beti555 26.04.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Jaki wkład własny? quote] 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 26.04.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Dzięki. To idę zaraz szybko jeszcze do Kredyt Banku. Niech mnie też wyceniš (kredyt nieco wyższy, pozostałe parametry takie same, a cena lepsza niż w Millenium) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 26.04.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Bodiniusz, O oproc. ustalanym decyzją Zarządu już na forum było - to rozwiązanie (jak i uzależnione od Libor /Wibor) ma swoje + i -... Ja już mam kredyt w Multi i na razie jestem zadowolona (stary na działkę zrefinansowany i pierwsza transza - z trzech - na koncie). W praktyce finansują mi 100% inwestycji (370 tys. PLN), ale działkę (sfinansowaną kredytem w mBanku) uznali za wkład własny w - uwaga !! - wysokości wynikającej z wyceny (czyli ponad 50tys. więcej niż kosztowała). Prowizja była dość wysoka (1,2 + 0,2 ubezpieczenie za okres braku wpisu na hipotekę), ale mam 2,35% w CHF. W PLN rzeczywiście mają ceny zaporowe. Ważne jest, że wypłata transz jest w PLN, więc wiem, że zawsze dostanę żądaną kwotę (jak dodatkowo przeliczają z CHF na PLN to można dostać mniej niż się planowało, jak duże są różnice już na forum było...). Sprawdźcie także Millenium, mieli dobrą ofertę. W razie czego na prv mogę podesłać namiary na faceta, który jest doradcą różnych banków (też uzyskane z forum - nie skorzystaliśmy z jego oferty bo zaczeliśmy sami i w Multi byliśmy dużo do przodu). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 01.05.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 WITAM...czy wiecie coś na temat kredytów hipotecznych w DomBank??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darlos 03.05.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Czy ktoś może próbował wziąść kredyt w Polbanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAKARE 03.05.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 A czy Polbank udziela kredytów hipotecznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolcia27 03.05.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 w Polbanku nie mają kredytów hipotecznych tylko gotówkowe...oprocentowanie nie małe,bo krótki okres kredytowania -60 miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 03.05.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Ja się ostatnio skłaniam ku PLNom. Lukas ma takš promocję: 0% prowizji, 0% marży w pierwszym roku (potem 1,1%). Czy to sš warunki dla wszystkich, czy tylko przy np. wkładzie własnym pow. 99% ? Jaki bank w PLNach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 04.05.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 To są warunki dla wszystkich. Zlozyłem wniosek w Lukasie i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 04.05.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 a co sądzicie o GE? Dzisiaj idę do nich zorientować się, co nam zaproponują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariano 04.05.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Hej A co myslicie o Mbanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makol 04.05.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Hej A co myslicie o Mbanku. O Mbanku jest ostatnio watek na forum "wymiana doswiadczen" http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=69991 Ze swojej zas strony moge przestrzec przed braniem kredytu w ING - koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pantera buduje 04.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Hej , a próbowałe w GE Money? Tam masz szanse, że Twojš działkę zaliczš w poczet wkładu własnego, co może obniżyć %. Jeli chodzi o mimimum zarobków wymaganych, to przy kredycie 250 000 zł w CHF potrzebny jest dochód3730 zł brutto. Rozpatrujemy na razie oferty kilku banków, ale ten wydaje się najkorzystniejszy. Może kto mógłby podzielić się info nt GE Money? szukam i szukam mało "upierdliwego" banku ale powoli tracę nadzieję; z Santanderem szanse wręcz zerowe, w Open Finance sprawiają wrażenie bardzo zajętych (łatwiejszymi sprawami)- ile razy mają coś sprawdzić i oddzwonić - tyle razy tego nie robią - mam ochotę złożyć na ich olewactwo skargę, w ING podobnie; BPH ok ale kredyt musiałby wynieść ponad 400tys (zakup domu+wykończenie - bo moje środki zamrożone jeszcze w innej działce- z których chcę wykończyć dom są dla nich mało przekonujące) --wygląda na to, że w kredytach sezon w pełni i starają się o szybki "przerób" łatwiejszych tematów; zresztą teraz mam jeszcze dodatkowe zajęcie - tzn walkę z ZUSem, generalnie dochodzę do wniosku, że osoba z działalnością jest traktowana jako "wróg publiczny" + coś w rodzaju szkodnika, którego należy przykładnie wytępić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 04.05.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ja zdecydowałem się na PLN. Stopy spadajš (wibor, bo chf libor ronie), prowizje niższe, brak spreadu, niższa marża - no i złoty tak wygrzany, że strach. A w złotych pisz spokojnie, najwyżej nie zarobisz na dalszym umocnieniu złotego, ale i nie stracisz w razie osłabienia. Lukas zaproponował mi:swoje 3x0(uwaga - nie podlega żadnym negocjacjom), ale przy moim kredycie: 400 000 zł, wkład własny ok. 20%:- prowizja 0,5%- marża 0,7-0,8% Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ja zdecydowałem się na PLN. Stopy spadajš (wibor, bo chf libor ronie), prowizje niższe, brak spreadu, niższa marża - no i złoty tak wygrzany, że strach. A w złotych pisz spokojnie, najwyżej nie zarobisz na dalszym umocnieniu złotego, ale i nie stracisz w razie osłabienia. Lukas zaproponował mi: swoje 3x0 (uwaga - nie podlega żadnym negocjacjom), ale przy moim kredycie: 400 000 zł, wkład własny ok. 20%: - prowizja 0,5% - marża 0,7-0,8% Co Wy na to? Piknie piknie, jednego mi brakuje: ile kaski za wcześniejszą spłatę ? Enigmatycznie coś o tym na stronie: - że moge raz w miesiącu więcej niż wynosi rata, ale mniej niż 10.000 - i że mogę spłacić kredyt ( jak rozumiem - cały) wcześniej. Jakoś się nad tym nie rozwodzą - może coś wiesz więcej ?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodiniusz 04.05.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Tak, można nadpłacać ok. 10000 zł miesięcznie bez prowizji. Spłata wczeniejsza przy promocji w cišgu pierwszych 5 lat: 2%, po 5 latach 1%. Umowa poza promocjš - 1%. Do promocji wymagane przynajmniej 2 produkty w Lukasie:- konto- lokata itp. (min. 2500 zł)- karta kred.- kredyt itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 05.05.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Ja zdecydowałem się na PLN. Stopy spadajš (wibor, bo chf libor ronie), prowizje niższe, brak spreadu, niższa marża - no i złoty tak wygrzany, że strach. A w złotych pisz spokojnie, najwyżej nie zarobisz na dalszym umocnieniu złotego, ale i nie stracisz w razie osłabienia. Lukas zaproponował mi: swoje 3x0 (uwaga - nie podlega żadnym negocjacjom), ale przy moim kredycie: 400 000 zł, wkład własny ok. 20%: - prowizja 0,5% - marża 0,7-0,8% Co Wy na to? Dlaczego prowizja 0,5, skoro mają promocję 0% ? Marża jak najbardziej do przyjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Tak, można nadpłacać ok. 10000 zł miesięcznie bez prowizji. Spłata wczeniejsza przy promocji w cišgu pierwszych 5 lat: 2%, po 5 latach 1%. Umowa poza promocjš - 1%. Do promocji wymagane przynajmniej 2 produkty w Lukasie: - konto - lokata itp. (min. 2500 zł) - karta kred. - kredyt itp dzięki - nie mam żadnego produktu Lucasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 05.05.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Tak, można nadpłacać ok. 10000 zł miesięcznie bez prowizji. Spłata wczeniejsza przy promocji w cišgu pierwszych 5 lat: 2%, po 5 latach 1%. Umowa poza promocjš - 1%. Do promocji wymagane przynajmniej 2 produkty w Lukasie: - konto - lokata itp. (min. 2500 zł) - karta kred. - kredyt itp dzięki - nie mam żadnego produktu Lucasa W czym problem, zeby otworzyć? Większość i tak przenosi rachunki do banku, który udzielił kredytu hipotecznego..... Do tego karta kredytowa żeby mieć "na waciki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Tak, można nadpłacać ok. 10000 zł miesięcznie bez prowizji. Spłata wczeniejsza przy promocji w cišgu pierwszych 5 lat: 2%, po 5 latach 1%. Umowa poza promocjš - 1%. Do promocji wymagane przynajmniej 2 produkty w Lukasie: - konto - lokata itp. (min. 2500 zł) - karta kred. - kredyt itp dzięki - nie mam żadnego produktu Lucasa W czym problem, zeby otworzyć? Większość i tak przenosi rachunki do banku, który udzielił kredytu hipotecznego..... Do tego karta kredytowa żeby mieć "na waciki" :) cholercia, drogie te waciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts