burundi 07.07.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dziękuję za odp. No własnie jedna z forumowiczek miała problemy z PKO SA jesli chodzi o nadzór archeologiczny bodajże przy wyplacie transzy. Warunki daje PKO SA lepsze niż BP,choć mniejsza elastycznosc, jesli chodzi o rozliczanie transz-więcej rzeczy trzeba uscislic -np daty transz itp. Z BP mam projekt umowy i jest on trochę przerazający z tymi wszystkimi oświadczeniami o poddaniu się egzekucji itp. (byc moze tak jest we wszystkich bankach). No i pracownicy BP w ogole nie angazują sie w obslugę klienta. Ale tego PKO SA boję się trochę nie wiem dlaczego. Poza tym zalezy nam, by swoje pieniązki wydac na koncu,a najpierw budowac z kredytu.Na 100% nie jestem przekonana , czy PKO SA jest ku temu sklonny. Dzialka jest poza tym naszym wkladem wlasnym. Tak właśnie myślałem... Dużo banków robi problem z nadzorem archeologicznym. Sam takowy miałem, ale wywalczyłem pozytywną deczyje w ING. PEKAO S.A wg mnie jest łagodniejsze, ale trudno mi powiedzieć... osobiście nikt mi nic nie mówił. Faktem jest że bardzo mało klientów kieruje do PKO BP bo nic nie dają od siebie klientowi. wieczorem wszystko opisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 07.07.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 (edytowane) Dziękuję za odp. No własnie jedna z forumowiczek miała problemy z PKO SA jesli chodzi o nadzór archeologiczny bodajże przy wyplacie transzy. Warunki daje PKO SA lepsze niż BP,choć mniejsza elastycznosc, jesli chodzi o rozliczanie transz-więcej rzeczy trzeba uscislic -np daty transz itp. Z BP mam projekt umowy i jest on trochę przerazający z tymi wszystkimi oświadczeniami o poddaniu się egzekucji itp. (byc moze tak jest we wszystkich bankach). No i pracownicy BP w ogole nie angazują sie w obslugę klienta. Ale tego PKO SA boję się trochę nie wiem dlaczego. Poza tym zalezy nam, by swoje pieniązki wydac na koncu,a najpierw budowac z kredytu.Na 100% nie jestem przekonana , czy PKO SA jest ku temu sklonny. Dzialka jest poza tym naszym wkladem wlasnym. Ja osobiście bardziej bałbym się pko bp:) Mamy podobną wizję jeśli chodzi o ten bank. Z całym szacunkiem ale przeważnie siedzą tam kobiety, które nic nie widzą po za emeryturą do której już blisko. Witam. Moja sytuacja: spłacona działka wartości 60tyś zł, wkład własny 80tyś zł, potrzebny kredyt to 250-270tyś zł. Zdolnośc jest. Co Pan w ogóle sądzi o CHF? od EUR odstręczył mnie doradca zwracając uwagę na wyjątkowo niską stopę%, która bywa dość wysoka, u CHF do takiego poziomu jednak nie dochodzi. no i kurs na franka wygląda zachęcająco. Czy warto w tej sytuacji interesować się PLN, skoro rata wygląda np 1100zł(CHF) do 1500PLN? (domek nie łapie się pod RnS) Nie bardzo potrafię obliczyć sobie konsekwencje ponoszonego ryzyka kursowego. czy mozna w uproszczeniu opisac warunki, żeby taka rata dobiła do 2000zł? frank musiałby być po 5zł i rekordowy LIBOR czy jeszcze gorzej? dla kredytu w CHF Nordea poprzez Open Finance oferuje prowizję 2% i marżę 2,5%+libor. BPH ma prowizję 3,5%, a marżę 2,91%+libor. czy to są dobre warunki? Jeszcze takie pytanie odnośnie pośredników, w którym konkretnie miejscu ja im płacę? czy ich zarobek jest w prowizji kredytu, czy też bedzie to jakaś dodatkowa opłata? EUR ma wysoką stopę proc. a CHF ma niską. Jestem daleki od porównywania EUR do CHF. Są to dwie zupełnie inne waluty. Natomiast faktem jest że przy kredytach na 20-30 lat bardziej opłacalna jest waluta. Nawet (i tutaj dla osób które 4 lata temu brały CHF) jeśli na dzień dzisiejszy płacimy wyższą ratę niż wcześniej, to w porównaniu do PLN, które można by było wziąć, rata jest niższa. A jeśli jest podobna, to nasuwa się pytanie jak długo tak będzie... przykładowo że taki kurs utrzyma się jeszcze 5 lat i zacznie spadać. Cały czas realnie będzie to tańszy kredyt niż w PLN. Kurs na CH jest wysoko więc wydaje się że to dobry okres. Natomiast czy spadnie kurs czy nie to nie mogę powiedzieć. Natomiast bardzo ważne jest aby się zastanowić czy chcemy w przeciągu 10 lat ruszać ten kredyt. Jeśli tak to odradzam walutę bo może się okazać że cały "zysk" który się pojawi w trakcie płatności raty, zniknie jak przyjdzie nam zapłacić spread. Open Finanse przedstawił jedyne 2 opcje w CHF, z czego BPH na razie odpada… jeszcze przyjdzie na nich czas jak obniżą ofertę. Ogólnie pośrednik ma płacone ze strony banku, chyba że podpisze umowę z klientem na jakiś + Edytowane 7 Lipca 2011 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutino78 07.07.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dużo spraw mi Pan objaśnił, dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadina 07.07.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dzień dobry. chcemy wziąć z mężem kredyt na budowe domu. -mamy działke (50 tys) i postawiony na niej teraz garaż z budynkiem gosp. (wart jakieś 30 tys)- z domu mamy stan "0"- chcielibyśmy kredyt jakieś 200 tys na 20 lat- nasze dochody ok 5500 netto (trzy osoby w rodzinie - my i dziecko) - mąż umowa na 10 lat ja na czas nieokreślony- spłacamy w tej chwili ratę 500 zl m-c kredytu którym pokryliśmy część kwoty na zakup działki (zostało 12 rat)-mąż ma konto w PKO BP ja w Banku Pocztowym- myślimy o kredycie RnS Na razie pytałam w PKO i przedstawili mi raczej standardowe warunki: oprocentowanie 6,15 w tym 1,44 marża +Wibor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadina 07.07.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 aha powierzchnia użytkowa domu to 135 m2. A może jednak lepiej brać kredyt w walucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 08.07.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A dlaczego balby się Pan BP bardziej?Tylko oni stosują te oświadczenia w umowach? Nas obsługuje młody gość, ale też zawsze ma zadzwonić, a jakoś tak wychodzi, że my robimy to pierwsi:) No i te ponad 9 tys ubezpieczenia od utraty pracy na początek mnie powala.Ale SA jakoś bardziej problematycznie podchodzi do rozpisania transz, no i te wspomniane problemy z nadzorem archeologicznym.Mozna wziac kredyt na lepszych warunkach, a pozniej miec problem z jego uruchomieniem lub wyplata transz, a budowa i tak masę stresów dostarcza i bez spraw związanych z bankiem.A kredyt i tak zamierzamy przewalutowac -o ile będzie taka możliwosc - po budowie. Ja osobiście bardziej bałbym się pko bp:) Mamy podobną wizję jeśli chodzi o ten bank. Z całym szacunkiem ale przeważnie siedzą tam kobiety, które nic nie widzą po za emeryturą do której już blisko. EUR ma wysoką stopę proc. a CHF ma niską. Jestem daleki od porównywania EUR do CHF. Są to dwie zupełnie inne waluty. Natomiast faktem jest że przy kredytach na 20-30 lat bardziej opłacalna jest waluta. Nawet (i tutaj dla osób które 4 lata temu brały CHF) jeśli na dzień dzisiejszy płacimy wyższą ratę niż wcześniej, to w porównaniu do PLN, które można by było wziąć, rata jest niższa. A jeśli jest podobna, to nasuwa się pytanie jak długo tak będzie... przykładowo że taki kurs utrzyma się jeszcze 5 lat i zacznie spadać. Cały czas realnie będzie to tańszy kredyt niż w PLN. Kurs na CH jest wysoko więc wydaje się że to dobry okres. Natomiast czy spadnie kurs czy nie to nie mogę powiedzieć. Natomiast bardzo ważne jest aby się zastanowić czy chcemy w przeciągu 10 lat ruszać ten kredyt. Jeśli tak to odradzam walutę bo może się okazać że cały "zysk" który się pojawi w trakcie płatności raty, zniknie jak przyjdzie nam zapłacić spread. Open Finanse przedstawił jedyne 2 opcje w CHF, z czego BPH na razie odpada… jeszcze przyjdzie na nich czas jak obniżą ofertę. Ogólnie pośrednik ma płacone ze strony banku, chyba że podpisze umowę z klientem na jakiś + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.07.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 A co to ma wspólnego z tematem wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadina 11.07.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Dzień dobry. chcemy wziąć z mężem kredyt na budowe domu. -mamy działke (50 tys) i postawiony na niej teraz garaż z budynkiem gosp. (wart jakieś 30 tys) - z domu mamy stan "0" - chcielibyśmy kredyt jakieś 200 tys na 20 lat - nasze dochody ok 5500 netto (trzy osoby w rodzinie - my i dziecko) - mąż umowa na 10 lat ja na czas nieokreślony - spłacamy w tej chwili ratę 500 zl m-c kredytu którym pokryliśmy część kwoty na zakup działki (zostało 12 rat) -mąż ma konto w PKO BP ja w Banku Pocztowym - myślimy o kredycie RnS Na razie pytałam w PKO i przedstawili mi raczej standardowe warunki: oprocentowanie 6,15 w tym 1,44 marża +Wibor Ponawiam mój post. Panie Bartoszu liczę na Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 11.07.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) A dlaczego balby się Pan BP bardziej?Tylko oni stosują te oświadczenia w umowach? Nas obsługuje młody gość, ale też zawsze ma zadzwonić, a jakoś tak wychodzi, że my robimy to pierwsi:) No i te ponad 9 tys ubezpieczenia od utraty pracy na początek mnie powala.Ale SA jakoś bardziej problematycznie podchodzi do rozpisania transz, no i te wspomniane problemy z nadzorem archeologicznym.Mozna wziac kredyt na lepszych warunkach, a pozniej miec problem z jego uruchomieniem lub wyplata transz, a budowa i tak masę stresów dostarcza i bez spraw związanych z bankiem.A kredyt i tak zamierzamy przewalutowac -o ile będzie taka możliwosc - po budowie. Można sprawdzić jeszcze w ING, co prawda mają w regulacjach informacje że nie udzielają kredytów na budowe z nadzorem archeologicznym, ale w tamtym tygodniu z klientami uruchomiliśmy tam kredyt, na fajnych warunkach. Co prawda to było bardziej dokończenie budowy (był stan surowy otwarty) ale może się uda. Tam jeszcze wchodziły w role tereny zalewowe więc ogólnie ciężko. Cytat Napisał nadina Zobacz post Dzień dobry. chcemy wziąć z mężem kredyt na budowe domu. -mamy działke (50 tys) i postawiony na niej teraz garaż z budynkiem gosp. (wart jakieś 30 tys) - z domu mamy stan "0" - chcielibyśmy kredyt jakieś 200 tys na 20 lat - nasze dochody ok 5500 netto (trzy osoby w rodzinie - my i dziecko) - mąż umowa na 10 lat ja na czas nieokreślony - spłacamy w tej chwili ratę 500 zl m-c kredytu którym pokryliśmy część kwoty na zakup działki (zostało 12 rat) -mąż ma konto w PKO BP ja w Banku Pocztowym - myślimy o kredycie RnS Na razie pytałam w PKO i przedstawili mi raczej standardowe warunki: oprocentowanie 6,15 w tym 1,44 marża +Wibor Oczywiście znajdziemy lepszą ofertę. jutro prześlę konkrety. pozdrawiam Edytowane 11 Lipca 2011 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M. W. 12.07.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dzień dobry. chcemy wziąć z mężem kredyt na budowe domu. -mamy działke (50 tys) i postawiony na niej teraz garaż z budynkiem gosp. (wart jakieś 30 tys) - z domu mamy stan "0" - chcielibyśmy kredyt jakieś 200 tys na 20 lat - nasze dochody ok 5500 netto (trzy osoby w rodzinie - my i dziecko) - mąż umowa na 10 lat ja na czas nieokreślony - spłacamy w tej chwili ratę 500 zl m-c kredytu którym pokryliśmy część kwoty na zakup działki (zostało 12 rat) -mąż ma konto w PKO BP ja w Banku Pocztowym - myślimy o kredycie RnS Na razie pytałam w PKO i przedstawili mi raczej standardowe warunki: oprocentowanie 6,15 w tym 1,44 marża +Wibor Szanowna Pani! Można spróbować znaleźć korzystniejszą ofertę od tej proponowanej przez PKO. Jeśli chodzi o rodzinę na swoim, to dopłata do raty uzależniona jest od wielkości domu. Orientacyjnie, przy wielkości domu ok 110 m2, biorąc kredyt na 200 tyś.(na 20 lat) możemy uzyskać około 330 zł dopłaty miesięcznie. W domu wielkości 140 m2 możemy liczyć na około 270 zł. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 12.07.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 No, ING odpadło właśnei z tego powodu, o którym Pan pisze. Tak właśnie myślałem... Dużo banków robi problem z nadzorem archeologicznym. Sam takowy miałem, ale wywalczyłem pozytywną deczyje w ING. PEKAO S.A wg mnie jest łagodniejsze, ale trudno mi powiedzieć... osobiście nikt mi nic nie mówił. Faktem jest że bardzo mało klientów kieruje do PKO BP bo nic nie dają od siebie klientowi. wieczorem wszystko opisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadina 12.07.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Oczywiście znajdziemy lepszą ofertę. jutro prześlę konkrety. pozdrawiam dziękuje bardzo mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 13.07.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) dziękuje bardzo mój mail [email protected] Dobrze, dzisiaj obiecuje ostatecznie, że coś prześlę No, ING odpadło właśnei z tego powodu, o którym Pan pisze. A to jest dokończenie budowy czy na razie sama działka? Edytowane 13 Lipca 2011 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burundi 13.07.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Działkę mamy kupioną za środki własne, pozwolenie na budowę i wsio jest. Tyle,że mamy nadzór archeologiczny -jak masę działek w okolicy. Staramy się o kredyt na budowę. Dobrze, dzisiaj obiecuje ostatecznie, że coś prześlę A to jest dokończenie budowy czy na razie sama działka? Edytowane 13 Lipca 2011 przez burundi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agskierka 19.07.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) Witam, ja buduję z kredytu w PKO S.A. Na razie mam wypłaconą pierwszą transzę, na której rozliczenie mam 3 m-ce. Wygląda to tak, że przy zawieraniu umowy musiałam określić harmonogram wypłaty transz, przewidywany plan zakonczenia prac w ramach danej transzy, ale to ma tylko charakter orientacyjny. Dopiero jak bedę chciała rozliczyć daną transzę idę do banku wypełnial wniosek wskazując co wykonałam i dopiero wtedy składam wniosek o wypłatę kolejnej transzy. Nikt mnie nie kontroluje, kiedy faktycznie wykonam dane prace, ale mam te 3 m-ce na rozliczenie transzy, więc praktycznie w ciągu 3 m-cy od jej wypłaty muszę wykonać dane prace. Jednak jest to do wykonania, bo mam kredyt podzielony na 5 transz rozłożonych na 2 lata, tak że spokojnie można się wyrobić z danymi pracami. Przy czym uzyskałam informacje w banku, że jeżeli coś się przesunie to nie ma problemu, tylko trzeba przyjść i złożył wniosek o przedłużenie terminu do rozliczenia transzy. Na razie jest wszystko ok, ale jeszcze nie wykonałam wszystkich prac objętych I transzą i jeszcze jej nie rozliczałam. Ale jeżeli chodzi o formalnosci, zawieranie umowy wszystko było w porządku, negocjowałam marżę - dostałam 1,25% na dzień podpisania umwoy - 30.05.2011 r., 0 prowizji więc chyba nie tak źle. Jeśli chodzi o cenę operatu - to robiłam niezaleznie od banku i zapłaciłam po znajomości 600 zł (normalnie podobno 800 zł) plus do banku 169 zł za ocenę tego operatu przez ich rzeczoznawcę. Edytowane 19 Lipca 2011 przez agskierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 19.07.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ............... Jeśli chodzi o cenę operatu - to robiłam niezaleznie od banku i zapłaciłam po znajomości 600 zł (normalnie podobno 800 zł) plus do banku 169 zł za ocenę tego operatu przez ich rzeczoznawcę. z ciekawości zapytam, co to jest ten operat, ja brałem też w pko i żadnego 600 zł nie płaciłem, tylko to 169 za rzeczoznawcę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 20.07.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 z ciekawości zapytam, co to jest ten operat, ja brałem też w pko i żadnego 600 zł nie płaciłem, tylko to 169 za rzeczoznawcę pozdrawiam Operat szacunkowy to taka bardziej szczegółowa wycena robiona przez rzeczoznawce majątkowego. Operaty zawierają wartości (docelowa wartość nieruchomości, wartość działki, teraźniejsza wartość), którymi podpiera się bank w swoich wyliczenia.... Bank ma prawo podnieść lub zawyżyć daną wartość. Te 169 zł to własnie była wewn. wycena. Jak składa sie wniosek do jednego banku to bardziej opłaca się zapłacić te 169 zł (lub 300, 400 zł w zależności od banku) i mieć spokój. Gorzej jest jak składamy do 3-4 banków. Wtedy może się okazać że operat wart 1000 zł będzie tańszy niż płatności dokonywane w instytucjach udzielających kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art-e 20.07.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich, niniejszym chciałem na tym forum podziękować Panu Bartkowi Steczek z Muratora za pomoc w wyborze kredytu i jego uzyskaniu. Jego pomoc i wiedza była dla mnie bardzo cenna, a co najważniejsze podpisując umowę kredytową w banku...była to moja pierwsza wizyta w banku. wszystko załatwiłem (papiery, oferty itp) przez telefon, fax, mail. Polecam Pana Bartka jako rzetelnego doradcę. Pozdrawiam Artur (już niedługo z nowego domu w Niestkowie) PS. Panie Bartku jak będzie Pan może na wczasach w Ustce - zapraszam na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duzasia 20.07.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich. Dzisiaj dzień podziękowań dla Pana Bartka. Ja również dołączam się do podziękowań dla Pana Bartosza, za pomoc w wyborze kredytu i jego uzyskaniu.Pan Bartosz przygotował dla mnie listę wszystkich dokumentów potrzebnych do uzyskania kredytu, co bardzo ułatwiło sprawę,skontaktował mnie z rzeczoznawcami majątkowymi, jak również z konkretnymi osobami z banku za co jestem bardzo wdzięczna.Efekt jest taki że od momentu złożenia wniosku z kompletem dokumentów w Banku, minął tydzień a ja mam pozytywną decyzję, podpisaną umowę z bankiem i co najważniejsze wypłaconą pierwszą transze kredytu. I podobnie jak mój przedmówca moja pierwsza wizyta w banku była na podpisanie umowy kredytowej, a reszta spraw załatwiana była przez telefon, e- mail. Tak więc z całego serca pragnę tu na forum polecić Pana Bartosza jako doradcę i nic innego mi nie pozostaje jak Panu serdecznie podziękować pnie Bartku. Pozdrawiam serdecznieAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 20.07.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Witam wszystkich, niniejszym chciałem na tym forum podziękować Panu Bartkowi Steczek z Muratora za pomoc w wyborze kredytu i jego uzyskaniu. Jego pomoc i wiedza była dla mnie bardzo cenna, a co najważniejsze podpisując umowę kredytową w banku...była to moja pierwsza wizyta w banku. wszystko załatwiłem (papiery, oferty itp) przez telefon, fax, mail. Polecam Pana Bartka jako rzetelnego doradcę. Pozdrawiam Artur (już niedługo z nowego domu w Niestkowie) PS. Panie Bartku jak będzie Pan może na wczasach w Ustce - zapraszam na piwo bardzo dziękuję, jak będę to nie omieszkam zadzwonić. Witam wszystkich. Dzisiaj dzień podziękowań dla Pana Bartka. Ja również dołączam się do podziękowań dla Pana Bartosza, za pomoc w wyborze kredytu i jego uzyskaniu. Pan Bartosz przygotował dla mnie listę wszystkich dokumentów potrzebnych do uzyskania kredytu, co bardzo ułatwiło sprawę, skontaktował mnie z rzeczoznawcami majątkowymi, jak również z konkretnymi osobami z banku za co jestem bardzo wdzięczna. Efekt jest taki że od momentu złożenia wniosku z kompletem dokumentów w Banku, minął tydzień a ja mam pozytywną decyzję, podpisaną umowę z bankiem i co najważniejsze wypłaconą pierwszą transze kredytu. I podobnie jak mój przedmówca moja pierwsza wizyta w banku była na podpisanie umowy kredytowej, a reszta spraw załatwiana była przez telefon, e- mail. Tak więc z całego serca pragnę tu na forum polecić Pana Bartosza jako doradcę i nic innego mi nie pozostaje jak Panu serdecznie podziękować pnie Bartku. Pozdrawiam serdecznie Asia Tak jak mówiłem Pani Asi, mój osobisty rekord:) od poniedziałku 11 lipiec (dzień złożenia wniosku) do 20 lipiec z wypłatą kredytu. Oczywiście nie wszędzie się tak da ale robie wszystko aby w każdym przypadku było podobnie:) Edytowane 20 Lipca 2011 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts