czx 14.02.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post na tym forum ale mam nadzieje ze spotkam sie z Wasza życzliwością. Mam pytanie do Pana Bartosza A więc jako świeżo upieczeni małzonkowie mamy zamiar kupic mieszkanie. Wartość nieruchomości 270tys. Wkład własny 100tyś.A więc potrzebujemy 170tyś kredytu. Mieszkanie 65m2. Ja mam 23 lata, żona 27 mamy zamiar wziąc RnS. Kredyt chcemy brać w okolicach lipca...wtedy bedzie gotowe mieszkanie.Nasze zarobki to żony: 1400netto - umowa czas nieokreślony, moje: 2850 netto z tym ze ja takich warunkach pracuje dopiero od 01.01.2012 - umowa czas nieokreślony. Wczesniej mialem przez 3 lata działalność gospodarcza ale w 2011 roku mialem tylko śladowy obrót. razem: 4250netto Moje pytanie brzmi czy wogole mamy szanse na kredyt i kiedy najwczesniej moglibysmy go dostać.Z tego co sie orientowałem banki wymagaja od 3 do 12 miesiecy historii zatrudnienia. Bardzo prosilbym o pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 14.02.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 WitamCzy ktoś bierze kredyt w Euro?Opłaca się przy dużych kwotach pow 500tys zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czx 14.02.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Moja zona dzisiaj zawitala do banku i dostala takie oto warunki kredytu.W banku powiedzili ze kredyt powinnismy spokojnie dostac i ze pracowac trzeba minimum 3miesiace.(apropo wczesniejszego posta) Wartosc nieruchmosci: 275tys złKwota kredytu: 176tys zlUdział wlasny: (100%-LTV): 37% Ubezpieczenie od utraty pracy Inter Risk 4 lata, stawka : 3,25% czy to potrzebne ?Dodatkowo: -Program oszczednosciowy niższa rata PKO TFI SA-karta kredytowa Oprocentowanie:Pierwsze 12miesiecy WIBOR 4,98 + marza 1,1 = 6,08%Kolejne raty WIBOR 4,98 + marza 1,35 = 6,33 Okres splaty 30lat Co o tym sadzicie?Karta kredytowa nie jest nam potrzebna ale w jakiej skali oddziałowuje na wysokosc marzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 15.02.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Panie Bartoszu. kupilismy od miasta działke na przetargu, niestety brak jest WZ ale działka na obszarze willowym, wszytskie przyłacza przy działce, teren oznaczony na wypisie jako "zurbanizowane tereny niezabudowane" Warunki zabudowy dostaniemy na pewno, tylko kwestia czasu. I tu pytanie - bank ING odmówił nam kredytu ze wzgl. na brak WZ Kredyt na 300 tys. Zdolnosci mamy na ponad 3 razy tyle wiec to nei problem (2 etaty plu dzialalność z zyskami) Działka bez wad, warta znacznie wiecej bo położona jest w miescie, we Wrocławiu. Czy moze nam Pan polecić bank, w którym na nas milej spojrzą? Czekamy na odp. z mBanku i Millenium ale sie juz zaczynam stresować mocno Z gory dziękuję Panu za odpoweidź! Witam, przepraszam że nie odpisałem wcześniej ale dopiero dzisja zobaczyłem wiadomość. Rozglądne się za bankami i dam znać. Myśle że nie powinien być to duży problem, ale musze tez mieć troche więcej informacji Witam serdecznie. Jest to moj pierwszy post na tym forum ale mam nadzieje ze spotkam sie z Wasza życzliwością. Mam pytanie do Pana Bartosza A więc jako świeżo upieczeni małzonkowie mamy zamiar kupic mieszkanie. Wartość nieruchomości 270tys. Wkład własny 100tyś. A więc potrzebujemy 170tyś kredytu. Mieszkanie 65m2. Ja mam 23 lata, żona 27 mamy zamiar wziąc RnS. Kredyt chcemy brać w okolicach lipca...wtedy bedzie gotowe mieszkanie. Nasze zarobki to żony: 1400netto - umowa czas nieokreślony, moje: 2850 netto z tym ze ja takich warunkach pracuje dopiero od 01.01.2012 - umowa czas nieokreślony. Wczesniej mialem przez 3 lata działalność gospodarcza ale w 2011 roku mialem tylko śladowy obrót. razem: 4250netto Moje pytanie brzmi czy wogole mamy szanse na kredyt i kiedy najwczesniej moglibysmy go dostać. Z tego co sie orientowałem banki wymagaja od 3 do 12 miesiecy historii zatrudnienia. Bardzo prosilbym o pomoc. pozdrawiam Witam, pierwsze pytanie to takie czy to jest rynek pierwotny czy wtórny, Jeśli wtórny to są mała szanse na RnS, bo ceny za metr są zbyt duże. Na rynku pierwotnym jeszcze można znaleść mieszkania na dopłatę. Jeśłi o kredyt będą Państwo starać sie od Lipca to nie będzie problemu z dochodem. Są banki z ciekawymi ofertami które przyjmują dochód za 3 miesiące. Witam Czy ktoś bierze kredyt w Euro? Opłaca się przy dużych kwotach pow 500tys zł? Euro jesli jest nie ruszane przez dłuższy czas (kredyt nie jest spłacany szybciej) opłaca się prawie zawsze. Pytanie jest kto aktualnie udziela kredytów w EUR? DB i Nordea z dochodem 12 tyś netto Edytowane 15 Lutego 2012 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 15.02.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Moja zona dzisiaj zawitala do banku i dostala takie oto warunki kredytu. W banku powiedzili ze kredyt powinnismy spokojnie dostac i ze pracowac trzeba minimum 3miesiace. (apropo wczesniejszego posta) Wartosc nieruchmosci: 275tys zł Kwota kredytu: 176tys zl Udział wlasny: (100%-LTV): 37% Ubezpieczenie od utraty pracy Inter Risk 4 lata, stawka : 3,25% czy to potrzebne ? Dodatkowo: -Program oszczednosciowy niższa rata PKO TFI SA -karta kredytowa Oprocentowanie: Pierwsze 12miesiecy WIBOR 4,98 + marza 1,1 = 6,08% Kolejne raty WIBOR 4,98 + marza 1,35 = 6,33 Okres splaty 30lat Co o tym sadzicie? Karta kredytowa nie jest nam potrzebna ale w jakiej skali oddziałowuje na wysokosc marzy ? PKO BP? Myśle ze z takim wkładem własnym mogą Państwo liczyć na lepszą ofertę, ale musze sobie to policzyć, bo nie chce wprowadzać w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 17.02.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 witam, Panie Bartku Chciałabym zaciagnac kredyt hipoteczny.Kupilismy dzialke za 55000zl Chcemy budowac budynek przeznaczony pod dzialalnosc gospodarcza (parter) z czescia mieszkalna (pietro) ok 170m2 Miesieczny dochod ok 5500zl (mąż) ja obecnie od grudnia jestem na urlopie wychowawczym. Wysokosc kredytu jaka nas interesuje 300000zl (najlepiej 15 lub 20 lat ewentualnie 30 lat z mozliwoscia wczesniejszej splaty )Czy jest to wogole mozliwe przy takim dochodzie?? jakie inne dane bylyby ewentualnie potrzebne?? dostalismy oferte z banku PKO SA na kwote 300tys opr 6,24% (15 lat) Mamy tam swoje konta. Aktualnie mamy do splaty 12000 kredytu ktory konczy sie we wrzesniu ale mozemy go splacic natychmiast.Zastanawiamy sie rowniez nad mozliwoscia zaciagniecia kredytu obrotowego na firme meza na dowolny cel (pod hipoteke 60% wartosci domu w ktorym mieszkamy opr ok 9-10%)Uprzejmie prosze o analize i ewentualne rady dostosowane do naszej sytuacji.Pozdrawiam Ibede niezmiernie wdzieczna za kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 17.02.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 PEKAO SA ma dobre oferty na PLN, więc priorytetowo trzeba sprawdzić czy jest sens rozważać inne możliwości.Ew. można poszukać jeszcze jeden bank aby mieć pewność że wszystko się uda. Myśle że Millennium może dać podobną ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 17.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Czy warunki kredytowe w Euro - marża 1,8% i prowizja 2% to ostatecznosć czy ktoś ma lepszą ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkja 19.02.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam, zamierzamy z żoną budować dom - działka własna 0,88 ha- dom 250 m2 220 m2 użytkowej - kredyt na 100%- dochód ok 3000 zł budżetówka + 1500 zł umowa na czas nieokreślony- wiek 33 lata i 34 lata- karty kredytowe - do zlikwidowania - i przeszlość kredytowa z opóźnieniami do 90 dni - ale zamknięte i rozliczone 2007/04/ oraz drugi kredyt zamknięty 2008/01oraz do 180 dni rachunek zamknięty 2006/05; DANE Z BIK raportu czy jest szansa na kredyt z wkładem własnym w postaci działki? I CZY WOGÓLE JEST SZANSA NA KREDYT dla ludzi z taką"przeszłością" ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 20.02.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Czy warunki kredytowe w Euro - marża 1,8% i prowizja 2% to ostatecznosć czy ktoś ma lepszą ofertę? Nie ma już negocjacji na EUR. Tylko dwa banki je udzielają a jedyna możliwość zejścia z marzy to produkty inwestycyjne. (dochody muszą być w okolicach 12 tyś netto) Witam, zamierzamy z żoną budować dom - działka własna 0,88 ha - dom 250 m2 220 m2 użytkowej - kredyt na 100% - dochód ok 3000 zł budżetówka + 1500 zł umowa na czas nieokreślony - wiek 33 lata i 34 lata - karty kredytowe - do zlikwidowania - i przeszlość kredytowa z opóźnieniami do 90 dni - ale zamknięte i rozliczone 2007/04/ oraz drugi kredyt zamknięty 2008/01 oraz do 180 dni rachunek zamknięty 2006/05; DANE Z BIK raportu czy jest szansa na kredyt z wkładem własnym w postaci działki? I CZY WOGÓLE JEST SZANSA NA KREDYT dla ludzi z taką"przeszłością" ?????? Myśle że coś można załatwić... ilość banku będzie ograniczona ale jest szansa na kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkja 20.02.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam,A może Pan napisze, które banki wchodzę w grę pozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 20.02.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam, A może Pan napisze, które banki wchodzę w grę pozdrawiam Piotrek Proponuję sprawdzić w Eurobanku i w Alior Banku. Alior jest drogim bankiem ale robie takie transakcje. To są banki tak na szybko... aby coś wiecej powiedzieć potrzebuje czasu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba_982 20.02.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 WITAMY!Panie Bartku - SERDECZNE PODZIĘKOWANIA za pomoc w uzyskaniu kredytu. Bez Pana wiedzy i doświadczenia nie byłoby to takie łatwe.Pieniążki z pierwszej transzy zamienione na materiały więc lada dzień, jak tylko pogoda pozwoli ruszamy z budową wymarzonego domu. Kredyt RnS w PEKAO SA na budowę domu 135,2mkw, kwota 394,7tys na 30 lat, prowizja 0zł, WIBOR 4,94+marża 1,1%=6,04%Pan Bartek wynegocjował zniesienie ubezpieczenia niskiego wkładu własnego, czuwał cały czas i wspierał nas nawet w okresie choroby i absencji w pracy. Polecamy Pana Bartka wszystkim, którzy mają obawy przed brnięciem przez ten długi i trudny proces.Jeszcze raz serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy!Magda i Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkja 20.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Witam,Dzięki za odp i czekam na info.Czy na wstępie rozmów z bankiem wyjąć raport z BIKu? Jak obliczyć max zdolność kredytową oraz przelicznik ceny za wybudowanie metra w systemie gospodarczym ? pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 21.02.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam, Dzięki za odp i czekam na info. Czy na wstępie rozmów z bankiem wyjąć raport z BIKu? Jak obliczyć max zdolność kredytową oraz przelicznik ceny za wybudowanie metra w systemie gospodarczym ? pozdrawiam, Piotrek Cena z metr kw to ok 2500. Jeśłi chodzi o BIK to nie trzeba go przekładać w Banku. Oni sami sobie wygenerują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 23.02.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam Panie Bartoszu, mamy zmiar starać się o kredyt na dokończenie budowy domu. Obecny koszt budowy wynosi około 220-240 tys. zł plus działka, my chcemy wziąć 100 tys zł na wykończenie się na okres 7 lat (zdolność jest). Dostaliśmy ofertę z dni otwartych w BGZ 0zł prowizji i 1,1 marża czyli 6,09% oprocentowanie. Rata by wówczas wynosiła 1465,17 zł/m-c. Ubezpieczenie domu może zostać to co jest, żadnych dodatkowych ubezpieczeń, tylko wycena 100-200zł. A jeszcze mamy z tych 100-tys udowodnić w fakturach faktycznie poniesione koszty w wysokości 60 tys. Czy to dobre warunki, czy można coś lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmka 23.02.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Serdecznie ziękujemy za pomoc Panu Bartoszowi Steczek przy wyborze banku i uzyskaniu korzystnych warunków kredytu na zakupu lokalu mieszkalnego.Dziekujemy i polecamy Pana Bartosza.małżeństwo z Ostrołęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniczka502 24.02.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Witam Panie Bartoszu Chciałabym z mezem wziąc kredyt na dokończenie budowy(wykonczenie domu). wkład wlasny okolo 220000tys plus dzialka. chcielibysmy wziac jakies 80 tys zl na czas 30 lat lub 25. maz ma 28 ja 27 lat , mamy synka 4 latka. maz mam umowe na stale zarobki 2000netto ja teraz dopiero dostalam prace wiec nie mam umowy na stale. czy jest wogole mozliwe abysmy dostali ten kredyt i w jakiem banku najlepiej o to pytac?w tej chwili mamy kredyt 5tys ale jest mozliwosc jego splaty natychmiast. Prosze opomoc? Edytowane 24 Lutego 2012 przez moniczka502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 24.02.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Witam Panie Bartoszu, mamy zmiar starać się o kredyt na dokończenie budowy domu. Obecny koszt budowy wynosi około 220-240 tys. zł plus działka, my chcemy wziąć 100 tys zł na wykończenie się na okres 7 lat (zdolność jest). Dostaliśmy ofertę z dni otwartych w BGZ 0zł prowizji i 1,1 marża czyli 6,09% oprocentowanie. Rata by wówczas wynosiła 1465,17 zł/m-c. Ubezpieczenie domu może zostać to co jest, żadnych dodatkowych ubezpieczeń, tylko wycena 100-200zł. A jeszcze mamy z tych 100-tys udowodnić w fakturach faktycznie poniesione koszty w wysokości 60 tys. Czy to dobre warunki, czy można coś lepszego? Witam, to bardzo dobre warunki... Nawet gdybyśmy znaleźli coś lepszego to będzie to bardzo niewielka róznica, albo marża będzie niższa ale przy innym produkcie będą większe koszty. Witam Panie Bartoszu Chciałabym z mezem wziąc kredyt na dokończenie budowy(wykonczenie domu). wkład wlasny okolo 220000tys plus dzialka. chcielibysmy wziac jakies 80 tys zl na czas 30 lat lub 25. maz ma 28 ja 27 lat , mamy synka 4 latka. maz mam umowe na stale zarobki 2000netto ja teraz dopiero dostalam prace wiec nie mam umowy na stale. czy jest wogole mozliwe abysmy dostali ten kredyt i w jakiem banku najlepiej o to pytac?w tej chwili mamy kredyt 5tys ale jest mozliwosc jego splaty natychmiast. Prosze opomoc? Proponuję poczekać aby miała Pani u obecnego pracodawcy 6 miesięcy jeśli to pierwsza praca, lub 3 jeśli jest ciągłość zatrudnienia. Bez Pani dochodu może byc problem ze zdolnością. A banki które dadzą kredyt nie będa tanie. Edytowane 24 Lutego 2012 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 24.02.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dziękuję za odpwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts