Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za instalacje wodnego ogrzewania podłogowego

am

Recommended Posts

paj

przykładowo

Styropian gr30mm z folią aluminiową na pow 10m2 - 160zł

Rura Pex-Al-Pex "16" przy rozstawie 15cm ok 70mb - 382zł

Taśma brzegowa 20mb - 40zł

Listwy lub spinki - 35zł

Zawór RTL przyjąłem 2szt - 220zł

Całość materiał - 837zł brutto

Pozostaje doliczyć robociznę.

• 2 weeks później...

Witam dawno nie zaglądałem niestety notoryczny brak czasu

Wydaje mi się że zbyt łatwo niektórzy z was ferują wyroki co do oceny wartości roboty i kosztu materiału.

Dlatego proponuje mały konkursik i myślę że sprawę sami zainteresowani wyjaśnią dlaczego są takie rozbieżności w wycenach.

Pytanie.

U mnie 1m2 podłogówki robocizna z materiałem (rurki,rozdzielacz,skrzynka,folia,siatka zgrzewana,taśma brzegowa) kosztuje 31 zł do 105 zł -Dlaczego?.

dla utrudniemia cały materiał jednego producenta.

• 4 years później...

podciągam temat,żeby nie dublowac wątków,chociaż ten jest sprzed 5 lat:D

jestem na etapie podjęcia decyzji co do instalacji ogrzewania podłogowego W JUż ZAMIESZKAłYM DOMU.Chcę zrobić podłogówkę w salonie i kuchni na powierzchni około 60 m2.

Od kilku godzin siedzę w internecie i szukam opinii o kosztach takiej instalacji - nikt nie pisze,ile to teraz kosztuje,a to co znalazałm,to własnie ten wątek sprzed 5 lat z dawno niaktualnymi cenami.

Chodzi mi o koszt samych materiałów,robocizny też,ale raczej przy okazji.Najlepiej z wyszczególnieniem,jaki producent,ile metrów itp.

Czy ktoś z Was robił może taką instalację w już zbudowanym domu?

Zastanawiałam się jeszcze nad elektrycznym ogrzewaniem podłogowym, ale według wszelkich źródeł w internecie jest dużó droższe w eksploatacji.

Jakie macie doświadczenia w kwestii kosztów eksploatacji?Ma u siebie już instalację gazu płynnego na propan,który ostatnio bardzo podrożał,piec Beretta,grzejniki ścienne (bardzo,bardzo kiepskie).Czyli te koszty mi odpadają.

nigdzie nie moge znależć informacji o kosztach samych rur,złączek,folii i calego sprzętu do wodnej podłogówki.

będę wdziećzna za wszelkie informacje,może linki do stron itp.?

pozdrawiam,