Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak podpiszę umowę przedstawię szczegóły.

Oto szczegóły:

DANE:

Bank: MultiBank

Nazwa: WWJ

Waluta: PLN

kwota kredytu: 240 000 PLN

Stosunek kwoty kredytu do wartości nieruchomości: 66,94%

List Zelazny Muratora(promocja)

Koszty wstępne:

Operat szacunkowy: udalo mi sie zalatwic za 800zl

prowizja: 0,8% - 1920zl

ubezpieczenie na rok przed wpisem do KW: 2016 - zwrot czesci niewykorzystanej po wpisie

opłata za wpis do KW: 200zl

PCC w Urzedzie Skarbowym 19 zl;

Wysokosc I transzy: 110 000 PLN

A, oprocentowanie :D : 5,6%.

Zyczcie mi miłego "bilansowania". :D

Z tym bilansowaniem to jest ściema. Okazuje się, że lepiej się wychodzi, jeśli ewentualne nadwyżki umieści się na funduszu inwestycyjnym-10% na takim funduszu można lekko liczyć, z bilansowania zyskujesz o wiele mniej. Policz to dobrze, bo może ja się mylę, ale kolega który pracuje w banku odradzał mi system bilansujący a doradził fundusz.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lepiej się wychodzi, jeśli ewentualne nadwyżki umieści się na funduszu inwestycyjnym-10% na takim funduszu można lekko liczyć, z bilansowania zyskujesz o wiele mniej.

Wybrany sposób korzystania z kredytu nie przeszkadza w inwestowaniu w fundusze inwestycyjne z nadwyżki srodków zgromadzonych na koncie - nieprawdaż? :)

lepiej się wychodzi, jeśli ewentualne nadwyżki umieści się na funduszu inwestycyjnym-10% na takim funduszu można lekko liczyć, z bilansowania zyskujesz o wiele mniej.

Wybrany sposób korzystania z kredytu nie przeszkadza w inwestowaniu w fundusze inwestycyjne z nadwyżki srodków zgromadzonych na koncie - nieprawdaż? :)

jesli nadwyżki zainwestujesz w fundusz, to w jaki sposób chcesz korzystać z "mechanizmu bilansowania"?

toż to jest cudna wiadomość dla tych co chcą brać teraz kredyt zwłaszcza na budowę !!!!!!!!!! ::))))

kredyt bierzecie co najmniej na 15-20 lat i w tym czasie cuda się mogą dziać z gospodarką szwajcarską jak i polską

Jakub Wilkoński

Oj chyba z POLSKĽ gospodarkš (i politykš) będš się dziać WIĘKSZE cuda...Poza tym wczeœniej czy póŸniej (max. 7 lat) politycy i bankierzy doprowadzš do eliminacji PLN. Jak życie pokazało waluty zamieniane na Euro zawsze traciły na wartoœci przed swojš "œmierciš" (DM, frank franc.)

Przez wrodzoną grzecznośc odpowiem :D :

to jaki jest sens pytania czy musisz korzystać

"nie muszę" znaczy, że mogę zrobic co będę chchciał z nadwyżką. Np jak bedę chciał zainwestowac np w fundusz, zainwestuje. Nie bedę chciał, pozostawie na rachunku do bilansowania. Inaczej: mam wybór.

Czym mnie skusił Multibank - mechanizmem bilansowania.

Możesz po krótce napisać jakiego rzędu oszczędnoœci daje bilansowanie ? "malutka" pensja kontra kredyt - wpływa Ci na konto i na chwilę zmniejsza zadłużenie...

Daj mi czas do jutra - odpowiem w tym miejscu.

-------

Załóżmy, że dziś to jutro.

Pytanie zasadnicze: Rozumiem, że zapoznałes sie np ze stroną:

http://www.mbank.com.pl/oferta/kredyty/mplan/korzysci.html

lub

http://www.multibank.pl/dla_ciebie/kredyty_hipoteczne/kalkulator/

-------

Odpowiedz a pojedziemy dalej. Jeśli będziesz chciał. :)

Przez wrodzoną grzecznośc odpowiem :D :

to jaki jest sens pytania czy musisz korzystać

"nie muszę" znaczy, że mogę zrobic co będę chchciał z nadwyżką. Np jak bedę chciał zainwestowac np w fundusz, zainwestuje. Nie bedę chciał, pozostawie na rachunku do bilansowania. Inaczej: mam wybór.

tylko powtarzam po raz kolejny, że kredyty "z mechanizmem" są z reguły droższe. Pomijam juz ich faktyczną przydatność i REALNE z niego zyski ale jeśli już sie decydujesz na taki kredyt to raczej powinienieś z tego korzystać.

Natomiast bez dwóch zdań większy sens ma inwestycja w fundusze. Ja po 35 dniach mam z funduszy 4,04% co daje w skali roku 42% Takiego "mechanizmu bilansowania" nie ma w żadnym banku.

kredyty "z mechanizmem" są z reguły droższe
- w stosunku do sumy jaką można zaoszczędzic to twierdzenie takie nie ma uzasadnienia

Pomijam juz ich faktyczną przydatność i REALNE z niego zyski
- Nie pomijaj, to bład.

ale jeśli już sie decydujesz na taki kredyt to raczej powinienieś z tego korzystać
- Czy ja powiedziałem, że nie będę korzystał? To już jest męczace.

Natomiast bez dwóch zdań większy sens ma inwestycja w fundusze.
- Oj uważaj, inni czytają.

Ja po 35 dniach mam z funduszy 4,04%
- byc może.

co daje w skali roku 42%
- wg mnie wypadałoby napisac np: i z niewielkim prawdopodobieństwem zyskam w skali roku 42%,

albo: co teoretycznie daje w skali roku 42%

Takiego "mechanizmu bilansowania" nie ma w żadnym banku.

Tu miałbyś rację, jeśli prawdziwe byłoby Twoje zdanie poprzednie.

Czym mnie skusił Multibank - mechanizmem bilansowania.

Możesz po krótce napisać jakiego rzędu oszczędnoœci daje bilansowanie ? "malutka" pensja kontra kredyt - wpływa Ci na konto i na chwilę zmniejsza zadłużenie...

Daj mi czas do jutra - odpowiem w tym miejscu.

-------

Załóżmy, że dziś to jutro.

Pytanie zasadnicze: Rozumiem, że zapoznałes sie np ze stroną:

http://www.mbank.com.pl/oferta/kredyty/mplan/korzysci.html

lub

http://www.multibank.pl/dla_ciebie/kredyty_hipoteczne/kalkulator/

-------

Odpowiedz a pojedziemy dalej. Jeśli będziesz chciał. :)

miałeś czas cyrować kilka razy moja wypoweidź a nie miałeś czasu odpowiedzieć? :D :D

kredyty "z mechanizmem" są z reguły droższe
- w stosunku do sumy jaką można zaoszczędzic to twierdzenie takie nie ma uzasadnienia

podaj w końcu te "wielkie" sumy jakie zarabiasz na tym "świetnym interesie" :D

Pomijam juz ich faktyczną przydatność i REALNE z niego zyski
- Nie pomijaj, to bład.

j.w. podaj REALNE zyski z tego, a nie rzucaj pustych stwierdzeń. Konkretnie - LICZBY!

ale jeśli już sie decydujesz na taki kredyt to raczej powinienieś z tego korzystać
- Czy ja powiedziałem, że nie będę korzystał? To już jest męczace.

to po co dyskutujesz :)

Natomiast bez dwóch zdań większy sens ma inwestycja w fundusze.
- Oj uważaj, inni czytają.

właśnie dlatego ze inni czytają czekam aż zaczniesz sie konkretnie wypowiadać i podasz FAKTY :) Jeśli cokolwiek wiesz o inwestycjach, to czekam na opinie który mechanizm bilansowania jest lepszy od funduszy?

Ja po 35 dniach mam z funduszy 4,04%
- byc może.
nie być moze tylko TAK JEST

co daje w skali roku 42%
- wg mnie wypadałoby napisac np: i z niewielkim prawdopodobieństwem zyskam w skali roku 42%,

albo: co teoretycznie daje w skali roku 42%

brak słów :D oczywiście mechanizm bilansowania liczy się 5% w skali miesiąca :D

Takiego "mechanizmu bilansowania" nie ma w żadnym banku.

Tu miałbyś rację, jeśli prawdziwe byłoby Twoje zdanie poprzednie.

jest prawdziwe, poczytaj troche książek ;)

Mimo wszystko pozdrawiam :) bo poprawiasz mi humor ;)

to po co dyskutujesz
- w tej kwesti, powinienes juz sie domyślic, ze mam alternatywę - Ty jej nie masz. Więc mnie już o to nie męcz.

nie być moze tylko TAK JEST
- byc może nie wyklucza że tak jest, więc mogłes sobie darowac

jest prawdziwe
- :lol:

poczytaj troche książek
:D - tzn, że Cię uraźiłem i próbujesz sie odgryźc, kiepsko Ci to wychodzi

I najważniejsze -

Konkretnie - LICZBY!
- przekonuje mnie już symulacja na podanych wyzej stronach.

Rozumiem, że i Ty przedstawisz swoje fantazyjne wyliczenia. :lol: :D :lol:

to po co dyskutujesz
- w tej kwesti, powinienes juz sie domyślic, ze mam alternatywę - Ty jej nie masz. Więc mnie już o to nie męcz.

Nie mam alternatywy ?! :) Mechanizm bilansowania to nic innego jak rachunek kredytwy połączony z rachunkiem oszczędnościowym na kiepskim oprocentowaniu. W kazdej chwili moge pieniądze wpłacić na konto oszczędnościowe.

poczytaj troche książek
:D - tzn, że Cię uraźiłem i próbujesz sie odgryźc, kiepsko Ci to wychodzi

chodzi o to żebyś wreszcie wiedział co mówisz, a nie powtarzał słowa pseudo doradcy

I najważniejsze -

Konkretnie - LICZBY!
- przekonuje mnie już symulacja na podanych wyzej stronach.

Rozumiem, że i Ty przedstawisz swoje fantazyjne wyliczenia. :lol: :D :lol:

Podałem przykład funduszy, które kupiłem miesiąc temu. Dlaczego zamiast konkretów podajesz swoje fantazje. Chcesz dyskutować, ok podaj faktyczne liczby, odpowiedz na pytania które Ci zadałem, a nie tylko czepiaj się cytowanych wyrazów.

Pytam po raz kolejny: Jakie to kokosy zarabiasz na mechaniźmie bilansującym? W jaki sposób na mechaniźmie bilansowania mozna zarobic więcej niz na funduszach? Dlaczego nie znalazłeś jeszcze czasu na odpowiedź koledze Geezer a znajdujesz czas na pisanie głupot i bzdurne cytowanie ? :)