Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozmiar okna PCV

Gość

Recommended Posts

Witam wszystkich

Mam serdeczną prośbę do grupowiczów Czy we wnęce okiennej 126cm na 189cm (stare budownictwo )(okno skrzynkowe)można zastosować okno dwuskrzydłowe.I drugie pytanie czy firma TRAS bodajże z Tych jest warta polecenia. A pytam bo technik poinformował mnie że ich patent na profile wygrał w Muratorze cena/jakość ale z drugiej strony polecane jest okucie ROTO a profile wszystkie są podobne ja chciałem wybrć KBE i firmę z Łodzi KMM okno.Przepraszam za nieprawidłowe nazewnictwo ale nie mam o tym zielonego pojęcia . Bardzo proszę o odpowiedź

Sorki jeszcze raz ja Bardzo prosze napiszcie czy firm TRAS z systemem okien Eco 9001 i własnym typem okuć Warta jest zainteresowania.I jakie ewentualnie doświadczenia z użytkowaniem.i czy to co skopiwałem niżej jest prawdą i czy ma znaczenie.

ECO 9001, należy do nowej

generacji całkowicie pozbawionej domieszek szkodliwych metali - kadmu i

ołowiu, otworzył on zupełnie nowy rozdział w technologii produkcji okien z

tworzyw sztucznych w Polsce.

:grin: okno nie jest duże, więc można je zrobić w każdym systemie. Natomiast na system okuć WARTA musi być odrębna aprobata techniczna wydawana przez METALPLAST Poznań.

Co do profili PVC - kadmu nie ma już od lat 10-ciu [w ogóle w każdym z systemów. Cena/jakość nie może być wyróżnikiem - kto oceniał tę jakość. Sama firma jest OK.