Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Sylwka i Kasi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Faktycznie zdjęcia są robione poprzez eksport poszczególnych klatek z filmu nagrywanego na kamerę cyfrową.

Ale fakt, że mam nasadkę szerokokątna na obiektyw.

Robię też zdjęcia ale ponieważ używam zwykłej (nie cyfrowej) lustrzanki to musiałbym z ich pokazaniem czekać do zakończenia filmu a tak mam od ręki - no ale niestety gorszej jakości.

Jednak wywołałem już kilka filmów (i slajdów) i jak je zeskanuję to podmienię za te kiepskie z kamery.

A brakujące posty uzupełnię i projekt też pokażę.

A jakim aparatem zdjęcia rozbisz, ściany trochę "się walą" ale to pewnie wina krótkiego obiektywu.

Przecież to nie wystawa fotograficzna ! Mnie jest miło popatrzeć na imponujący postęp prac SylwkaW i nie zwracam uwagi na to jakiej jakości są zdjęcia.

SylwekW robi "dokumentacje zdjęciową" , na artystyczne fotki przyjdzie pora - nieprawdaż? :D

...Przecież to nie wystawa fotograficzna ! Mnie jest miło popatrzeć na imponujący postęp prac SylwkaW i nie zwracam uwagi na to jakiej jakości są zdjęcia. ..

To nie była krytyka tylko pytanie z ciekawości. Bawię się trochę fotografią więc byłem zainteresowany co dało taki efekt.

A zdjęcia Sylwka odbieram dokładnie tak samo jak i Ty.

Pozdrawiam

Sylwek, kurcze...

tak sobie patrzę na te Twoje zdjęcia, patrzę i nie widzę tam kotew w ścianach... a obiecywałeś że budujesz 3W :D To znaczy co? Wiercić potem będą? Napisz dlaczego tych kotew nie ma, bo u mnie też będzie 3W, a takiej metody budowy nie widziałem jeszcze. A tak poza tym to strasznie Wam kibicuję, trzymam kciuki i często tu zaglądam (znaczy do dziennika) :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Haha - ale ubaw.

Oczywiście kotwy są - i to nawet takie prawdziwe systemowe.

Tylko .... kierownik też oglądał bo go prosiłem aby ocenił, czy nie są za rzadko a on staje przed budynkiem i mówi: "... ale tu od drzwi do okna to nie ma wcale kotew ..." a ja miałem ubaw. Jak stał na wprost to ich nie widział - bo wtedy widzisz tylko przekrój drutu, jak staniesz lekko z boku to wtedy widać.

Zaraz poszukam zdjęcia gdzie je widać dobrze ...

Ja sam już czołem się nadziałem na jedną kotwę (z przodu naprawdę wcale ich nie widać) i natychmiast zdałem sobie sprawę z ryzyka dla dzieci i dlatego cały pierwszy (najniższy) rząd okleiliśmy taśmą - taką biało-czerwoną - jak to robia np w "Pod napięciem" hehe.

Tak, niebezpieczeństwo jest duże, podrapania to nic w porównaniu z możliwością nadziania lub wykłucia oka. Trzeba bardzo uważać. Będzie spokojnie dopiero jak zrobisz warstwę zewnętrzną.

Tylko się nie rumień , bo zamierzam Cię komplementować :wink:

Uwazam ,że dom ma szlachetną bryłę. Jest prosty , elegancki i brak w nim kosztownych udziwnień - a to dobrze i dla samego domu i dla kieszeni inwestorów.

Będą okiennice? W jakim kolorze okna i elewacja? A dach?

Jak Ci się wypielęgnował strop? Pomogła trochę pogoda? Gdybyś mieszkał na moim terenie to wiedziałabym ,że na pewno pomogła :)

Zasypałam Cię pytaniami , ale ja naprawdę mocno kibicuję Tobie i Kasi.