Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

1. Ja 27, żona 26 do kredytu chcemy wciągnąć jedną lub jeżeli będzie trzeba 2 osoby (moi rodzice, 50 lat)

2. Woj. Łódzkie

3. Ja 1500 netto

Żona 1100 ( macieżyński do końca maja)

3 osoba 2800 netto.

4. Wszystkie to umowa o pracę.

Ja od 03.16 do 03.18 (możliwość wcześniejszego przedłużenia)ostatnio zmieniałem pracę ale mam 2 dni przerwy między nimi.

Żona od 10.15 do 10.20

3 osoba od roku 1985 na czas nieokreślony.

5. Nie posiadamy żadnych zobowiązań.

Edytowane przez marluk89

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Millennium:

- marża 2,09%

- prowizja 0%

- rata 1295zł

- ubezpieczenie na życie - składka w wys. 0,02% od salda zadłużenia miesięcznie (50zł)

Wymagane konto z wpływem wynagrodzenia, karta debetowa z obrotem min. 500zł/m-c.

Symulacja jest dla okresu 25 lat - do weryfikacji ze względu na wiek najstarszego kredytobiorcy (maksymalnie 75 lat w momencie zapadalności ostatniej raty).

Wniosek należy złożyć równolegle do 2-3 banków.

W przypadku zainteresowania zapraszam do kontaktu. Bezpłatna pomoc w uzyskaniu kredytu.

ING:

- marża 1,69%

- prowizja 1,69% (4225zł)

- rata 1450zł/20 lat

Wymagane konto z wpływem min. 2000zł/m-c, ubezpieczenie na życie. Koszt ubezpieczenia wynosi 0,035% od salda zadłużenia miesięcznie. Rezygnacja z ubezpieczenia powoduje wzrost marży o 0,1p.p. Skrócenie okresu kredytowania do 20 lat wynika z możliwości kredytowania do 70go roku życia najstarszego kredytobiorcy.

Zapraszam.

Weź kredyt z Murator FINANSE – odbierz kartę rabatową HOME Profit i bezpłatną prenumeratę.

Witam,

Poszukuje kredytu na budowę domu:

Posiadam działkę, o wartości ok 80 tys.

Lokalizacja powiat wołomiński.

Dom powierzchnia użytkowa 130 m2, całkowita 162 m2.

Jest pozwolenie na budowę.

Jeden Kredytobiorca:

Wiek - 26 lat( w tym roku 27)

Od 2 lat umowa o pracę na czas nieokreślony.

Dochód z ostatnich 12 miesięcy 3600 netto.

Brak jakichkolwiek zobowiązań oraz pozytywna historia kredytowa.

Kredyt jaki mnie interesuje to przedział 260-300 tys.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Millennium:

- marża 1,89%

- prowizja 0%

- rata 1367zł

- ubezpieczenie na życie - składka w wys. 0,02% od salda zadłużenia miesięcznie (waloryzowana raz w roku, w pierwszym roku 60zł)

Wymagane konto z wpływem wynagrodzenia, karta debetowa z obrotem min. 500zł/m-c.

ING:

- marża 1,65%

- prowizja 1,65%

- rata 1340zł

- ubezpieczenie na życie - składka w wys. 0,035% od salda zadłużenia miesięcznie (105zł)

Wymagane konto z wpływem min. 2000zł/m-c, ww. ubezpieczenie.

W przypadku zainteresowania zapraszam. Bezpłatna pomoc w uzyskaniu kredytu.

• 2 weeks później...

Dzien dobry.

Panie Łukaszu chciałbym sprawdzic moją zdolnosc kredytową, ponieważ po ostatniej wizycie w PKO. B.P mam trochę mętlik.

Pani w kredytach hipotecznych obliczyla moją zdolnośc na maksymalną kwotę 120 tys. i chcialbym to powtwierdzic.

Parametry wygladają nastepujaco:

Ja,żona i dwoje dzieci.

Tylko ja pracuje na umowie na czas nieokreslony.

Dochód to 4300 netto.

Żadnych innych zobowiązań.

Pozdrawiam i dziękuję

Dobry wieczór Panie Łukaszu,

Proszę o sprawdzenie możliwości kredytowania zakupu działki i budowy domu.

Żona (lat 31) posiada mieszkanie obiążone kredytem hipotecznym (jest wpisana jako jedyny właściciel, kupiliśmy je nie będąc jeszcze małżeństwem). Mieszkanie kosztowało 225 000 zł, 70 000 zł wkładu własnego, do spłaty pozostało 140 000 zł.

Dochody: Żona 3100 zł netto, umowa o pracę na czas nieokreślony.

Ja: 6000 zł netto, umowa o pracę na czas nieokreślony. Lat 32.

Wkład własny - 0zł. Posiadamy tylko te mieszkanie, które docelowo chcemy sprzedać po skończonej budowie, bądź jak będzie taka potrzeba 2,3 miesiące przed skońćzeniem budowy.

Interesująca nas kwota wynosi ok: 80 000 zł na zakup działki, 400 000 zł na budowę domu.

Okres kredytowania 20-30 lat w zależności od wysokości rat.

Zobowiązania: wspomniana hipoteka, rata miesięczna 670zł.

Dzieci: córka.

Czy istnieje jakakolwiek możliwość wzięcia kredytu ?

Dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam.

A czy sprzedaż mieszkania przed zakończeniem budowy cokolwiek zmienia ?

Czy istnieją jakiekolwiek możliwości wykorzystania obecnego mieszkania celem zdobycia wkładu własnego, pomijąjąc opcję sprzedaży "jutro" ? Na 2,3 miesiące możemy zamieszkać u rodziny, ale nie na 1-1,5 roku.

Dziękuję za poradę.

Jasne, można tak próbować dograć przekazanie nowym właścicielom mieszkania (konkretniej kluczy), by wyprowadzić się na około 2-3 miesiące przed zakończeniem budowy.

Czy mógłby Pan przedstawić jak formalnie należy podejść do tego tematu ?

Proszę również o sprawdzenie zdolności kredytowej oraz przedstawienie symulacji wysokości raty.

Dziękuję.

To co musi być na pewno, to wybrany projekt (nie musi być jeszcze kupiony, ale przynajmniej wybrany i wskazany, bo na tej podstawie analityk będzie wydawał decyzję kredytową, będzie robiona wycena itp.). Musi być również umowa przedwstępna zakupu działki oraz dokumentacja dotycząca tej działki.

Wielkiego wyboru banków mogących podejść do takiego tematu nie ma - Millennium, PKO BP, Eurobank. 2 pierwsze banki wymagają wkładu własnego na poziomie 10%, w Eurobanku wymagane jest 20% wkładu. W przypadku PKO BP wymagane jest, aby projekt był kupiony.

Trzeba zwrócić uwagę jeszcze na fakt, że bank będzie wymagał, aby zrobić wycenę nie tylko nowej inwestycji (działka+dom), ale także mieszkania, z którego sprzedaży środki mają stanowić wkład własny i jako wkład własny przyjmie różnicę pomiędzy wartością a saldem zadłużenia, przy czym dla bezpieczeństwa inwestycji bank nie przyjmie raczej pełnej wartości wynikającej z operatu, a zapewne jedynie ~80% tej wartości (nie może mieć gwarancji, że mieszkanie uda się sprzedać wg jego rynkowej wartości).

Millennium 432k:

- marża 2,09%

- prowizja 0%

- rata 2018zł

- ubezpieczenie na życie - składka m-czna w wys. 0,02% od salda zadłużenia (waloryzowana raz w roku, w pierwszym roku 86,40zł)