priorytet to kosztorys. Dzięki niemu wiemy na kiedy, na jaką kwotę i ile potrzebujemy transz. To prawda że bank musi miec zamkniętą transakcję, ale nie koniecznie kredytem. Wystarczy że bank da warunek do decyzji aby klient pokazał środki na dokończenie budowy i koniec... sprawa załatwiona... potem tylko weryfikacja i inspekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto0o 13.05.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 rozmawiałem z doradcą mojego banku telefonicznie i podsunęła mi jeden pomysł, czy gdyby mama przepisała na mnie już mieszkanie i zgłosił bym to w banku to czy można by było tak zrobić że bank przyjął by że mam środki trwałe w postaci mieszkania i jakoś zobowiązuje się je sprzedać i przeznaczyć je na wykończenie domu a bank dał by kredyt na rozpoczęcie budowy, czy ktoś słyszał o takiej możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izysul 13.05.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 po wielu przymiarkach i targach, wybór sie dokonał - bierzemy kredyt w PeKaO SA - marża 1,25, prowizja 0% :) rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mało papierologii, bez opóźnień, marudzenia polecam wszystkim negocjacje i pomoc doradcy - u nas Pan z Open Finance zrobił dobrą robotę PEKAO SA to dobry wybór, ich oprocentowanie nie jest najniższe na rynku ale mają bardzo fajne inne warunki w tym sposób w jaki się liczy raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mektranzz 15.05.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Polecam aukcje-Klient (potencjalny kredytobiorca) ustala warunki kredytowania, natomiastBanki współzawodniczą ze sobą o klienta starając sie przedstawić muatrakcyjniejszą ofertę niż konkurencja!Korzystanie z tego typu serwisu pozwala nam wynegocjować niższą marżękredytową, a tym samym niższe oprocentowanie kredytu!W aukcjach uczestniczą największe banki w Polsce. http://nizszamarza.com/ Edytowane 16 Września 2011 przez mektranzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.05.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 nie tyle w ramach promocji, ile w wyniku negocjacji mieliśmy pozytywne decyzje z 3 banków i PeKaO najniżej zszedł z warunkami Bardzo dobrą ofertę dostaliście. My też mamy wstęne obliczenia dot. PKO i właśnie nie wiem, jak z czepialstwem tego banku? Czy formalności były bardzo ciężkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 18.05.2011 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam mam pytanie do Pana Bartosza: otoz zastanawiamy sie z mezem nad kredytem hipotecznym z wkladem wlasnym w postaci domu i dzialki o wartosci rynkowej ok 600-700 tys. pln (100% wlasny, bez hipoteki itp). Chcemy kredyt na modernizacje domu (podzial na osobne mieszkania pod wynajem) ok 200pln w EUR na okres 8-10 lat , oboje pracujemy zagranica, zarobiamy w EUR, wspolny dochod ok 20tys pln netto/mies. Jedno dziecko. Mamy konto walutowe w Aliorze i zadnych kredytow.Ktory bank moglby nam Pan polecic i czy majac zapezpieczenie wyzsze niz kwota kredytu mozna negocjowac lepsze warunki kredytu? Z gory dzieki za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 18.05.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam mam pytanie do Pana Bartosza: otoz zastanawiamy sie z mezem nad kredytem hipotecznym z wkladem wlasnym w postaci domu i dzialki o wartosci rynkowej ok 600-700 tys. pln (100% wlasny, bez hipoteki itp). Chcemy kredyt na modernizacje domu (podzial na osobne mieszkania pod wynajem) ok 200pln w EUR na okres 8-10 lat , oboje pracujemy zagranica, zarobiamy w EUR, wspolny dochod ok 20tys pln netto/mies. Jedno dziecko. Mamy konto walutowe w Aliorze i zadnych kredytow. Ktory bank moglby nam Pan polecic i czy majac zapezpieczenie wyzsze niz kwota kredytu mozna negocjowac lepsze warunki kredytu? Z gory dzieki za odpowiedz! Witam, odrazam mieszanie w kredyt drugiego zabezpieczenia jakim jest działka. Oferta będzie taka sama lub nie znacznie lepsza a problemów z wyodrębnienie działki z zabezpieczenia w późniejszym etapie nie współmierne. Jeśli chodzi o walute to oczywiscie jak narazie górują DB, teraz ujawnił się DnB Nord i Nordea. Wszystkie te banki mają mozliwość spłaty w walucie co oczywiście serdeczenie radze. Zastanawiam się jak bank podejdzie do tej modernizacji, bo jak tylko zobaczy w tym cel komercyjny to mogą pojawić się problemy... Trzeba to dobrze przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 18.05.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dziekuje za odpowiedz Panie Bartoszu. Skontaktowalam sie z Nordea i DB, czekam na oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.05.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Macierzyński to nie problem... gorzej z wychowawczym:) Skoro mowa o Liborze to rozumiem że kredyt w CHF. Jeśli tak to nie ma innej alternatywy dla CHF jak tylko Nordea. Nie pozostaje nic innego jak podejść do swego doradcy i sprawdzić czy coś mogą zdziałac. Nie ma innego banku który na normalnych warunkach udziela Franka. Witam, Spłacam kredyt we Frankach w Millennium [dom odebrany, wkład własny był powyżej 30%], oprocentowanie 1,33 %, kredyt na 40 lat [zostało 37], do spłaty 123 tys CHF, aktualnie spłacamy kapitał: 220 CHF, odsetki 356 CHF miesięcznie. Czy warto skierować się do Nordea w kwestii refinansowania lub do innego banku, a może spłacać szybciej, żeby tych odsetek było mniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 19.05.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Witam, Spłacam kredyt we Frankach w Millennium [dom odebrany, wkład własny był powyżej 30%], oprocentowanie 1,33 %, kredyt na 40 lat [zostało 37], do spłaty 123 tys CHF, aktualnie spłacamy kapitał: 220 CHF, odsetki 356 CHF miesięcznie. Czy warto skierować się do Nordea w kwestii refinansowania lub do innego banku, a może spłacać szybciej, żeby tych odsetek było mniej ? Moge sprawdzić, na podstawie tych informacji to nawet na oko nie można ocenić. Potrzebuje troche więcej informacji... - traźniejsza wartość nieruchomości - dochody (chyba że nie musze się o to martwić i moge być spokojny) Ważne aby refinans był w tej samej walucie. Czyli w innym banku kredyt który weźmiemy automatycznie jest przelewany w CHF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 19.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 nie były - nawet operat piorunem robili jesteśmy naprawdę zadowoleni i zwróćcie też uwagę na sposób spłaty - rata nie jest najniższa z oferowanych na rynku, ale bezkonkurencyjny jest system, wg którego spłaca się dużo kapitał to powoduje, że w perspektywie całego kredytu jest on tańszy niż np. Fortisu, który ma niby niższe raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts