Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakiej pracowni wybraliście projekt domu i jaka pow.użytkowa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 years później...
Dom w mandarynkach Archonu,130m dla czteroosobowej rodzinki,idealny na moją działkę z wjazdem od południa

Dom w mandarynkach był faworytem mojego męża:) Zwróć uwagę na projekt prawie identyczny z128 pracowni z500, różnice minimalne:)) Z128 ma podniesiony dach sypialni na lukarni i jest inaczej zaprojektowana sień, tak aby zmieściła się większa szafa. Zwróć uwagę na kuchnie jest mały problem z ustawieniem wysokich szafek, pomysł w tej sprawie podsunęła mi użytkowniczka Elfin (Temat: kto podpowie co w tej sprawie zrobić?) zaproponowała powiększyć ścianę pomiędzy kuchnią, a salonem-moim zdaniem korzystniej wówczas wychodzi kuchnia (w jej pocie w tym temacie jest rys proponowanych zmian) i mi się osobiście nie podoba to małe okrągłe okienko w kuchni, jak miałam budować ten dom to byłam za jego likwidacją (dzięki jego brakowi zmieści się więcej szafek wiszących). Ja w końcu chyba zdecyduje się na dom z pełnym piętrem, bo skosy stanowią dla mnie problem. Ja również mam działkę z wjazdem od południa więc nie mogę mieć salonu na tyłach domu tylko okna muszą być na boku czyli na zachód. Pozdrawiam.

Edytowane przez Octans

Octans,ja projekt dom w mandarynkach już kupiłam i obecnie jest w adaptacji,na luty 2011 powinnam już mieć pozwolenie na budowę,bo w kwietniu chcemy ruszyć z budową,to okrągłe okno w kuchni zlikwidowałam,drzwi do kotłowni przenoszę naprzeciw drzwi wiatrołapu,robię schody ze spocznikiem,pozostałe to zmiany kosmetyczne,pozdr..

• 4 weeks później...