walus1 06.02.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 U mnie Millenium odpadło ponieważ jako wkład własny oprócz działki wliczam tez mieszkanie. Okazało się że przed ostatnia transzą musze mieć sprzedane mieszkanie wię niestety zrezygnowałam z usług tego banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 06.02.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Tym razem udałem się do BOŚ całkiem niezła promocja jeśli chodzi o złotówki, teraz od 01-02-2007 r. mają promocję, wysokość marży obowiązuje bez względu na wysokość wkładu własnego i przeznaczenie, więcej na stronie:http://www.bosbank.pl/i.php?i=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlMastar 06.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 marża na poziomie 1,5 przy kredycie CHF to promocja ?? tak wysokiej oferty jeszcze w żadnym innym banku nie dostałem - a mam ich sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 07.02.2007 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Z Ł O T Ó W K I !0.75% marża, 0% prowizji Zastanawiam się między nimi a ING. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 07.02.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam A ja mam taką uwagę odnośnie promocji mbanku i Ładnego Domu. Otóż reklamują się że dla osób, które dostaną od nich kartę klienta, mbank ma specjalną promocję 3,1% w CHF i wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że te 3,1% dotyczy Liboru z września ubiegłego roku (a numer Ładnego Domu jest styczniowy) i w rzeczywistości marża wynosi 1,3% czyli w sumie nic nadzwyczajnego, bo idąc bezposrednio do banku dostaje się marżę 1,4 na dzień dobry. marża na poziomie 1,5 przy kredycie CHF to promocja ?? tak wysokiej oferty jeszcze w żadnym innym banku nie dostałem - a mam ich sporo A mógłbyś powiedzieć jaką masz najniższą i gdzie, bo ja specjalnie niższych to nie dostałem (oprócz GE 3,1% ale obarczone dodatkowymi warunkami ale to już pisałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 07.02.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 marża na poziomie 1,5 przy kredycie CHF to promocja ?? tak wysokiej oferty jeszcze w żadnym innym banku nie dostałem - a mam ich sporo głównie chodziło mi o oprocentowanie w złotówkach, bo jest chyba niezłe z tą marżą i bez prowizji, jeśli ktoś ma namiary na bank który daje mniej to proszę o jego nazwę bo szukam już długo a zdecydować się trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 07.02.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 dziś z polbanku zadzwonili że we frankach przyznali kredyt z poduszką finansową, dają do kredytu 6 000 zł. Libor 3M + marża 1,28% -marża powiększona o 0,03% przez tą poduszkę bo normalnie jest 1.25% ale za to 0% prowizji, bez poduszki 1,5% prowizji, rzeczoznawca z banku 0 zł. już sam nie wiem co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 07.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 dziś z polbanku zadzwonili że we frankach przyznali kredyt z poduszką finansową, dają do kredytu 6 000 zł. Libor 3M + marża 1,28% -marża powiększona o 0,03% przez tą poduszkę bo normalnie jest 1.25% ale za to 0% prowizji, bez poduszki 1,5% prowizji, rzeczoznawca z banku 0 zł. już sam nie wiem co zrobić i znowu zonk , nie cierpie tak niekompetentnych pracowników w banku, ostatni raz piszę o nim i nie polecam, dwie pomyłki ze strony pracownika, jak wcześniej pisałem miało nie być prowizji nagle okazało się że jest i to 1,5%, teraz dzwonię bo mi się nie zgadzało z tym co podali a co jest na stronie internetowej do banku i okazuje się że marża wynosi nie 1,28% tylko 1,70% z poduszką finansową, tragedia i kompromitacja banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 07.02.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 gdzie wziąść kredyt we frankach bez dodatkowych ubezpieczeń które w gruncie rzeczy podwyższają oprocentowanie?pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 07.02.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 WitamPrzyłączam się do powyższego apelu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vas 07.02.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 gdzie wziąść kredyt we frankach bez dodatkowych ubezpieczeń które w gruncie rzeczy podwyższają oprocentowanie? pomocy!!! W multibanku nie jest obowiazkowe ubezpieczenie na życie. Jedyne to ubezpieczenie budynku/budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob8 07.02.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 PKO BP PLNProszę o komentarze:Marża 1,05+ WIBOR 3Mprowizja 1,15 Kredyt 220 tys.Wkład 50 tys.Czy można uzyskać coś więcej? Jestem bliski podpisania umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 07.02.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 PKO BP PLN Proszę o komentarze: Marża 1,05+ WIBOR 3M prowizja 1,15 Kredyt 220 tys. Wkład 50 tys. Czy można uzyskać coś więcej? Jestem bliski podpisania umowy A jakie oprocentowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 07.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 PKO BP PLN Proszę o komentarze: Marża 1,05+ WIBOR 3M prowizja 1,15 Kredyt 220 tys. Wkład 50 tys. Czy można uzyskać coś więcej? Jestem bliski podpisania umowy też byłem w PKO BP kredyt 170 tys. wkład 50 tys. - działka Marża 1,15+ WIBOR 3M prowizja 1% wymagają założenia konta, bo nie mam i karty kredytowej moja marża jest większa bo kredyt nie przekracza 200 tys. ale chyba i tak nie skorzystam bo poszukuję korzystne franki, a jeśli cię interesują złotówki to polecam http://www.bosbank.pl/i.php?i=48 lepsza oferta niż w PKO BP, w BOŚ nie ma prowizji od uruchomienia kredytu, trzeba założyć konto oczywiście, zrobić operat szacunkowy, marża jest zachęcająca bo 0.75% bez względu na wkład własny + Wibor 6M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KW100 07.02.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 PKO BP PLN Proszę o komentarze: Marża 1,05+ WIBOR 3M prowizja 1,15 Kredyt 220 tys. Wkład 50 tys. Czy można uzyskać coś więcej? Jestem bliski podpisania umowy też byłem w PKO BP kredyt 170 tys. wkład 50 tys. - działka Marża 1,15+ WIBOR 3M prowizja 1% wymagają założenia konta, bo nie mam i karty kredytowej moja marża jest większa bo kredyt nie przekracza 200 tys. ale chyba i tak nie skorzystam bo poszukuję korzystne franki, a jeśli cię interesują złotówki to polecam http://www.bosbank.pl/i.php?i=48 lepsza oferta niż w PKO BP, w BOŚ nie ma prowizji od uruchomienia kredytu, trzeba założyć konto oczywiście, zrobić operat szacunkowy, marża jest zachęcająca bo 0.75% bez względu na wkład własny + Wibor 6M a jak z fakturami ? Wymagają faktur na cały kredyt bądź część ? W PKO BP lub Millennium np. nie wymagają wogóle, jest jedynie kontrola na budowie w połowie wydawania transz czy kasa jest włożona w budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 08.02.2007 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 PKO BP PLN Proszę o komentarze: Marża 1,05+ WIBOR 3M prowizja 1,15 Kredyt 220 tys. Wkład 50 tys. Czy można uzyskać coś więcej? Jestem bliski podpisania umowy Strasznie dużo chcą od Ciebie. Nordea: 0,4% pierwszy rok, 0,9% następne, tylko prowizja 1,5%(bez negocjacji, pewnie by zeszli do 1%), trzeba płacić za kk 50zł/rok BZWBK: 0,5% przez 2 lata, 1% później, prowizja 1% ING: 1% cały czas, bez prowizji i opłat, nie trzeba płacić za konto BOŚ: 0,75% przez cały czas, 0% prowizji, trzeba płacić za konto 7zł Pozdrawiam, S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 08.02.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 a ja chyba jednak zdecyduję się na pko bp - według mnie mają najlepszą ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszczak 08.02.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 PKO BP PLN Proszę o komentarze: Marża 1,05+ WIBOR 3M prowizja 1,15 Kredyt 220 tys. Wkład 50 tys. Czy można uzyskać coś więcej? Jestem bliski podpisania umowy też byłem w PKO BP kredyt 170 tys. wkład 50 tys. - działka Marża 1,15+ WIBOR 3M prowizja 1% wymagają założenia konta, bo nie mam i karty kredytowej moja marża jest większa bo kredyt nie przekracza 200 tys. ale chyba i tak nie skorzystam bo poszukuję korzystne franki, a jeśli cię interesują złotówki to polecam http://www.bosbank.pl/i.php?i=48 lepsza oferta niż w PKO BP, w BOŚ nie ma prowizji od uruchomienia kredytu, trzeba założyć konto oczywiście, zrobić operat szacunkowy, marża jest zachęcająca bo 0.75% bez względu na wkład własny + Wibor 6M a jak z fakturami ? Wymagają faktur na cały kredyt bądź część ? W PKO BP lub Millennium np. nie wymagają wogóle, jest jedynie kontrola na budowie w połowie wydawania transz czy kasa jest włożona w budowę. w BOŚ 20% kredytu można przeznaczyć na dowolny cel, resztę trzeba udokumentować rachunki, faktury albo rzeczoznawca, transze co dwa miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walus1 08.02.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam Przyłączam się do powyższego apelu!!! Ja zdecydowałam sie na Kredyt bank 250tyś we frankach marża 1,2 plus Libor 3M prowizja 0,9% ubezpieczenie na zycie funduje bank ubezpieczenie przejściowe do założenia KW ubezpieczenie"dom w budowie"-około 200zł/rok Najważniejszą sprawa która przeważyła że akurat ten bank było to że nie kazali mi sprzedawać mieszkania które mam jako wkład własny odrazu. mam na sprzedaz dwa lata a w innych bankach jeszce przed podpisaniem umowy chcieli akt notarialny sprzedaży. Mogę sobie spokojnie budować z kredytu a póżniej w najlepszym czasie dla siebie sprzedac mieszkanie i wykończyć dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 08.02.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 WitamNie wiem ale tak czytam te wszystkie posty a później idę do takiego banku i rozczarowanie, może to za mała kwota kredytu 180-190tys. Bo ciągle dostąję marżę rzędu 1.3-1.4 a do tego jeszcze dochodzą jakieś ukryte koszta, tu się walczy o te 0,1 marży (co w moim przypadku podnosi ratę miesięczną o ok.10zł ) a oni mimochodem dorzucą ubezpieczenie na życie które podnosi tą ratę o 30zł (przez najlbliższe 10lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts