aneea 10.06.2006 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Przestrzgam przed Open Finance. Bujam sie z kredytem juz 2 m-ce. Ogólnie blokada informacji, opóźnienia zwalane na banki, nieodbieranie telefonów od doradcy i przeciąganie. Jestem już nieźle wk.... i juz dawno dałbym sespokój, aleprzez ten czas zdeaktualizowały się moje zaświadczenia i trzymają mnie za j.ja.. Drugi raz tylk oosbiście w banku. Pozdrawiam, Tiaa, w Open Finanse wczoraj dosc znudzony "doradca" stwierdzil, ze w zadnym banku nie dostane kredytu na wnioskowana kwote, bo za malo zarabiam . Tymczasem i w Millenium i w PKO BP twierdza, ze nie ma z tym zadnego problemu. Inny doradca tez nie widzi problemu. Zdecydowanie odradzam OF, strata czasu, nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 14.06.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Co sądzicie o ofercie Milennium? Czy ktoś ma doświadczewnia z tym bankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 18.06.2006 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 A ja już niby podjšłem decyzję o walucie (PLN, Lukas: prowizja 0.5%, 0.6% + WIBOR3M)... ale jak widzę jak wszyscy z radociš bierzecie kredyt w CHFach, to sam już nie wiem.... Jak załatwiłeś takie warunki? Oficjalnie minimalna marża to 0,75 % przy wkładzie własnym ponad 70% i kwocie kredytu ponad 150kpln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peez 20.06.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 no coż, a ja od ponad 2 miesięcy "bujam się" z GE Money; co prawda w zasadzie jako jedyni podjęli się "spróbować" dać mi kredyt, ale ich czas "rozpatrywania" jest po prostu tragiczny; mimo, że wstępnie ocenili moje warunki finansowe jako ok, to później "w centrali" tak ok to już nie było; jak dotąd już dwa razy mój wniosek został odrzucony (nagle mimo wstępnych obietnic moja zdolność kredytowa okazała się za niska), potem przepisywanie wniosków i wszystko od nowa; mimo ich "reklamowych" haseł o rozpatrywaniu wniosku w 48h, to zwykle w moim przypadku trwało to 10 dni; a ostatnio to już totalnie "przegięli"- mój opiekun nagle zadzwonił (chyba po raz pierwszy to ON do mnie, a nie ja do NIEGO), że w centrali jest decyzja na tak- jest jedynie jakiś błąd w podsumowaniu liczb w tabelce; tak więc szybko wszystko poprawiłem, dostarczyłem i czekam już 12 dni na ich wyrok i coraz bardziej jestem przekonany, że tego kredytu to mi jednak nie dadzą oczywiście wszelkie zaświadczenia jakie im dostarczyłem szybko zaczynają być "nieświeże", a mnie powoli krew zalewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek76 22.06.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 dokładnie tak jak napisałem 5 postów wyżej, do tego dochodzi również olewający stosunek do klienta. Po przysłaniu piątego aneksu (!?!) okazało się, że on również jest błędny i teraz pewnie znowu będę czekać standardowo miesiąc na nowy aneks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 23.06.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 mam GE...odradzam wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek76 26.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Co sądzicie o ofercie Milennium? Czy ktoś ma doświadczewnia z tym bankiem? W Millenium jest obowiązkowe ubezpiecznie na życie Należy doliczyć około 0,5 pkt proc do marży dod kosztów. Ale jest to jedyny bank, gdzie doradca miał jakąś wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 26.06.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Ja akurat trafilem w Multibanku na doradce ktory malo ze komunikatywny to jeszcze posiadal sporą wiedze zarowno w sprawie kredytow jak i tematow okołokredytowych (rynki finansowe) Zwiedzilem 5 bankow w okolicy, w tym Millenium, BPH, Slaski, Multibank i jakas agencje kredytowa dla porownania. Bardzo dobry standard obslugi klienta mieli tylko w Multibanku. Co oczywiscie nie prowadzi do wniosku ze Multibank wszedzie jest cacy Zalezy to tylko i wylacznie od ludzi tam pracujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 28.06.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 ja dostałam propozycje z PKO na 3,3% (1,8+1,5-zmienna) i wydaje mi sie ze to duzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 28.06.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 kozikdlaczego odradzasz GE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_Bart 28.06.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 A znacie jakis dobry bank, ktory udziela w miare korzystne kredyty bez wplaty wlasnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mitoko 28.06.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Zajrzałem tu z przypadku - ale nie sposób nie odpowiedzieć. Niestety kredyt jest rzeczą niezbędną dla większości osób. Zresztą nawet jeżeli posiadają gotówkę to pytanie jest jedno - wydać ją na mieszkanie czy wziąść kredyt i pozostawić ją na inne cele bo lepszych kredytów niż hipoteczne na zakup. Powiem z praktyki ponieważ zajmuję się tym - w praktyce dobiera się indywidualnie bank pod klienta i nie da się jednoznacznie określić który bank jest najlepszy. Wszystko zależy od szeregu elementów z czego większość osób idących do banku sobie nie zdaje sprawy - dlatego w większości wypadków kiedy bank nie wiadomo czemu odmawia kredytu lub gdy występują różne sytuacje ludzie bywają rozgoryczeni. Powiem szczerze - sami pracownicy działów kredytowych w bankach nie są w stanie przewidzieć wszystkich numerów jakie mogą wywinąć analitycy bankowi - a to w ich rękach są decyzje. Wiem z praktyki ile razy prowadziłem wojny z bankami o klientów - prosty przykład z ostatniego czasu: Klient na działalności miał w zeszłym roku wypadek samochodowy przez co był 3 miesiące na zwolnieniu - były potwierdzenia wypłat z ZUS-u, było potwierdzenie w postaci wyższego PIT-u za poprzedni rok niż za ostatni etc.. Człowiek nie mający żadnych obciążeń, wykazywane wszystkie dochody, czyste ZUS i skarbówkę nie mógł dostać kredytu. Musiałem znaleźć taki bank w którym analitycy zgodziliby się podzielić dochód za zeszły rok na 9 miesięcy (czyli odliczając okres zwolnienia). Samo życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga_Bart 29.06.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 ja dzisiaj bylem w open finance. facet doradzil mi bardzo ciekawy kredyt i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 29.06.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Dziś odwiedziłem expadnera. Obiecano mi przedstawić ofertę. Pani czeka. Przygotowana oferta to: - mała karteczka 5x5cm na której podczas rozmowy czytając z laptopa pani wynotowała - prowizję (podając 3 krotnie inną)- oprocentowanie- ubezpieczenie (korygując raz)- w moim przypadku tylko 1 oferta była możliwa Jest to mBank. Wcześniej sprawdzałem indywidualnie także mbank i przedstawili lepszą ofertę. Chyba wybiorę mbank (indywidualna oferta) 200k - 100% finansowania CHF- prowizja 1,5%- marża 2,95%- ubezpiecznie 3,5% od 40k (na 3 lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 30.06.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Chyba wybiorę mbank (indywidualna oferta) 200k - 100% finansowania CHF - prowizja 1,5% - marża 2,95% - ubezpiecznie 3,5% od 40k (na 3 lata) Mam nadzieje ze ta marża to przejęzyczenie i jest to całe oprocentowanie. Jesli nie to pojechali z Tobą ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 30.06.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 ja dzisiaj bylem w open finance. facet doradzil mi bardzo ciekawy kredyt i jestem bardzo zadowolony. Podaj szczegóły. Znajdziemy lepsza ofertę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 30.06.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 - marża 2,95% Mam nadzieje ze ta marża to przejęzyczenie i jest to całe oprocentowanie. Jesli nie to pojechali z Tobą ....... Przejęzyczenie to niby oprocentowanie a źle wpisałem ponieważ zanotowąlem sobie aby rozbić na marżę i LIBOR ale oni nie rozbijają informując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 30.06.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Jesli podali całe oprocentowanie to mozesz być pewny, ze "przypadkowo" podali stary niższy Libor. Różnica bedzie wprawdzie niewielka, ale to stary numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 30.06.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 BPH zakręca kurek z kredytami walutowymi Bank od połowy lipca rezygnuje z udzielania kredytów mieszkaniowych w walutach. Inne banki od jutra zaostrzają procedury przyznawania kredytówhttp://www.gazeta.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 30.06.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Byłam dziś w banku i ... nie jest tak żle! Ale zdolność kredytową na walutę trzeba mieć wyższą o 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts