Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarz do DOM(ku) Agi i Jacka69

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dlaczego skuwane? Przecież im się podobały?!!! :o :evil:

ale zaczęli opukiwanie i ... przestały się podobać ....

nawet nasz Bob teraz też uważa , że trzeba skuć .... a on nie jest chętny bo płaci ....

Koniec świata ... jak mówił Pan Popiołek ....

???? :o :o

mozna tylko jedno powiedziec - jak mawia mój jeden kolega z akcentem - FAKENNEDZA! :-? :-?

a co uslyszeli jak opukiwali ze im sie tak sni e spodobalo???

Oni nie są winni....

Najpierw weszli na górę i po przejściu uznali, że są 2 małe obszary do szybkiej poprawki a reszta jest OK.

Zeszli na dół i zajęli się gruntowaniem itd.

Potem poszli na górę bo chcieli zrobić to samo i gdy zeszli "do parteru" i oczyścili teren odkurzaczem wyłonił im się bardzo nieciekawy obraz: zaczęli więc opukiwanie i .....

wnioski znasz.....

Okazało się, że wylewki, które były naprawiane 2 miesiące temu: wlewano tam jakiej lepiszcza i zgrzewano... co dało bardzo dobre rezultaty (sam opukiwałem - było OK).... teraz po włączeniu ogrzewania popękały i rozwarstwiły się na poziomie właśnie tych lepiszczy....

Nasz Bob, który wściekł się, że znowu ktoś śmie mieć coś do powiedzenia na temat jego wylewek .... jak przyjechał i zobaczył.... bardzo nas przeprosił i od poniedziałku wchodzi cała ekipa do skuwania i wylewania nowych wylewek .....

brak słów.....

Kiedy wypda Wielkanoc? Czy oby nie za wcześnie?????

J

• 2 weeks później...

.....u nas w kwestii terminu podlog to nawet sie nam nie chce juz rozmawiac.......

pytanie o Wielkanoc jest NADER popularne.......... :wink:

Moja najmądrzejasza połowa ma dla Ciebie radę w sprawie wylewek, którą uzyskała od speca.

Jeśli po tak długim czasie odczyty wilgotności są wysokie to świadczy o jakimś błędzie pomiaru.

Trzeba zmienić metodę pomiaru - wykonać mały odwiert i tam zmierzyć w pełnej grubości.

Mogą być 2 powody złego pomiaru:

- za cienka warstwa wylewki - wówczas miernik jest zaburzony wilgotnością ziemi pod

- zbyt płytko jest zbrojenie w wylewce - i ono zaburza pomiar.

Wg naszego speca od parkietów to co u Ciebie ma miejsce musi być spowodowane jedną z tych dwóch sytuacji.

Może coś w tym jest - może warto sprawdzić....

pozdrawiam

J

DZIĘKI!!!

sprawdzimy co w WYLEWCE piszczy :wink:

a co u Was???

Dzisiaj kończą rownanie nowej wylewki na górze (prócz naszej sypialni - bo tam akurat kończą skuwanie) ...

... kuchnia będzie w przyszłym tygodniu ...

... dół nam pomalują na finito w przyszłym tygodniu ...

... w następnym mają wycyklinować i polakierować parkiet na DOLE ...

itd, itp ... same duperele do ktorych nie mam już ani serca ani sił ...

J

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
pozdrawiam z zyczeniami noworocznymi zamieszkania wkrotce......w tym roku nieco spoznione.....ale najszczersze!

dzięki za życzenia - zasyłam podobne ... z tą jeszcze uwagą, że jak nigdy czuję, że mają szansę się ziścić .... czego Wam i Nam życzę ...

Co do dziennika - nagabnięty-doniosłem 8)

Jak Wasze wylewki?

• 1 month później...
  • 2 weeks później...