kamikazeeeee 27.03.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Właśnie kończę dom i przygotowywuję się do złożenia dokumentów do nadzoru budowlanego i jestem ciekawy ile $$$ dalibyście do koperty gdyby Pan/Pani z nadzoru budowlanego czepiała się i nie chciała dać pozwolenia na zamieszkanie w domu. Chciałbym jednocześnie zauważyć, że osobiście mam nadzieję, iż obejdzie się bez "dodatkowych kosztów"Czekam na liczne głosy i wasze opinie P.S. Powyższa opinia nie dotyczy tylko nadzoru budowlanego ale także pozostałych instytucji które mogą nam podkładać kłody pod nogi na etapie budowy i wykończenia domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 27.03.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Szkoda, że tak mało osób się wypowiedziało... Zaznaczyłam ostatnią opcję, bo po "przerobieniu" wszystkich możliwych urzędów na etapie załatwiania pozwolenia na budowe wyrobiłam sobie odpowiednie zdanie na ich temat. I nie wyobrażam sobie, żebym miała w ten sposób cokolwiek załatwiać. Uważam, że to jest ich zakichany obowiązek i oczekuję, że skoro ja jestem w porządku (nie zrobiłam niczego nielegalnie itp.) to oni też będą. Bo niby za co miałabym w ten sposób płacić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 27.03.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Widziałem temat wcześniej ale byłem pytaniem zaskoczony. Owszem płaciłem wyższe stawki za usługi niektórym wykonawcom np. projektów instalacji ale to ze względu na czas wykonania. Nie zamierzam nikomu nic w kopercie dawać a jak ktoś zacznie szukać dziury w całym to mu raczej napyskuję niż cokolwiek "dam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 27.03.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 NIC!!! ani grosza darmozjadom. A jesli dajemy to czemu pozniej się dziwic takiemu Rywinowi???? to to samo przestepstwo tylko na innym szczeblu.przykro mi wogole czytac takie pytanie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2005 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 28.03.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Jak czytam wasze wypowiedzi, to mi się cieplej robi na sercu, bo już się bałam, że ja jakaś "niezyciowa" albo co... Miło, że inni myślą tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Figę z makiem Płacę za pracę, a nie za jej przeciwieństwo Raz tylko dalismy łapówkę - organiście, żeby NIE GRAŁ na naszym ślubie BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 28.03.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Popieram - NIC!!!To jest ich zakichany obowiązek.Urzędasy już dosyć mnie nadenerwowały podczas tej budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koks 28.03.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 ANI GROSZA!Rober Skitek i inni - POPIERAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 28.03.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 jeszcze czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 28.03.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Ale jaja, wszyscy są jednego zdania, mi to bardzo rajcuje aż mam ochotę z tymi urzędnikami sobie więcej pozwolić (dokładnie jeszcze nie wiem co i na ile więcej) gdyby przyszli na moją budowę.Fajnie byłoby gdyby wypowiedział się jakiś nick z Urzędu Budowlanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 29.03.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Nic do tej pory nie dałem to i za odbiór nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 29.03.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 NIC, ZERO, NUL, ZIP - jestem po odbiorze bez koperty, za to zapewniłem opier.... panience, która obudziła się po 21 dniach i zaczęłą się dopominać o różne papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 jetsem po odbiorze....i zadnych kopert nie było...zresztą nie dałabym ani grosza siedzącym tam ludkom przeszło bezbolesnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 29.03.2005 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Do tej pory nie dawałe, to i mam na dzieję i szczery zamiar nie dawać nic do końcaHowgh!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 29.03.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Co to w ogóle za pytanie?? Na naszej budowie tzw. kierownik budowy chciał od nas łapówkę, to go pogoniliśmy i zmieniliśmy kierownika. Jak można w ogóle dopuszczać możliwośc dawania łapówki urzędasowi za jego psi obowiązek? Qrde, czy mnie ktoś daje łapówki za moją pracę?? Jak zobaczyłam temat, to myślałam, że chodzi o prezent na ślub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 30.03.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Może nawkładać oznakowanych, żeby delikwenta przyskrzynili za branie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 30.03.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Co to w ogóle za pytanie?? Na naszej budowie tzw. kierownik budowy chciał od nas łapówkę, to go pogoniliśmy i zmieniliśmy kierownika. Jak można w ogóle dopuszczać możliwośc dawania łapówki urzędasowi za jego psi obowiązek? Qrde, czy mnie ktoś daje łapówki za moją pracę?? Jak zobaczyłam temat, to myślałam, że chodzi o prezent na ślub Magdzia Kierownik budowy nie jest urzędnikiem lecz Twoim pracownikiem któremu Ty u płacisz. Więc o jakiej łapówce tutaj mowa? Niemniej, jak było - tak było... ja także bym takiego kogoś pogonił. --------------------------------------------- Poza tym poruszony przez kamikazeeeee temat budzi moje obrzydzenie. Zarówno z powodu ewentualnego żądania łapówki przez kogoś kto wykonuje swoje czynności zawodowe jak i z powodu rozmyślnego prowadzenia inwestycji niezgodnie z planem lub przepisami prawa budowlanego i zamiaru zalegalizowania tych odstępstw przy pomocy łapówki. J Jest jeszcze jedno czego zrozumieć nie mogę - autor wątku i ankiety zarazem w swoim profilu napisał, że jest prawnikiem !!! To tyle mojego udziału w tym temacie Pozdrawiam "niedających w łapę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 31.03.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 NicDo tego miarę możliwości postarałbym się o dowody i złożył skargępozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 31.03.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ja tak samo jak zibi2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts