aka-jonek 05.10.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 My wybraliśmy tzw renolity, czyli blacha powleczona okleiną taką samą jak okna, więc super się komponują.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregory6 21.11.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jeśli chodzi o parapety zewnętrzne, polecam Ci tłoczone aluminium, to bardzo solidny materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.11.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Jeśli chodzi o parapety zewnętrzne, polecam Ci tłoczone aluminium, to bardzo solidny materiał sądzisz, ze autor tematu czekał 5 lat na twoja poradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.11.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Edde, "początkującemu" forowiczowi można wybaczyć takie wpadki. Nie każdy urodził się na forum. Grunt, że nie wrzucił tu od razu reklamy typu "parapety firmy X" a w kontekście tematu wypowiedź jest trafna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 22.11.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Jak już ktoś wygrzebał ten temat :D Jakie parapety wstawiacie, żeby była w miarę tanio i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 22.11.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 ja zdecydowałem się na klinkierowe z przysuchy w kolorze dachu czyli grafit, cena całkiem znośna, efekt mnie w pełni zadowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 22.11.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 (edytowane) Tanio i dobrze ->aluminium.Tanio i ładnie ->stalowe w okleinie.Tanio ->stalowe. Edytowane 22 Listopada 2010 przez _FIX_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 01.12.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 mi dekarze wyginali na budowie parapety z blachy.Jest tanio i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.12.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 w sumie to masz rację, np. w Helopalu takie mają, a to znana marka z tego co wiem Miałem w tym roku okazję "zderzyć się" z porównaniem do Helopalu. Na szybko kupiłem parapety u lokalnego producenta. Ok5-6 szt parapetów stalowych kosztowało - 250zł, aluminione 350zł. Nic tylko brać ALU, ale na miejscu, po porównaniu do wcześniej zamontowanych Helopalu okazało się, że to co przywiozłem to ubogi krewny. Nie dało się ich porównać - zaczynając od grubości, ksztaltu i koloru zakończeń po cenę.. ten niedościgniony ideał kosztował ok 600zł - ale uważam, że byłby warty.. Za to o parapetach wyginanych z blachy mam zdanie.. takie sobie: tylko żę są i odprowadzają wodę. Bo ani ładne, ani bezpieczne (te ostre krawędzie na zagięciach... ) A i cena - jak porównywalem nie są tańsze niż tania stalówka z hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 01.12.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Helopal to klasa sama w sobie i o takie parapety mi chodziło - jedynym minusem w tych parapetach jest wysoka krawędź tzw. płetwa (jeśli jest listwa parapetowa to akurat nie ma znaczenia, bo są już nawet gotowe otwory na wkręty). Stalówka ma o połowę niższą krawędź i łatwiej jest ją wcisnąć pod okno.Jeśli ktoś chce parapety robione przez dekarzy w kolorze dachu -to niech dokupi plastikowe zakończenia, bo jak pisał Finlandia "Bo ani ładne, ani bezpieczne (te ostre krawędzie na zagięciach... ) ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabalarka 02.07.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 (edytowane) Ja też mam takie i od dwóch lat szukam ekipy która by się podjęła wykucie tego badziewia i montaż tradycyjnych parapetów. Zlecę wymianę 5 parapetów zewnętrznych z płytek na tradycyjne metalowe.Tj. wykucie ,wymierzenie, zakup nowych i montaż najlepiej tzw. ciepły. MODEROWNAO Edytowane 4 Lipca 2015 przez finlandia Ogloszenia czy też zlecenia proszę zamieszczać w odpowiednim dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 10.07.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Parapety najlepsze granitowe. Granit nie jest bardzo drogi a parapet jest solidny i przy tym ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts