Łukasz Zalewski 28.07.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 kamilgajos uderzałbym do 3 banków: ING, PKO BP oraz BPH.BPH:- marża 1,35%- prowizja/ubezpieczenia 5% (skredytowane)- kwota kredytu brutto 283898zł- rata 1222złWymagane konto z wpływem, karta kredytowa z obrotem min. 500zł/m-c. Koszt konta to 19,99zł, zwolnienie z opłaty następuje w przypadku wpływów na poziomie 7500zł/m-c. ING:- marża 1,89%- prowizja 1,89%- rata 1232złWymagane konto z wpływem min. 2000zł/m-c, ubezpieczenie na życie. Koszt ubezpieczenia wynosi 0,035% od salda zadłużenia miesięcznie. Należy utrzymać je przez min. 3 lata. PKO BP;- marża w pierwszym roku 1,1%- marża w kolejnych latach 1,66%- rata nr 1 - 1111zł- rata nr 13 - 1193zł- ubezpieczenie od ryzyka utraty pracy 3,25% Wymagane konto, karta kredytowa. W przypadku zainteresowania ofertami zapraszam do kontaktu. Bezpłatna pomoc w uzyskaniu kredytu.Proszę ewentualnie podać swój adres mailowy, a podeślę pełne symulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 28.07.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Dam znać w następnym tygodniu jakie warunki przedstawi alior. Jeśli uwzględnią diety i będę miał większą zdolność kredytową, to skróce do siedmiu To w pierwszych latach mniejsze odsetki wezmą z porównaniu do PKO gdzie na 15 lat mogę dostać min. To, że w jednym banku dostaniesz kredyt na 7 lat, a w drugim na 15, to nie znaczy, że nie możesz kredytu nadpłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilgajos 29.07.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 [email protected] dziekuję bedziemy w kontakcie. Składać wnioski chciałbym koło września. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozekp3 01.08.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2016 Wiem o tym że można. Alior przedstawił ofertę co jest bardzo nie korzystna. Prowizja dwa% ubezpieczenie 5%. Marża koło 2%. A z banku zapewniała mnie o tym że ofertę przebiją innych straciłem 700 zł na operat. Jaki jest inny bank do którego warto złożyć wniosek kredytowy.Mamy zdolność na 15 lat w PKO na kredyt 307 tys. Coś co oglądałem inne banki to wszędzie podobnie jest jak alior. Boję się że PKO nie przyzna kredytu bo ciągłości nie mam rocznej pracy miałem (dopiero od 06.2015 do 08 czy 09.2015 okres tylko na krusie wtedy- zmiana pracodawcy. Poprzednia umowa była od 0.9. 2014do 06.2015 też jako kierowca w transporcie.Może analityk mi na to przymknosc oko? czy raczej jest to stracona kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 02.08.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Pisałem od samego początku, że Alior dobrym rozwiązaniem nie będzie. W dodatku trafił Pan w Aliorze na sprzedawcę, a nie doradcę. U mnie standardowo przy ofercie z ubezpieczeniem w Aliorze prowizja wynosi 1%.Wieczorem postaram się podać symulacje. Proszę ewentualnie podać adres mailowy. Symulacje podane w ten sposób będą czytelniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozekp3 02.08.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 [email protected] prosiłbym bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 04.08.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam ponownie,Chciałabym zapytać o zmianę ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego.... W zmianach z 6 lipca jest napisane, że nie stosuje się co do gruntów o pow. mniejszej niż 0,3 ha. I tu kolejny mój problem bo ja mam dokładnie działkę o powierzchni 3000 m2.... Czy wiadomo jak banki i sądy będą to traktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 04.08.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Kiedy były wydane warunki zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 04.08.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Warunki zabudowy były wydane w grudniu 2011 roku, pozwolenie na budowę w czerwcu 2012 roku. Budowa rozpoczęta w lipcu 2012 roku. Trwa to długo ale tak wygląda budowanie za gotówkę. Aktualnie niewielki kredyt (jak na hipoteczny) w wysokości od 80 do max. 100 tysięcy jest nam potrzebny na pozostałą do wykończenia część.Będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 04.08.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 W takim razie nie będzie problemu z kredytem. Aby coś zaproponować musiałbym mieć informacje nt. Państwa oraz samej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dave88 04.08.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 ja wahałem się między ING a PKO i wybrałem PKO...marża spoko 1,55 z 30% wkładem własnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 04.08.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Budowa to stan deweloperski. Pow. domu 80m2Jeżeli chodzi o naszą sytuację to:1 . dochód około 5 tys./m-c2. oboje mamy umowy o prace na czas nieokreślony. Ja pracuję u aktualnego pracodawcy 8 lat, mąż u swojego 10 lat.3. jesteśmy dwoje - bez dzieci4. obciążenia kredytowe: limit debetowy w ROR do wys. 1,000 zł (nigdy z niego nie korzystałam)5. kredyt 100 tys. na max, 20 lat, najlepiej z ratą malejącą ale dla porównania chętnie zobaczę stałą (która jednak jest mniejsza) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 05.08.2016 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Na pewno warto uderzyć w tym przypadku do ING i PEKAO BH.ING:- marża 1,69%- prowizja 1,69%- rata 579zł (równe) / nr 1 - 706zł, nr 240 - 420zł (malejące)Wymagane konto z wpływem min. 2000zł/m-c, ubezpieczenie na życie. Koszt ubezpieczenia wynosi 0,035% od salda zadłużenia miesięcznie. Należy utrzymać je przez min. 3 lata. PEKAO BH:- marża 1,9%- prowizja 0%- rata 590zł (równe) / nr 1 - 724zł, nr 240 - 420złBrak wymaganych produktów dodatkowych. Banku tego nie należy mylić z PEKAO S.A. Są to dwie różne instytucje. Oferta PEKAO BH dostępna jest tylko u niewielkiej liczby pośredników. W przypadku zainteresowania zapraszam do kontaktu. Bezpłatna pomoc w uzyskaniu kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia 1719513981 05.08.2016 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Dziękuję za odpowiedź.ad.1 ) Prowizja za ubezpieczenie w ING pobierana jest co miesiąc? do 100.000 zł to 350 zł!ad.2 ) Oferta ciekawa ze względu na brak dodatkowych produktów z jakich trzeba korzystać. Nie wiem czy PEKAO BH to jakaś "spółka córka" PEKAO? Czy nadzór nad nim sprawuje KNF? To nie jest żaden parabank mam nadzieję. Jaka jest stawka bazowa oprocentowania WIBOR 3M czy stopa referencyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 05.08.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 1. Ubezpieczenie to nie prowizja:). Tak, składka pobierana jest co miesiąc. Od 100000zł to 35zł/m-c.2. Jest to spółka-córka PEKAO S.A., ale jest tworem osobnym. Oferta nie do osiągnięcia w oddziale banku. Oczywiście KNF sprawuje nadzór. W obu bankach występuje WIBOR 6M. Obecnie 1,79%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaGrz 12.08.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2016 WtamJaka jest szansa na otrzymanie kredytu w jakimkolwiek banku jeśli dochody nasze oscylują w granicy 5400zl netto miesięcznie umowy na czas nieokreslony. Stan rodziny to 2 doroslych + dwoje dzieci. Mamy swoją działke na której zrobilismy juz fundamenty. Wartośc działki i budowy ok 70 tys. Powierzchna domu wg kosztorysu to 138 m2 +18 m2garaż (dom z poddaszem).Kwota kredytu jaka nas interesuje to ok 300000zł. bylismy u doradcy i powiedzieli nam że wartość kosztorysowa naszego domu jest za mała bo banki biorą od 2220 do 2500 zł za m2 więc mnoząc to przez nasz metraż domu to musielibyśmy wziąś cwiększy kredyt a na to nie mamy zdolności. Proszę o poradę co możemy zrobić w takiej sytuacji. Czy znajdzie się jakiś bank który nam udzieli kredytu czy może powinniśmy np zmienić projekt i zrobić poddasze nieużytkowe?moze wtedy bank wyliczy zzdolnośc na podstawie mniejszego metrażu domu? dodam że mamy jeszcze mieszkanie wlasnosciowe które mogłoby ewentulane stanowic dodatkowe zabezpieczenie kredytu.proszę zatem o poradę czy mamy szansę na kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 13.08.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Dodatkowe zabezpieczenie w postaci drugiej nieruchomości nie będzie w tym przypadku na pewno korzystne. Banki liczą koszt budowy w zakresie 2000-2700zł/m2. W zależności od banku brana jest powierzchnia użytkowa bądź całkowita. Da się znaleźć kredytowanie z kosztorysem na poziomie niższym niż 2000zł/m2, ale każdemu ze swoich klientów taki krok odradzam, ponieważ zwykle kończy się to niedoinwestowaniem. Przy kwocie 300000zł polecałbym Millennium:- marża 1,89%- prowizja 2%- rata 1364zł- ubezpieczenie na życie - składka w wys. 0,02% od salda zadłużenia miesięcznieWymagane konto z wpływem wynagrodzenia, karta debetowa z obrotem min. 500zł/m-c. Można też pomyśleć nt. PEKAO Bank Hipoteczny:- marża 1,9%- prowizja 0%- rata 1379złBank nie wymaga żadnych produktów dodatkowych. Oferta ta dostępna jest u niewielkiej liczby pośredników. Nie jest też praktycznie dostępna dla klienta "z ulicy" - bank posiada tylko jeden oddział w Warszawie. Nie należy mylić tego banku z PEKAO S.A. Jeśli zwiększycie Państwo nieco kosztorys (do około 330000zł), to w grę wchodzić będzie jeszcze ING:- marża 1,69%- prowizja 1,69%- rata 1344złWymagane konto z wpływem min. 2000zł/m-c, ubezpieczenie na życie. Koszt ubezpieczenia wynosi 0,035% od salda zadłużenia miesięcznie. Należy utrzymać je przez min. 3 lata. Na ten moment zdolność w ING jest na poziomie ~320000zł, ale kalkulator liczy ją dla marży 1,89%. Od wtorku wchodzi oferta w powyższym kształcie, wówczas zdolność na 330000zł powinna się na styku pojawić. W przypadku zainteresowania powyższymi ofertami zapraszam do kontaktu. Bezpłatna pomoc w uzyskaniu kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaGrz 13.08.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Dziekuję za wyczerpująca odpowiedź. Przynajmniej jakaś nutka nadziei jest na uzyskanie kredytu. Proszę o więcej szczegółów odnośnie ewentualnej Pana pomocy przy uzyskaniu kredytu . moj e mal [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiq 18.08.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2016 Witam,Jestem kolejną osobą, którą tzw. "dobra zmiana", a konkretnie nowa ustawa o kształtowaniu ustroju rolnego przyprawia o ból głowy. Moja sytuacja wygląda tak: mam działkę rolną 2,2 ha (w tym jest też 700 m² użytku budowlanego Bp - teren zurbanizowany niezabudowany), Teren bez MPZP, w studium zagospodarowania ok. 1/3 obszaru działki to strefa terenów zabudowy mieszkaniowej zagrodowej i jednorodzinnej, pozostała część strefa terenów użytkowanych rolniczo. Dla działki wydane są warunki zabudowy (11.2015) oraz prawomocne pozwolenie na budowę (05.2016). Niestety adaptacje się przedłużyły i w międzyczasie zmieniły się przepisy. W związku z tym pytanie, czy jest szansa uzyskania kredytu hipotecznego na tej działce w obecnych jej warunkach w jakimkolwiek banku? Czy muszę ten problem obchodzić, np. wydzielając wcześniej fragment pod zabudowę? Ze względu na czas wolałbym tego uniknąć. Chyba, że jest to jedyny warunek. Nie wiem też czy nie kolidowałoby to z wydanymi już warunkami zabudowy i pozwoleniem. Pozdrawiam i dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 19.08.2016 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Wedle mojej wiedzy niestety żaden bank nie zabezpieczy się obecnie na działce o takiej powierzchni. Jedynym rozwiązaniem wydaje się być wydzielenie z całości działki, na której masz się budować. Minusem jest czas i koszty, plusem jest to, że bank zabezpieczy się jedynie na wydzielonej części działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts