Murator FINANSE 28.05.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ja osobiście wolałbym pojechać kilkadziesiąt km do większego miasta i wybrac lepsze banki. Proszę napisać do mnie maila a ja napiszę co mnie interesuję, aby przygotować oferty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 28.05.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Mam pytanie odnośnie tego czy do dochodu o kredyt na budowę domu mogę dołączyć ziemie rolną i zasiłek opiekuńczy z gminy. Czy mogę wziąść mniejszy kredyt niż koszt wybudowania w stanie surowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 30.05.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 NIe spotkałem się z takim zasiłkiem więc sprawdzę to.Jeśli chodzi o ziemie rolną to BGZ coś takiego bierze pod uwagę. Bank nie da mniej niż średnia cena za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusieczek 01.06.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Właśnie jestem po podpisaniu umowy dożywotniej z bankiem MILENIUM i jestem bardzo szczęśliwa i przyczynił się do tego Pan Bartosz za co bardzo mu dziękuję. Wszyscy na około,znajomi,rodzina ostrzegali,że aby dostać kredyt to trzeba przejść przez mękę.Ja zadzwoniłam do Pana Bartosza,który już na drugi dzień przedstawił mi najlepsze propozycje,po wybraniu oferty umówił mnie z przedstawicielami banku do mnie należało zebranie wszystkich dokumentów to działo się w ostatnim tygodniu kwietnia,a po niedzieli dostanę kaskę na konto. Dlatego wszystkich będę namawiać na kontakt z Panem Bartoszem oczywiście w sprawie kredytu.Wielkie dzięki,a i najważniejsze Pan Bartosz robił to wszystko za free za darmo znaczy .Pozdrawiam Pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motylek0503 05.06.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 chciałabym się zapytać czy umowa zleczenie może być brana pod uwagę w kredycie hipotecznym przy zdolności i jak długo mosi trwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 06.06.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam,w zależności od banku od 6m do 2 lat musi trwać dana umowa.Aby bank zaakceptował ten dochód muszą być wszystkie umowy z danego okresu + potwierdzenia zapłaty i dobrze jest widziane jak aktualnie jest jakaś prowadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markon2 10.06.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Witam chciałbym wziasc kredyt na dokonczenie domu. Wartosc oszacowana przez rzeczoznawce teraz to 359tys. z kosztorysu wychodzi ze potrzeba 107tys. jeszcze do zakonczenia i tyle chcemy zwiasc.Jest nas 2 tylko z zona dochód tylko mój 2500tys. umowa na czas nieokreslony od 8 mies. Rzadnych zobowiazan kart kredytowych nic. Gdzie znajdziemy najlepsza oferte prosze o pomoc . Byłem w jednym banku i zaproponowano mi 107 tys. na 30 lat raty równe po 667zł czy jest to propozycja godna uwagi prosze o szybka odpowiedzz z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 11.06.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A jaką marże zaproponowali? jakie warunki dodatkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekr4 11.06.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Witam mam pytanie co do warunków kredytu w PKO BP RnSDochody moje i żony 3900 nettoProwizja 1%Oprocentowanie 6,12%Kredyt na 280000 zł na 30 lat rata wyszła 1247 zł z dopłatami, 1701,62 zł po 8 latachWystarczy posiadać tylko ROR w banku, nie ma żadnych kart kredytowych i dodatkowych ubezpieczeń co o tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aloni 11.06.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Witam Potrzebuję wziąć kredyt na dokończenie domu (ok. 200tys). Dom jest w stanie surowym otwartym. Jestem włascicielką działki na której stoi dom (działka siedliskowa 2 tys metrów, blisko Warszawy).W temacie kredytów jestem zupełnie zielona bo nigdy żadnego nie miałam, nawet na raty nic nie brałam.Mam pytanie czy jest możliwość, żeby bank udzielił kredytu w sytuacji, kiedy mąz zarabia 2300 na rękę + dyżury (czy dyżury wliczają się w zdolność kredytową? z zawodu jest lekarzem). Bo w innym wypadku musiałabym wrócić do pracy z urlopu wychowawczego. Czy jest jakieś obostrzenie ile musze pracować po powrocie z urlopu? Czy ma znaczenie jeśli będę na zwolnieniu lekarskim z powodu ciąży?I osttanie- czy jest możliwe odroczenie spłat rat kredytowych do czasu wprowadzenia się do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 12.06.2012 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A to już jest oferta po decyzji czy wstępna symulacja? Oferta wygląda fajnie, ale PKO BP słynie ze swojej niesłowności, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 12.06.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Witam Potrzebuję wziąć kredyt na dokończenie domu (ok. 200tys). Dom jest w stanie surowym otwartym. Jestem włascicielką działki na której stoi dom (działka siedliskowa 2 tys metrów, blisko Warszawy). W temacie kredytów jestem zupełnie zielona bo nigdy żadnego nie miałam, nawet na raty nic nie brałam. Mam pytanie czy jest możliwość, żeby bank udzielił kredytu w sytuacji, kiedy mąz zarabia 2300 na rękę + dyżury (czy dyżury wliczają się w zdolność kredytową? z zawodu jest lekarzem). Bo w innym wypadku musiałabym wrócić do pracy z urlopu wychowawczego. Czy jest jakieś obostrzenie ile musze pracować po powrocie z urlopu? Czy ma znaczenie jeśli będę na zwolnieniu lekarskim z powodu ciąży? I osttanie- czy jest możliwe odroczenie spłat rat kredytowych do czasu wprowadzenia się do domu? Sam dochód męża nie wystarczy na kwotę 200 tyś. (pytanie tylko, o jakich kwotach mówimy z dyżurów) Po powrocie z urlopu do tego samego pracodawcy przydało by się 3 wpływy. Można znaleść banki, które wezmą dochód od pierwszego wpływu ale oferta może być gorsza. Odroczenia do czasu wprowadzenia nie ma, natomiast jest karencja w której płacą Państwo ratę odsetkową. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artekr4 12.06.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A to już jest oferta po decyzji czy wstępna symulacja? Oferta wygląda fajnie, ale PKO BP słynie ze swojej niesłowności, dlatego pytam. Złożyłem wniosek i przed złożeniem tak mi wyliczyli teraz czekam na decyzję złożyłem jeszcze do millenium ale tutaj rata dużo większa zastanawiam się czy nie złożyć jeszcze w PNB Paribas bo też mają ciekawą oferte może ktoś jeszcze doradzi jakiś bank. W PKO BP problemem jest to że nie wliczają działki jako wkładu własnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 13.06.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Polecam PEKAO S.A ale jest teraz bardzo zapchane... na RnS coraz gorzej jeśli chodzi o ofertę i do grudnia na pewno nie będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aloni 13.06.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Sam dochód męża nie wystarczy na kwotę 200 tyś. (pytanie tylko, o jakich kwotach mówimy z dyżurów) Po powrocie z urlopu do tego samego pracodawcy przydało by się 3 wpływy. Można znaleść banki, które wezmą dochód od pierwszego wpływu ale oferta może być gorsza. Odroczenia do czasu wprowadzenia nie ma, natomiast jest karencja w której płacą Państwo ratę odsetkową. pozdrawiam Za dyżury to ok 3 tys miesięcznie. Mąz ma równiez prace na umowę zlecenie ale dopiero od miesiąca (tu też zarobki ok 3 tys). Czy te kwoty będą brane pod uwagę w przypadku starania się o kredyt? Czy w przypadku starania się o kredyt na dokończenie domu, jest możliwość otrzymania kredytu tylko na wykończenie parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 14.06.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Dyżury powinny być brane pod uwagę... umowa zlecenie nie. Jakby była od np roku to jak najbardziej, ale nie od pierwszego miesiąca. Bank zamyka transakcję, w związku z czym nie można z kredytu wybudować tylko parteru, gdyż bank nie ma jak sprawdzić kiedy Państwo dokończą inwestycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 14.06.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam chcialbym tylko przypomniec,iz w dzisieszych warunkach gospodarczych branie kredytu na zakup nieruchmosci jest w wiekszosci przypadkow chybiona inwestycja .Dlaczego? Ono dlatego ,iz hipotetyczne wplywy z czynszu sa nizsze niz wartosc inflacji i czestokroc wyzsze niz oprocentowanie kredytu , zas sam roznica pomiedzy czynszem za mieszkanie ,a rata kredytu pozwala czestokroc za zaoszczedzone pieniedze kupic podobna nieruchomosc juz po mniej wiecej polowie okresu kredytowania danej nieruchmosci .Po co wiec kupowac cos na kreche skoro wynajmujac takie samo mieszkanie mozemy na nie zaoszczedzic nieplacac drozszych rat ,juz po polowie okresu splaty (uzwglednjac oczywiscie % skladany )?Biorac pod uwage,iz nieruchomosci tanieja ,i na rynku jest coraz wiecej domow/mieszkan wystawionych ponizej kosztow wybudowania zalecalbym duza ostroznoc w braniu kredytow ,aby nie znalesc sie w takiej sytuacji jak hipoteciarze z gorki , tym bardziej ,juz wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja ,iz juz mniej wiecej za rok w budowlance nastapi zupelna zapasc .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monalisa00 20.06.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam Mam pytano do warunków kredytu które otrzymalismy od PKOBP Okres kredytowania 25 lat Oprocentowanie 6,13, w tym marża 1,14 Suma kredytu 230 000 tys Prowizja 0,7 % Oczywiście dochodzi do tego ubezpieczenie pomostowe. Bylismy również u doradzy finanowego (żeby porównac inne banki chociaz chcielibyśmy wziąc w PKO ponieważ to "nasz" bank) który uparcie namawiał nas na Getin Bank z oprocentowaniem 6,41. Bardzo prosze o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 20.06.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 (edytowane) manalisa ,jezeli nie jest to jakas super okazja to zastanow sie 10 razy czy Ci sie wogole oplaca kupowac dzis nieruchmosc ,do tego na raty.Nieruchmosci leca w dol ,wiec nie warto brac kredytu na wiecej niz 60%( bo moga poleciec jeszcze o ok 40%) wartosci nieruchmosci, czyli musisz miec spory wklad wlasny ,aby nie znalesc sie w sytuacji jak hipoteciarze z gorki ,ktorym nagle zabezpieczenie kredytu na nieruchmosci okazalo sie duzo nizsze nie wartosc kredytu i bank zazadal od nich : splaty roznicy gotowka ,wyzszego oprocentowania kredytu, dodatkowego hipotecznego zabezpieczenia na innej nieruchmosci , lub drogiego dodatkowaego ubezpieczenia, a te czynniki podnisly im znaczaco koszt kredytu .Co zas sie tyczy tzw"doradcow finasowych' to przeciez oni maja dzialke od bankow i kieruja sie wlasnym interesem ,a tylko jelonki im wierza.Wystarczy popatrzac nawet na tym forum co ci pozal sie boze 'doratcy" radzili pare lat wczesniej,hipoteciarza kupujacym na gorce.W sytuacji gdy PLN byl ewidentnie przewartosciowany doradcy finansowi radzili ,aby brac kredyt w walutach obcych ,bo frank mial taniec,a nieruchmosci mialy drozec ,nadwyzki finasowe lub uzyskane kredyty inwestowac na gieldzie (w hossie !!) itp kretynizmy.Zeby bylo dowcipniej setki tysiecu osob w Pl uwierzylo w atkie ekonomiczne bzdury i teraz maja co splacac przez dlugie lata .Jezeli nie jest to zadna super okazja ,tylko normalny zakup mieszkania ,to duzo racjonalnej jest dzis wynajmowac , bo przecietny czynsz nie mpokrywa nawet stopnia inflacji,nie mowiac juz o stracie wartosci wiekszosci nieruchmosci.Pzdr Edytowane 20 Czerwca 2012 przez gumis107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 21.06.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Po pierwsze forum muratora jest to forum BUDOWLANE, co oznacza że większa większość ludzi tutaj przebywających jest po to aby WYBUDOWAĆ dom, który NIGDY nie jest budowany na 100% LTV, co oznacza że w tym wątku ta rozmową nie ma racji bytu.Jeśli chodzi o mieszkania to, rzeczywiście może się tak zdarzyć że przez jakiś czas nieruchomość będzie droższa niż sam kredyt, ale to jest gdybanie. Nie pomyślałeś że gospodarkę finansową napędzają właśnie kredyty. Gdy banki nie będą je sprzedawać, albo przytną politykę kredytową to nieruchomości z automatu nie będą sprzedawane i dopiero wszystko poleci. W USA deweloper przed wybudowaniem inwestycji szuka na wyłączność partnera który będzie odpowiedzialny za kredytowanie klientów i bez tego nawet nie zaczyna budowy. W tym momencie nakręcasz ludzi do samo destrukcji.Po 2008 roku frankowcy dostali po uszach, ale zapytaj tych ludzi kto stracił? Stracili tylko Ci, którzy musieli w trakcie wzrostów franka pozbyć się nieruchomości. Z jakiego punktu widzenie tego nie policzyć i tak CHF był, i jest bardziej opłacalny. Nawet jak w 6 miesiącach klienci płacili większą ratę niż w PLN to przez 3,5 roku płacili dużo mniejszą. Fakt że doradcy w bankach, lub instytucjach pośredniczących nie mówili wszystkiego min że może dojść do takiej sytuacji, i namawiali na CHF tylko dlatego że rata jest niższa… to moim zdaniem był błąd, ale z drugiej strony tak samo można powiedzieć że inwestorzy źle zrobili że kupili apartamenty w WTC bo 11 września wleciał tam samolot, a oni stracili miliony.To wg mnie jest wszystko gdybanie, które ma swoich zwolenników i przeciwników.Ja osobiście już się wyleczyłem z 6 godzinnych rozmów na te tematy bo to nie ma kompletnie sensu, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Nie wyobrażam się, żeby w tym wieku z moją żoną mieszkać z rodzicami tylko dlatego żeby obawiać się że moja nieruchomość którą kupiłem kiedyś mnie pogrąży. Nie można wszystkich ludzi wkładać do jednego worka. Edytowane 21 Czerwca 2012 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts