Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co z tym ptakiem jest.....

Recommended Posts

jak w temacie...od jakies czsu taki mały czarno biały ptaszek...uderza dzióbkiem o moje okno..jedno..wyglada to tak...podlatuje do polowy szyby i uderza o nią...siada na parapecie albo na płocie i znowu powtarza to samo.... :cry: :cry: nie znam sie co on wyrabia???? no bo chyba nie chce popełnić samobójstwa :-? :-?

acha w zeszłym roku pod tym oknem było gniazdo tez tego gatunku ptaszka...ale stała sie tragedia :cry: :cry: albo ptaka zjadł kot :( albo niestety skosiła kosiarka :cry: :cry: ( była spora trawa)....

co zrobic zeby ten ptak nie tłukł sie o szybe...

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zdaje sięTesiu , że on widzi swoje odbicie i chyba je atakuje ... taki mały zadziora. Co zrobić ? ... tu już gorsza sprawa – coś, co spowoduje, że okno nie będzie dla niego taflą lustra ( hihihi- przestać myć ) ...

Pozdrawiam swobodnym lotem

Wiesz co, to jakiś ptaszek – ślizgaczek ... urwis znaczy się :lol: , wczoraj podejrzewałam go o desperację i próby samobójcze :roll: ... ale dziś już wiem – to rozrabiaka całą gębusią :lol: , plac zabaw sobie zrobił z Twojego podwórka :wink:

Ciekawam co następne , huśtawka ? 8) Powiesiłaś te dzwonki? – będzie się miał na czym bujać .... :wink: :lol:

Z tego co pamietam to w niektorych miejscach w 'szklanych' domach wiesza sie wyciete z papieru drapiezniki - np orly.

Moze z zewnatrz na tej scianie kolo okna przyczep na jakis czas takiego ptaka w naturalnych kolorach ( i oczywiscie rozmiarze - np z rozlozonymi skrzydlami jakby lecial i polowal na tego 'Twojego' ptaszka) i sie ten golab nauczy omijac domek :roll:

Co innego, gdy raz na jakiś czas ptaszę, w wyniku przekroczenia dozwolonej predkości przydzwoni w szybę,

ale w tym przypadku Tesko, ja myślę, że to... ptak-czubek... :-?

no, nie tego...

... rozumiesz...

Biedak. :(