am 01.10.2002 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2002 Dostałem wycenę - 35PLN/m2 powierzchni (bez materiałów - sama robocizna, w tym oczywiście podłączenie pionów, rozdzielaczy itp). To dużo czy mało? Okolice Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 02.10.2002 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Mi powiedzieli tyle samo, ale po krótkim boksowaniu zeszli do 25.Jest to cena za samo położenie wężyka na styropianie i podłączenie do instalacji. Nie ma w tym oczywiście robienia wylewki. Coś mi się widzi, ze Panom Instalatorom sie w pupach poprzewracało ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 09.10.2002 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 ja mam za 15 zł/m kw oczywiście bez faktury i wylewki - Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkop 10.01.2003 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 W okolicach Łodzi 50 zł za m2 to ponoć dobra cena. To już cena z materiałem i robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 11.01.2003 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 U mnie 1 obieg podł. to 1 punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł.h 14.01.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2003 25 zł. za 1 metr kw. pow. podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XARA 25.01.2003 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2003 TO ZALEŻY OD TEGO CZY MIEDZIANA CZY PLASTIKOWA ? ZA MIEDZIANĄ POWIEDZIELI MI Z MATERIAŁEM I WYLEWKĄ 120 ZŁ/M2 KRAKÓW .POLECAM FIRMA OK.XARA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 03.03.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Wyciągam na górę.ILE W OKOLICACH WARSZAWY?B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 03.03.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2003 Bela Gdzie działam to już wiesz. Ja wyceniam samą robociznę bez wylewki na 35zł m/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 04.03.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Dzięki VPS.Rozumiem, że wchodzisz z układaniem rurek już na położoną izolację termiczną (styropian, folia), czy układasz sam systemową?Pytam, bo zależało by mi na znalezieniu firmy (i producenta i wykonawcy), od której dostałabym dłuuuuuugą gwarancję, a wiem że niektóre firmy wymagają zamówienia kompleksowego wykonania i ciekawa jestem jak to wychodzi?35 zł to bez materiału.?B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 04.03.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Wszystko układam sam - folię, płytę systemową, taśmę brzegową, dylatacje potem rurki. Na końcu próba ciśnieniowa. Jestem przy wylewaniu yastrychu jeśli robi to obca firma. 35zł m/2 oczywiście bez materiału tak jak napisałem sama robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 05.03.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 17.04.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2003 A ile to wyniesie razem z jastrychem?Ułożenie foli, ocieplenia, położenie rurek, próba ciśnieniowa i jastrych.Ile materiały, ile robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 30.04.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 No właśnie napiszcie ile może kosztować m2 podłogówki z materiałami. Mnie fachowiec policzył za robociznę 27/m2 netto, ale jak zobaczyłem koszty materiałów to zastanawiam się ile naprawdę może kosztować podłogówka - zwątpiłem. Ceny wśród fachowców jak na razie dość wysokie i mimo to duży rozrzut. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 07.05.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 Czy na Forum oprócz fachowców od podłogówki są też jej użytkownicy. Sądząc po zainteresowaniu raczej nie. No chyba, że ogrzewanie podłogowe nie jest popularne i lepiej stosować tradycyjne grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 07.05.2003 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2003 vacusKoszty wykonania podłogówki zależą miedzyinnymi od tego jaka będzie jej powierzchnia. Sterować i obniżyć temperaturę wody grzewczej też można wykonać na kilka sposobów. Rozwiązań jest kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 09.05.2003 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 VPSTo rozumiem, ale czy można określić jakieś widełki dające obraz, że dla podłogi z ceramiki i 10 cm steropianu to tyle, a dla podłogi z paneli styropian 3 cm (oczywiście z innymi niezbędnymi warstwami)to tyle za m2? Jeśli chodzi o sterowanie to na tym etapie trudno mi powiedzieć (chyba będę decydował się na sterowanie na każde pomieszczenie lub podział sterowania na "strefy" np. na 190 m2 5-6 regulatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KP 10.05.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2003 Jedna firma wyceniła mi koszt położenia m2 wraz z materiałem na 125zł, druga której podałem tą cenę zaoferowała mi zejście do stówki z zaznaczeniem że taniej już się nie da. W hurtowni sprawdziłem że kompletny materiał na m2 podłogówki kosztuje 50zł. Z wypowiedzi zawartych w tym wątku wychodzi że nieźle mogłem przepłacić. Rozpiętość jest od 15zł za samą robociznę, 50zł wraz z materiałem do 120 w łodzi czy moich 125zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 11.05.2003 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2003 KPDzięki. To daje mi orientacje do dalszych rozmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 12.05.2003 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2003 mnie wycenili to tak:instalacja ogrzewania podlogowego z montazem 10 m2:-termostatyczny zawor mieszajacy Honeywell-rury AluPex ze zlaczkami- styropian Roth 30mm z folia aluminowa-spinki, tasma brzegowa, tasma klejaca-pozostale materialycena brotto 1795. to duzo czy malo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts