aha26 12.06.2005 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Kurcze a ja nie wiem w ktorym to miejscu Sylwek sie buduje a tak chetnie bym zobaczyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 13.06.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A my wczoraj byliśmy i podziwialiśmy. Domek bardzo ładny, prosty i przestrzenny Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 13.06.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A ja juz teraz wiem gdzie stoi dom Sylwka i choc jeszcze tak zbliska go nie podziwialam to jak bede teraz tamtedy przejezdzac to zajade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 14.06.2005 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Sonal dzialka jest szeroka na 26.. m a dluga na 34 ...m (z jakimis tam centymetrami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 14.06.2005 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Wy sobie "podgladacie" nasz domek a mnie wykopali z dala od domu na tydzien. Minely dwa dni a ja juz tesknie za zonka i za budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 28.06.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Sylwku, co to za narzędzie wyglądające jak tłuczek do mięsa? Czy to coś do fug? A co robią pędzlem? Czyszczą coś czy malują? Widzę, że sąsiedzi zaczęli Was gonić (z początku myślałam, że coś Ci sie pomyliło i wkleiłeś stare zdjęcie ale poznałam w końcu kawałek Waszego dachu nad garażem ) Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 28.06.2005 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Tak Mario to dziwne urządzenie to "specjał" do robienia fug. Kolejnośc ich działania jest taka: murarze murują, potem po odpowiednim czasie pomocnicy pierw wyrównują fugi tym ustrojstwem, potem szczotką oczyszcają okruchy fug z cegieł a potem gąbką myją lica i krawędzie cegieł. Ale zaraz coś o tym napiszę w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 29.06.2005 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 aaaaaaaa, więc to taka robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 01.07.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Witaj Sylwek No no pięknie wznoszą ci ten dom i tak szybko, aż miło popatrzeć, mam do ciebie dwa pytania:1. Jakiego typu masz terive ( I czy I BIS)?2. Jaką wysokość masz ścianki kolankowej?Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 01.07.2005 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Bardzo proszę i_ska ... Strop Teriva 1 Ścianka kolankowa 80cm razem z wieńcem - tak było w projekcie i tak zostawiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 01.07.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2005 Ale ładny ten Wasz Domek... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 03.07.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Witaj Sylwek Wielkie dzięki to identycznie jak u mnie, pytałam Cię bo u Ciebie już ta ścianka jest i ta wysokośc mi odpowiada więc chciałam wiedzieć jaka jest wyskokość u mnie jest 76 z wieńcem i też teriva I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.07.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Teraz np. mamy sporo zastrzeżeń do cegieł klinkierowych z których murują nam elewację. Chyba wezwę przedstawiciela handlowego CRH Mógłbyś napisać coś więcej o tych wadach cegły CRH, też chcę z tego budować. Przy okazji, ile płaciłeś za tą cegłę i czy specjalistyczna zaprawa rzeczywiście jest taka droga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.07.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Jakoś nie widać kotew do klinkieru na twoich zdjęciach.Ale chyba je stosują, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 04.07.2005 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Klaus ..... kotwy specjalne systemowe oczywiście stosowałem ...... Jeśli chodzi o wady cegły .... nie mogę powiedzieć ogólnie cegły z CRH tylko Sahary, a przynajmniej tej którą ja kupiłem ... zrobię zbliżenia tych otłuczeń które występują i wtedy je bardziej szczegółowo opiszę, jeśli zaś chodzi o "Sahara ton" to już inna historia i tą cegłę każdemu bym odradził chyba, że .... A przy okazji mam do odsprzedania lipy do kotew systemowych - około 600 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.07.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 A przy okazji mam do odsperzedania lipy do kotew systemowych - około 600 szt. Ja zaczynam dopiero na wiosnę, więc na razie jeszcze nie myślę o zaopatrzeniu. A co to takiego jest ta lipa do kotew i od jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 04.07.2005 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Kotwy i lipy mam Habe. Lip to taki plastikowy "kapturek" który nadziewa się na kotwę a który przytrzymuje i dystansuje wełnę (styropian). O przepraszam, pomyłka ja mam krążki KOMBI nie LIP - pomyliłem nazwy.A znajdziesz je pod poniższym linkiem w dziale akcesoria do kotew. http://www.habe.pl/katalog_prod.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 04.07.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Sylwek super budowa!!! i wspaniały dziennik, moje gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 04.07.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 O przepraszam, pomyłka ja mam krążki KOMBI nie LIP - pomyliłem nazwy. Jak doczytałem na stronie HABE mnie będą potrzebne LIPy bo u mnie będzie wełna. Swoją drogą to się trochę dziwię, że zastosowałęś styropian. Dużo taniej to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 05.07.2005 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 To, że masz wełnę wcale nie przesądza jednoznacznie - zarówno LIP'y jak i KOMBI się nadają. Teoretycznie zapinanie LIP'ów jest lepsze ale cena znacznie wyższa - a ja nie planuję kilka razy zakłądać i zdejmować KOMBI - bo wtedy się zużywają - mam andzieję, z eelewację będą mi robili tylko raz Fakt, że styropian wyszedł trochę taniej (107 zł/ m3 a wełnę chyba poniżej 140 zł/ m3 bym nie znalazł) ale to nie było wyłącznym argumentem - bardziej bałem się tego, że mi nie zrobią dobrze wełny (innymi słowy coś sknocą - a już się napatrzyłem na bezmyślnośc kolejnych wykonwaców na mojej budowie) a wtedy to jej walory można włożyć między książki a ze styropianem to raczej trudno coś źle zrobić . I tak oto w ostatniej chwili zmieniłem plany z wełny na styropian i KOMBI mi zostały bo .... to już inna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts