Muroooo 15.07.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Osobiście gdy szukałem kredytu opierałem się na rankingu http://www.top3banki.org uważacie że jest on dobry ? Bo praktycznie każdy ranking ma jakieś różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 15.07.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Odpuść sobie wszelkiego rodzaju rankingi. Nie uwzględniają one wielu zmiennych i często są robione na zamówienie konkretnego banku, a co za tym idzie parametry są dobierane w taki sposób, aby dany bank był możliwie jak najwyżej w rankingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolan_za 17.07.2014 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Ja kupiłam mieszkanie przez Home Broker i jestem zadowolona. Trochę to trwało, ale i ja szukałam czegoś konkretnego i HB sprawdzali prawnie i finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muroooo 22.07.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź Edytowane 22 Lipca 2014 przez Muroooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muratoro 01.08.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Rankingi kredytów przez internet są bardzo pomocne. Można szybko i wygodnie porównać kredyty gotówkowe, hipoteczne, firmowe. Kalkulator kredytowy pozwoli sprawdzić orientacyjną wysokość miesięcznej raty pożyczki w różnych bankach. My korzystaliśmy z porównywarki kredytów online Kredytyo http://www.kredytyo.pl/ i bardzo nam pomogła tak więc polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 04.08.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 Jeśli chodzi o porównanie kredytów to najlepszym sposobem porównania jest poszukanie ofert dla danego przypadku. Wtedy możemy mieć pewność , że oferty są przygotowane biorąc pod uwagę indywidualne przypadki. Wiele rankingów pokazuje propozycje przygotowane dla danej sytuacji , zwykle nie ma możliwości porównania też wszystkich kosztów około kredytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 03.09.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Drodzy forumowicze i przyszli kredytobiorcy postanowiłam przypomnieć o specjalnej ofercie Muratora , jeśli skorzystacie z naszej pomocy przy uzyskaniu kredytu hipotecznego. Poza tym , że pomagamy bez dodatkowych kosztów dla Państwa i sprawnie i szybko oraz fachowo wspomagamy procesowanie wniosku.Każdy Klient, który w 2014 uruchomi kredyt hipoteczny za pośrednictwem Murator FINANSE otrzyma:1) Kartę rabatową Murator KLUB oraz2) 6 miesięczną prenumeratę wybranego miesięcznika z oferty Murator SA. 3)dodatkowo , jeśli złożymy wniosek w Eurobanku i dołączymy kupon z Muratora ,możecie skorzystać z tzw. Murowanego Kredytu Hipotecznego z Eurobankiem .Kupony zostały wydrukowane w miesięczniku Murator w numerach luty-lipiec 2014 oraz będą dokładane do każdego sprzedanego projektu domu. Wszystkie kupony, bez względu na datę publikacji będą miały ważność do 31.12.2014. Kupon upoważnia do obniżenie marży o maksymalnie 0,3 p.p. do poziomu nie niższego niż obowiązująca marża minimalna w ofercie standardowej Banku. Zachęcamy do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tetex 02.10.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Ja swego czasu wziąłem kredyt w PEKAO S.A. i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 16.10.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Potrzebuję pożyczki/kredytu (nie wiem jaka opcja byłaby dla mnie dogodniejsza) w wys.ok.50 000 lub 45 000, na cel: zakup kuchni, jestem to w stanie spłacić w ciągu roku.Nie wiem jak korzystniej wziąć kredyt czy pożyczkę czy bardziej opłaci mi się wziąć pożyczkę np. na 3 lata bo jest niższy % ja niż przy pożyczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 21.10.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 w przypadku kredytu zabezpieczonego nie każdy bank zgodzi się na umeblowanie kuchni w celu mieszkaniowym (zabudowy stałe).Pożyczka zabezpieczona na cel dowolny już prędzej. Jednak przy takiej kwocie i aktualnych warunkach kredytów niezabezpieczonych warto się zastanowić, czy jest sens? przy kredytach niezabezpieczonych warunki zaczynają się już od 6,99% a pożyczka hipo to średnio ok 3% + wibor3m -inny sposób liczenia zdolności-ewentualna nadpłata/ spłata przed czasem-dokumentacja przygotowawcza -koszty okołokredytowe przy krótkim okresie kredytowania różnice mogą być znikome. W przypadku kredytu gotówkowego jest jednak za mało danych aby wskazać dokładnie podmiot, który miałby atrakcyjną cenowo ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 22.10.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Witam , 45-50 tys to duża kwota , dlatego istotne pytanie to takie w jakiej wysokości zobowiązania comiesięczne nie będą za bardzo obciążały budżet domowy, Myśląc o kredycie hipotecznym - korzyść to najniższe oprocentowanie , co daje niską ratę, możliwość rat malejących i możliwość również wcześniejszej spłaty. Choć nie zawsze bez prowizji. Jednak więcej formalności koniecznych do złożenia wniosku, dłuższy okres oczekiwania niż przy zwykłej pożyczce gotówkowej. Zwykła pożyczka to decyzja w kilka dni, jednak oprocentowanie nawet ok 12-13 %, rata będzie wyższa niż przy produkcie hipotecznym i oczywiście mniej formalności. Potrzebuję więcej danych , by móc przygotować coś ciekawego.Zachęcam do kontaktu. Potrzebuję pożyczki/kredytu (nie wiem jaka opcja byłaby dla mnie dogodniejsza) w wys.ok.50 000 lub 45 000, na cel: zakup kuchni, jestem to w stanie spłacić w ciągu roku.Nie wiem jak korzystniej wziąć kredyt czy pożyczkę czy bardziej opłaci mi się wziąć pożyczkę np. na 3 lata bo jest niższy % ja niż przy pożyczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 22.10.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 niestety wielu klientów również jest niezadowolonych z obsługi i usług oferowanych przez HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszko87 30.10.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Gdy swego czasu szukałam kredytu hipotecznego na zakup mieszkania to wiele interesujących informacji znalazłam pod tym linkiemforum-kredytowe.pl Można tam podać anonimowo nasze dochody oraz wysokość kredytu o jaki się staramy. Inni użytkownicy oceniają szanse oraz wykonują symulacje. Rozwiewają też wątpliwości prawne z tym związane. Ważne aby bank dał możliwość wcześniejszej spłaty kredytu bez dodatkowych prowizji i kosztów. My zaciągnęliśmy na 25 lat, ale chcielibyśmy spłacić w max 15. Sprawdziłem sobie i porównałem z portalem uwagafinanse.pl i widzę, że podobnie oceniają, więc warto skorzystać z tego, o czym piszą. A ile lat temu wzięliście kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 09.11.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Sprawdzając różne fora, rankingi czy kalkulatory internetowe związane z tematyką kredytów hipotecznych, należy zawsze sprawdzić dla jakich warunków kredytowych są robione dane wyliczenia. Nie zawsze też wszystkie szczegóły ofert są rozpisane i często nie pokazują wszystkich kosztów związanych z daną ofertą. Polecam jednak zawsze korzystanie ze sprawdzonych doradców czy firm zajmujących się pośrednictwem kredytowym, by rzetelnie przygotowali dla Państwa propozycje kredytowe.Wtedy jest większa pewność , że oferty są aktualne i stawki procentowe bieżące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin3miasto 13.11.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 WitamMam problem odnośnie kredytu. Zarabiam w USD i niestety od 1 lipca tego roku mogę zaciągnąć kredyt w tej walucie w której otrzymuje dochód. Niestety w moim przypadku rodzaj waluty może się zmieniać co jakiś czas i najlepszym rozwiązaniem był by kredyt w PLN. Czy istnieje jakiś przepis lub kruczek prawny pozwalający mi na otrzymanie kredytu w PLN. Za wszelkie pomocne rady z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 13.11.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Widzimy się ponownie:) W związku z tym, że obecnie otrzymujesz wynagrodzenie w USD, to tylko w takiej walucie możesz otrzymać kredyt. Kredyt w PLN możesz ewentualnie otrzymać jeśli małżonka osiąga dochód dający odpowiednio wysoką zdolność kredytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin3miasto 13.11.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Jednym słowem brak możliwości uzyskania dobrego kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 13.11.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Na obecną chwilę w USD kredytów udzielają chyba tylko 3 banki. Najlepszą z ofert ma DB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilgajos 13.11.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Witam. Panujemy wraz z żoną zaciągnąć kredyt na budowę domu. Posiadamy działkę budowlaną o wartości 70tyś zł. Wszelkie formalności takie jak pozwolenie na budowę i budowa przyłączy do działki. Rodzina 2 + 1. Dochód netto około 5-6tys zł. z tytułu umów o prace na czas nieokreślony. Kwota kredytu to 300tyś. dodatkowo posiadamy około 60tys oszczędności. Jaki Bank zaproponowałby Pan w naszej sytuacji i mniej wiecej jakiej raty należy sie spodziewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murator FINANSE 13.11.2014 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Witam, banków jest wiele. Wszystko też zależy od tego jaki okres też Państwa interesuje. Rata zaczyna się w zależności od banku od kwoty minimum 1400 PLN w górę zakładając okres 30 lat. Jednak by przygotować dla Państwa kompleksową ofertę i rzetelnie podejść do tematu potrzebuję więcej informacji, takich jak: metraż użytkowy, całkowity budynku, wysokość zobowiązań. Jeśli interesuje Państwa tylko i wyłącznie uzyskanie kredytu bez innych produktów to dobrze wypada ING - oferuje tylko kredyt hipoteczny i konto osobiste darmowe, dodatkowe ubezpieczenia są dobrowolne. Większość banków oferuje kredyty razem z kontem i ubezpieczeniem na życie. Zachęcam do kontaktu, z chęcią przygotuję dla Pana oferty kredytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts