mk1719501284 15.05.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 próbuj w małych miastach, chętniej negocjują, my mamy ofertę też na 400 tysLukas 0,52 + wibor 3 msc (spłaty do 10 tys miesięcznie 0%, całkowita spłata 0,5%)Deutsche 0,8 + wibor 3 msc (2 lata bez nadpłaty, później 0%) Lukas do 300 tys bez ubezpieczenia od utraty pracy i zdrowia, powyżej trzeba próbować we wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 15.05.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 zapomniałam napisać 20 lat, raty malejące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 15.05.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Witam my byliśmy dziś z mężem w 3 bankachh i oto rezultaty: .... pełni obaw poszliśmy do: 2. Santandera oprocent kredytu w skali roku: 3,26 6M LIBOR+ 1,36% marża ale może uda się zejść do 1,16 jutro udeżamy do OF ciekawe co nam na to wszystko powiedzą??? Witaj, zwróć proszę uwagę, że Libor 6m wynosi aktualnie 2,53 więc oprocentowanie kredytu będzie trochę inne niż tutaj jest podane(3,26%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 16.05.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 zależy co rozumieć pod pojęciem "czy da się lepiej"... rozumiem że będziesz spłacał 30 lat... hmmm... ale po co tak długo skoro można szybciej... np...w 15 lat... i z zyskiem... Wiem że można szybciej i będe to robił. Dlatego ważna jest dla mnie wcześniejsza spłata. Czy da sie lepiej tzn. czy realnie da sie z oferty Millenium cos lepiej wynegocjować. Tak z ciekawości; ile będzie wynosiła miesięczna rata? W pln równe 2157zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 16.05.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Macie jakąś wiedzę na temat NORDEA BANK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1719501284 17.05.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 STANOWCZO ODRADZAMY LUKAS BANKmarża rewelacyjna, ale:mówią o liborze / wiborze, a w rzeczywistości bank wylicza "stopę bazową kwartalną" co w tej chwili według regulaminu wyliczane jest według wiboru, ale przy wewnętrznej zmianie regulaminu może oznaczać cokolwiek innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 17.05.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 A ja sobie znowu ponegocjowałam z PKOBP, równolegle pogadałam z Polbankiem, nie pogadałam z Millenium i podjęłam decyzję - PKOBp. We frankach...Polbank wbrew temu co reklamuje, jest rygorystyczny w przyznawaniu kredytów, mnie wyliczyli najniższą zdolność. To, co w PKOBP nie stanowiło problemu, tu niestety jest nie do przeskoczenia. I co mnie wkurzyło, to fakt, iż ja papiery do Millenium i Polbanku złożyłam przez firmę i dzisiaj nie mogąc się dobić telefonicznie do w/w zadzwoniłam do Polbanku, gdzie z kolei nie było pani prowadzącej mój wniosek, ale jakiś pan poinformował mnie, że dostanę kredyt pod warunkami, o których firma doradzająca wie, że ich nie spełnię, bo nie mogę. Tak więc informacja ta jest dla mnie bardzo ważna, bo wynika z niej, że kredytu nie dostanę, a jeśli to z dużym poślizgiem. I nikt mnie o tym nie poinformował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 18.05.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 A ja w niektórych bankach mam problemy ze zdolnością kredytową, a w Polbanku mam największą zdolność!!!!!W PKO BP mówią że mam na styk na 200tys., a w Polbanku spokojnie mogę wziąść i 220 tys. Bardzo chciaąłm wziąść w PKO BP, ale składałam przez Money, powiedzieli że zrobią to profesjonalnie i pogadają żebym miałą zdolność kredytową. Skończyło się na tym, że czekam już 3 tyg. i sama musze wydzwaniać ciągle do Money, lub do banku, i ciagle nie mam odpowiedzi. Do Polbanku złozyłam wniosek najpóźniej, sama, warunki początkowo nie były rewelacyjne. Ale teraz tak mi zależy na czasie, że wezmę kredyt z banku, który da mi pierwszy odpowiedź. W Polbanku jest teraz promocja we frankach 0% prowizji, 1.25% marży, rzeczoznawca na koszt banku. Najgorszy jest tylko spread. Dla mnie jest on trochę ukryty. bo nie ma nawet kursu ewalut na ich stronie, trzeba dzwonić na infolinię. Niby doradca z Polbanku mówi, że jest on negocjowany, i że np. do kursu kupna doliczany jest 1 grosz, ale zobaczymy jak to jest w praktyce. Moze i stracę trochę na spredzie, ale chyba bedzie szybciej, no i bez prowizji, w PKO BP, pewnie nie udałoby sie bez prowizji, chyba że wziełabym to ubezpiecznie od utraty pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 18.05.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Macie jakąś wiedzę na temat NORDEA BANK? REWELACJA! Wystarczy przeczytac moje posty w tym watku a wszystko bedziesz wiedziec. Czego nie wiesz pytaj.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 18.05.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Ja dostałem takie warunki w DB : kredyt 120 tys. w CHF na 20 latoprocentowanie:3mLibor + marza 0,9% prowizja 1,5% ( to już po obniżce niestety)3 przewalutowania gratis (nie tak całkiem gratis bo opłaty tak jak wszędzie są, nie ma tylko prowizji)ponadto jeżeli zdeklaruję się, że nie będę nadpłacał w pierwszych trzech latach to marża w pierwszym roku 0,25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.05.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Do Marek PDF Czy możesz polecić kogoś solidnego i kompetentnego z Wielkopolski ?? bo z tego co widzę to nie działacie na rynku Wlkp. a do Katowic to mi sie nie uśmiecha jeżdzić. Ja do tej pory trafiałem na kretynów, którzy po pierwszym spotkaniu już sie nie odzywali, bo nie mieli mi nic do zaoferowania, jak to ich określasz, byli to sprzedawcy produktów finansowych, albo ubezpieczeń. odezwę się na priv... Niech żyje słowność, słowność i dotrzymywanie słowa, ech szkoda gadać Marek PDF, ale jeszcze mam nadzieję, że się zreflektujesz. Pisz na maila jakby co , będzie łatwiej i szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.05.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Do Marek PDF Czy możesz polecić kogoś solidnego i kompetentnego z Wielkopolski ?? bo z tego co widzę to nie działacie na rynku Wlkp. a do Katowic to mi sie nie uśmiecha jeżdzić. Ja do tej pory trafiałem na kretynów, którzy po pierwszym spotkaniu już sie nie odzywali, bo nie mieli mi nic do zaoferowania, jak to ich określasz, byli to sprzedawcy produktów finansowych, albo ubezpieczeń. odezwę się na priv... Niech żyje słowność, słowność i dotrzymywanie słowa, ech szkoda gadać Marek PDF, ale jeszcze mam nadzieję, że się zreflektujesz. Pisz na maila jakby co , będzie łatwiej i szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 19.05.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Do Marek PDF Czy możesz polecić kogoś solidnego i kompetentnego z Wielkopolski ?? bo z tego co widzę to nie działacie na rynku Wlkp. a do Katowic to mi sie nie uśmiecha jeżdzić. Ja do tej pory trafiałem na kretynów, którzy po pierwszym spotkaniu już sie nie odzywali, bo nie mieli mi nic do zaoferowania, jak to ich określasz, byli to sprzedawcy produktów finansowych, albo ubezpieczeń. odezwę się na priv... Niech żyje słowność, słowność i dotrzymywanie słowa, ech szkoda gadać Marek PDF, ale jeszcze mam nadzieję, że się zreflektujesz. Pisz na maila jakby co , będzie łatwiej i szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek PDF 21.05.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 witam... miałem problem z internetem, choć powinienem powiedzieć że raczej z jego dostawcą... ale to już przeszłość, mam nadzieję że z Netią będzie spokój... napisałem na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 22.05.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 A ja chcialam pochwalic banki BGZ i PKO BP za szybciutkie rozpatrzenie wnioskow - 5 dni roboczych (a nawet nie ) i sa dwie zgody. Chyba pojde do PKO BP. W BGZcie byli duzo milsi, szalenie sympatyczny Pan nas obslugiwal, zadzwonili z decyzja szybciutko - ale PKO daje mi lepsze warunki, a byli tyz calkiem w pariadkie. Nio i byl Santander, ktory mial zdecydowac w 5 roboczych, a juz minelo blisko 3 tygodnie i ciiiiiiszaaaa ;P Niby nic, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.05.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 to ciekawe bo w moim przypadku pkobp slimaczy sie od 6 kwietniaa pani mowi ciagle ze nie ma czasu bo ma klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gep1719502025 22.05.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Prawda jest taka, że wszystko (no może prawie wszystko ) zleży od ludzi, a nie od banku czy instytucji. Jak trafisz na normalnego człowieka, który wie po co pracuje, to wszystko da się załatwić. A jak trafisz na "betonik" to możesz czekać w nieskończoność. Ja miałem najlepszy przykład jak występowałem o warunki zabudowy. U mnie w gminie czeka się 3-4tyg i urzędnicy są naprawdę życzliwi Ale już w sąsiedniej gminie (inny powiat) można czekać i 3m-ce odbijając się w międzyczasie od urzędniczego betoniku. A przecież przepisy te same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 26.05.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Powaliło mnie wczoraj Millenium. Rzeczoznawca wycenił moją nieruchomość bez projektu! Fakt, Pani próbowała mnie zapytać, ale ja nie mogłam odebrac telefonu. Gdy oddzwoniłam, było już PO. Został wyceniony dom z poddaszem użytkowym i garaz wolnostojący. Jest - parterówka z garażem w bryle. Ale może to rzeczywiście jest nieistotne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 28.05.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 A przynajmniej powierzchnia się zgadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 28.05.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Nie wiem co o tym myśleć - kredyt 390 tys, 0% wkładu własnego, na 30 lat: Polbank - do końca czerwca bez prowizji, bez ubezpieczenia wkładu własnego, marża 1,2 (ewentualna negocjacja), ubezpieczenie pomostowe +1,2% do oprocentowania kredytu, spread między 10 a 12 gr, pierwsza transza bez opłat potem 100 zł za każda kontrole, dowolna ilość przewalutowań, to co boli to 1% od każdej nadpłaty kredytu (ale ja nie mam zamiaru nadpłacać ), bez koniecznośćiubezpieczenia na życie PKO BP - prowizja 0,6 - 0,8, ubezpieczenie brakującego wkładu 2,9% od brakujących 20% płatne raz na 5 lat, 150 kontrola inwestycji, 80 zł przy wypłacie kolejnych transz, pomostowe 0,05% Fajnie wygląda ten POlbank martwi mnie tylko ten spread czy się nie zmieni rażąco w stosunku do innych banków - co Wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts