Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś moze brał kredyt w Ing banku śląskim? Interesuje mnie kredyt na zakup mieszkania pod wynajem dla studentów. Mamy bardzo duży wkład własny ponieważ 60% ale chcielibyśmy dobrać reszte na zakup oraz trochę jeszcze dodatkowo na remont mieszkania.

Jakie są warunki?

Przecież znasz odpowiedź.

Najlepiej będze się dopytać doradcy. Ewentualnie w banku w ktorym chcesz wziąć hipotekę Chociaż pierwsza opcja jest zdecydowanie lepsza dla laika ( dokumenów jest sporo a doradca zajmuje się wszystkim praktycznie). Polecam jednak poczytać sobie opinie o poszczególnych doradcach tak aby zdecydować się na dobrą firmę.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

UWAGA !

Zgodnie z oficjalnym komunikatem, BGK potwierdził termin wznowienia przyjmowania wniosków o dofinansowanie w programie MDM z dniem 8 sierpnia 2017 r.

W połowie sierpnia beneficjenci dostaną więc w sumie do dyspozycji dodatkowo ponad 69 mln PLN. Przy średnim poziomie dofinansowania na poziomie około 26 tys. PLN pozwoli to na przyznanie wsparcia dla około 2,7 tys. dodatkowych wniosków.

Nie wiadomo na ile starczy środków - jeśli rezerwowanie środków będzie w takim samym tempie jak na początku 2017roku to prawdopodobnie środki zostaną zablokowane wciągu 2-3 dni jak nie szybciej.

Warto się więc pospieszyć i już dzisiaj zweryfikować swoją zdolność kredytową oraz sprawdzić, jakich dokumentów będą wymagały banki. Zachęcamy do kontaktu - bez opłat szczegółowa oferta i wsparcie w trakcie uzyskania kredytu

W uzupełnieniu powyższej informacji warto dodać, że złożenie wniosku kredytowego nie jest równoznaczne z zarezerwowaniem środków na platformie BGK. Składając wnioski kredytowe należy wybrać przynajmniej jeden bank rezerwujący środki z poziomu oddziału w momencie rejestracji wniosku.

Drodzy forumowicze - wrzucam wstępne wyliczenia dla domu o powierzchni - 86m2, dom z naszej pracowni

Case study - MIARODAJNY Wariant IV- dom o powierzchni użytkowej 86mkw.

Banki do obliczenia kosztów budowy przyjmują cenę od 2000-2500 PLN za wybudowanie metra kwadratowego powierzchni użytkowej.

Na potrzeby naszych wyliczeń przyjmujmy 2250 PLN.

Minimalna kwota kredytu przy tym projekcie, to 2250*86mkw= 193 500

Analizując rynek: weźmy pod uwagę warunki kredytowe na 25 lipca 2017 i trzy przykładowe banki : Millennium, ING oraz PKO BP.

Przygotowując oferty na 30 lat, w tym okres budowlany 24 miesiące - raty kapitałowo odsetkowe kształtują się w następujący sposób (zachowując tę samą kolejność banków): 918 PLN, 870 oraz 895PLN.

Chcesz poznać szczegóły przedstawionych ofert lub porozmawiać o kredycie na budowę innego domu?

Skontaktuj się z Doradcą Murator FINANSE (usługi bezpłatne):

• 4 weeks później...

Witam, zwracam się do Państwa z prośbą o wskazanie najlepszej opcji w zakresie wyboru banku dla kredytu hipotecznego na budowę domu, szacunkowa wysokość kredytu 500-550 tys.

Posiadamy na własność działkę 12a, zgodnie z cenami na przetargach 1 a w tej okolicy kosztuje 11-12 tys. zł (przetargi prowadzone przez gminę), ceny nabycia od osób prywatnych zazwyczaj są wyższe. Budowa w Małopolsce, na terenie miejskim. Pozwolenie na budowę powinno zostać wydane w tym tygodniu. Budynek jednorodzinny, parterowy o powierzchni zabudowy 189 m2, powierzchnia użytkowa 156m2. Jesteśmy rodziną 2+1. Dochody łączne to 11 tys. zł (mąż umowa o pracę od stycznia 2017r., obecnie na czas nieokreślony, ja 1/2 etatu, umowa od grudnia 2010r., poprzednio na cały etat, po urodzeniu dziecka zmniejszony wymiar). Wiek 30 i 31 lat. Nie posiadamy żadnych kredytów ani pożyczek, brak historii kredytowej. W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.

Celowałbym w ING, PKO BP, Raiffeisen. W celu wysłania pełnych symulacji proszę o podanie adresu mailowego (może być w wiadomości prywatnej). Zgodnie z obowiązującą ustawą o kredycie hipotecznym nie można już podawać skróconych ofert, tak jak robiłem to wcześniej. Proszę również o wskazanie okresu kredytowania, jaki Państwa interesuje.

W następnym tygodniu będę w Małopolsce. Moglibyśmy się ewentualnie spotkać.

• 1 month później...

Witam,

Sytuacja następująca: Pracuję za granicą, działka jest na mnie, ale chcę wybudować dom który podzielę i jedna z części będzie dla rodziców. Rozumiem, że ja na dochodach zagranicznych nie mogę wziąć kredytu? Jak zatem to powinno prawnie wyglądać aby kredyt hipoteczny wziąć na matkę lub aby mogła być moim żyrantem. Czy musi być współwłaścicielem nieruchomości? Oraz czy lepiej gdybym wziął kredyt wspólnie z matką, gdy już wrócę i zacznę pracę w polsce?

Pozdrawiam serdecznie

• 1 month później...

Witam,

proszę o propozycje kredytu.

1) Dochody- Ja 27 lat, umowa czas nieokreslony, dochod 6500 brutto,

żona 25 lat, umowa na czas okreslony do marca, pozniej przejscie na czas nieokreslony, dochod 3700brutto

2) Wkład 50tys, dzialka 3000m2 (szacunkowa wartosc 210000)

3) Kredyt potrzebny na budowe domu systemem gospodarczym, 160m2, parterowy, projekt "Dom przy zamkowej"

4) Kwota kredytu 300 000 PLN

5) Bez dzieci.

6) Miejsce budowy - Radom

7) W BIK czysto

8) Obecnie splacamy kredyt na samochod w mBanku, zostala do zaplaty 1 rata. Plus kredyt gowkowy, ktory planujemy splacic do czasu wziecia kredytu na budowe. Szacunkowy czas wziecia kredytu to marzec - po przejsciu zony na umowe na czas nieokreslony.

• 3 months później...
  • 4 weeks później...
Ja korzystałem z pomocy firmy doradców finansowych :spam: , i szczerze namawiam wszystkich do korzystania z pomocy fachowców, wiedza jaką dostarczyła mi pani Ilona Makuch pracująca dla Finance Home jest bezcenna, dzięki niej wybraliśmy z żoną bardzo dobry kredyt mieszkaniowy i możemy spać spokojnie. Edytowane przez Greengaz

Ja korzystałem z pomocy firmy doradców finansowych :spam: , i szczerze namawiam wszystkich do korzystania z pomocy fachowców, wiedza jaką dostarczyła mi pani Ilona Makuch pracująca dla Finance Home jest bezcenna, dzięki niej wybraliśmy z żoną bardzo dobry kredyt mieszkaniowy i możemy spać spokojnie.

A ja mam bardzo negatywne doświadczenia z doradcami. Byłem u 3 jednocześnie podli naciągacze którzy w dupie mają interes klienta tylko własne targety. Kredyt wziąłem indywidualnie na super warunkach w jednym z banków którzy polecali ale o 1% marży dostałem innej niż oni obiecywali.

Edytowane przez Greengaz

Ja korzystałem z pomocy firmy doradców finansowych financeh.pl/ , i szczerze namawiam wszystkich do korzystania z pomocy fachowców, wiedza jaką dostarczyła mi pani Ilona Makuch pracująca dla Finance Home jest bezcenna, dzięki niej wybraliśmy z żoną bardzo dobry kredyt mieszkaniowy i możemy spać spokojnie.

Jak możesz pochwal się warunkami.

Kiedyś rozmawiając z dwoma doradcami sam wynegocjowałem lepsze warunki niż oni.

Więc co to może oznaczać.