Kamina 26.03.2005 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Chcę wstawić oczyszczalnię ścieków. Ale nie wiem czy pozwoli mi na to poziom wody gruntowej. Na działce mam studnię w której poziom wody utrzymuje sie na stałym poziomie 9niezaleznie od pory roku). Może ktoś wie w jaki sposób można sprawdzić poziom wody gruntowej (bez wzywania fachowca) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 28.03.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Najłatwiej wykopać dziurę i zobaczyć, kiedy zaczyna nachodzić woda. A tak wogóle, to na poziomie wody gruntowej piasek jest nieco inny - jakby bardziej miałki, i ma taki lekko szarawy kolor (ale może tak jest tylko u mnie, grunty mam piaszczyste). W każdym razie ten piasek dokładnie sygnalizuje poziom wody gruntowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 28.03.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Taką dziurę wykop możliwie głęboką i obserwuj ją przez rok. Oczywiście w miarę mozliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts