jozekp3 18.07.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 czyli ubezpieczenie mogę wypowiedzieć po roku,a bank musi mi zwrócić je a czy przez to nie będę zmuszony zapłacić prowizje skoro promocja wymagała opłat na 4 lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 18.07.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Teoretycznie. Podałem to jako przykład w odpowiedzi na post, który ze względu na spam został wykasowany. Wypowiedzenie umowy ubezpieczenia w tym przypadku nie byłoby opłacalne, ponieważ wiązałoby się z podwyższeniem marży o 0,5p.p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niki111 19.07.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 (edytowane) WitamPytalam sie juz w m-cu marcu o warunki kredytu hipotecznego na budowe domu, ale dopiero teraz bede skladac wniosek.Kredyt na okres 25 lub 30 lat (w zaleznosci od wielkosci raty), prosze napisac mi w ktorym banku bylaby najlepsza dla mnie oferta, myslałam o ING Bank Pozdrawiam Edytowane 24 Lipca 2016 przez Niki111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margolcia2908 19.07.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Interesuje mnie kredyt hipoteczny pod zastaw działki z oznaczeniem MR (działka zagrodowa/siedliskowa). Czy wiadomo kiedy nastąpi zmiana przepisów, bo obecnie banki wstrzymały udzielanie kredytów na takowe działki (wcześniej na 50 % wartości nieruchomości udzielały tylko)? Czy realnym będzie jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 19.07.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Witam Pytalam sie juz w m-cu marcu o warunki kredytu hipotecznego na budowe domu, ale dopiero teraz bede skladac wniosek. Kredyt 300.000,00 zl na okres 25 lub 30 lat (w zaleznosci od wielkosci raty), prosze napisac mi w ktorym banku bylaby najlepsza dla mnie oferta, myslałam o ING Bank Pozdrawiam ING nadal będzie jedną z najlepszych opcji, aczkolwiek warunki od maja uległy niestety pogorszeniu. Aktualnie oferta wyglądać będzie następująco: - marża 1,89% - prowizja 1,89% - rata 1369zł/30 lat 1523zł/25 lat Wymagane konto z wpływem min. 2000zł, ubezpieczenie na życie. Koszt ubezpieczenia wynosi 0,035% od salda zadłużenia miesięcznie. Należy je utrzymać przez min. 3 lata. Wniosek należy równolegle złożyć do 2-3 banków. Oczywiście zapraszam do dalszego kontaktu. Bezpłatna pomoc w uzyskaniu kredytu. Proszę ewentualnie podać mi adres mailowy, a podeślę pełne symulacje oraz listę wymaganych dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 19.07.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Interesuje mnie kredyt hipoteczny pod zastaw działki z oznaczeniem MR (działka zagrodowa/siedliskowa). Czy wiadomo kiedy nastąpi zmiana przepisów, bo obecnie banki wstrzymały udzielanie kredytów na takowe działki (wcześniej na 50 % wartości nieruchomości udzielały tylko)? Czy realnym będzie jeszcze w tym roku? Ustawa przeszła przez Sejm, teraz czekamy na Senat i prezydenta. Wielce prawdopodobne, że do połowy sierpnia problem większości osób zniknie. Proszę się ewentualnie wówczas przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niki111 20.07.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Dziekuje za odpowiedz. Jezeli zloze wniosek tylko do jednego banku np ING czy to jakos wpłynie na raty udzielonego kredytu. Szczerze-duzo załatwiania z papierami, w ING mamy od poczatku z mezem konta, nie trzeba zaswiadczen z pracy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 20.07.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 To nie wpłynie na raty, ale wniosek do jednego banku można złożyć w przypadku kredytu gotówkowego. Tutaj mamy w ciągu jednego dnia odpowiedź czy decyzja jest pozytywna czy też nie. W przypadku kredytu hipotecznego nigdy nie składa się wyłącznie jednego wniosku kredytowego. Nikt Państwu nie da gwarancji, że decyzja będzie pozytywna. Jeśli będzie negatywna, to może okazać się, że stracicie miesiąc i nie załatwicie nic. A przyczyn decyzji negatywnej może być wiele i widziałem już takowe nawet w przypadku, gdy absolutnie nie spodziewałby się ich nikt.Do ING będą potrzebne tak na dobrą sprawę dokładnie takie same dokumenty jak do większości innych banków. Zorganizowanie wyciągów i zaświadczeń o zarobkach to moim zdaniem nie jest wielki problem. Konieczne będzie jedynie dodatkowe wypełnienie wniosków kredytowych i kosztorysów do poszczególnych banków. Biorąc kredyt w kwocie 300000zł można jednak poświęcić ten czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozekp3 22.07.2016 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Mam pytanie czy skoro zrobiłem operat szacunkowy do alioru zaplacilem. Czy bedę musiał zapłacić za niego jeśli wybiore pko pb- on twierdzą że mają swoich i ten ich nie zadawala operat i będzie musiał ich własny człowiek zarobić go ale chcieli go zobaczyć. Co do oferty pko pb-, znalazłem necie podobna ofertę z kartą kredytową lub na życie koszt 188zl wybieram karte kred. ,4 letnim ubezpieczeniem i kontem i pierwszy marza rok 1.1 % po 1.3%. dziwne że jak byłem banku to mi przedstawicielka banku nie powiedziała że jest wybór między kartą a ubez.na życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 22.07.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 PKO BP nie akceptuje operatów zewnętrznych.Ubezpieczenie na życie jest bardzo drogie w PKO BP. Nie bierz go.Marża 1,3% jest nierealna:) Nie otrzymasz takiej oferty. To tylko reklama. W Twoim przypadku będzie to 1,66%. Można obniżyć marżę o 0,05p.p. w przypadku deklaracji wpływów na poziomie min. 5000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozekp3 27.07.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Tak wybrałem konto aurum. Ale obniżyła do 1.63 z tego co rozumie to powinno być 1.61%.tak?.Jeśli ubezpieczenie mam w alior pewne wsparcie za 39.9 zł. Przepisze na nich to dostanę jeszcze jakaś zniżkęmam na 75tys.od śmierci -wypadek czy inwalidztwo. I 100tys wypadek komunikacyjny.Kolejne pytanie to czy jeśli wybiore na 10 lat a dalej ktoś uzna że zdolność msm na np 13 to czy odrzucą kredyt czy dadzą na na więcej lat po prostu bez kolejnego rozpatrywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 27.07.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Obniżka o 0,05p.p. jest w przypadku deklaracji wpływów. W przypadku wyboru konta Aurum obniżka marży jest o 0,03p.p.Jeśli zdolności będzie brakować, to okres kredytowania zostanie przez analityka wydłużony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozekp3 27.07.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Tak a konto aurum z deklaracją to wtedy 0.8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 27.07.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Nie jestem pewny czy to się łączy, ale jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilgajos 27.07.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Witam. Kredyt na budowę domu 270tys. na 30lat. Ja lat 28 żona 27. Obydwoje umowa o prace. Posiadamy dzialke o wartosci 70tys. plus około 120tys oszczędności .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 28.07.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Witam. Kredyt na budowę domu 270tys. na 30lat. Ja lat 28 żona 27. Obydwoje umowa o prace. Posiadamy dzialke o wartosci 70tys. plus około 120tys oszczędności . Pozdrawiam Proszę o dodatkowe informacje: 1. Ile jest osób w gospodarstwie domowym? 2. Z jakiego tytułu posiadacie Państwo dochody? a) umowa o pracę - proszę podać ramy czasowe oraz wysokość średniego dochodu za 3/6 miesięcy, b) umowy cywilno-prawne - proszę podać ramy czasowe oraz średni dochód za ostatnie 12 miesięcy, c) działalność gospodarcza - proszę podać od kiedy, sposób rozliczania z US oraz wysokość dochodu za rok ubiegły i rozliczone miesiące roku bieżącego 3. Czy macie jakieś zobowiązania kredytowe? Proszę podać wysokość miesięcznych obciążeń. 4. Jaka jest powierzchnia działki i jakie jest jej przeznaczenie w wypisie z rejestru gruntów oraz w KW? 5. Jaka jest powierzchnia użytkowa domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozekp3 28.07.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Czy jeśli uzyskam kredyt w PKO to będę musiał zapłacić za operat ich ,jeśli wybiore aliora bo lepszą ofertę przedstawią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 28.07.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Alior nie przedstawi moim zdaniem lepszej oferty. Za wycenę w PKO BP płaci się w przypadku podpisania umowy kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilgajos 28.07.2016 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Ad 1. 3 osobyAd 2 a) Ja umowa o prace od 2008r na czas nieokreślony śr. dochód 4tys Żona umowa o prace od 2012r czas nieokreslony śr. dochód 1,5tysAd 3. BrakAd 4. Powierzchnia działki 900mkw działka budowlanaAd 5. Powierzchnia użytkowa domu 120mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozekp3 28.07.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Dam znać w następnym tygodniu jakie warunki przedstawi alior. Jeśli uwzględnią diety i będę miał większą zdolność kredytową, to skróce do siedmiu To w pierwszych latach mniejsze odsetki wezmą z porównaniu do PKO gdzie na 15 lat mogę dostać min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts