Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do DOM(ku) Agi i Jacka69

Recommended Posts

Jacku, może tym sąsiadom się cosik przytrafiło?

No też się o nich martwię ... serio, serio .... toż to moi Najbliżsi sąsiedzi ...

PS. Zwyczajowo ogrodzenie z lewej strony działki należy do obowiązków sąsiada. 8)

Ale fajnie - tego nie wiedziałem :lol:

Działka po mojej prawej stronie (czyli jej lewy bok) jest i przez najbliższe lata będzie pusta .... zrobię więc sobie ogrodzenie sam (zgodnie z tą regułą) ... i zapewnię (jako dobry sąsiad) lewy bok .... chwastom ... :wink:

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 5 weeks później...

To masz już strop? Ja powinienem mieć w tym tygodniu... Gonię Cię.. 8)

Ale swoją drogą w twoim dzienniku to robisz duże przeskoki w czasie... :lol: W jednum poscie ubijasz stan zero, za chwilę murujesz ściany, a w nastepnym wylewasz strop... :o Ależ tempo.. :lol:

Ale swoją drogą w twoim dzienniku to robisz duże przeskoki w czasie... :lol: W jednum poscie ubijasz stan zero, za chwilę murujesz ściany, a w nastepnym wylewasz strop... :o Ależ tempo.. :lol:

Ty, strop???? Przecież miałeś się zatrzymać na stanie ZERO do wiosny??? :o

Gratuluję szybkości :lol:

CO do tempa ... pisania ... to z braku czasu i .... z przyczyny temperamentu - staram się kondensować w 1-dnym poście ile się da, bo wiem, że nastepny może wiosną :wink:

Ty, strop???? Przecież miałeś się zatrzymać na stanie ZERO do wiosny??? :o

Gratuluję szybkości :lol:

CO do tempa ... pisania ... to z braku czasu i .... z przyczyny temperamentu - staram się kondensować w 1-dnym poście ile się da, bo wiem, że nastepny może wiosną :wink:

No miałem, ale pogoda była OK i tak się rozpędziłem, że na stropie w ttym roku skończyłem... Teraz przerwa do marca. Ale to wszystko przez ta pogodę.

Jacek69 - muisz więcej postów pisać! 8)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

Wreszcie Jacek - najwyższa Pora!

ech ta Twoja Aga....chyba by się z moją PP dogadały w pół słowa :wink: :lol:

kroczycie ryzykowną ścieżką poszukiwania Tańszych Ekip....ale trzymam kciuki!

Jakoś nie wspomniałem w Dzienniku o moich rachunkach za prąd z budowy w okresie zimowym - najwyraźniej WYPARŁEM te wspomnienia głęboko z pamięci :oops:

pozdr

Wreszcie Jacek - najwyższa Pora!

Gdyby nie Ty ..... człowiek wymaga motywacji .....

kroczycie ryzykowną ścieżką poszukiwania Tańszych Ekip....ale trzymam kciuki!

Szczerze mówiąc to jest przypadek odosobniony i wynikający z dużej, naprawdę DUŻEJ chęci utarcia nosa Bobowi .... a przy okazji mało ryzykowny gdyż znamy podwykonawcę-elektryka.....

Poza tym, chcąc jeszcze bardziej Boba podrażnić dużą część spraw wzieliśmy we własne dłonie: sami zamiawiamy dachówki, sami okna, sami tynki, psrkiety, itd, itd, ..... Bob wolałby robić to sam ..... rozumiesz dlaczego .....

pzdr

J

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Kurcze! Wy to już prawie wykończony dach macie toż to stan surowy zamkniety!! A w takim razie pozostaje tylko praktycznie wylewki i wykończeniówka.... To kiedy parapetówa? 8)

No jeszcze trochę to potrwa ....

Dach już jest cały gotowy, dom prawie ocieplony i na dole już w przyszłym tygodniu skończy się tynkowanie.... :D

Niestety u nas nie będzie praktycznie etapu Stanu Surowego Zamkniętego bo nie możemy zamontować okien dopóki nie zakończą się wszystkie mokre roboty (tynki wewnętrzne, wylewki)..... :roll:

... ale za to od surowego otwartego przejdziemy od razu do deweloperskiego :wink:

• 1 month później...