Rafal_G-ce 22.09.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Rafal_G-ce: Zasz powiedzenie: Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Może znasz lepsze? kierujesz się powiedzeniami w finansach zamiast wiedzą i doświadczeniem........ GRATULUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 22.09.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Rafal_G-ce: Zasz powiedzenie: Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Może znasz lepsze? kierujesz się powiedzeniami w finansach zamiast wiedzą i doświadczeniem........ GRATULUJE Przysłowia są mądrością narodu. A Twoja wiedza i doświadczenie mnie delikatnie mówiac: nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 22.09.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Podałem przykład funduszy, które kupiłem miesiąc temu. - nie manipuluj forumowiczami, napisałeś : Ja po 35 dniach mam z funduszy 4,04% co daje w skali roku 42% - co wynikło przynajmniej z braku doświadczenia. Wiesz, przekonales mnie - Nie warto tracic czas i Cię cytowac. Niech osadzą nas inni. Oto ile zarobię jeśli: - wezmę kredyt na 20 lat na kwotę 240 000 (to zrobiłem) - zacznę oszczędzac po 2 latach dodatkowo 200 zl każdego miesiaca, - oprocentowanie kredytu 5,6% - oprocentowanie nadwyżek 5,6% Zapłace odsetek ok. 101 000 Normalny kredyt: 135 000 34 000 jak dla mnie OK. Czas na Twoje obliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 22.09.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Kredyt "normalny" 240,0 tys. zł 20 lat oprocentowanie 5,0 Odsetki przy ratach malejących 120,5 tys. zl 200,0 zł miesięcznie lokowane w fundusze przyjmijmy ze w wysokosci "twojego magicznego bilansowania" 35,0 tys. zł. 120,5 - 35,0 = 85,0 tys zł. To "ciut" mniej niz u ciebie Masz racje niech nas ocenią inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 22.09.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Jasne. Weź kredyt, wybuduj dom i do "zobaczenia" za rok. Ja nie omieszkam Ci przypomniec, wtedy porównamy wyniki - publicznie. Możemy kontynuowac to co rok, aż do spłacenia. Bardzo jestem ciekawy Twojej wiedzy i doświadczenia i jak ona przełoży się na przedstawione wyliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 22.09.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Kolejne "rzeczowe" stwierdzenie Z mojej strony koniec tej bezsensownej dyskusji. Chcesz wierzyć w to co Ci wmawiają, to wierz, mnie w to nie mieszaj bo takimi wyliczeniami mnie nie przekonasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 22.09.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Wierzę, ze przedstawiłem opcję realną i bezpieczną. Która pozwoli zmniejszyc odsetki bez codziennego stresowania sie wskaźnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypio 23.09.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Co powiecie na ten temat:Kredyt nieduży (na działkę ?) - Kredyt Bank , w PLN, oprocentowanie 5,11, marża banku 1,05%, prowizja za udzielenie kredytu - 0, wcześniejsza spłata- 0, okres: 6 lat, rata stała - 581,62 - dla mnie wygląda w miarę ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypio 23.09.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 aha, kwota kredytu 36 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezno 24.09.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 No i podpisane 210 000 30 lat ( a faktycznie 28,5 roku) prowizja 0,1% (210zł)oprocentowanie: marża 1,3 stała + 3M LIBOR = 2,96% obecnie wcześniejsza spłata 1% (do 5 roku) BGŻ Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 24.09.2006 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 No i podpisane 210 000 30 lat ( a faktycznie 28,5 roku) prowizja 0,1% (210zł) oprocentowanie: marża 1,3 stała + 3M LIBOR = 2,96% obecnie wcześniejsza spłata 1% (do 5 roku) BGŻ Poznań a przewalutowanie jaki koszt? osobiście nie mam zaufania do banków spółdzielczych ale życzę wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geezer 24.09.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Kolejne "rzeczowe" stwierdzenie Z mojej strony koniec tej bezsensownej dyskusji. Chcesz wierzyć w to co Ci wmawiają, to wierz, mnie w to nie mieszaj bo takimi wyliczeniami mnie nie przekonasz. Wg mnie TomekM05a albo jego żona pracuje po prostu w Multibanku (w marketingu) i go tu reklamuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 25.09.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kto patrzy na fundusze w miesiąc po zainwestowaniu w nie.... co najmniej kilka miesięcy, jak nie rok - tym bardziej w naszym karaju.Jeżeli na rachunkach masz duże przepływy, to opłaca sie branie kredytu a'la mPlan z PLN. Jeżeli nie, to fundusze. Trzeba sobie zrobić portfel i się go trzymać. Sądzę, że zarobki na funduszach z ostatniego miesiąca nieco stopniały w ostatnim tygodniu z 35% zrobiło się 5%. Ale to raczej normalne - miesiąc-dwa to stanowczo za krótko, żeby patrzeć na zysk na funduszach - to nie giełda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iv78 26.09.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Ja wybrałam multibank, decyzję miałam po 2 tyg niecałych, jestem bardzo zadowolona, na bieżąco informowano mnie co dzieje się z wnioskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM05a 26.09.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Kolejne "rzeczowe" stwierdzenie Z mojej strony koniec tej bezsensownej dyskusji. Chcesz wierzyć w to co Ci wmawiają, to wierz, mnie w to nie mieszaj bo takimi wyliczeniami mnie nie przekonasz. Wg mnie TomekM05a albo jego żona pracuje po prostu w Multibanku (w marketingu) i go tu reklamuje... iv78 - jeszcze jeden z marketingu multibanku . A teraz Ty Geezer sie przyznaj w marketingu jakiego banku pracujesz - stac Cię na chwile szczerosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 26.09.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Porównywanie jakichkolwiek planów inwestycyjnych bez wskazania poziomu przypisanego im ryzyka jest bez sensu. Stopa zwrotu rzędu 35% jest ok. ale nie zapomnijmy o ryzyku,jakie takiej inwestycji towarzyszy i które moze doprowadzić do sytuacji, gdy w okresie kilku lat (bessa na giełdzie) wartosć twojego portfel może stopnieć do ułamka wkładu jaki wniosłeś. Dlatego przy roważaniach dotyczących planów takich, jak ma Multibank warto wziąc poziom oprocentowania wolny od ryzyka tj. mniej więcej rentowność papierów skarbowych. Wtedy jakiekolwiek wnisoki z analizy porównawczej są "bardziej" obiektywne. BTW jeżeli jakiegokolwiek kredytobiorcę stac na inwestownie nadwyżek finansowych w jakikolwiek plan inwestycyjny, to niewątpliwie w perspektywie 20-30 lat (okres kredytu) to się opłaci nie zależnie od poziomu akceptowalnego ryzyka. Warunek jest jeden: trzeba mieć wolne środki po spłaceniu raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iv78 26.09.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Naprawdę jestem zadowolona , nie ukrywam tego, podać placówkę, jakie szczegóły? Nie ma sprawy, mam prawo podzielić się pozytywnymi dowiadczeniami. Obawiałam się szczególnie po lekturze forum na stronie multibanku, ale okazało się że w moim przypadku wszystko poszło doskonale, może to kwestia doradcy w banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 27.09.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Kiełek oraz Gniezno, czy to Wasze obrazki dzielą mój ekran na pół? Jeśli tak, uprzejma prośba o zmniejszenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufinek 27.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Bardzo ciekawe dyskusje, ale po przeczytaniu wszystkiego przekonałam się do kredytu w złotówkachi zdania nie zmienię, tymbardziej że co złotówki to złotówki a co bedzie za x lat z walutą nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 27.09.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Bardzo ciekawe dyskusje, ale po przeczytaniu wszystkiego przekonałam się do kredytu w złotówkachi zdania nie zmienię, tymbardziej że co złotówki to złotówki a co bedzie za x lat z walutą nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć. no widzisz jakie mądre wnioski wyciagasz z naszych dyskusji .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts