Milka8912 23.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Witam, Mam pytanie: Które banki udzielą mi kredytu na dokończenie inwestycji : Działka wartość 45 tys, fundamenty 35 tys Jestem jedyna osoba która ubiega sie o kredyt, prowadzę działalność gosp na terenie Angli, od 6 lat , przychód za rok 2011 ok 55 000 £, wydatki miesieczne 2100 £. 2 dzieci. Czy mogę gdzieś dostać kredyt skoro nie jestem zameldowany i pracuje za granicą ? Potrzebuje ok 250 000 PLN. Do jakich banków moge sie kontaktować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 24.01.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Witam ponownie,kiedyś już pytałem ale były to raczej luźne dywagacje. rodzina 2 osobowa (30 i 27 lat), średnie zarobki z 3 ostatnich miesiecy 3300 zł, brak dodatkowych zobowiązań typu raty, karty kredytowe; województwo wielkopolskie. Na dzien dzisiejszy posiadamy działkę 2000m2 + dom w stanie surowym otwartym, z ukończonym dachem (powierzchnia użytkowa 130 m2+ garaż i kotłownia) o łącznej wartości ok 350000 zł. Kwota kredytu 170000 zł w ramach oferty Rodzina na swoim. Mógłbym prosić o przedstawienie najkorzystniejszych ofert? Okres kredytowania 25-30 lat. pozdrawiam i proszę o pilną odpowiedź Poprosze o adres mailowy na pw, lub info pod adresem [email protected] Witam, Mam pytanie: Które banki udzielą mi kredytu na dokończenie inwestycji : Działka wartość 45 tys, fundamenty 35 tys Jestem jedyna osoba która ubiega sie o kredyt, prowadzę działalność gosp na terenie Angli, od 6 lat , przychód za rok 2011 ok 55 000 £, wydatki miesieczne 2100 £. 2 dzieci. Czy mogę gdzieś dostać kredyt skoro nie jestem zameldowany i pracuje za granicą ? Potrzebuje ok 250 000 PLN. Do jakich banków moge sie kontaktować ? Witam, nie ma teraz możliwości kredytowania osoby z działalnością prowadzoną nie w Polsce. Chyba że jeden z kredytobiorców będzie zarabiał w Polsce to można powalczyć, ale nie ma gwarancji. Edytowane 24 Stycznia 2012 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruchocinek 24.01.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Panie Bartoszu. Mam trudny wybór. Biorę kredyt na dokończenie budowy domu (80 tys zł), mam ofertę z PKO BP (z dni otwartych) oprocentowanie WIBOR 3M + marża 0,99% oraz z BZ WBK oprocentowanie 5,98% + prowizja 2,5% od kwoty kredytu (2000 zł) spłacana w ratach. Co bardziej się opłaca uwzględniając również wymogi banków (konto w banku, ubezpieczenie domu)? Czy na raty mają również wpływ RRSO PKO BP - 7,29% i RRSO BZ WBK - 6,73%? Dodam że PKO wypłaca kredyt jednorazowo a WBK aż w trzech transzach (do czasu wypłaty ostatniej transzy spłacam tylko odsetki).Grzegorz Edytowane 25 Stycznia 2012 przez ruchocinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 25.01.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 W PKO nie ma prowizji z tego co mi wiadomo + wypłata w 1 transzy całej kwoty. Chyba skłaniałbym się do PKO, ale aby powiedzeć na 100% to musiał bym znać decyzje kredytowe z tych banków. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janosick 26.01.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Panie Bartoszu, jestem tu nowy choć przeglądam fora od ponad 1,5 roku. Kupiliśmy z żoną działkę za niecałe 30tys, dokonaliśmy przebudowy linii energetycznej, która kolidowała z budynkiem (koszt ok 10tys) i możemy powoli rozpoczynać budowę (czyli najwcześniej marzec/kwiecień). Projekt Iskierka z HB Studio bez większych zmian. Zaczynamy szukać kredytu i może nam Pan coś doradzi. Województwo warm-maz, powiat kętrz., oboje mamy umowę na stałe, razem netto ok 5-5,5tys. Jedno dziecko 4,5 roku, żona 37, ja 40 lat. Może jakieś konkretne oferty prześle nam Pan. Z góry dziękujemy. Pozdrawiamy. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 27.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Panie Bartoszu, jestem tu nowy choć przeglądam fora od ponad 1,5 roku. Kupiliśmy z żoną działkę za niecałe 30tys, dokonaliśmy przebudowy linii energetycznej, która kolidowała z budynkiem (koszt ok 10tys) i możemy powoli rozpoczynać budowę (czyli najwcześniej marzec/kwiecień). Projekt Iskierka z HB Studio bez większych zmian. Zaczynamy szukać kredytu i może nam Pan coś doradzi. Województwo warm-maz, powiat kętrz., oboje mamy umowę na stałe, razem netto ok 5-5,5tys. Jedno dziecko 4,5 roku, żona 37, ja 40 lat. Może jakieś konkretne oferty prześle nam Pan. Z góry dziękujemy. Pozdrawiamy. Andrzej Witam, chętnie prześle oferty. Potrzebuję troche więcej informacji. Szacunkowa wartość nieruchomości Kwota kredytu metraż użytkowy Czy są jakieś nie spłacone kredyty, karty karty kredytowe? Prosze przesłac informacje na adres [email protected] Ja wszystko posprawdzam i przygotuję oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 01.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Czy ktoś miał kontakt z bankiem BNP Paribas i może coś o tym banku powiedzieć? Mają nawet niezłą ofertę na kredyt hipoteczny ale nie wiem co o tym banku myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 02.02.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Nie mam większych doświadczeń, bo zawsze znajdowały się lepsze oferty więc nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 02.02.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witam!Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób jest określana wartość działki budowlanej jako wkład własny przy kredycie hipotecznym. Jaki wpływ ma wartość działki budowlanej na warunki kredytu (jako wkład mam jeszcze mieszkanie własnościowe) ? Na dniach będę załatwiał formalności notarialne działki budowlanej (darowizna) i zastanawiam się jaką wartość działki podać w akcie notarialnym i czy ta wartość jest brana po uwagę przez bank, czy wartość działki bez względu na akt notarialny określa rzeczoznawca majątkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 06.02.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam! Chciałbym się dowiedzieć, w jaki sposób jest określana wartość działki budowlanej jako wkład własny przy kredycie hipotecznym. Jaki wpływ ma wartość działki budowlanej na warunki kredytu (jako wkład mam jeszcze mieszkanie własnościowe) ? Na dniach będę załatwiał formalności notarialne działki budowlanej (darowizna) i zastanawiam się jaką wartość działki podać w akcie notarialnym i czy ta wartość jest brana po uwagę przez bank, czy wartość działki bez względu na akt notarialny określa rzeczoznawca majątkowy? Wszystko zależy od tego do jakiego banku będziemy składać wnioski. Większość do budowy domu potrzebuje operat szacunkowy (wycena przez rzeczoznawcę majątkowego) W tym dokumencie działka będzie wyceniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maron79 07.02.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramal 07.02.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 WitamPytałam w ING o kredyt 300 tys. na 20 lat i przeżyłam szok, dla mnie stałego klienta (od 15 lat) mają rewelacyjny kredyt, muszę oddać prawie 77 % więcej (odsetki plus dodatkowe opłaty typu ubezpieczenie) Nie jestem chyba tak bogata aby dać im tyle zarobić, Czy również w innych bankach są tak wysokie odsetki i opłaty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 08.02.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Witam Pytałam w ING o kredyt 300 tys. na 20 lat i przeżyłam szok, dla mnie stałego klienta (od 15 lat) mają rewelacyjny kredyt, muszę oddać prawie 77 % więcej (odsetki plus dodatkowe opłaty typu ubezpieczenie) Nie jestem chyba tak bogata aby dać im tyle zarobić, Czy również w innych bankach są tak wysokie odsetki i opłaty? Pozdrawiam Z tego co pamiętam w ING nie ma ubezpieczenia, nie licząc pomostowego. Realnie musi Pani oddać ok 450 tyś dobrze zrozumiałęm? Jeśli tak to podobne sumy będą w innych bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramal 08.02.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Z tego co pamiętam w ING nie ma ubezpieczenia, nie licząc pomostowego.Realnie musi Pani oddać ok 450 tyś dobrze zrozumiałęm? Jeśli tak to podobne sumy będą w innych bankach. Niestety 77 % więcej od kwoty 300 wynosi ponad 260 tys. czyli 560 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 09.02.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Z tego co pamiętam w ING nie ma ubezpieczenia, nie licząc pomostowego. Realnie musi Pani oddać ok 450 tyś dobrze zrozumiałęm? Jeśli tak to podobne sumy będą w innych bankach. Niestety 77 % więcej od kwoty 300 wynosi ponad 260 tys. czyli 560 tys. Musiałbym dokładnie obliczyć Pani zdolność od deski do deski, gdyż nie chce wprowadzić w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 11.02.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Witam.CZy możecie mi podpowiedzieć, jak wylicza się maksymalny dopuszczalny kredyt Rodzina na Swoim w przypadku kredytu na dokończenie budowy (woj. śląskie)?Chodzi mi jaki maksymalny kredyt dostanę na budowę (140m2 użytkowej) domu. Bo gdzieś wcześniej czytałem, że bank zakłada 2,5 tys za m2, to by wychodziło 350tys. Czy to się mieści w limicie cen programu RnS? Czy trzeba w tę kwotę wliczyć działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 12.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jak wielu przede mną poproszę o pomoc w podjęciu decyzji..... czy podwyższać wartość działki poprzez budowę fundamentów (budowane systemem gospodarczym ) czy wykazać oszczędności ?pozdrawiam,Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 13.02.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Witam. CZy możecie mi podpowiedzieć, jak wylicza się maksymalny dopuszczalny kredyt Rodzina na Swoim w przypadku kredytu na dokończenie budowy (woj. śląskie)? Chodzi mi jaki maksymalny kredyt dostanę na budowę (140m2 użytkowej) domu. Bo gdzieś wcześniej czytałem, że bank zakłada 2,5 tys za m2, to by wychodziło 350tys. Czy to się mieści w limicie cen programu RnS? Czy trzeba w tę kwotę wliczyć działkę? Cena 2,5 tys za metr tyczy się samej budowy. Bank przyjmuje że za tą sume klient jest w stanie się wybudować. Jeżeli jesteśmy zainteresowani programem RnS to ich stawki na śląsku są następujące m. Katowice 4 112,50 pozostałe 3 392,50 Różnica jest taka, że w pierwszym wierszu kwota wynikająca przemnożenia 2500 z metrażem nie może być mniejsza. Przy RnS nie może być większa nić 4112,50 i 3392,50 Jak wielu przede mną poproszę o pomoc w podjęciu decyzji..... czy podwyższać wartość działki poprzez budowę fundamentów (budowane systemem gospodarczym ) czy wykazać oszczędności ? pozdrawiam, Aga Nie ma większej różnicy. Wszystko zależy od banku. Gdzieniegdzie lepiej jest pokazać w budowie swoje środki własne niż na koncie. Bank zamyka transakcje i przy wypłatach zaczynają się kombinacje, gdyż trzeba połączyć transze kredytu z wkładem własnym. Są banki które nie robią z tego problemu i "dostosowują się" do klienta. Edytowane 13 Lutego 2012 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 13.02.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Panie Bartoszu. kupilismy od miasta działke na przetargu, niestety brak jest WZ ale działka na obszarze willowym, wszytskie przyłacza przy działce, teren oznaczony na wypisie jako "zurbanizowane tereny niezabudowane" Warunki zabudowy dostaniemy na pewno, tylko kwestia czasu. I tu pytanie - bank ING odmówił nam kredytu ze wzgl. na brak WZ Kredyt na 300 tys. Zdolnosci mamy na ponad 3 razy tyle wiec to nei problem (2 etaty plu dzialalność z zyskami) Działka bez wad, warta znacznie wiecej bo położona jest w miescie, we Wrocławiu. Czy moze nam Pan polecić bank, w którym na nas milej spojrzą? Czekamy na odp. z mBanku i Millenium ale sie juz zaczynam stresować mocno Z gory dziękuję Panu za odpoweidź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 14.02.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Dziękuję za informację i pozdrawiam,Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts