marblah 02.10.2002 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2002 Jakie formalności należy wykonać w celu zainstalowania zbiornika na gaz płynny oraz wykonanie instalacji gazowej w budynku jednorodzinnym docelów centralnego ogrzewania oraz kuchni gazowej. Jak często należy dokonywać przeglądu technicznego instalacji wraz ze zbiornikiem ? Jak wysokie ogrodzenie jest wymagane przy ogrodzeniu zbiornika naziemnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 03.10.2002 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Skontaktuj się z przedstawicielem np. Gaspol, Shell, BP itp. Dowiesz się wszystkiego. Ja kiedyś kontaktyowałem się z kolesiem z Gaspolu. Przyjechał do mnie do pracy i sobie pogadaliśmy. O ile ja pamiętam, to było coś o wysokości ogrodzenia, ale przedstawiciel handlowy nic o tym nie wspominał. Generalnie wiem, że zabawa jak to z gazem jest na całego. Pełno uzgodnień, pozwoleń, mapek. Ach podobno w okolicach wczesnej wiosny jest najtaniej instalować taki sprzęt /częste promocje/. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marblah 03.10.2002 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2002 Właśnie jestem po spotkaniu z GASPOLEM , znam już wszystkie warunki zainstalowania zbiornika.Warunki jakie należy spełnić nie są w/g mnie skomplikowane (biorąc pod uwagę to że biurokracja w naszym kraju jest nadal do przesady rozbudowana). Gaspol nie jest zainteresowany sprzedaża w/w zbiorników . Zbiorniki można zainstalować na posesji w ramach dzierżawy która to kosztuje 45.-zł na miesiąc w przypadku zbiorników naziemnych oraz 72.-zł w przypadku zbiorników podziemnych. Interesuje mnie czy jest możliwość zakupienia zbiornika u producenta (interesuje mnie nazwa Firmy oraz adres). Zdaję sobie sprawę że wtakim przypadku nadzór nad eksploatacją takiego urządzenia spoczywał będzie na użytkowniku - okresowa kontrola ikonserwacja urządzenia przez wyspecjalizowane osoby jak również badania przez inspektora UDT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts