Zuzza 29.03.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Hej ! Moze ktoś z Was stoi przed podobnym dylematem... Szukam projektu domu ok. 200 metrów, który wkomponuje się w niedużą miejską działkę. Oczywiscie musi jeszcze zostac mnóstwo miejsca na ogródek... Działka ma 720 metrów... W tej chwili moim faworytem jest "Dom w tulipanach" Archonu: "Dom w tulipanach" Może znacie jakieś inne podobne ciekawe projekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.03.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 a jakie masz warunki zabudowy?Korona jest projektem dość fajnym o podobnych parametrach co Twój faworytTurmalin z Linearte również - taki domek wybudowała Luśka - poszukaj w galerii zdjęć forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.03.2005 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Na warunki zabudowy czekam od 30 października..... Może się kiedyś doczekam ) Już szukam tych projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.03.2005 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Hej ! Niestety Korona i Turmalin, to projekty absolutnie nie dla mnie... Żaden nie zmiesci się na mojej działce, zbyt skomplikowane (te dachy...), drogie w budowie... Szukam raczej czegoś nieskomplikowanego, z prostym dachem - najlepiej dwuspadowym z naczółkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.03.2005 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 dach Korony ma taki sam stopień trudności jak Twój faworyt, w zasadzie bez WZ trudno szukać projektu bo nie wiedząc jaka jest linia zabudowy trudno szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Zuzza, zobacz coś takiego:http://archon.com.pl/index.php?act=32&sid=m3f02b387aeb29&intra=e865e2e2981411818f63855b061ce902&crc=c967c338af648e2427838f27e9949c51&lang=plJakie masz potrzeby (ile pomieszczeń, jaki układ wobec stron świata, czy chcesz mieć gabinmet, jaki garaż, czy w bryle itp.Ja buduję coś takiego:http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=111&id_autora=1&spacer=2&proj=KONWALIADom o podobnych parametrach, też nie mam dużej działki.Napisz coś więcej.PozdrawiamBabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.03.2005 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 Dzięki za podpowiedzi Wszystkie projekty Archona znam na pamięć Maciejki są przeróbką mojego ulubionego domu w lewkoniach. Niestety jedna rzecz mi się nie podoba - kuchnia z tyłu domu... W tulipanach planuję połączyć frontowy pokój z kuchnią i stworzyć WIELKĄ kuchnię Jesli ma być lista życze to proszę : 1. Łatwy dach 2. Mało skosów 3. Kuchnia duża i od frontu 4. Olbrzymi salon z jadalnią 4. Gabinet na dole 5. Jeden garaż z wejściem do domu 6. Na dole łazienka z prysznicem 7. Na górze duuuża łazienka 8. i dużo duzych sypialni - przynajmniej 3 Szerokość działki 22,40 Długość 29 - ma jeszcze zostać ogródek Jeśli ktoś zna takie cudo - będę do smierci wdzięczna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.03.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 moja działka też ma 22,4m szer ale ma 42m długości, jednak po odcięciu linii zabudowy plac pod dom ulega znacznym redukcjom a jak dorzucisz uwarunkowania stron świata to już tylko krok do indywidualnego rozwiązaniaa czemu tak długo czekasz na warunki zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13023209 30.03.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Zobacz na projekty z Atrium.Podaje poniżej przykłady:GL43http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=55GL219http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=237 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.03.2005 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Hej ! Na warunki czekam i czekam, bo trafiłam nie na tę panią co trzeba... Obejrzałam projekty studia Atrium - niestety mają za małe pokoje dzienne - to raczej mi nie pasuje... Wczoraj miałam juz leeki zwątpienie - Dom w tulipanach - chyba trochę mały jest garaż... Czy tam się zmieszczą rowery, kosiarka, opony zimowe, bagażnik samochodowy, i jeszcze milion innych rzeczy? Uzytkownicy garaży wypowiedzcie się W tej chwili mam piwnicę 20m - i jest zawalona po brzegi.... A do garażu musi sie jeszcze zmieścić samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.03.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 abyś mogła miec garaż z manelarnią w jednym to ten w tulipanach jest zza mały - może wystarczy go poszerzyć? optymalnie byłoby mieć ok.25m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Zuzza bardzo trudno tak podpowiedzieć,a Ty na pewno przejrzałaś już setki,setki projektów A może pomyśl o indywidualnym projekcie o zbliżonej bryle do Twojego ulubionego gotowca?Przy małej działce bardzo ważne jest dopasowanie domu,by wykorzystać ją jak najlepiej.Nie myślałaś np. o dwóch pełnych piętrach bez skosów?Tylko wtedy miała byś duże sypialnie i małą powierzchnię zabudowy. Prześlij mi maila - wyślę Ci mój 200m dom,dwa pełne piętra - tak dla przykładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Zuzza, zobacz jeszce tutaj: http://www.gac-bud.pl/proj02.htm Ja mam tak naprawdę projekt indywidualny na bazie gotowca BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.03.2005 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Dzięki Dziewczyny ! To prawda że przeglądnęłam już tysiace projektów... Szukam tego jedynego już od kilku lat Ale moje wymagania ciagle rosną niestety... Ciąglę się łudzę, że znajdę dom, który jest sensowny, bo niestety projekt indywidualny to już spory wydatek. Dom piętrowy mysl, ze nie rozwiąże problemu- bo raczej zawsze kłopotem jest parter - sypialnie jakos juz poupycham na górze. Wydawałoby się , ze niest wielkim problemem umieszczenie, salonu, kuchni, gabinetu, małej łazienki i hallu na powierzchni około 100 m. A jednak jest to wielki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.03.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Zuzza,jesli tyle lat szuksz tego jednego - jedynego projektu spełniającego Twe oczekiwania to niestety ale pogódź się z tym, ze robisz projekt indywidualnya koszty takiego projektu nie zawsze musza być astronomiczne - może lepiej poszukac architekta i negocjowac cenę - bo jesli np. zapłacisz 5tys to czy ta suma jest powalającakupując gotowca i tak musisz zrobić adaptacje do działki, ustalenia przyłączy itd a robiąc indywidualny juz masz to zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.03.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Zuzza Dom w tulipanach nie wydaje mi się tanim w realizacji.Chociażby trzy balkony w domu na takiej małej działce Z balkonu powinien być ładny widok,trochę przestrzeni,a i koszty są niemałe. Zaoszczędzisz na realizacji wiele więcej niż kwota,którą dołożysz do indywidualnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.03.2005 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Hej ! Co do tych balkonów, to tych bocznych na pewno nie będzie, beda zwykłe okna i wykusz też bedzie zlikwidowany, bo się nie zmieści.Co do dwóch pozostałych balkonów to:Bryła domu z balkonem nad wejsciem bardzo mi się podoba - symetrycznie, klasycznie, stylowo.A balkon z tyłu ma łapac światło do pokoju córki. To będzie strona południowa. Teraz mieszkam na parterze w bardzo ciemnym mieszkaniu - nigdy więcej! Jesli chodzi o projekt indywidualny - to jest ostatecznośc - dlaczego nie mogę znaleźć zwykłego domu wśród tysięcy projektów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.03.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Zuzza,bo projekty gotowe nie uwzględniają Twoich oczekiwań i uwarunkowań, zmiany jakie chcesz dokonać chyba sa na tyle istotne, że będziesz musiała dostac zgodę firmy na zmianynie upieraj się nad gotowcem tylko zrób wywiad o architektach z okolicy i pogadaj - pierwsza rozmowa poza czasm poświęconym nic nie kosztuje a mozesz wynieść tylko pożyteczne pomysłyja szukałem dwa lata projektu nim dojrzałem do indywidualnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 30.03.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Gdybym miała budować dom o takiej powierzchni i z użytkowym poddaszem też wzięłabym pod uwagę Tulipany. Na dole - super. Odpowiedniej wielkości pomieszczenia, w tym gospodarcze. Kuchnia po połączeniu z gabinetem rewelacja. Góra funkcjonalna.Jedyny mniusik to trochę mało zadaszony taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Zuzza jeśli Tulipany są w Twoim stylu - nie szukaj dalej,tylko sprawdź możliwości tych zmian Dom jest zgrabny i dobrze rozplanowany.Nie radzę zmieniać stylu okien - są idealnie dobrane do charakteru budynku.Balkony - od wejścia i ogrodu - jak najbardziej Zlikwidowanie ryzalitu - nie powinno domu odrzeć z urody - i tak ja ma dzięki ładnej stronie frontowej i ogrodowej Co do małego garażu - wg mnie wystarczy,gdyż masz obok pomieszczenie godpodarcze.zabudujesz tam po sufit specjalnymi hakami i półkami,na których powiesisz rowery,narty itp. Sprawdź w katalogu Ikea jak to wygląda - nie ma żadnego problemu Powodzenia - mimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts