krzysztofh 02.10.2002 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Jak w temacie. W domu dwie łazienki, mała na dole i duża na górze. Na dole za mało miejsca na pralkę, na górze OK. Ale po pierwsze nie koniecznie pralka stanowi ozdobę dla łazienki, ale z tym można żyć i nawet zaprojektowałem małą ściankę aby ją osłonić. Ale poważniejszy problem to jak powiesić pranie. Wanna jest pod skosem, a wiadomo że najlepiej nad wanną jeżeli chodzi o ściekanie wody. Poza tym drugi skos z drugiej strony, a naśrodku wieszanie prania mi się nie uśmiecha. Myślałem o kotłowni i tam umieścić pralkę. Na suszarkę jest miejsce, ale z kolei trzeba biegać z piętra, bo tam się najczęściej człowiek rozbiera, do kotłowni przez garaż i z powrotem jak wyschnie.Jak Wy to zaplanowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 02.10.2002 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Ja tak pralka zaplanowałem w kotłowni:smile:I nie mam juz tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.10.2002 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Pralka w kotlowni obok lazienki na dole. Suszenie bedzie w pralni, albo w przylegajacym garazu. Z tym bieganiem to juz przesadzasz (no chyba ze masz problem z poruszaniem sie, ale chyba nie, bo nie budowalbys pietrowki) - nie powinno sie zbyt dlugo siedziec przy komputerze, nawet jezeli czytasz Forum Troche pobiegac po schodach tez trzeba. Kiedys slyszalem, ze 1 schoda w gore - 2 min wiecej zycia. Wynikaloby z tego, ze wchodzac na 45 pietro (5 razy na 9-te, itp.) mozna zostac niesmiertelnym Jak juz Ci sie nie bedzie chcialo, to albo robisz zsyp, albo zaniesiesz przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 02.10.2002 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 łazienka na poddaszu jest dokładnie nad pomieszczeniem gospodarczym, gdzie będzie pralka. Chcę to wykorzystać i wybić w stropie dziurę do zrzucania brudnych ciuchów. Chyba będę żył trochę krócej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 02.10.2002 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Ja mam pralkę na górze i przyznam, że jest to mój ulubiony sprzęt w łazience (odczułam to, jak mi się zepsuła i przez trzy dni prałam pieluchy w rękach) Suszenie będę rozwieszać nad wanną, a nad natryskiem na dole będzie specjalne miejsce do wieszania białych koszul męża. Mam też miejsce na suszarkę stojącą. Reszta prania powędruje na taras, tam będzie druga suszarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2002 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 W pomieszczeniu gospodarczym-pranie i suszenie w zimne dni.Co do zbiórki ubrań, to zamierzam postawić kosz wiklinowy lub taki na pałąku drewnianym obity płótnem,aby go można było znieść. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: opal dnia 2002-10-02 11:03 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 02.10.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Znam takich co mają pralkę "wpisaną" w zabudowę kuchenną, jeśli ta jest wystarczająco duża. Ja będę miała ją w pomieszczeniu gospodarczym, ale u mnie to już inna historia, bo cały dom jest parterowy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 02.10.2002 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Pralka w kuchni to katastrofa! Miałem tak z koniecznoci w kawalerce. (w dodatku kuchnia była otwarta na pokój.Słuchanie tego mielenia, wirowania i płukania przez dwie godziny to był koszmar! Nawet telewizor tego nie przekrzyczał. Uratował mnie programator czasu - prało sie, gdy nikogo nie było w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 03.10.2002 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Pralka w kotłowni obok łazienki na dole. Niezależnie od tego estetyczny kosz na brudne ciuchy w łazience na dole i na górze. Kosz może stać albo osobno albo może być wkomponowany w szafke łazienkową (taki słupek). Opróżnianie koszy - okresowo przy okazji robienia prania w danym kolorze. Nota bene nie wiem jak to jest ale moja żona robi codzienie pranie w innym kolorze! Suszenie w kotłowni na wielodrążkowej suszarce pod sufitem. Woda raczej nie kapie bo pralka ma program do wirowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratorka 29.10.2002 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Ja mam na przykład kotłownię na dole vis a vis małej łazienki. W kotłowni wygospodarowałam wnękę na pralkę. Wydaje mi się, że w domach, w których pomieszczeń jest sporo naprawdę nie trzeba stawiać jej w łazience. Jest trochę racji w tym, że najczęściej ubrania pozostaną na górze, ale przecież nie trzeba z każdymi spodniami latać na dół. Można gromadzić "brudy" na górze w jakimś estetycznym koszu, a do prania zabrać od razu większą ilość na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 29.10.2002 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Swoja pralkę umieściliśmy w WC, mamy nie duży dom więc wykorzystaliśmy każdy "kąt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 03.11.2002 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Ja mam mieć pralkę w łączniku kuchnia-garaż. Tuż za wyjściem z kuchni. Obok dam zlew do płukania i już. A łazienka bez tego sprzętu naprawdę jest ładna. Pomyśl też o pralce w ciągu kuchennym np. gdzieś za winklem ciągu szafek. Jeżeli masz coś takiego a nie wiem jaki projekt realizujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 04.11.2002 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Mnie zależy żeby w łaazienkach nie było zbędnych mebli. Pralkę zainstalujemy w pomieszczeniu gospodarczym obok kuchni. Tam też będzie suszarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD 05.11.2002 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 jak najdalej od lazienki i kuchni, oczywiscie jezeli jest taka mozliwosc. Mam przyjaciol ktorzy maja obok koltlowni i bardzo sa z tego zadowoleni, oczywiscie jest problem z suszeniem, ale dla zdrowia mozna wydrapac sie nawet na podasze. Ludzie w blokach gonia na pietra i sobie chwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 05.11.2002 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Pralka stoi w pomieszczeniu gospodarczym. Suszenie także tam, na suszarce podwieszanej pod sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 05.11.2002 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Pomimo mikroskopijności mojego lokum pralka zawędrowała do kuchni. No ja nie mogę patrzeć na pralkę w łazience i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 05.11.2002 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Ja mam takze 2 lazienki - duza na poddaszu i mala na dole. Pralka wyladowala w lazience na gorze z prostej przyczyny - pranie bez problemu mozna wywiesic na balkonie albo na tarasie nad garazem. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts