Teska 29.03.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 jak w temacie...od jakies czsu taki mały czarno biały ptaszek...uderza dzióbkiem o moje okno..jedno..wyglada to tak...podlatuje do polowy szyby i uderza o nią...siada na parapecie albo na płocie i znowu powtarza to samo.... nie znam sie co on wyrabia???? no bo chyba nie chce popełnić samobójstwa acha w zeszłym roku pod tym oknem było gniazdo tez tego gatunku ptaszka...ale stała sie tragedia albo ptaka zjadł kot albo niestety skosiła kosiarka ( była spora trawa).... co zrobic zeby ten ptak nie tłukł sie o szybe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 29.03.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Zdaje sięTesiu , że on widzi swoje odbicie i chyba je atakuje ... taki mały zadziora. Co zrobić ? ... tu już gorsza sprawa – coś, co spowoduje, że okno nie będzie dla niego taflą lustra ( hihihi- przestać myć ) ... Pozdrawiam swobodnym lotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2005 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Joasiu to się przyznam ,ze okno nie należy do tych bardzo czystych ten ptak w koncu cos sobie zrobi..... chyba cos zawiesze zeby sie ruszało..to powinno odstraszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 29.03.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 O właśnie – to jest dobry pomysł : jakieś dzwonki szczęścia np... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 29.03.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Miałam taki problem z oknem w kuchni. Ptaki uderzały o szyby bo odbijało się w nich niebo. Niestety często takie ptaszki były nie do uratowania, zwłaszcza jak "opiekował" się nimi mój pies. W końcu powiesiłam firankę i stłuczki sie skończyły... Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewasuw 29.03.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Miałam taki problem z oknem w kuchni. Ptaki uderzały o szyby bo odbijało się w nich niebo. Niestety często takie ptaszki były nie do uratowania, zwłaszcza jak "opiekował" się nimi mój pies. W końcu powiesiłam firankę i stłuczki sie skończyły... Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2005 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 ale u mnie wisza firanki:( Teraz przestał....chyba ptaszek sie zmeczył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.03.2005 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 ale u mnie wisza firanki:( Teraz przestał....chyba ptaszek sie zmeczył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.03.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 wytnij z papieru wizerunek dużego, lecącego ptaka. Naklej na szybę. pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.03.2005 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 no dzis znowu tak robi.....wczoraj podgladałam co on wyrabiał....włazil na przednia szybę samochodu...zjezdzał do połowy szyby...i tak od początku....koniec swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.03.2005 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 jej tłucze sie dalej w tę szybę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 30.03.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Wiesz co, to jakiś ptaszek – ślizgaczek ... urwis znaczy się , wczoraj podejrzewałam go o desperację i próby samobójcze ... ale dziś już wiem – to rozrabiaka całą gębusią , plac zabaw sobie zrobił z Twojego podwórka Ciekawam co następne , huśtawka ? Powiesiłaś te dzwonki? – będzie się miał na czym bujać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.03.2005 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Joasiu dzis znowu, tłucze sie o szybe.....wiatrak mu nie przeszkadza.....ptaszka szkoda...no i szyby.....i sprzatanie mam..bo jak uderza sie o szybe to od razu wiesz co robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 31.03.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Wiesz ... Tesiu ... zabrakło mi koncepcji – szkoda stworzenia .... Nie wiem jak Ci doradzić , a bardzo bym chciała pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 31.03.2005 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Joasiu.... ja tez nie wiem...zadzwonie chyba do akademii rolniczej moze cos tam pomogą???? poszlam teraz po kawke...a on dalej tlucze sie o szybe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 31.03.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Z tego co pamietam to w niektorych miejscach w 'szklanych' domach wiesza sie wyciete z papieru drapiezniki - np orly. Moze z zewnatrz na tej scianie kolo okna przyczep na jakis czas takiego ptaka w naturalnych kolorach ( i oczywiscie rozmiarze - np z rozlozonymi skrzydlami jakby lecial i polowal na tego 'Twojego' ptaszka) i sie ten golab nauczy omijac domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 31.03.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 jej tłucze sie dalej w tę szybę..... Ja mam wrazenie ze on chce dostac w dziób, moze wtedy zrozumie i sobie poleci gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Co innego, gdy raz na jakiś czas ptaszę, w wyniku przekroczenia dozwolonej predkości przydzwoni w szybę, ale w tym przypadku Tesko, ja myślę, że to... ptak-czubek... no, nie tego... ... rozumiesz... Biedak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2005 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 .....melduję....6 rano...a ten ptak tłucze sie o szybę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.04.2005 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 ....acha....zaniosłam mu na talerzyku kaszy....chociaz niech ma siłę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts