Zorka31 28.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 A jestes pewny tego, że Ci dadzą kredyt? Mnie tak zwodzili przez 2 tygodnie, w końcu zaproponowali kredyt o 100 tys mniejszy, jak nie zamknę rachunku debetowego. A co do Millenium i wyceny rzeczoznawcy, to powierzchnia się zgadza. Pani stwierdziła po prostu, że 187m2, to musi być użytkowe poddasze i już. Tak Jej pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 28.05.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jeszcze jedno, machając Polbankiem negocjuj z PKOBp, ja mam prowizję 0%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pe66 28.05.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cześć,mam propozycję kredytu z Fortis banku: 600 000 zł, waluta CHF, 100% wartości inwestycji, 30 lat, marża 1%, prowizja 0%, wcześniejsza spłata 1,5% przez 3 lata, dodatkowo ubezpieczenie pomostowe 0,96% / 1 rok, ubezpieczenie niskiego wkładu 2,1% / 3 lata.Czy waszym zdaniem to dobra propozycja? Słyszałem, że niektóre banki oferują prowizję poniżej 1% ale wtedy chcą wyższą prowizję (np. 1-2%). Czy mieliście może oferty banków z marżą poniżej 1% i prowizją 0%? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 29.05.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A jestes pewny tego, że Ci dadzą kredyt? Mnie tak zwodzili przez 2 tygodnie, w końcu zaproponowali kredyt o 100 tys mniejszy, jak nie zamknę rachunku debetowego. Bardzo dziękuję za radę - i chyba tak właśnie zrobię, złozyłem tez papiery do Nordei zobaczymy co powiedzą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 29.05.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 jeśli powiem że 300 zł to powiecie że dużo czy mało...? przepraszam, że się wtrącę - te 300 PLN to za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 29.05.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dostałam dwie atrakcyjne oferty kredytów w CHF . Kredyt na 30% wartości przyszłej nieruchomości. Reszta srodki wąłsne dlatego dosyć atrakcyjnie. Pytanie który bank wybrać?Milllenium zaproponował:-0,5% marży, marża stała wpis w umowie-możliwosc wczesniejszej spłaty po 3 latach, -spread około 4,5%, -możliwosc nadpłacania kredytu do 50%, -obowiązkowe ubezpieczenie na zycie-przewalutowanie na pln 0zł, z powrotem 1%-prowizja 1% Dombank:-0,24% marży, marża stała wpis w umowie-wczesniejsza spłata w ciagu pierwszych 5lat 1% od nadpłaconej kwoty. W pierwszych 10 latach nie więcej niż 90% kapitału. Liczone to jest według takiego pokretnego wzoru tak że absolutnie w ciagu tych 10lat nie opłaca się wczesniej spałcać-spread 6,16%-brak możliwosci nadpłacania kredytu-brak obligatoryjnego ubezpieczenia na zycie-przewalutowanie na pln 0zł, z powrotem 1%- prowizja troche przebiegle pobrana w formie ubezpiecznia OC jakieś 0,5%-brak konta internetowego i wgladu w rachunek via internet Reszta warunków w sumie podobnie. Pytanie co bardziej się opłaca niższa marża, wyzszy spread, mozliwośc wcześniejszej spłaty, nadpłacania. Zastanawiam się czy kredyty jeszcze stanieją czy raczej juz teraz pójda w górę?Bardzo proszę fachowców o radę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 30.05.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Jakoś nie widzę w tym wątku banku o nazwie PEKAO SA Macie jakieś nie miłe doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.05.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 dostałam następujące warunki w PKO BP:kredyt 220 tys. PLNwkład własny 65 %30 latWIBOR 3 mies. 1) bez ubezpieczenia od utraty pracy i hospitalizacjiprowizja 0,8 %marża 0.6 pp 1) z ubezpieczeniem od utraty pracy i hospitalizacji ( 7.721 zł.)prowizja 0 %marża 0.45 pp proszę o uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 31.05.2007 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Aka w jakiej walucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 31.05.2007 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Aka w jakiej walucie? "Stoi" że w PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 01.06.2007 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 PLNubezpieczenie na 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Bank Ochrony Środowiska 30 lat - PLN - rata rowna WIBOR6 mesiecy + 0,75% marza 0 - prowizji nie ma obowiazku ubezpieczenia od utraty pracy czy ubezpieczenia na zycie moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 01.06.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Bank Ochrony Środowiska 30 lat - PLN - rata rowna WIBOR6 mesiecy + 0,75% marza 0 - prowizji nie ma obowiazku ubezpieczenia od utraty pracy czy ubezpieczenia na zycie moze byc? Na oko warunki dobre, ale na wszelki wypadek zwróć uwagę na prowizje i opłaty na przykład za wizyty inspektora itd bo czasem banki tym sobie nadbijaja upusty w podstawowych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Na oko warunki dobre, ale na wszelki wypadek zwróć uwagę na prowizje i opłaty na przykład za wizyty inspektora itd bo czasem banki tym sobie nadbijaja upusty w podstawowych parametrach. nie ma rozliczac sie bede poprzez wycene rzeczoznawce bo na malo co mam fakture - rzeczoznawce znalazlem sobie sam operat szacunkowy z wycena wkladu wlasnego zrobil mi za 550m zeta za rozliczenie 1 transzy bede mu placil 100 zeta a bank przychodzi kiedy chce, nic mnie to nie obchodzi i zarazem nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 01.06.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Na oko warunki dobre, ale na wszelki wypadek zwróć uwagę na prowizje i opłaty na przykład za wizyty inspektora itd bo czasem banki tym sobie nadbijaja upusty w podstawowych parametrach. nie ma rozliczac sie bede poprzez wycene rzeczoznawce bo na malo co mam fakture - rzeczoznawce znalazlem sobie sam operat szacunkowy z wycena wkladu wlasnego zrobil mi za 550m zeta za rozliczenie 1 transzy bede mu placil 100 zeta a bank przychodzi kiedy chce, nic mnie to nie obchodzi i zarazem nie kosztuje W takim razie gratuluję! Jak jeszcze powiesz że szybko załatwiają wniosek to znaczne żałować że do nich nie poszłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 W takim razie gratuluję! Jak jeszcze powiesz że szybko załatwiają wniosek to znaczne żałować że do nich nie poszłam. ostatni dokument na ktorym mialem blad zanioslem wczoraj wniosek maja rozpatrzyc 8-go czerwca a Pani mowi ze jesli bedzie wszystko OK to kasa w ciagu 3 tygodni liczac od wczoraj - jak dla mnie troche dlugo bo trzeba okna zamawiac a nie mam na zaliczke. to samo z wiezba tylko ze tu na zaliczke mialem a najwyzej odbiore 1-2 tygodnie pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 01.06.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 ostatni dokument na ktorym mialem blad zanioslem wczoraj wniosek maja rozpatrzyc 8-go czerwca a Pani mowi ze jesli bedzie wszystko OK to kasa w ciagu 3 tygodni liczac od wczoraj - jak dla mnie troche dlugo bo trzeba okna zamawiac a nie mam na zaliczke. to samo z wiezba tylko ze tu na zaliczke mialem a najwyzej odbiore 1-2 tygodnie pozniej To nie do końca żałuję i życze rychłej wypłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 To nie do końca żałuję i życze rychłej wypłaty czyli 3 tygodnie to dlugo od momentu zlozenia dokumentow do czasu otrzymania pierwszej transzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 01.06.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 To nie do końca żałuję i życze rychłej wypłaty czyli 3 tygodnie to dlugo od momentu zlozenia dokumentow do czasu otrzymania pierwszej transzy? Nie długo, ale mi po walce z Millenium zależało na czasie i w dwa tygodnie mialam kase na koncie (dzień po podpisaniu umowy) a warunki też przyzwoite choć przyznaję odrobine gorsze od twoich jesli idzie o prowizję i marżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 01.06.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dostałaś A k a bardzo dobre warunki. Też bym takie chciałą dostać, ale juz nie mam czasu chodzić po bankach, ja będę brałą najprawdopodobniej w PKO BP w zł 200tys. Dostałąm takie warunki 0% prowizji, 0,71% marży, ale z ubezpieczeniem od utraty pracy na 3 lata, za które zapłacę ok. 3500tys. Ja bym na Twoim miejscu wzieła to bez ubezpieczenia, bo ono i tak nic nie daje. ale mi bez ubezpieczenia zaproponowali marże powyżej 1%. Decyduje się jednak na PKO BP, bo mogę mieć wypłatę kaski po tygodniu od złożenia wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts