Teska 10.04.2005 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2005 Ziabko niestety...dzis znowu się zaczeło......chyba sobie weekend wcześniejszy zrobił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.04.2005 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 ptak......zwariował.....siedzi całymi dniami terz na masce auta... a załatwia sie na lusteku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.04.2005 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 dokarmiam.....no cóż....chociaz w szybe juz nie tłucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.04.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Teska, opisz problem na jakimś forum ornitologicznym, bo sama jestem ciekawa, dlaczego ten ptaszek tak ma Tam na pewno ktoś Ci odpowie, a potem Ty opowiesz nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 13.04.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 A mnie teraz przyszło do głowy - żeby moze jakąś gęstą siatke powiesić wokół okna, na tle gęstą, żeby się od niej bezpiecznie odbił a nie zrobił sobie krzywdy i szyby nie uszkodził? Albo przezroczystą folię w tym samym celu - folia chyba lepsza i łatwiej dostępna - żeby nie szpecić mieszkania, a żeby ptaszkowi pomogło. A ja napiszę do znanego mi doktora ornitologii, może będzie umiał pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 13.04.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Otwórz mu szybkę boczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 14.04.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Hmmm... niewiele mój znajomy powiedział ponadto, co już zostało powiedziane - że ptaszek prawdopodobnie właśnie przyleciał z Afryki do swojego miejsca lęgowego, ale spotkał w nim intruza - własne odbicie w szybie domu i samochodu, więc próbuje z nim walczyć. Najprościej byłoby oświetlić pokój i samochód od środka, żeby ptaszek nie widział swojego odbicia, tylko wnętrze pokoju/samochodu lub coś innego, co spowoduje, że ptak nie będzie siebie widział w szybie. Inaczej dalej będzie bronił swojego gniazda przed intruzem i w końcu się zabije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.04.2005 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Magdzia dzieki, wiesz jak pisalam te ptaki mialy gniazdo pod tym oknem....i wlasnie tu sie dobija...ale mu teraz przeszlo...nie tlucze.Ale w ogrodzie jest caly czas....szkoda mi go.....dokarmiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 14.04.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Magdzia dzieki, wiesz jak pisalam te ptaki mialy gniazdo pod tym oknem....i wlasnie tu sie dobija...ale mu teraz przeszlo...nie tlucze.Ale w ogrodzie jest caly czas....szkoda mi go.....dokarmiam... No tak, ale gniazdo było w kontekście raczej jego STRATY i co sugerowała osowa, to tłuczenie miało być znakiem żałoby bo jajkach. A tu może ptaszek walczy z intruzem. Cieszę się, że juz przestał to robić. Może uznał, że... głową szyby nie rozbije? Nota bene słyszałam wielokrotnie, że np. ptaki wędrowne, które latają na znacznie większych wysokościach niż na co dzień, często giną w wyniku np. uderzenia w szybę biurowca, w której odbija się błękit nieba, bo nie widzą przeszkody. Szkoda ptaszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.04.2005 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2005 no i tym sposobem mam stałego lokatora w ogrodzie.....pierwszego stałego....dzis wróble mu kasze wyżarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts