nurni 06.07.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 A'propos elektryki. Jeśli już tego nie masz zaplanowanego to podaję kilka pomysłów, które narodziły się w trakcie rozmowy z elektrykiem: GARAŻ - sterowanie "ręczne" bramą garażową i wjazdową KOTŁOWNIA - doprowadzenie alarmu do wyłączania pompki recyrkulacji podczas nieobecności ŚLUZA, SPIŻARNIA, KOTŁOWNIA - zapalanie swiatła na czujnik ruchu KUCHNIA - zaplanowałeś 8 gniazdek - zrób 16 i tak zabraknie SALON - okablowanie pod głośniki lub peszle (ja wyprowadziłem jeszcze peszel centralnie nad salon, bo może projektory stanieją) ŁAZIENKI - gniazda przy grzejnikach drabinkowych (do grzałek) SYPIALNIA - "leniuch" włączanie/wyłączanie światła przy drzwiach i przy łóżku. OGRÓD - wszystkie gniazda na zewnątrz załączane ze środka (złodzieje) - ewentulane oświetlenie w ogrodzie itp. - dzwonek ogrodowy FURTKA - dodatkowo przeprowadziłem przewód do furtki od centrali w celu sterowania zamkiem kartami kodowymi EXTRA - w dwóch miejscach (parter + piętro) centralnie wyprowadziłem przewody do opraw z akumulatorem (jak wyłączą prąd to światełko samo się zapala) Jeśli pomogłem to się cieszę, a jeśli już to wszytko miałeś zaplanowane jeszcze lepiej. Zdrófko Twoje i moje (bo jak akurat cholernie przeziębiony jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 07.07.2005 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 MIK Dziękuję za uznanie ale miałes mnie odwiedzić i sie nie doczekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 08.07.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 dużo miałem pracy i ostanio wracam po 19.00, ale może dziś lub w sobotę bym wpadł, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 08.07.2005 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 MIK ... sugeruję raczej sobotę ...ale proszę zadzwoń najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 08.07.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 gratuluję postępu prac elewację masz śliczniastą ale żeby tak od razu ..... za łopatę... kontrolę..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 08.07.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 muszę powiedzieć, że twój dom bardzo zyskał po zrobieniu elewacji, bardzo mi się podoba. czekam na dalsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 10.07.2005 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Dziękuję za te wszystkie pochlebne opinie. Ale to chyba każdy dom zyskuje na urodzie gdy mu się dorobi elewację (i wcale nie musi to być klinkier). A tak przy okazji, to powiem Wam, z ejeszcze bardziej szczyty zyskały i dach w ogóle lepiej wygląda gdy wczoraj zrobiłem podbitkę na jednym ze szczytów. Teraz będę musiał wypożyczyć rusztowania i zrobić podbitke na drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 11.07.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 No, no, ależ pięknie się u Was zrobiło Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 11.07.2005 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Dziękuję Mario (tylko teraz sie złoszczę na samego siebie, że przegapiłem sprawę tynkarzy i nie mogę teraz nikogo znaleźć). Mario a jakie wieści po zebraniu w sprawie dojazdu do Waszego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 13.07.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Po zebraniu jak to po zebraniu - nic konstruktywnego..... A sprawa ciągnie się podobno od 8 lat. Nasza droga dojazdowa biegnie ponoć na przedłużeniu tej poprzeczki do Waszej drogi, pod nowo budowanym blokiem aż do ul. Przylesie..... tak, tak, wójt naszej szanownej gminy kiedyś tam zgodził się na wybudowanie (i tak niezgodnych z planem zagospodarowania przestrzennego) bloków na drodze, odcinając nam dojazd Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 29.07.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Sylwku czy zadowolony jesteś z pracy tynkarzy? Czy ten tynk rzeczywiście jest taki równiutki? Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 29.07.2005 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Renatko .... - tynki dopiero robią - mają skończyć w środę. Hmm powiem tak ... na bazie moich doświadczeń z wszystkimi poprzednimi ekipami ... Ci tynkarze wydają się tak rozsądni i sumienni, że aż to jest podejrzane dla mnie.Podejście do pewnych prac aż mnie zaskakuje (pozytywnie). Ale "...nie chwalmy dnia ....". A jeśli chodzi o jakość (wygląd) tynków to zapraszam Renatko jak skończą to sama ocenisz - wydaje mi się, że zdjęciami nie udałoby mi się tego przedstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 29.07.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Dziękuję za zaproszenie Z pewnoscią skorzystam , jak i z Twoich doswiadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 01.08.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Wiesz co? Budowlancy tak mają. Im po prostu myslenie sprawia ból. Przecież nawet zwierzę nie załatwiło by się na taras. Szkoda, że Ci jeszcze nie nasr.li..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 02.08.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Ale świntuchy, fuj !Zastanawiam sie czy to złośliwość, czy Ci budowlańcy tak mają, że im się nie chce iść 3 m dalej do wygódki. Ale w domku robi Ci się już domowo. Pozazdrościć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 04.08.2005 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 ... na szczęście smród powoli ustępuje - ostatnie deszcze chyba troche pomogły no i dobrze, ż enie jest to już przysypane bo wtedy to by sie dopiero "kisiło" tam pod spodem ... Renatko kiedy zajrzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 05.08.2005 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Sylwek - domek wyrósł, że aż miło - wnętrza na zdjęciach prezentują się też doskonale .... Co do "sikania" - debili nie brakuje, to fakt .... a Ty masz tego namacalny i naoczny dowód .... Kiedyś złodzieje na odchodne - brzydkie słowo : sr...li - gdzieś na środku mieszkania - to był taki ich znak. Teraz tego nie robią bo z tego "materiału biologicznego" można ustalić DNA i wyciągnąć z bazy, kto był sprawcą zanieczyszczenia .... Może Twoi "budowlańcy" też z jakiejś kasty? "Leją" aby zaznaczyć, że to ich? Taki pierwotny (nieco zwierzęcy) odruch znaczenia terenu? Słów czasami brakuje .... A ponadto z takich przypadków wyziera wprost poziom przeciętny społeczeństwa .... niestety bardzo niski .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.08.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Sylwku, niestety nie szybko. Najwcześniej po 20.09. Tak mi się dziwnie układa. Zaniedbałam pewną pracę i wogóle nie mam wakacji ... i sił też już nie mam Mój optymizm jest na wyczerpaniu, bo nie widzę końca swoich problemów. Ale o tym , to nie w tym dziale ... przecież to nie "Psycholog dyżurny..." Pisz o swoim domku jak najczęściej, bo to podnosi mój poziom optymizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 04.09.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Hej, dzisiaj wracałem od rodzinki z Legionowa i zupełnie przypadkiem zauważyłem Wasz domek Gratuluję, fajnie wygląda. Tylko wydawało mi się że działka jest strasznie nisko w porównaniu do drogi - nie robi się bagienko na wiosnę?? Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 04.09.2005 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Witam. Dziękuję, że zwróciłeś uwagę na nasz domek. Faktycznie działki wydaja się znacznie poniżej poziomu drogi ale faktycznie nie są aż tak nisko, poza tym dom jest nieco wyniesiony ponad poziom działki (będzie trzeba nawozić sporo ziemi) a jesli chodzi o wiosnę, to przynajmniej w tym roku bagienka nie było. A tak przy okazji własnie siedzę przy komputerze i zbieram się aby zaktualizować nasz dziennik bo zaległości już duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts