jozwiaks 29.10.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Na dzień dzisiejszy są raty na łączną kwotę 500zł,ale to będzie spłacone do końca roku (wzięte sprzęty AGD, aby była historia kredytowa Inwestycję oraz kredyt i tak planujemy na przyszły rok, bo od tego okresu ma wejść system dopłat do domów pasywnych. Z czystej ciekawości zapytam, jak wygląda nasza sytuacja w oczach doradcy? Czy będziemy wiarygodni dla banku? Czy lepiej poczekać, odłożyć, wygonić żonę do pracy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 30.10.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Na dzień dzisiejszy są raty na łączną kwotę 500zł,ale to będzie spłacone do końca roku (wzięte sprzęty AGD, aby była historia kredytowa Inwestycję oraz kredyt i tak planujemy na przyszły rok, bo od tego okresu ma wejść system dopłat do domów pasywnych. Z czystej ciekawości zapytam, jak wygląda nasza sytuacja w oczach doradcy? Czy będziemy wiarygodni dla banku? Czy lepiej poczekać, odłożyć, wygonić żonę do pracy? pozdrawiam Wg mnie wszystko wygląda dobrze... mają Państwa na gospodarstwo dwa dochody i bank zdaje sobie sprawe że może być trzeci dochód. Zdolność jest i to jest najważniejsze. Jak będą Państwo już gotowi na składanie wniosków to przygotuję oferty i sprawdzimy jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozwiaks 30.10.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Ok, no to najważniejsze że jest zdolność Odezwę się jak już będziemy gotowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 08.11.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam!Mam taką sytuację i nie wiem co mozna zrobić proszę o radę. Otóż zaciognąłem kredyt hpoteczny i przez pierwsze 4 lata spłacałem rate ok.1.000 zł niedawno okazało się że bank pomylił się z harmonogramem spłaty i zamiast 1.000 zł mam teraz płacić 1.400. Po prostu bank zamiast policzyć w harmonogramie na 15 lat policzył na 20 lat:eek:. Co mozżna w takiej sytuacji zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 09.11.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Witam! Mam taką sytuację i nie wiem co mozna zrobić proszę o radę. Otóż zaciognąłem kredyt hpoteczny i przez pierwsze 4 lata spłacałem rate ok.1.000 zł niedawno okazało się że bank pomylił się z harmonogramem spłaty i zamiast 1.000 zł mam teraz płacić 1.400. Po prostu bank zamiast policzyć w harmonogramie na 15 lat policzył na 20 lat:eek:. Co mozżna w takiej sytuacji zrobić? wow... musze łyknąć kawę, aby na to pytanie odpowiedzieć... gdyż sprawa nietypowa Nie było dla Pana dziwne że od samego początku bank wymagał płacenia mniejszych rat? Przed umową na pewno dostał Pan jakąs ofertę. Jaki to bank? W umowie jest okres 15 lat, tak? Niekiedy w harmonogramie przychodzącym pocztą jest podany okres... Jak u Pana to wyglądało. Na pewno swoją drogą poszedł bym do prawnika który specjalizuje się z kredytach, i się upewnił co i jak. Edytowane 9 Listopada 2012 przez Murator FINANSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf1 09.11.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 wow... musze łyknąć kawę, aby na to pytanie odpowiedzieć... gdyż sprawa nietypowa Nie było dla Pana dziwne że od samego początku bank wymagał płacenia mniejszych rat? Przed umową na pewno dostał Pan jakąs ofertę. Jaki to bank? W umowie jest okres 15 lat, tak? Niekiedy w harmonogramie przychodzącym pocztą jest podany okres... Jak u Pana to wyglądało. Na pewno swoją drogą poszedł bym do prawnika który specjalizuje się z kredytach, i się upewnił co i jak. Chodzi o bank PKO BP, kazdą wysokość raty bank przysyłał mi do domu pocztą. W umowie mam 15 lat, ale rzeczywiście gdy policze RRSO to rata jest za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa00 09.11.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witam!Widzę, że PKO BP nie ma tutaj najlepszej opinii. Ja akurat mam już kredyt na mieszkanie i przymierzam się do kredytu na dom.Pomijając jakość kredytu ( a ta wydaje mi się aktualnie najlepsza, oraz doradzona przez doradcę kredytowego), to muszę powiedzieć, że podejście do mnie jako do klienta maja naprawdę w porządku. Tyle, że nie jest to wielkie miasto(jakieś 40 tys), bo faktycznie panie w oddziale w Opolu faktycznie miały do nas trochę inne podejście.Tak, że wydaje mi się, ze to zależy troszkę od oddziału.Chciałam dodać, że nie mam nic wspólnego (oprócz konta) z tym bankiem i nie pracuje tam ani moja mama, ani ciocia, ani nawet nikt znajomy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 12.11.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witam! Widzę, że PKO BP nie ma tutaj najlepszej opinii. Ja akurat mam już kredyt na mieszkanie i przymierzam się do kredytu na dom. Pomijając jakość kredytu ( a ta wydaje mi się aktualnie najlepsza, oraz doradzona przez doradcę kredytowego), to muszę powiedzieć, że podejście do mnie jako do klienta maja naprawdę w porządku. Tyle, że nie jest to wielkie miasto(jakieś 40 tys), bo faktycznie panie w oddziale w Opolu faktycznie miały do nas trochę inne podejście. Tak, że wydaje mi się, ze to zależy troszkę od oddziału. Chciałam dodać, że nie mam nic wspólnego (oprócz konta) z tym bankiem i nie pracuje tam ani moja mama, ani ciocia, ani nawet nikt znajomy;) Dużo zależy od obsługi danego oddziału w którym klient ma kartoteke. Kredyt na dom też w PKO będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa00 12.11.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 raczej tak., A poleca Pan inny bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 13.11.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 raczej tak., A poleca Pan inny bank? Nie wiem przy jakich parametrach, więc trudno oceniać mi jaki bank byłby najlepszy. Natomiast fakt jest faktem że zawsze może trafić się coś lepszego i nie zaszkodzi złożyć do 3 banków wniosków. Jak coś mogę oferty przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snotling 14.11.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam. Chcemy starać się z Żoną do końca roku o kredyt Rodzina na Swoim na budowę domu. Działkę posiadamy.Byliśmy dziś w kilku bankach ale dla pewności chciał bym prosić o pomoc fachowców który bank będzie najkorzystniejszy. Z moich kalkulacji wynika, że BNP Paribas wypada całkiem nieźle.Wysłałem też maila do Pana Bartka, ale tutaj też wkleiłem dane. Tutaj nasze dane: Wysokość kredytu. 260,000Wartość nieruchomości / wkład własny. 260,000, Brak wkłądu własnego / Wartość działki 150-200 tys zł.Rynek pierwotny/rynek wtórny. - pierwotnyRodzaj nieruchomości.- dom jednorodzinnyMetraż nieruchomości. - 105mLokalizacja nieruchomości (np. województwo lub miasto). Dąbrowa GórniczaStan zaawansowania inwestycji. - Działka z doprowadzoną wodą.Waluta kredytu. PLNPożądana długość okresu kredytowania. - 30 latŁączna liczba osób w gospodarstwie domowym. - 2Łączny miesięczny dochód netto na rodzinę 3mc/6mc. - 4400 PLNŹródło uzyskiwania dochodów. - Ja - Umowa o prace na czas nieokreślony, Zona - umowa na czas określony do grudnia 2012, ale bez problemu może załatwić zaświadczenie o tym iż umowa będzie przedłużona. Jest to jej trzecia umowa z tą firmą.Okres trwania umowy w tył/okres trwania umowy w przód. Ja - 2 lata w tył, i na czas nieokreślony, Żona - 2 lata w tył.Wiek kredytobiorcy / kredytobiorców. 30 i 29Aktualne obciążenia kredytowe. - brakHistoria w BIK. - brak Z góry dziękujemy za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 15.11.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 BNP Paribas ma tak długi proces, że są bardzo marne szanse na podpisanie umowy do końca roku. Posprawdzam wszystko i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekk1980 19.11.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A co sądzicie o kredycie oferowanym przez BGŻ. Ma ktoś kredyt hipoteczny w tym banku? Chwalą się że dadzą najniższą marżę, jednak z tego co się orientuję to sama marża to nie wszystko, najniższa marża nie zawsze oznacza natańszy kredyt. Gdzie są ewentualne kruczki w ich ofercie? Interesuje mnie kredyt hipoteczny na wykończenie domu w kwocie 90 tys. zł. na okres 15 lat, bez dopłaty, raty stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 19.11.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A co sądzicie o kredycie oferowanym przez BGŻ. Ma ktoś kredyt hipoteczny w tym banku? Chwalą się że dadzą najniższą marżę, jednak z tego co się orientuję to sama marża to nie wszystko, najniższa marża nie zawsze oznacza natańszy kredyt. Gdzie są ewentualne kruczki w ich ofercie? Interesuje mnie kredyt hipoteczny na wykończenie domu w kwocie 90 tys. zł. na okres 15 lat, bez dopłaty, raty stałe. Jak bez dopłat, to spokojnie znajdą się lepsze oferty... BGŻ miał taką promocję że jeśli ktoś przyjdzie z lepszą ofertą to ją przebiją... Przebijali ją o 0,01% czyli o nic, a trzeba było ub. nieruchomości u nich wziąć i coś tam jeszcze... prowizja była na takim samym poziomie i nie liczyły się obniżki za produkty strukturyzowane w innych bankach (jak np. Deutsche lub Nordea) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pdw88 19.11.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 WitamJutro odbieram pozwolenie na budowę wymarzonego domu.W związku z tym mam pytanie: czy jest jeszcze realna szansa załapania się na kredyt z dopłatami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 19.11.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Ja ma w BGZ bralem wiosna bez prowizji z RnS z marza 1,1 warunek to zalozylem konto u nich oplata miesieczna 18zl chyba ze na koncie znajduje sie min 7.00 tys to nie pobieraja oplat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 20.11.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam Jutro odbieram pozwolenie na budowę wymarzonego domu. W związku z tym mam pytanie: czy jest jeszcze realna szansa załapania się na kredyt z dopłatami? Jest... nie ma co liczyć na super warunki, ale za drogo również nie będzie... Mozna do mnie napisać maila a przygotuję oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekk1980 22.11.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Czy da się ogólnie stwierdzić czy w dzisiejszych czasach przy kredycie hipotecznym korzystniejszy jest WIBOR 3 miesięczny czy 6 miesięczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 22.11.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Czy da się ogólnie stwierdzić czy w dzisiejszych czasach przy kredycie hipotecznym korzystniejszy jest WIBOR 3 miesięczny czy 6 miesięczny? Nie jest żadny korzystny... przy spadkach jeden wychodzi na plus, a przy wzrostach drugi. Zresztą oby dwa są na tym samym poziomie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszsew 25.11.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Witam,Szukamy z żoną dobrej oferty kredytu hipotecznego. Chcemy starać się na RNS. Mamy obecnie domek o pow użytkowej 140m2 w stanie surowym otwartym. Wyceniamy go na 250 tyś zł(wycena rynkowa). Na dokończenie potrzebujemy drugie tyle 250 tyś. Tutaj nasze dane: Wysokość kredytu. 250,000Wartość nieruchomości. 250,000, (nasz wkład własny)Rynek pierwotny/rynek wtórny. - pierwotnyRodzaj nieruchomości.- dom jednorodzinnyMetraż pow użytkowej . - 140m2Lokalizacja nieruchomości (np. województwo lub miasto). powiat toruńskiStan zaawansowania inwestycji. - dom w stanie surowym ze wszystkimi mediami ( woda, prąd, gaz)Waluta kredytu. PLNPożądana długość okresu kredytowania. - 30 latŁączna liczba osób w gospodarstwie domowym. - 2Łączny miesięczny dochód netto na rodzinę 3mc/6mc. - w bakach twierdzą że nam spokojnie starczy;)Źródło uzyskiwania dochodów. - Ja - Umowa o prace na czas określony, Zona - umowa na czas określony.Okres trwania umowy w tył/okres trwania umowy w przód. 2 lata.Wiek kredytobiorcy / kredytobiorców. 26 i 24Aktualne obciążenia kredytowe. - brakHistoria w BIK. - brak Prosimy o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts