Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja ze swojej strony pragnę bardzo serdecznie polecić Pana Bartosza jako doradcę kredytowego.

Mimo że, jestem dość upierdliwy i lubię znać wszelkie szczegóły, poza tym nigdy Pana Bartosza na oczy nie widziałem (ja jestem z Warszawy, Pan Bartosz z Wrocławia) udało się przejść wspólnie przez cały proces kredytowy, łącznie z wynegocjowaniem chyba najlepszych możliwych warunków:-)

Za pomoc i profesjonalizm bardzo Panu Bartoszowi dziękuję i polecam innym forumowiczom.

Witam. Trafiłam tutaj przypadkiem, poszukując informacji na temat kredytów hipotecznych. Tak chwalicie wszyscy pana Bartosza, chciałam zapytać o możliwość skorzystania z pana rady :)

Nigdzie jeszcze nie sprawdzaliśmy zdolności kredytowej, ponieważ dotąd uważaliśmy, że nie mamy szans na kredyt, ale widząc ile osób ryzykuje budowę domku, zaczęliśmy się poważnie nad tym zastanawiać. Czy może mi pan napisać, czy mamy szansę na kredyt hipoteczny, przy udokumentowanych dochodach 2500zł netto męża, rodzina 2+2, ja mam umowę o pracę na czas nieokreślony, ale teraz jestem na urlopie wychowawczym? Chcielibyśmy 150000zł, wkład własny mamy 20000zł, kredyt na 30lat (wiek 34 mąż, 33 ja). Jakich informacji jeszcze pan potrzebuje, aby udzielić mi odpowiedzi? Z góry bardzo dziękuję.

Więc dzisiaj dzień podziękowań:)

Wczoraj wpłynęła nam na konto pierwsza transza :wiggle: W związku z tym chciałam bardzo podziękować Panu Bartoszowi za nieocenioną pomoc w wyborze oferty, za pokierowanie nas do konkretnych ludzi w banku oraz za nieustającą pieczę nad przebiegiem procesu kredytowego :)

Polecam pomoc Pana Bartosza wszystkim forumowiczom :)

Witam. Trafiłam tutaj przypadkiem, poszukując informacji na temat kredytów hipotecznych. Tak chwalicie wszyscy pana Bartosza, chciałam zapytać o możliwość skorzystania z pana rady :)

Nigdzie jeszcze nie sprawdzaliśmy zdolności kredytowej, ponieważ dotąd uważaliśmy, że nie mamy szans na kredyt, ale widząc ile osób ryzykuje budowę domku, zaczęliśmy się poważnie nad tym zastanawiać. Czy może mi pan napisać, czy mamy szansę na kredyt hipoteczny, przy udokumentowanych dochodach 2500zł netto męża, rodzina 2+2, ja mam umowę o pracę na czas nieokreślony, ale teraz jestem na urlopie wychowawczym? Chcielibyśmy 150000zł, wkład własny mamy 20000zł, kredyt na 30lat (wiek 34 mąż, 33 ja). Jakich informacji jeszcze pan potrzebuje, aby udzielić mi odpowiedzi? Z góry bardzo dziękuję.

Prosze mi przesłać na PW adres mailowy to wypytam jeszcze o kilka istotnych spraw, i prześle co ewentualnie jeszcze potrzebuję:)

Pozdrawiam

P.S- bardzo dziękuję za wpisy.

Mnie jakoś olewa p.Bartosz

Dlaczego olewa?

Nikogo nie olewam. Prosze wybaczyć, jak coś mi uciekło ale naprawde staram się aby nikt nie odczuł jak niekiedy nie wiem jak się nazywam.

Prosze wybaczyć, i jeśli sprawa jest dalej aktualna to chętnie priorytetowo pomogę.

Witam!

Staramy sie o kredyt na dokonczenie budowy domu. Naszym wkladem wlasnym jest dom w stanie surowym zamknietym (wycena aktualnego stanu to 290000zl) a kwota kredytu o jaka sie staramy to 170000. Dzis dostalismy decycje kredytowa z banku Pekao S.A. z marza 1,39% wibor na dzis to 4,59% wiec laczne oprocentowanie 5,98. Prowizja za odzielenie kredytu 0% + bezprowizyjna wczesniejsza splata do 30% przez pierwsze 3 lata.

Czy p.Bartosz moglby odniesc sie do warunkow jakie otrzymalismy. Zastanawiam sie czy w/w oferta jest zadowalajaca? Dodam ze dochod uzyskujemy za granica, wiec nie wszsytkie banki wczhodza w gre.

Z gory dziekuje za podpowiedzi :)

My zdecydowaliśmy się na PKO w ramach RnS ale przy dochodach w kraju.

Marża 1,19%

Prowizja 0%

WIBOR 4,59%

Również polecam współpracę z p. Bartoszem z Muratora :)

Wyczerpująco wyjaśniał wszystko w toku załatwiania formalności, pospieszał pracowników banku, zawsze był do dyspozycji telefonicznie i mailowo.

Umowę podpisujemy w poniedziałek :)

O samym banku się jeszcze nie wypowiem ;)

Skoro wszyscy tak chwalą Pana Bartosza to i ja się przyłączę.

Jestem bardzo, bardzo zadowolony( kredyt we frankach w Nordei).

Zastanawiałem się pomiędzy różnymi pośrednikami, sam też byłem w kilku bankach.

Zdecydowałem się na Pana Bartosza i to był dobry wybór,a nie jestem chyba łatwym klientem.

Po co robić coś samemu, skoro można to zlecić Specjaliście.

Panie Bartoszu - dziękuję.

Skoro wszyscy tak chwalą Pana Bartosza to i ja się przyłączę.

Jestem bardzo, bardzo zadowolony( kredyt we frankach w Nordei).

Zastanawiałem się pomiędzy różnymi pośrednikami, sam też byłem w kilku bankach.

Zdecydowałem się na Pana Bartosza i to był dobry wybór,a nie jestem chyba łatwym klientem.

Po co robić coś samemu, skoro można to zlecić Specjaliście.

Panie Bartoszu - dziękuję.

Witam,

czy może Pan napisać, jakie warunki uzyskał Pan od Banku?

chciałbym się dowiedzieć co się dzieje z np. Panem Bartoszem bo dzwonił do mnie jakiś Pan przedstawiający się jak kierownik działu finansów muratora z informacją że Pan Bartosz nie pracuje i wyglądało to trochę dziwnie. Jeżeli była to prawda to jaka była przyczyna takiego stanu rzeczy jeżeli wszyscy tak chwalą prace Pana Bartosza???

Witam,

a podawał imie i nazwisko?

Ja pracuje, i gby było inaczej na pewno na forum taka informacja się pojawi...

Z Muratora Finanse mogą dzwonić tylko z numerów w stopce i będzie pewne że to Ja.

Edytowane przez Murator FINANSE

Przyznam szczerze że się ciesze ale dzwoniący Pan był bardzo przekonywujący, przedstawiał się jako kierownik działu murator-finanse, że jest nową osobą, przedstawiał się ale teraz nie mogę sobie przypomnieć imienia i nazwiska, ale powiedziałem że muszę się wstrzymać do stycznia i powiedział że ok i spytał czy może zadzwonić za miesiąc.

Odnalazłem numer z którego dzwoniono, jest to numer warszawski zaczynający się na 226116 _ _ _

Edytowane przez barto0o

To ja mam pytanie.

Ponieważ buduję cześć firmową i cześć prywatną, wszystko jako osoba fizyczna, to chciałbym wiedzieć jak na pewne kwestie patrzy bank. Konkretnie.

- ile mam czasu na dokończenie budowy i czy muszę jednocześnie zrobić dwie części i do jakiego stanu?

- co to w ogóle znaczy dla banku dokończenie budowy? jaki toi stan?

- czy mogę zrobić w surówce całość a potem tylko zając się częścią firmową?

- jestem na etapie w którym mogę sobie formalnie podzielić budowę na dwa projekty, ale czy jest możliwe dostanie dwóch pozwoleń na budowę?

Przyznam się ze gdybym znał odpowiedzi na te pytania to bym lepiej spał. Chętnie też bym sie dowiedział gdzie i u kogo to profesjonalnie skonsultować, jesli na forum sie nie da?

To ja mam pytanie.

Ponieważ buduję cześć firmową i cześć prywatną, wszystko jako osoba fizyczna, to chciałbym wiedzieć jak na pewne kwestie patrzy bank. Konkretnie.

- ile mam czasu na dokończenie budowy i czy muszę jednocześnie zrobić dwie części i do jakiego stanu?

- co to w ogóle znaczy dla banku dokończenie budowy? jaki toi stan?

- czy mogę zrobić w surówce całość a potem tylko zając się częścią firmową?

- jestem na etapie w którym mogę sobie formalnie podzielić budowę na dwa projekty, ale czy jest możliwe dostanie dwóch pozwoleń na budowę?

Przyznam się ze gdybym znał odpowiedzi na te pytania to bym lepiej spał. Chętnie też bym sie dowiedział gdzie i u kogo to profesjonalnie skonsultować, jesli na forum sie nie da?

- ile mam czasu na dokończenie budowy i czy muszę jednocześnie zrobić dwie części i do jakiego stanu? Bank zamyka transakcję, więc będzie oczekiwał aby w pierwszej kolejności wnieść wkład własny a potem kredyt. Istnieje możliwość wziąć więcej kredytu, w tym czasie budować z własnych środków i na końcu nie uruchamiać ostatniej transzy. Jeśli chodzi o czas to w kosztorysie budowlanym klient sam sobie ustala

- co to w ogóle znaczy dla banku dokończenie budowy? jaki toi stan? Dom oddany do użytku. Są banki które kredytują do stanu deweloperskiego i potem nie wnikają co się dzieje z budową

- czy mogę zrobić w surówce całość a potem tylko zając się częścią firmową? Jaki metraż będzie miała część usługowa?

- jestem na etapie w którym mogę sobie formalnie podzielić budowę na dwa projekty, ale czy jest możliwe dostanie dwóch pozwoleń na budowę? nie wiem:), ale sprawdze to.