kotwiczka 02.10.2002 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Witam Jestem tu nowa i coz, zupelnie zielona wstyd przyznac. Kupilam piekny poniemiecki podpiwniczony (z wilgocia) dom, a nim stara i niejara instalacja elektryczna, powyrywane razem z rurami umywalki, nieocieplony dach i piekne nieszczelne okna.Dach OK. - ale gora wcale nie ocieplona. Marze tez o wymianie piecow na C.O. ale wole sie Was spytac o rade, zanim cos glupiego zrobie..Parter i I pietro to 260 m2 (+ poddasze). Budynek murowany.Nie ma gazu przewodowego ani kanalizacji (wsi spokojna, wsi wesola).Czy musze miec pozwolenie (projekt, architekt itd..?) narozpoczecie remontow (wodna, elektr., co,ew. drenaz i izolacjibudynku?Jaka kolejnosc: najpierw drenaz, a potem instalacje?Nie chce bezkrytycznie wierzyc "dobrym radom" domniemanegowykonawcy. Mam sie z nim spotkac ok 10 - 12 pazdziernika, a do tego czsu licze na Wasze podpowiedzi.Bardzo Was prosze Kochani o wskazowki, bo noce nie przespaneitd..Aha, oczywiscie z kasa krucho i musze zaplanowac wszystko tak, zebynie poprawiac, bo sie kurna potne ! Pozdrawiam i od dzisiaj oczy wypatruje w monitor....kotwiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotwiczka 03.10.2002 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Kochani FORUMOWICZE, litosci i pomocy.Na razie tylko franekF trzyma mnie przy zyciu.Mam jeszcze jedno powazne pytanie:W ktorym banku (parabanku itd..) moge szybko i bez nerwowdostac maly kredyt (10, moze 15 tys zl pilnie potrzebuje naremont) Mam nadzieje, ze ktos sie odezwie.kotwiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 08.10.2002 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Potrzebowałem małą kwotę pieniędzy i to co wyprawiały Banki (te z reklam) to szkoda czasu na opisywanie jakie biurokratyczne przeszkody i obwarowania, jakbym z 1mln dolców chciał pożyczyć. A tu pojechałem z dowodem osobistym i zaświadczeniem o zarobkach do Banku Spółdzielczego Łubowo w Poznaniu o godz.10.00 a o 12.00 tego samego dnia odbierałem kasiore, nie mogłem w to wszystko uwierzyć. Inna kwestia to to że nie zmniejszali oprocentowania przez okres spłaty mimo spadających stóp procentowych. No ale coś za coś, jeszcze jedno można spłacać jednorazowo ile rat się chce bez konieczności informowania banku o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 08.10.2002 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Jeszcze jedno:Najpierw walka z wilgocią a dopiero po wygranej bitwie reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 25.10.2002 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2002 Dzieki Hugo, informacje wykorzystam juz w poniedziale. Prosze nie gniewaj sie, ze na biezaca nie odpowiedam, ale mam dostep do internetutylko raz w m-cu, a potem musze czekac znowu bubuhhuuu Skad jestes, szukam kogos z okolic swiebodzina, zielonej gory (lubuskie)pozdrawiam. kotwiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megabajt2002 01.11.2002 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 On 2002-10-03 12:41, kotwiczka wrote: Kochani FORUMOWICZE, litosci i pomocy. Na razie tylko franekF trzyma mnie przy zyciu. Mam jeszcze jedno powazne pytanie: W ktorym banku (parabanku itd..) moge szybko i bez nerwow dostac maly kredyt (10, moze 15 tys zl pilnie potrzebuje na remont) Mam nadzieje, ze ktos sie odezwie. kotwiczka JAK TO DZIAŁĄ....Kotwiczka, są kawiarnie internetowe, nie przesadzaj, że mam dostęp do sieci Internet, tylko 1 raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megabajt2002 01.11.2002 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2002 Kotwiczka! Najpierw musisz zrobić prawidłową izolację pionową i poziomą...czy robić drenaż wokół budynku ? To zależy od wielu czynników, znajdziesz w literaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miska 25.12.2002 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2002 Przede wszystkim dziekuje wszystkim za podpowiedzi.Pozdrawiam i zycZe Weselych Swiat i Najlepszego Nowego roku w naszych wlasnych domach, hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts