lafcadio 30.03.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Jak ktoś ma zestaw WC podtynkowy to pisze że Geberit a ja nabyłem Grohe DAL czy ktoś posiada i jak sie sprawują. Wydaje się że marka dobra a może tylko mi się tak wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 30.03.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 mam i ten i ten. Żadnej różnicy, a Grohe kupiłem tylko dlatego, że był z wystawy i 50% przecieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 30.03.2005 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 To super bo wszyscy tylko chwalą Geberita. A ja kupiłem Grohe ponieważ dostałem na niego dobrą cenę a sprzedawca polecał tylko wspomnianego Geberita i właśnie Grohe a jego zdaniem reszta to wielki szajs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek3 30.03.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 niektórzy mówią geberit, a mają na myśli ogólnie spłuczke poddynkową...tak jak ze szlifierkami kątowymi-wszystkie bosha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 30.03.2005 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Dla mnie Geberit to Geberit a nie zwyczajny podtynkowy system spłukiwania. Wydaje mi się że świadomość wśród forumowiczów jest jednka w tym temacie duża i wiedzą o czym piszą. Wybrałem Grohe również dlatego, bo moim zdaniem mają o niebo ładniejsze przyciski niz Geberit (chociaż są mniejsze przez co będzie nieco trudniejszy dostęp do środka w razie awarii - odpukać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 30.03.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Grohe ma jeszcze jeden ciekawy patent, pozwala na spuszczenie tylko takiej ilości wody jak jest niezbędna. Robi się to po prostu drugi raz naciskając przycisk spłuczki, co zatrzymuje splukiwanie. Ja do tego doszedłem po 3 miesiącach mieszkania, gdy wreszcie przeczytałem instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 30.03.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Pionierem w tych sprawach był i jest Geberit. Mankament Hansa to mało miejsca wewnętrz spłuczki, problem z częściami?! na razie, nie wiem jak z jego awaryjnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 30.03.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Pionierem w tych sprawach był i jest Geberit. Mankament Hansa to mało miejsca wewnętrz spłuczki, problem z częściami?! na razie, nie wiem jak z jego awaryjnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.03.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 tylko GEBERIT nie pytajcie dlaczego po prostu i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 30.03.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Wybrałem Grohe również dlatego, bo moim zdaniem mają o niebo ładniejsze przyciski niz Geberit. Właśnie. Ja się na tym oszukałam, bo jakoś ominęła mnie informacja, że do danego zestawu podtynkowego pasuje jeden konkretny model przycisku. No i teraz mam taki niezbyt ładny geberitowy przycisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 30.03.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Pomóżcie mi... Ja chcę kupić Gebertita... Po pierwsze, z całej mnogości w ich ofercie...nie wiem co wybrać...oczywiście chcę "kibelek" a nie wiem z jakiej linni wybrać są Dufixy i Unifixy i coś tam jeszcze...mało tego to są jeszcze różne Nie wiem czym się różni Geberit Duofix H112 od H82 jaka seria lepsza czy dedykowana do domów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.03.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 ja mam 2 duofix'y, duo a uni roznia sie spluczka DUO maja dwu dzielna UNI jedno dzielna. Pozostale roznia sie wys. i glebokoscia zabudowy, oraz to do jakiej sie nadaja, bo sa ze sie murkiem odudowuje a sa ze plytami GK w kazdej ultoce masz dokladnie rozrysowane co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 31.03.2005 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 No i oczywiście są z przyciskami od góry i z przodu urządzenia. Duofix to rzeczywiście wersja z dwoma przyciskami, ale różnica polega na tym że w przypadku Duofixa masz do wyboru spłukiwanie oszczędne 3l - mniejszy przycisk i "mocniejsze" 6l - większy przycisk a w przypadku Unifixa jest jeden przycisk tzw wersja Start - Stop pierwsze przyciśnięcie chlust! a drugie zatrzymuje. Systemy są do zbudowy ciężkiej (tańsze) - który trzeba obmurować co pewnie jest bardziej pracochłonne oraz do zabudowy lekkiej (droższe)które wyposażone są w odpowiedni stelaż do którego przymocowujesz płyty GK a nie glazura i już. Pamiętaj o odpowiedniej izolacji - raz żeby wyciszyć spłukiwanie a dwa żebyś nie miał rosy na płyteczkach.A ja i tak wygrałem Grohe a nie Geberita bo przyciski są fajniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 31.03.2005 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Znaczy sie wybrałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts